Iran Haberleri Ve Son Dakika Iran Haberleri

Iran Haberleri Ve Son Dakika Iran Haberleri

Bağımsızlık, özgürlük ve İslam Cumhuriyeti sloganıyla İran, Güneybatı Asya'da petrol ve doğalgaz kaynaklarından zengin bir ülkedir. Kaynakların bolluğu, jeopolitik konumuyla tarih boyunca önem arz etmektedir. Ülke, gelirinin yüzde 45'ini bu kaynaklarla kurduğu ticari ilişkilerden kazanır. Yeşil, beyaz ve kırmızı yatay çizgilerden oluşan, Allah yazılı armasının bulunduğu bir bayrağı benimsemiştir. Tahran başkentli ülkenin resmi dini İslam, dili Farsça cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'dir. Ancak temelde bir İslam Hükümeti olarak yönetilen ülkenin din başkanı, Ayetullah Ali Hamaney'dir. Tarihi milattan önce 4000 yıllarına dayanan ülkenin çevresinde Basra Körfezi, Umman Körfezi ve Hazar Denizi bulunur. Bu açıdan da önemli bir merkezde bulunan ülke Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Afganistan, Irak ve Pakistan ile sınır komşusudur. Genelde kurak bir iklime sahip ülkede başta hurma olmak üzere çeşitli mashüller yetişmektedir.

İran Haberleri

Akıllara Tom Hanks'in Terminal filmini getirmişti! İstanbul Havalimanı'nda personelin yardımıyla yaşayan İranlı akademisyen için karar

Kanada'da oturum süresi dolduğu için vize başvurusu kabul edilmeyen İranlı akademisyen Dr. Shiva Kavani, yaklaşık 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyordu. Havalimanı personelinin de yardımcı olduğu Kaviani'nin durumu Tom Hanks'in başrolünü oynadığı Terminal filmini akıllara getirmişti. İran'a da gitmek istemeyen akademisyen Dr. Shiva Kaviani havalimanı polisi tarafından Silivri'deki Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Haber 15-03-2024 17:35

CNN International duyurdu: Orta Doğu'da yeni savaş... Tarih verildi!

Lübnan'ın en büyük askeri gücü olan ve İran tarafından desteklenen Hizbullah ile İsrail ordusu, Aksa Tufanı'nın hemen ardaından bu yana savaşıyor. Sınır hattından taşmayan çatışmalarda şimdiye dek Hizbullah cephesi 200'den fazla kayıp verirken, İsrail ise 10'dan fazla üst düzey askeri yetkilisinin öldüğünü açıklamıştı.

Haber 29-02-2024 14:11

Kuyruk 15 km'yi buldu! 'İnşallah kısa sürede bu çile biter'

İran tarafından günlerdir yaşanan sistemsel sorun nedeniyle Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Esendere Gümrük Kapısı’nda 15 kilometrelik tır kuyruğu oluştu.

Haber 24-02-2024 17:02

Bolu'da otomobilin lastiklerine gizlenmiş 6 kilo 150 gram uyuşturucu ele geçirildi

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde otomobilin lastiklerine gizlenmiş 6 kilo 150 gram uyuşturucu ele geçirilen operasyonda bir kişi tutuklandı.

Yurthaber 20-02-2024 11:10

İranlılar tatili fırsat bildi: Van'a akın etti!

İran'da insanlar 4 günlük tatillerini fırsata çevirerek Van'a geldi. Otellerin yüzde yüz doluluğa ulaştığı Van'da eğlence merkezleri de dolup taştı.

Finans 09-02-2024 11:18

İran'dan ABD'ye sert uyarı! Stratejik hata olarak değerlendirdi: Bölge için feci sonuçlar doğuracak

ABD ile İran arasındaki ilişkiler pamuk ipliğine bağlı devam ediyor. ABD'nin Yemen'in başkenti Sana'yı hedef alması sonrası İran'ın tepkisi dünya kamuoyunda merak ediliyordu. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan ilk açıklama geldi. Bakanlık, ABD'nin tutumunu "stratejik hata" olarak değerlendirerek, bölgede feci sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Haber 04-02-2024 14:01

ABD'den beklenen hamle geldi! İran hedef alındı: 3 İHA düşürüldü! İran'ın adımı ne olacak?

