Kahve Sohbetleri Haberleri

Baklava tarifi: Evde baklava nasıl yapılır?

Yazılı kaynaklara göre tarihte ilk kez 15. yüzyılda Topkapı Sarayı’nda pişirilmiş olan baklava, günümüz mutfaklarına kadar ulaşmayı başarmış özel bir tatlıdır. Türk mutfağının şerbetli tatlıları arasında bulunan, en çok tüketilen ve en sevilen bu tatlıyı isterseniz siz de evinizde kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 13-03-2024 21:10

Bayram kömbesi tarifi: Bayram kömbesi nasıl yapılır?

Türk mutfağının kendine has, yöresel lezzetlerinden biri de Hatay şehri ile özdeşleşmiş olan bayram kömbesidir. Çay saatlerine eşlik eden, ikramlık ve atıştırmalık bu lezzet adından da anlaşıldığı gibi en çok bayram zamanlarında yapılır. Bu yapımı kolay ve çok lezzetli tarifi siz de denemek isterseniz tarifi aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 10-03-2024 13:17

Patatesli gül böreği tarifi: Patatesli gül böreği nasıl yapılır?

Çeşit çeşit börekler Türk mutfağının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alır. İster kahvaltıda ister ara öğünlerde isterseniz de çay, kahve sohbetlerinde size eşlik edecek olan ve yapımı son derece kolay bir patatesli gül böreği yapmak isterseniz aşağıdaki tarifimize mutlaka göz atmalısınız.

Yemek 08-03-2024 00:28

Elmalı pasta tarifi: Elmalı pasta nasıl yapılır?

Elmalı pasta, misafirlere ikram etmelik, aniden gelen tatlı krizlerinin önüne geçmek için tüketmelik, çay ya da kahve sohbetlerinde sunmalık enfes ve bir o kadar kolay bir tarif. Hem tatlı hem de pratik bir pasta tarifi arıyorsanız elmalı pasta tarifimizi deneyebilirsiniz.

Yemek 15-02-2024 01:14

Ispanaklı börek tarifi: Ispanaklı börek nasıl yapılır?

Türk mutfağının özellikle de kahvaltıların baş tacı börek, ister el açması ister hazır yufkadan olsun her türlü malzeme ile yapılabilir. Dışarıdan almak yerine evde kendi mutfağında börek yamayı tercih edenler için son derece pratik bir ıspanaklı börek tarifimiz var. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 15-02-2024 00:56

Elmalı kek tarifi: Elmalı kek nasıl yapılır?

Çay davetlerinizde, kahve sohbetlerinizde size eşlik edecek olan ya da çat kapı gelen misafirlerinize servis edebileceğiniz lezzetler arıyorsanız aşağıdaki elmalı kek tarifimiz tam size göre. Hem çok kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz hem de kolay malzemeleri olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 14-02-2024 23:44

Milföy pasta tarifi: Milföy pasta nasıl yapılır?

Ev partilerinin, çay ve kahve sohbetlerinin en iyi eşlikçilerinden biri olan milföy pasta, çeşitli pastanelerin menülerinde de yer alan bir tatlıdır. Ancak bu pasta evde de son derece hızlı, pratik ve kolay bir şekilde yapılabilir. Milföy pasta tarifimize göz atıp siz de bu lezzetli pastayı kendi mutfağınızda yapabilirsiniz.

Yemek 10-02-2024 17:01

Limonlu vanilyalı kurabiye tarifi: Limonlu vanilyalı kurabiye nasıl yapılır?

Çay saatlerinin, kahve sohbetlerinin yanında ikram edilecek farklı atıştırmalıklar yapmayı ve sunmayı seviyorsanız bu pratik ve lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Limonlu vanilyalı kurabiye ile hem tatlı krizlerinizi giderecek hem de çat kapı gelen misafirlere lezzetli bir atıştırmalık sunabileceksiniz.

Yemek 10-02-2024 14:34

Sandviç kurabiye tarifi: Sandviç kurabiye nasıl yapılır?

