İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi (Çapa) Haberleri

Merve Nur Uçar ayakta alkışlandı! Herkes Çapa Tıp Fakültesi mezuniyet törenine damga vuran bu ifadeleri konuşuyor

Çapa Tıp Fakültesinde yapılan mezuniyet törenine Merve Nur Uçar'ın yaptığı konuşma damga vurdu. Birinci olarak girdiği üniversiteden yine birinci olarak mezun olan Uçar konuşmasında "Rasim Özdenören'in deyimiyle hem bu deveyi güdecek hem bu diyarda kalacağız. Çünkü deve de bizim diyar da" ifadelerini kullandı.

Haber

Araştırmalar sonuçlandı! Koronavirüs kadınlarda başka, erkeklerde başka etki bırakıyor

Koronavirüsün etkilerini araştırmak üzere İstanbul Tıp Fakültesi tarafından COVID-19 Hastaları İzlem Merkezi'nin 1 yıllık çalışmalarının sonuçları açıklandı. Doç. Dr. Murat Köse, "Birinci yılın sonunda orta yaşlı erkeklerde bellekte zayıflama ve konsantrasyon güçlüğünün ön plana çıktığını gördük. Bu durum hastaların yaşam konforu ve iş hayatını oldukça etkiliyor. Yine bir yılın sonunda orta yaş üstü kadınlarda ise saç dökülmesinin giderek arttığını tespit ettik" dedi.

Haber

Son dakika! İstanbul Tıp Fakültesi'nde yangın paniği

Çapa'da bulunan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde bir binanın çatısında çıkan küçük çaplı yangın söndürüldü.

Haber

Nedeni bilinmeyen ağır Kovid vakalarının şifresi çözülmüş olabilir

Risk grubunda veya altta yatan hastalığı olmadığı halde koronavirüsü ağır geçiren ya da hastalıktan yaşamını yitirenlerin çocuklarında da hastalığın ağır seyretme riski olabilir. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmaya göre, bu kişilerin vücudunda, virüs ya da bakterileri yok etmek üzere bağışıklık sisteminin savaşçı hücreleri harekete geçirmesini sağlayan “lektin proteini”nin çok az miktarda olduğu veya hiç üretilmediği ortaya çıktı.

Haber

Bakan Koca açıklamıştı! 'Brezilya mutasyonu İstanbul'da bir hastada görüldü'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Riskli mutasyonlar sınır tanımadan yayılıyor. Ülkemizdeki İngiltere mutasyonu 196 oldu. İki Güney Afrika, bir de Brezilya varyantı ile karşılaşıldı." açıklamasını yapmıştı. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Brezilya mutasyonunun İstanbul'da bir hastada görüldüğünü açıkladı.

Haber

Prof. Dr. Tufan Tükek'ten korkutan koronavirüs açıklaması: Daha agresif seyrediyor

Prof. Dr. Tufan Tükek, son iki aydır koronavirüs hastalığının daha agresif seyrettiğini söyledi. Tükek "Akciğerler bir türlü normale dönmüyor. Ölüm oranları da ona paralel yükseliyor" dedi.

Haber