ABD, 3 askerinin öldürülmesi sonrası kamuoyu baskısına dayanamayarak İran'ı hedef aldı. ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Husilere ait olduğu tespit edilen füze, 3 İran insansız hava aracı ve bu araçların kotrolünün sağlandığı merkezin vurulduğu ifade edildi. İran cephesinden açıklama bekleniyor.

Haber 01-02-2024 10:53

İran'dan turizm kararı! 28 ülkeyle vizeler tek taraflı kaldırıldı

İran turizm amacıyla 28 ülkenin vatandaşlarına vizeyi tek taraflı kaldırdığını açıkladı. Hindistan vatandaşlarının İran'a hava yoluyla vizeye ihtiyaç duymadan girebileceği, kara sınırlarından giriş için ise vize almaları gerektiğinin altı çizildi.

Finans 31-01-2024 12:45

Senatörler Biden'a karşı harekete geçti! Tahran'ı hedef alın baskısı nereye varacak?

Ürdün'ün kuzeydoğusunda insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin öldürülmesi üzerine ABD'de Biden karşıtı cumhuriyetçi senatörler, İran'a ateş püskürüyor. Biden'a İran'ın başkenti Tahran'ın hedef alınması konusunda baskı yapan senatörler, ABD'nin İran karşısında da "başarısız" olduğunu ifade etti. Dünya kamuoyu Biden'ın muhalefetin baskılarına dayanıp dayanamayacağına kilitlenmiş durumda! Tahran hedef alınırsa nükleer güce sahip İran'ın tepkisi nasıl olacak?

Haber 29-01-2024 14:32

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gündemimizde' diyerek duyurdu! İran ile yeni sınır kapıları açılacak

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Erdoğan, İran ile 10 yeni anlaşma yapıldığını kaydetti. Öte yandan toplantı sonrası Türkiye-İran İş Forumu'nda konuşan Erdoğan, "İran'la yeni sınır kapıları açılması konusu gündemimizdedir" dedi.

Haber 24-01-2024 19:16

İsrail ve İran arasında savaş çanları çalıyor! Cumhurbaşkanı Reisi'den tansiyonu yükselten sözler: 'Cevapsız bırakılmayacak'

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlediği hava saldırısı sonucunda 5 İran Devrim Muhafızı öldü. Saldırı sonrasında açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, saldırının cevapsız bırakılmayacağını ifade etti.

Haber 20-01-2024 23:00

İran Orta Doğu'da savaşı yaymaya mı çalışıyor? Mezhep çatışmasına dönebilir

İran önce Irak sonra Suriye ve son olarak da Pakistan'a saldırı düzenledi. Bu saldırılar bölgede yüksek olan tansiyonu iyice artırdı. Çatışmaların Orta Doğu savaşına evrilme riski tartışılıyor. Habertürk TV Güvenlik Politikaları Koordinatörü Çetiner Çetin ve Independent ve Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, çatışmaların seyrini tartıştı. Çiçek, İran'ın tavrının bir mezhep savaşı doğurabileceğini ifade etti. Çetin ise Husilerin saldırılarının emtialarda yüzde 40 zam beklendiğini belirtti.

Haber 18-01-2024 14:15

Orta Doğu’da yeni kriz! Önce İran vurdu şimdi de Pakistan saldırdı: Fırlatılan füzeler sınır köyüne düştü: 4’ü çocuk 7 kişi öldü…

Pakistan ile İran arasında yaşanan gerilimde korkulan oldu. Son dakika haberine göre Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı düzenlediğini duyurdu. Pakistan yönetimi, halkının güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini, "kardeş ülke İran'ın" egemenliğine saygı duyduğunu bildirirken İran, Pakistan tarafından sınır bölgesindeki bir köye düzenlenen füze saldırısında 3 kadın ve 4 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber 18-01-2024 08:16

İranlı İranlıyı İstanbul'da dolandırdı: 30 milyonluk vurgun! Araç aldıklarını sandılar, gelen telefonla şoke oldular

İstanbul'da kiralık otomobilleri kendi aracı gibi sattığı söylenen İranlı şahıs, iddialara göre 30 milyonluk vurgun yapıp Dubai'ye kaçtı. Yine İranlıları dolandırdığı iddia edilen şüphelinin kendisini galerici olarak tanıttığı ortaya çıktı. Mağdurlarla telefonda görüşen şüpheli küfürler savurarak telefonu mağdurların suratına kapattı.