Bilinen kurabiye tariflerinden ya da aynı görünümdeki kurabiyeler yapmaktan sıkıldıysanız ve farklı bir kurabiye tarifi arıyorsanız sandviç kurabiye tarifimiz tam size göre. Adını şeklinden alan bu kurabiyelerle tatlı krizlerinizi yatıştırabilir ya da çay kahve sohbetlerinin yanında şık sunumlar yapabilirsiniz.

Yemek 09-02-2024 18:25

Esron kurabiye tarifi: Esron kurabiye nasıl yapılır?

Esron ya da espron adı ile bilinen kurabiyeler daha çok kıyır kıyır kurabiye seven kişiler tarafından tercih edilir. Birçok pastanenin vitrinin süsleyen bu lezzet kolay bulunan malzemeleri ve pratik tarifi ile evde de yapılabilir. Eğer siz de bu lezzeti evinizde yapmak istiyorsanız aşağıdaki tarifimize bir göz atabilirsiniz.

Yemek 09-02-2024 17:25

Castella (sünger kek) tarifi: Castella nasıl yapılır?

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve Türk mutfaklarında da yer edinen birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de halk arasında sünger kek olarak da isimlendirilen Castella’dır. Yapımı son derece kolay olan ve kolay bulunan malzemelerden yapılan bu kek, genelde Japon cheescake ile karıştırılsa da yapımı çok daha kolaydır.

Yemek 08-02-2024 02:26

Shortbread tarifi: Shortbread nasıl yapılır?

Dünyanın farklı ülkelerine ait mutfaklardan değişik tarifleri denemeyi seviyorsanız ve el lezzetinize güveniyorsanız shortbread olarak da bilinen İskoç kurabiyesi tarifini mutlaka denemelisiniz. Sadece 3 malzeme kullanarak çok kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz bu tarifi ve tarif için gerekli olan malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 08-02-2024 02:11

Rulo pasta tarifi: Rulo pasta nasıl yapılır?

Özel tarifler denemeyi ve kuracağınız bir sofrada keyifli bir akşam geçirmeyi tercih edenlerdenseniz bildiğiniz rulo pasta tarifini bir de özel birkaç dokunuşla siz de yapabilirsiniz. Rulo pasta tarifimizi uygulayarak bu güzel lezzeti hem özel günlerinizde hem de yemek davetlerinizde sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.

Yemek 08-02-2024 01:25

Havuç topları tarifi: Havuç topları nasıl yapılır?

Çay saatlerinde ya da keyifli kahve sohbetlerinize eşlik edecek türlü atıştırmalıkları kendi mutfağınızda kolaylıkla ve çok kısa süre içinde yapabilirsiniz. Bu atıştırmalıklardan ve ikramlıklardan biri olan havuç toplarını, diyet yapıyorsanız, sağlıklı, tok tutucu özelliği bulunan ve açlık hissinizi giderecek atıştırmalıklar ya da ara öğünler olarak da tercih edebilirsiniz.

Yemek 26-01-2024 23:46

Mandalinalı kek tarifi: Mandalinalı kek nasıl yapılır?

Çay saatlerinin, ev partilerinin ve davetlerin en çok tercih edilen lezzetlerinden biri de kektir. Meyvelerden ya da çeşitli malzemeler ile yapılabilen kek türleri, çayın ya da kahve sohbetlerinin yanında vazgeçilmez bir eşlikçi olarak kabul edilir. Siz de kokusu tüm evi saracak lezzetli bir kek yapmak istiyorsanız taze mandalinalardan yapacağınız kek ile dikkatleri üzerinize çekerek övgüler alabilirsiniz.

Yemek 24-01-2024 20:00

Mandalinalı irmik tatlısı tarifi: Mandalinalı irmik tatlısı nasıl yapılır?

Bilinen ve genel olarak aynı şekilde yapılan çok sayıda tarif, farklı malzemeler eklenerek veya başka tarifler ile karıştırılarak yepyeni lezzetler ortaya çıkartılabilir. Bu tariflerden biri de irmik tatlısı tarifidir. Genellikle sade bir şekilde yapılan irmik tatlısı, kış mevsimi meyvelerinden olan mandalina ile bir araya getirilerek mandalinalı irmik tatlısı yapılır. Bu lezzeti siz de evinizde denemek istiyorsanız aşağıdaki tarifimize bir göz atabilirsiniz.

