Karahindiba Haberleri

Karahindiba faydaları nelerdir? Karahindiba hangi hastalığa iyi gelir?

Modern tıp alanında yapılan tedavilerde, tedaviye destek amacıyla geleneksel tıp alanından da faydalanılmaktadır. Karahindiba da geleneksel tıpta kullanılan ve oldukça şifalı olan bitkiler arasındadır. Papatyagiller ailesine dahil olan karahindibanın bilimsel ismi Taraxacum officinale şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Kullanım alanı da oldukça fazla olan karahindiba, sağlık açısından da oldukça yararlıdır. Peki, karahindiba faydaları nelerdir ve hangi hastalığa iyi gelir?

Haber 04-03-2024 17:44

Kanser hücrelerini 48 saatte yok ettiği keşfedildi! Bilim insanlarının 'mucize' olarak adlandırdığı besin...

Kanser çağımızın yaygın hastalıklarından biri. Zaman zaman ölümle sonuçlanabilen kanser hastalığında çevresel faktörler ve tükettiğimiz gıdaların iyi veya kötü yönde etkileri olabiliyor. Kanserin önüne geçebilecek bir gıda olduğu bilim insanları tarafından ifade edildi. Bilim insanları bu besini 'mucize' olarak adlandırdı.

Haber 12-04-2023 21:15

Karahindiba çayı nasıl tüketilir, aç karna içilir mi? Karahindiba çayı günde kaç bardak içilir, zayıflatır mı?

Çay olarak tüketilen ve insan sağlığına birçok açıdan faydalı olan bitkilerden biri de karahindibadır. Marketlerden ya da aktarlardan hazır olarak satın alınabileceği gibi evde birkaç dakika içinde hazırlamak da mümkündür. Günde iki ya da üç fincan karahindiba çayı içerdiği mineraller ve vitaminler ile bazı hastalıkların tedavisinde de destekleyici olarak kullanılır. Birçok derde deva olan karahindiba çayı nasıl demlenir?

Haber 04-11-2022 18:31

Karahindiba nasıl tüketilir, nasıl kurutulur? Karahindiba nasıl kaynatılır?

Karahindiba ülkemizde de yetişen ama çoğunlukla Avrupa’ya özgü olan bir bitki türüdür. Karahindiba sarı çiçekleri ve yeşil yaprakları olan çok yıllık otsu bir bitkidir. Son dönemlerde karahindibanın birçok faydası ortaya çıkmıştır. Uzmanlar tarafından tüketimi önerilen karahindiba, insan sağlığına olumlu etkileri ile bilinir. Sıcak ve soğuk mevsimlerde yetişebilen bir bitki olan karahindibanın faydaları nelerdir?

Haber 04-11-2022 16:56

Karahindiba

Karahindiba Hakkındaki Haberler Mynet'te. Karahindiba Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Karahindiba çayı faydaları nelerdir? Karahindiba çayı nasıl yapılır?

Bağışıklık ve sindirim sistemini desteklemesi ile meşhur olan karahindiba çayı; potasyum ve kalsiyum gibi mineraller ile C vitamini bakımından zengindir. Saç, cilt, böbrek, karaciğer ve göz sağlığını desteklediği bilinen karahindiba çayı; zayıflama sürecinde de önemli rol oynar. Karahindiba çayının faydaları nelerdir?

Haber 18-10-2022 15:14

Kanser hücrelerini 48 saatte yok ediyor! Bilim insanları bu bitkiyi 'mucizevi' olarak adlandırıyor...

Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olan kanser zaman zaman ölümle sonuçlanabiliyor. Kanserde, tüketilen gıdaların etkili olduğu biliniyor. Bununla birlikte, kanserin önüne geçebilecek bir gıda olduğu bilim insanları tarafından ifade edildi. Bilim insanları bu besini 'mucize' olarak duyurdu.

Haber 11-07-2022 20:21

Vücudu toksinlerden temizleyen 5 etkili besin

Yaz ayları yaklaştıkça alınan fazla kiloların verilmesi ve vücuttaki ödemin atılması gündem konusu oluyor. Yaz aylarına fit girmek isteyenler bu dönemlerde diyet yapmaya başlıyorlar. Fakat bu diyetlerin birçoğu istenilen etkiyi yaratmıyor. Diyet yaparken kullanılan besinlere dikkat etmek gerekiyor. İşte kilo atmanıza yardımcı olacak 5 etkili besin…

Haber 26-04-2022 09:24

Kanseri yenen çay: Karahindiba

Kanada'nın Windsor kentinde bilim insanları, halk arasında karahindiba olarak bilinen bitkinin çayı ile kronik miyelomonositik kan kanseri hastasını iyileştirmeyi başardılar.

Haber 17-02-2012 11:32