Haber 17-01-2024 09:37

İran Pakistan'ı hedef almıştı! Savaş çanları mı çalıyor? Açıklama geldi: 'Ciddi sonuçlar doğurabilir'

İran'ın Pakistan'da düzenlediği hava saldırılarında 2 çocuk hayatını kaybetti, 3 çocuk da yaralandı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, “Pakistan'ın egemenliğinin bu şekilde ihlal edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez ve ciddi sonuçlar doğurabilir” açıklamasını yaptı. Öte yandan İran Maslahatgüzarının, Pakistan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı aktarıldı.

Haber 17-01-2024 00:06

Son dakika: İran'dan Irak'ın Erbil kentine gece yarısı füze ve İHA saldırısı! Mossad'ın ana casusluk karargahını imha ettik

Son dakika haberi: İran, Irak'ın Erbil kentine gece saatlerinde füze ve İHA saldırısı düzenledi. ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu ve Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon üssü olmak üzere çok sayıda bölgede patlama sesleri duyuldu. Devrim Muhafızları Ordusu, terörist grupların ve casusların karargahlarına balistik füzelerle saldırıları kapsamında, Erbil'deki Mossad'ın ana casusluk karargahını imha ettiklerini duyurdu. ABD'den de ilk açıklama geldi.

Haber 16-01-2024 00:48

ABD: İran'la çatışma arayışında değiliz

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Yemen’deki Husilere yönelik düzenlenen saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “İran’la çatışma arayışında değiliz. Olayları tırmandırmak istemiyoruz” dedi.

Haber 12-01-2024 23:14

Hakkari'ye ithal çoban! Yerlisini bulamayınca İran'dan getirdi: Aldığı maaşı ve imkanlarını açıkladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde besicilikle uğraşan Medeni Dursun, hayvanlarına bakacak yerli bir çoban bulamayınca İran'da çobanlık yapan Emrah Velizade ile anlaştı. 15 bin TL kazandığını ifade eden Velizade, "2 çocuk babasıyım, burada televizyonum ve internetim var. Akşamları çocuklarımla görüşüp, hasret gideriyorum." dedi.

Haber 11-01-2024 09:41

İran'da çok sayıda kişinin öldüğü terör saldırısına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

İran’ın Kirman kentinde Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ölüm yıl dönümünde düzenlenen terör saldırısına ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Haber 08-01-2024 19:03

Papa Francis, İran’daki patlamaların kurbanları için dua etti

Katolik dininin ruhani lideri Papa Francis, İran’da 3 Ocak bombalı saldırılarında ölen ve yaralananlar için dua etti.

Haber 06-01-2024 17:18

Son dakika: İran'da 84 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi

Son dakika: İran'ın Kirman şehrinde, 84 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümünde yapılan terör saldırısıyla ilgili yapılan incelemelerde ilk patlamanın canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

Haber 04-01-2024 19:11

SON DAKİKA: Kasım Süleymani'nin mezarının yakınında peş peşe 2 patlama! Dünyanın gözü İran'da: Onlarca ölü var... 'Çanta' detayı dikkat çekti, misilleme açıklaması: 'En kısa zamanda...'

Son dakika... Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümünde İran'da peş peşe iki patlama! Patlamaların Kasım Süleymani'nin mezarının yakınında olduğu öğrenildi. Tüm dünyanın gözü kulağı İran'a çevrildi. Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümünde toplanan kalabalık arasında patlayan bombalar sonrası ölenlerin sayısı 103'e yükseldi. Terör saldırısı olduğu belirtilen patlamalarla ilgili İran'dan misilleme açıklaması geldi. Öte yandan Reisi'nin yarınki Türkiye ziyaretinin ertelendiği belirtildi.