Yemek 24-01-2024 18:39

Dondurma kurabiye tarifi: Dondurma kurabiye nasıl yapılır?

Hem çocukların hem yetişkinlerin sevdiği birçok tatlı ve tuzlu kurabiye çeşidi çay saatlerinde, kahve sohbetlerinde en çok tercih edilen lezzetlerden biridir. Farklı malzemelerle, birkaç dakika içinde ya da birkaç aşama uygulanarak yapılabilen birçok kurabiye türü vardır. Adını şeklinden alan dondurma kurabiye de bu kurabiye türleri arasında yer alır.

Yemek 24-01-2024 18:25

Ağlayan kek tarifi: Ağlayan kek nasıl yapılır?

Dışarıdan hazır olarak da satın alınabilen, pastanelerde veya kafelerde servis edilen birçok lezzet evde kolaylıkla ve çok kısa süreler içinde hazırlanabilir. Siz de kendi yiyeceklerinizi kendi mutfağınızda hazırlamaktan yana olanlardan iseniz ağlayan kek tarifini deneyebilir ve adı ile de dikkatleri üzerine çeken bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Yemek 19-01-2024 14:58

321 poğaça tarifi: 3 2 1 poğaça nasıl yapılır?

Hızlı bir şekilde yapılan kahvaltılarda en çok tercih edilen, birçok türü olan, farklı malzemeler ile çok kısa süreler içinde ve oldukça kolay tarif adımları uygulanarak yapılabilen poğaçalar aynı zamanda atıştırmalık olarak da en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Hem doyurucu hem de açlık yatıştırıcı etkisi ile poğaçalar özellikle Türk mutfaklarının yıldızlarından biridir. Son günlerde adı ile de kendinden bahsettiren ve en sık tercih edilen poğaça türlerinden biri de 3-2-1 poğaçasıdır.

Yemek 19-01-2024 14:42

İç pilavlı tavuk dolma tarifi: İç pilavlı tavuk dolma nasıl yapılır?

Tüm yemek davetlerinizde, tatlıları ve yemekleri, çay kahve sohbetlerinize eşlik edecek atıştırmalıkları Airfryer’da çok kısa süreler içinde ve daha sağlıklı bir şekilde pişirebilirsiniz. Tariflerinizi hızlıca Airfryer ile hazırlayarak servis edebilirsiniz. Özel yemek davetleri için kurulan sofralara eşlik eden en lezzetli yemeklerden biri olan iç pilavlı tavuk dolmayı da Airfryer’da hazırlayabilirsiniz.

Yemek 26-12-2023 16:15

Kalpli kurabiye tarifi: Kalpli kurabiye nasıl yapılır?

Özellikle sevgililer gününde çok sık yapılan ve tüketilen kalp şeklindeki kurabiyeler, herhangi bir günde de yapılarak sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, çayın ya da kahvenin yanında sunabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Evde birkaç dakika içinde yapabileceğiniz kalpli kurabiyeleri şeker hamuru ya da pudra şekeri ile süsleyerek de servis edebilirsiniz.

Yemek 22-12-2023 18:14

Airfryer damla çikolatalı top kek tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da damla çikolatalı top kek nasıl yapılır?

Çay saatlerinde ya da kahve sohbetlerinde ikram edebileceğiniz birçok lezzeti Airfryer ile birkaç dakika içinde pişirebilirsiniz. Tatlı ya da tuzlu olarak hazırlayabileceğiniz top kekleri peynir, meyve ya da damla çikolata ile hazırlayarak servis edebilirsiniz. Airfryer’da lezzetli damla çikolatalı top kek pişirip sunabilirsiniz. Davetlerinizin ve akşamlarınızın vazgeçilmezleri arasında yer alacak damla çikolatalı pop kek tarifini mutlaka deneyin.

Yemek 06-01-2023 10:55