Irritabl Bağırsak Sendromu Haberleri

Geçirgen bağırsak sendromu nedir? Geçirgen bağırsak sendromu tedavisi nasıl yapılır?

Geçirgen Bağırsak Sendromu (GBS), son yıllarda giderek artan bir şekilde dikkat çeken bir bağırsak sağlık sorunudur. Bağırsakların iç yüzeyinde bulunan hücreler, normalde sıkı bir şekilde bir araya gelerek zararlı maddelerin ve mikroorganizmaların bağırsak içine geçişini önler. Ancak GBS durumunda bağırsak bariyeri zayıflar ve bağırsak geçirgenliği artar. Bu durum, zararlı toksinlerin ve bakterilerin bağırsak duvarından geçerek kan dolaşımına karışmasına neden olabilir.

Haber 25-05-2023 11:23

Sağlıklı diye tüketiliyor: İltihabı artırıyor, bağırsakları altüst ediyor!

İnflamatuar bağırsak hastalıklarından birine sahipseniz, bazı yiyecekleri yemeden önce iki kere düşünmeniz gerekebilir. Bağırsak sorunlarıyla uğraşanlar acı verici süreci yakından bilir. Gastrointestinal sistemi etkileyen bir hastalık olan irritabl bağırsak sendromuna (IBS) milyonlarca insanın şikayetçi olduğu rahatsızlıkların başında geliyor. Bu yüzden sağlıklı ve size iyi geldiğini düşündüğünüz bazı yiyecekler aslında hastalığı tetikliyor olabilir.

Haber 17-11-2022 11:32

Şişkinlik yaşıyorsanız dikkat! Bu belirtiler varsa…

Yemeklerden sonra şişkinlik yaşanabiliyor. Yaşanan şişkinlikler rahatsız edici durumlara sebep olabiliyor. Bu şişkinlikler genellikle önemsiz görülüp göz ardı edilse de şişkinlikler riskli durumlara yol açabiliyor. Uzmanlar yaşadığınız şişkinliğinizde bir sorun olabileceğini gösteren belirtileri açıkladılar. Eğer şişkinlik yaşarken bu belirtileri gösteriyorsanız mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.

Haber 27-06-2022 10:07

Stres bağırsak sağlığını olumsuz etkiliyor

Bayındır İçerenköy Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kemal Gürbüz: - "Doktor tanı ve tedavisine ihtiyaç duyan IBS hastalarının yüzde 50'den fazlasında depresyon, anksiyete ya da somatizasyon bozukluğunun varlığı biliniyor" - "Tüm tedavi alternatiflerinin bir arada uygulanması başarı şansını artırıyor. Doğru tedavi için tecrübeli ve hastasından usanmayan, hastasına sürekli olarak bu hastalığı yeneceği ümidini vermeyi ilke edinmiş gastoenterologlara ihtiyaç vardır"

Yurthaber 30-03-2021 10:41

Irritabl Bağırsak Sendromu

İrritabl Bağırsak Sendromu Hakkındaki Haberler Mynet'te. İrritabl Bağırsak Sendromu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kabızlık sorunu yaşıyorsanız eğer bunlara dikkat! Kefir ve yoğurt tüketmeden yatağa girmeyin

Kalın bağırsağınızın ana görevi, sindirim sisteminizden geçerken artık gıdalardaki suyu emmektir. Daha sonra dışkı oluşturur. Kolonun kasları sonunda atıkları elimine edilmek üzere rektumdan dışarı iter. Dışkı kolonda çok uzun süre kalırsa, geçmesi zorlaşabilir. Kötü beslenme sıklıkla kabızlığa neden olur. Stres, rutindeki değişiklikler ve kolonun kas kasılmalarını yavaşlatan durumlar da kabızlığa neden olabilir. Eğer kabızlık problemi yaşıyorsanız işte bilmeniz gerekenler.

Haber 26-02-2021 13:46

Huzursuz bağırsak sendromu olarak bilinen İBS nedir?

Genellikle gençlerde görülen İBS, hayatınızdaki çoğu şeyi yarıda bırakmanıza neden olacak kadar rahatsız edici bir hastalıktır. İrritabl bağırsak sendromu hakkında bilmeniz gereken her şey en ince ayrıntısına kadar bu yazıda!

Haber 24-12-2020 17:23

İrritabl Bağırsak Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? İrritabl Bağırsak Sendromu tedavisi nasıl olur?

Ülkemizde çok sık rastlanan, Gastroenterolojik bir rahatsızlık olan ve halk arasında ‘Huzursuz Bağırsak Sendromu' olarak da bilinen “İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS), kişide ağrı ve şişkinliğe neden olurken, yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS) tanı ve tedavisi üzerine yeni gelişmeleri paylaştı.

Trend 30-04-2019 15:53

İrritabl Bağırsak Sendromu nedir, nasıl tedavi edilir?

Strese bağlı hastalıklarından başında gelen halk arasında huzursuz bağırsak sendromu da denilen ‘İrritabl Bağırsak Sendromu’ yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliyor. Nedeni tam olarak bilinemeyen ancak yoğun strese maruz kalan insanlarda daha sık görülen bu hastalık kişide gaz, karın ağrısı, şişkinlik, ishal, kabızlık gibi belirtilerle ortaya çıkıyor.

Haber 07-11-2018 11:25

Sağlıklı bir bağırsak düzeni için 10 önemli öneri

Halk arasında huzursuz bağırsak sendromu denilen “İrritabl Bağırsak Sendromu” (İBS), bağırsakların çok hızlı ya da çok yavaş çalışması sonucunda oluşuyor.

Haber 28-11-2017 12:25