Haber 03-01-2024 19:27

Türkiye-İran sınırında şaşırtan görüntü! 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu

Türkiye’den İran’a açılan Esendere Gümrük Kapısı’nda 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. İran gümrüğünde 5 gündür sistemsel bir sorun yaşandığı, yoğunluğun da bu nedenden kaynaklandığı belirtildi. Günlerdir sınır kapısından geçmeyi bekleyen TIR şoförleri, yakıt ve yemeklerinin tükenmeye başladığını belirtti. İşte detaylar...

Haber 02-01-2024 11:33

İran duyurdu! Bugün resmen başladı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İran'ın BRICS üyeliğinin resmi olarak başladığını duyurdu. BRICS ülkelerinin liderleri, 24 Ağustos 2023 tarihinde 15'incisi düzenlenen zirvede üye ülke sayısını artırma kararı almış, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Mısır, Arjantin ve Etiyopya BRICS üyeliğine davet edilmişti.

Haber 01-01-2024 19:59

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden adamın midesinden çıkanlar doktorları şaşkına çevirdi! 450 parça metal: Çivi, cıvata, somun...

İran'da ismi açıklanmayan bir hasta karın ağrısı şikayetiyle acil servise başvurdu. Dayanılmaz ağrı nedeniyle hastaneye başvuran hastanın midesinden 450 parça metal çıkartıldı. Ahvaz İmam Humeyni Hastanesi Başhekimi Ahmed Rıza Muhtedi çıkartılan metal parçaların arasında çivi, cıvata ve somunların olduğunu söyledi.

Trend 24-12-2023 15:42

İran'ın casus kadınları İsrail askerlerini tuzağına düşürdü: Bilgi karşılığında müstehcen videolar ve fotoğraflar...

İran'da Devrim Muhafızları Birliği tarafından eğitilen ve iyi derecede İbranice konuşan kadınlar İsrail askerlerine sosyal medyadan müstehcen fotoğraf ve video yollayarak bilgi elde etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Elde edilen bilgilerin Hamas'a aktarıldığı ifade ediliyor.

Haber 21-12-2023 16:04

Bebek Sahili'nde kabus gibi tatil! İranlı turist kadını son anda kurtarıp kendisi boğuldu; cansız bedenini aylar sonra balıkçılar buldu

İran'dan Türkiye'ye tatile gelen kadın Bebek Sahili'ne gitmiş, fotoğraf çekmek isterken denize düşünce İranlı turist rehberi Jabar Sabokbar kadını son anda kurtarmıştı. Fakat rehber Sabokbar kadını kurtardıktan sonra suların derinliklerinde kayıplara karıştı ve uzun süre de bulunamadı. Ta ki bundan iki gün önce gelen ihbara dek...

Haber 19-12-2023 14:38

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Günün en önemli haberlerini sizler için derledik. İşte son 24 saatte öne çıkan gelişmeler...

Haber 18-12-2023 16:27

Son dakika | Başkent Tahran'da akaryakıt krizi: İstasyonlar çöktü! İran'a siber saldırıyı İsrail üstlendi

Son dakika haberi: İsrail bir yandan Gazze'de katliam yapmaya devam ederken bir yandan da İran'a kafa tutuyor. İran'ın başkenti Tahran'da akaryakıt istasyonlarında kullanılan internet sistemine siber saldırı düzenlendi. Saldırıyı İsrailli bilgisayar korsanları üstlendi.

Haber 18-12-2023 14:31

ABD helikopteri İran tarafından indirildi! Dünyanın konuştuğu video ortaya çıktı: Kasım Süleymani detayı

İran, 27 Kasım'da Basra Körfezi'ne gelen ve sivilleri koruma amacı olduğu belirtilen ABD donanmasına ait USS Dwight Eisenhower gemisinin ayrıldığını açıkladı. İran'ın, ABD gemisiyle yapılan konuşmayı yayınlaması dünya gündemine birinci sıradan giriş yaparken, İranlı yetkilinin ofisinde bulunan Kasım Süleymani portresi dikkatlerden kaçmadı.

Haber 16-12-2023 10:35

İran'da gece vakti katliam! Polis merkezine saldırdılar: Çatışmada saldırganlar da öldürüldü

İran'da polis merkezine düzenlenen saldırıda ortalık kana bulandı. Ülkede terör örgütü kabul edilen Ceyşul Adl'ın üstlendiği belirtilen saldırıda 11 polis can verdi.

