Karahantepe Haberleri

Şanlıurfa turizmi 2024 sezonunda turist rekoru kırmayı hedefliyor

Kültür ve inanç turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Şanlıurfa, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak 2023 Turkcell Süper Kupa maçıyla başlayacağı turizm sezonunda 1 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor.

Yurthaber 11-03-2024 10:50

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'de bulundu! Bakanlık duyurdu: Bir ilk yaşandı

Tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe ve Karahantepe'de kazı çalışmaları devam ediyor. Sürdürülen çalışmalarda son olarak insan ve hayvan heykellerine ulaşıldı. Göbeklitepe’nin D yapısında kireçtaşından yapılmış, gerçek boyutlu bir yaban domuzu heykeli bulundu. Yüzeyinde kırmızı, beyaz ve siyah pigment kalıntılar görülebilen eser döneminden günümüze uzanan ilk boyalı heykel buluntusu oldu.

Haber 30-09-2023 10:37

İnsanlık tarihine ışık tutan Karahantepe'de 2023 kazıları başladı

Neolitik dönemin önemli yerleşimleri arasında yer alan Şanlıurfa'daki Karahantepe Ören Yeri'nde 3 ay sürecek 2023 kazı çalışmaları 40 kişilik ekiple başladı.

Yurthaber 10-08-2023 12:18

Farklı ülkelerden sanatçılar Karahantepe'de arazi sanatı performansı sergiledi

Neolitik dönemin önemli yerleşimleri arasında yer alan Karahantepe Ören Yeri'nde Türk, İngiliz, Rus ve Ukraynalıların aralarında bulunduğu 20 sanatçı, 100 metrekarelik alanda "Kırık Taşlar Sonsuz Dönüşüm" adlı çalışma yaptı - Grubun küratörü Serap Gümüşoğlu: - "Taşları boyayarak o dönemki ambiyansı yeniden oluşturmaya çalıştık"

Yurthaber 02-10-2022 13:56

Karahantepe

Karahantepe Hakkındaki Haberler Mynet'te. Karahantepe Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Karahantepe, ören yeri statüsüne alındı

Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul: - "Geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı lansmanın ardından Karahantepe sadece ülke ölçeğinde değil uluslararası ölçekte de çok tanınan bir yer haline geldi" - "Kültür ve Turizm Bakanlığının aldığı ören yeri kararı son derece yerinde ve zamanında"

Yurthaber 26-09-2022 11:39

Sefertepe'de devam eden kazılar Neolitik Çağ araştırmalarına ışık tutacak

Sefertepe Kazıları Bilimsel Danışmanı Doç. Dr. Emre Güldoğan: - "Sefertepe'de ortaya çıkarılan hayvan betimlemeleri, Göbeklitepe ve Karahantepe'deki hayvan betimlemeleri ile benzerlik gösteriyor" - Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel: - "Göbeklitepe'nin turizm potansiyeli belli, son yıllarda kentimize yaptığı katkı da ortada. Sefertepe'nin de en az Göbeklitepe kadar değerli olacağına inanıyorum"

Yurthaber 16-09-2022 12:02