Indikatör Haberleri

Teknik analizde kullanılan temel indikatörler nelerdir? Borsada hangi göstergeler kullanılır, yatırımcıların bilmesi gereken indikatörler hangileridir?

Finans ve borsa ile ilgili alanlarda bulunan ya da aktif yatırımda bulunan kişilerin bilmesi ve takip etmesi gereken pek çok terim bulunur. Bu terimlerin bilinmesi daha uygun alım satım yapılması, piyasanın düzenli bir şekilde takip edilmesi ve ilerisi için mantıklı tahminlerde bulunmak açısından oldukça önemlidir. İndikatör kavramı bu alanda kullanılan terimlerden biridir. Peki, yatırımcıların bilmesi gereken indikatörler hangileridir?

Finans 06-01-2023 09:26

200 günlük hareketli ortalama indikatörü nedir, nasıl yorumlanır? Borsada 200 günlük hareketli ortalama ne demek, ortalamaya nasıl bakılır?

Finansal anlamda bir piyasanın geleceği hakkında tahmin yürütebilmek adına geliştirilen pek çok yöntem bulunur. Bunların içerisinde kullanışlı olma ve basit bir yapıda bulunma gibi özellikler gösteren yöntemler de yer alır. Hareketli Ortalamalar olarak adlandırılan "Moving Average (MA)" ise piyasanın analiz edilmesinde oldukça sık başvurulan bir gösterge aracıdır. Bu gösterge aracının içerisinde yer alan 200 günlük hareketli ortalama indikatörü nedir?

Finans 06-01-2023 09:25

İndikatör çeşitleri nelerdir? Kaç çeşit indikatör var, indikatör türleri nedir?

Borsa, finans gibi konularda aktif olarak yer alan kişiler için yakından takip edilen pek çok kavram yer alır. Doğru alım satım işlemleri yapma, piyasayı takip etme ve gelecekle ilgili öngörülerde bulunma amacıyla bu kavramların bilinmesi ve takip edilmesi yatırımcılar ve alım satım işlemleri yapanlar için büyük önem taşır. İndikatör kavramı da bu alanlarda sıklıkla kullanılan kavramlardan biridir. Peki, kaç çeşit indikatör var, piyasada yer alan indikatör türleri nedir?

Finans 06-01-2023 09:24

İndikatör nedir, al sat indikatörü nedir? Borsa piyasalarında indikatör ne işe yarar?

Finansal işlemlerin gerçekleştirildiği borsa, yatırımcılar açısından önemli bir hâle gelmiştir. Borsa ve finans alanları içerisinde yer alan kavramların ne olduğuna dair elde edilen bilgiler de bilhassa yatırımcılar için piyasa içerisinde bulunan varlıklarının sürdürülebilmesi ve bu alanda doğru işlemler yapılması için oldukça önemlidir. Finansal alanda yapılan işlemler veya yatırımlar hakkında doğru kararlar vermek için birçok araç kullanılır. Borsa piyasalarında indikatör ne işe yarar?

Finans 06-01-2023 09:24

Indikatör

İndikatör Hakkındaki Haberler Mynet'te. İndikatör Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.