Haber 15-12-2023 10:34

Türkiye'de kaçırıldı, hamile kaldı: 14 yaşındaki çocuğun İran'da başına gelenler kahretti!

Bundan 2 yıl önce Türkiye'de kaçırıldığı iddiasıyla hakkında ihbarda bulunulan çocuğun akıbeti kahretti. 14 yaşındaki çocuğun İran'da istismar sonucu hamile kalıp doğum yaptığı ortaya çıktı. Çocuğun yeri belirlendi, ekipler harekete geçti...

Haber 13-12-2023 09:41

Ağrı'da yanlarında 36 kiloluk insan saçı bulunan 3 İranlı gözaltına alındı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yanlarında 36 kilo 200 gram insan saçı bulunan 3 İranlı gözaltına alındı.

Yurthaber 29-11-2023 13:43

Kars'ta bağırsağında uyuşturucu bulunan İran uyruklu kadın tutuklandı

Kars'ta bağırsağından uyuşturucu çıkarılan İran uyruklu kadın tutuklandı.

Yurthaber 14-11-2023 11:48

İstanbul’da ‘sahte polis’ şoku! 3’ü de İranlı çıktı…

Fatih'te kendilerini polis olarak tanıtarak kimlik kontrolü bahanesiyle durdurdukları turistlerin paralarını çalan, İran uyruklu 3 kişi gözaltına alındı. İşledikleri bir suç sırasında cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen şüpheliler sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Haber 09-11-2023 10:34

Ve beklenen oldu! ABD 'Yanıtımızdır' diyerek duyurdu, savaş uçakları bombaladı

ABD'nin Suriye'de bulunan üslerine saldırılar düzenlenmişti. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) güçleri, Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusu ve orduya bağlı gruplar tarafından kullanılan silah depolama tesisine savaş uçaklarıyla saldırı düzenlendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada "Gerekli her türlü tedbiri alacağız ve kendi belirleyeceğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz" denildi.

Haber 09-11-2023 09:48

İran'da ahlak polisinin darbettiği iddia edilen genç kız hayatını kaybetti! Metro görüntüsündeki detay kafa karıştırdı

İran'da başkenti Tahran'da metroda fenalaşıp yere başını çarptıktan sonra hastaneye kaldırılan ve başörtüsü takmadığı için de "ahlak polisi tarafından darbedildiği" iddia edilen 16 yaşındaki Armita Geravend'ın hayatını kaybettiği aktarıldı. Genç kızın durumuna ilişkin ailesinden bir açıklama gelmezken metro istasyonundaki görüntüler kafa karıştırdı.

Haber 28-10-2023 23:00

İran'da ahlak polisinin darbettiği iddia edilen genç kız yaşamını yitirdi! Baygınlık geçirdiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı

İran'ın başkenti Tahran'da metroda fenalaşıp yere başını çarptıktan sonra hastaneye kaldırılan ve başörtüsü takmadığı için de "ahlak polisi tarafından darbedildiği" iddia edilen 16 yaşındaki Armita Geravend, 28 gün komada kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kaybetti. Genç kızın bayılarak metrodan dışarı çıkartıldıkları anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Trend 28-10-2023 13:32

İran ordusu harekete geçti: ABD'nin saldırıları sonrası başladılar! Bölgeden sıcak görüntüler geldi

Hamas-İsrail çatışması başladığı andan itibaren İran'ın doğrudan devreye girip girmeyeceği büyük merak konusuydu. Bölgedeki sıcak gerilimi artıracak hamle ABD'den geldi, İran'a ait hedefler bir bir vuruldu. Bu gelişmeden kısa süre sonra ise İran ordusu harekete geçti.

Haber 27-10-2023 15:44

SON DAKİKA | Korkulan oluyor... ABD füzeleri peş peşe ateşlendi: İran'a ait hedefler vuruldu

Son dakika haberi: İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı bombardıman bölgede tansiyonu her geçen gün yükseltirken ABD ordusu, İran hedeflerini vurduğunu duyurdu. Pentagon'dan yapılan açıklamada, İran destekli milis grupların Irak ve Suriye'deki ABD askeri personeline yönelik saldırılarına misilleme yapıldığı belirtildi. Açıklamada "İran destekli grupların saldırıları devam ederse ABD ek önlemler alacak. ABD bölgedeki askerlerine yapılacak saldırıları karşılıksız bırakmayacak" ifadeleri yer aldı.

