Kan Tahlili Haberleri

Yılda en az bir defa bu testleri yaptırmak sağlığınız hakkında hayati öneme sahip bilgiler veriyor!

Erken teşhis, pek çok hastalığın tedavisinin başarılı sonuçlanması için büyük önem taşır. Herhangi bir sağlık sorununuz ve hastalık belirtiniz olmasa dahi belirli aralıklarla sağlık kontrolünden geçmeniz erken teşhis yapmanızı ve bir hastalığınız varsa hızlıca önlem almanızı sağlar. Yıl içinde en az bir defa yaptıracağınız bu testler sağlığınız hakkında oldukça detaylı bilgiler veriyor.

Kadin 06-02-2024 10:36

Kan tahlilleri ne zaman, kaç saat çıkar? Kan ve idrar tahlili sonucu ne kadar sürede çıkar, ne zaman e-Nabız'a düşer?

Hastanede ya da sağlık ocağında yapılan tüm tahlillerin sonucu, sonuç çıktıktan belli bir süre sonra e-Nabız sisteminde görülebilir. Tüm tahlillerin sonuçlar farklı sürelerde çıkabilir. Bu değişikliğin nedeni tahlilin ya da testin içeriği ve yapılış amacı ile ilgili olabilir. Bazı tarihlerin daha da uzaması tahlilin ya da testin yapıldığı yerdeki yoğunlukla da ilgilidir. Kan ve idrar tahlili sonucu ne kadar sürede çıkar

Haber 25-10-2022 11:01

Kan tahlili sonucu öğrenme: e-Nabız ile kan tahlili sonucu nasıl öğrenilir, kan tahlili sonuçları ne zaman çıkarı?

Tüm tahlil sonuçları gibi kan tahlili sonuçları da çıktığı zaman e-Nabız sisteminde görülebilir. Vatandaşlar kimlik numarası ve şifre ile e-Nabız hesaplarına girerek yaptırdıkları tahlillerin sonuçlarına hızlıca ulaşabilir. Kan tahlili sonuçları yapıldığı günden itibaren genellikle 24 saat içinde çıkar. Ancak kan tahlilinde istenilenlere göre bu süre uzayabilir. e-Nabız ile kan tahlili sonucu nasıl öğrenilir? Kan tahlili sonuçlarını öğrenme işlemi nasıldır?

Haber 25-10-2022 10:54

Genetik testleri sayesinde kalıtsal hastalıklar önceden tespit edilebiliyor! Anne-baba olmadan önce mutlaka yaptırın

Gen testleri ile 7 bini aşkın genetik hastalığın tespit edilebildiğini söyleyen Tıbbi Genetik Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yeşilyurt, anne-baba olmadan önce bu testleri yaptırmanın önemine dikkat çekti. Çocuk sahibi olmadan önce yaptırılan gen testleri sayesinde dünyaya gelecek bireyde görülebilecek hastalıklardan genle ilgili olanların tedavi edilerek önlenebileceğini söyleyen Yeşilyurt, bu yöntemle genetik hastalıkların sonraki kuşaklara geçişinin engellenebileceğine dikkat çekti.

Haber 01-12-2021 12:34

Estradiol hormonu nedir? Estradiol testi nasıl yapılır?

Vücut için önemli hormonlardan biri olan estradiol nedir? Estradiol hormonunun fazlalığı ve eksikliği ne gibi sorunlara yol açar? Bu konuyu sizler için yazımızda derledik.

Haber 01-01-2021 10:20

Lipaz nedir? Normal değerler kaç olmalıdır?

Lipaz değeri; normal kabul edilen aralığın altında ya da üstünde tespit edildiğinde; bu durum sağlık açısından bir problem anlamına gelebilir. Peki lipaz nedir ve olması gereken değeri kaçtır?

Haber 31-12-2020 17:06

BAS nedir? BAS kan değeri yükselmesi ya da düşmesi neden kaynaklanır?

Vücudun enfeksiyonlara karşı korunmasında etkili olan BAS, beyaz kan hücrelerinden biridir. Peki BAS kan değeri nedir? Bazofilin kısaltması olarak bilinen BAS, beyaz kan hücresinin bir türüdür.

Haber 31-12-2020 11:06

GFR değeri nedir? Normal değerler kaç olmalıdır?

Böbrek rahatsızlıkları için doktora başvurulduğunda istenen testin adı GFR’dir. GFR testi kapsamında gerçekleşen GFR hesaplaması sonucunda bulunan değerin, düşük veya yüksek olmasının böbrek sağlığı açısından önemini ve çözümlerini bu yazıda bulabilirsiniz.

Haber 31-12-2020 10:40

Gran nedir? Normal değeri nasıl olmalıdır?

Gran kan değeri nedir sorusu kan tahlili yaptıran pek çok kişinin, sıklıkla karşılaştığı sorulardan birisidir. Kısaltılmış ismi gran olan granülosit akyuvarların içinde bulunan bir bölüm hücreye verilen isimdir. Normal değeri bireyin yaşına ve cinsiyetine göre uzmanlar tarafından yorumlanır.

Haber 30-12-2020 16:29

AFP (Alpha Fetoprotein) nedir? AFP yaptırmak neden önemlidir?

AFP testi olarak bilinen alfa fetoprotein testi gebeliğin 16 ile 20. haftalarında yapılması gereken önemli bir kan testidir. Peki, AFP Testi Neden Yapılır?

Haber 30-12-2020 15:08

Kan vermeye hazırlanırken kalp krizi geçirip öldü

Eski CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Karaosmanoğlu, tahlil için kan vermeye hazırlandığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybetti - Karaosmanoğlu'nun cenazesi Kırşehir'de toprağa verildi

Haber 19-09-2019 15:45

Kan vermeye hazırlanırken kalp krizi geçirip öldü

Eski CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Karaosmanoğlu, tahlil için kan vermeye hazırlandığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybetti - Karaosmanoğlu'nun cenazesi Kırşehir'de toprağa verildi

Yurthaber 19-09-2019 15:45

Belçika'da kanseri 15 dakikada teşhis edebilen çip geliştirildi

Belçika'da kanseri 15 dakikada teşhis edebilen çip geliştirildi

Haber 28-02-2018 15:15

Kanser hücreleri artık 6-8 ay önceden tespit edilebilecek

Dr. Behrad Vahidi, geliştirdikleri 'lucid biopes' teknolojisi ile sadece bir tüp kanın kanser tedavisinin teşhisinde yeterli olacağını söyledi.

Haber 19-10-2016 17:27

Kan tahlilinde yeni buluş

Türkiye'de, kanserden şeker hastalığına, romatizmadan obeziteye kadar birçok hastalığın araştırılmasında kullanılabilecek yeni bir kan tahlili parametresi geliştirildi.

Haber 23-10-2014 12:39

Bir damla kan ile kanser teşhisi

Doç. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk, meme kanserinin kan tahlili ile teşhis edilebileceğini bildirdi.

Haber 18-05-2011 10:46