Haber 27-10-2023 07:36

Orta Doğu'da tansiyon tavan yaptı! İran açık açık ABD'ye seslendi: Bu ateşten kurtulamayacak

Tüm dünya İsrail-Filistin çatışma alanının genişlemesinden endişe duyarken İran'dan dikkat çeken bir mesaj geldi. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Buradan Gazze’deki soykırımı destekleyen ABD’li yöneticilere sesleniyorum. Biz, bölgede savaşın genişlemesini ve büyümesini istemiyoruz ancak Gazze’de soykırım devam ederse ABD ve İsrail bu ateşten kurtulamayacak" dedi. Öte yandan İsrail'den olası kara harekatıyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Haber 26-10-2023 21:14

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den İsrail-Filistin uyarısı: Ateşe benzin dökmeyin

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sürerken ABD'den dikkat çeken bir çıkış geldi. İsrail'e "sivillere zarar vermemek için her türlü önlemi alması" çağrısında bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bölgedeki çatışmanın yayılmasını engellemeye kararlı olduklarını belirtti. Blinken "Daha geniş çaplı çatışma bölgedeki ve hatta dünyanın dört bir yanındaki insanlar için de yıkıcı olacaktır. Ateşe benzin dökmeyin." ifadelerini kullandı.

Haber 24-10-2023 22:34

Dünya bu açıklamayı konuşuyor! ABD, İran'a iki mektup gönderdi! 'Savaş...'

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken Orta Doğu'daki gelişmeler yakından takip ediliyor. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin kendilerine iki defa mesaj gönderdiklerini ifade etti. ABD'nin ilk mesajında "Biz savaşı genişletmek istemiyoruz" dediğini aktaran Abdullahiyan, ikinci mesajda kendilerinden itidalli olunmalarının istendiğini ifade etti.

Haber 24-10-2023 07:08

Dışişleri Bakanı Fidan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yle görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tahran'da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi tarafından kabul edildi.

Haber 23-10-2023 20:21

ABD'den İran'a gözdağı! Dışişleri Bakanı Blinken: Güçlerimizin hedef alınması durumunda karşılık vermeye hazırız

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sürerken, Doğu Akdeniz'e uçak gemisi filolarını konuşlandıran ABD'den yeni bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin İsrail-Filistin çatışmasının, "İran'ın müdahalesiyle tırmanmasını beklediğini" belirterek Biden yönetiminin, bölgedeki ABD personeli ya da silahlı kuvvetlerinin "herhangi bir düşmanca eylemin hedefi olması halinde karşılık vermeye hazır olduğunu" vurguladı.

Haber 22-10-2023 23:09

ABD'den 'İran' hamlesi! Uçak gemisi hareket etti, Doğu Akdeniz'de gerilim artıyor

ABD Doğu Akdeniz'deki uçak gemisine ilave güç gönderiyor. İsrail-Hamas çatışmasını gerekçe göstererek bölgeye daha önce USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubunu gönderen ABD, yeni desteğinin hedefini de "bölgesel caydırıcılık çabalarını güçlendirmek, bölgedeki ABD kuvvetlerinin güvenliğini arttırmak ve İsrail'in savunmasına yardımcı olmak" ifadeleriyle açıkladı.

Haber 22-10-2023 11:50

Son dakika: İran'da deprem! Büyüklüğü...

İran'ın güneyinde 5.8 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 19.40'ta olan depremin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Haber 17-10-2023 19:56

SON DAKİKA | İran'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: İran'ın Hürmüzgan eyaletine bağlı Fin ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber 17-10-2023 08:53

Netanyahu'dan İran ve Hizbullah'a gözdağı! Bizi denemeyin, büyük zarar görürsünüz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran ve Lübnan'daki Hizbullah'a çok sert bir uyarıda bulundu. Netanyahu, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaları karanlık ve aydınlık arasındaki savaşa benzeterek, "Bizi denemeyin, büyük zarar görürsünüz" dedi.

Haber 16-10-2023 18:53