Karnabahar Haberleri

Pratik ve lezzetli karnabahar kızartması tarifi! Karnabaharı sevmeyen bile bayılarak yiyor! İşte malzeme listesi

Kış aylarının gözde sebzelerinden karnabahar birbirinden lezzetleri yemek çeşitleriyle sofralarda yerini aldı. Klasik karnabahar tariflerinden sıkılanların deneyebileceği bu karnabahar kızartması tarifi yediden yetmişe herkes tarafından bayılarak tüketiliyor. İşte pratik ve lezzetinden parmak ısırtan karnabahar kızartması tarifi...

Yemek 16-01-2024 17:39

6 yıl önce deneme amaçlı dikti! Şimdi siparişlere yetişemiyor: Tanesi 20 liradan alıcı buluyor

Malatya’nın Darende ilçesinde 63 yaşındaki Dursun Tekin, 6 yıl önce deneme amaçlı karnabahar dikimi yaptı. Tekin, şimdilerde siparişlere yetişemiyor. Hedefinin 10 bin kök yetiştirmek olduğunu söyleyen Tekin, Sebze çeşidini artırarak işimi genişletmeyi düşünüyorum. İnşallah bunu da başaracağım. Toprak var, su var. Çalışmak da bize düşüyor. Karnabaharın tanesi 20 liradan alıcı buluyor. Yetiştirdiğimiz tüm ürünler organik." şeklinde konuştu.

Finans 05-11-2023 17:02

Karnabahar suyunun faydaları nelerdir, şeker hastalığına iyi gelir mi? Karnabahar suyu ne işe yarar, nasıl hazırlanır?

Karnabahar sebzeler arasında sağlık açısından oldukça değerli bir yere sahiptir. İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini, potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir bulunur. Karnabahar suyu sağlıklı yaşam trendleri arasında yükselen bir besindir. İçerdiği vitamin ve minerallerle sağlıklı bir beslenme için önemli bir kaynak olan karnabahar suyu lezzetli ve kolay bir şekilde hazırlanabilir. Peki, karnabahar suyu şeker hastalığına iyi gelir mi?

Haber 08-05-2023 13:45

Karnabahar nasıl yazılır, karnabahar yazımı nasıl olmalıdır? Karnabahar mı karnıbahar mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe içerisinde birçok kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerin bazıları Türkçe kökenli bazıları da farklı dillere ait kelimelerden oluşmaktadır. Türkçe sözlüğünde bulunan kelimelerin nasıl yazıldığı araştırılan konular arasındadır. Türkçede kelimelerin bazıları birleşik yapılıdır. Bunlardan biri de karnabahar kelimesidir. Peki, karnabahar yazımı TDK'ye göre nasıldır?

Egitim 10-03-2023 16:59

Gelinim Mutfakta Üç beden incelten karnabahar tarifi! Hem sağlıklı hem de lezzetli karnabahar nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında çarşamba günü üç beden incelten karnabahar tarifi yapılıyor. Karnabahar fazla sevilmeyen bir sebze olmasına rağmen doğru koşullarda yapıldığında oldukça lezzetli olabiliyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri üç beden incelten karnabahar tarifini oldukça merak etti.

Yemek 01-02-2023 13:44

Airfryer karnabahar yaprağı cipsi tarifi: Airfryer'da karnabahar yaprağı cipsi nasıl yapılır?

Ana yemekleri, tatlıları, ikramlıkları, atıştırmalıkları ve daha birçok lezzeti Airfryer ile kısa süre içinde pişirebilirsiniz. Birkaç dakikada hazırlayacağınız enfes atıştırmalıklarla sağlıklı cipsler yapabilirsiniz. Airfryer’de ayrıca karnabahar yapraklarını değerlendirerek karnabahar yaprağı cipsleri hazırlayarak servis edebilirsiniz.

Yemek 31-01-2023 00:14

Airfryer karnabahar kızartması tarifi ile çıtır sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın: Airfryer'da karnabahar kızartması nasıl yapılır?

Turpgiller ailesinden olan karnabahar, ülkemizde farklı tariflerle en sık tüketilen lezzetler arasındadır. İnsan sağlığına faydalarıyla da ön plana çıkan karnabaharın en sevilen tariflerinden birisi de kızartılarak hazırlanmasıdır. Her öğünde servis edilebileceği için sıkça tercih edilen bu tarif, damaklara da hitap etmesiyle ülkemizin vazgeçilmez lezzetleri arasındadır.

Yemek 30-12-2022 17:33

Daha lezzetli bir tarif yok! Karnabahar graten tarifi! Karnabahar graten nasıl yapılır?

Karnabahar faydalarıyla şaşırtan kış sebzeleri arasında bulunuyor. Faydalarına rağmen birçok insan karnabahardan hoşlanmıyor. Ancak karnabahar graten karnabahar sevmeyenlerin bile bayılacağı tarifler arasında bulunuyor. Bol soslu karnabahar graten nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu karnabahar graten tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 30-11-2022 11:53

Sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Fırında karnabahar tarifi

Karnabahar sonbahar ve kış mevsiminin en sağlıklı sebzelerinden. Karnabaharı sevenler olsa da sevmeyen kişi sayısı çoğunlukta. Kokusu nedeniyle uzak durulan karnabaharı fırında yapmayı denemediyseniz çok şey kaybediyorsunuz! Fırında karnabahar tarifi hem çok leziz hem de oldukça faydalı. Fırında karnabahar nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 08-11-2022 11:51

Bafra Ovası'nda 60 bin ton karnabahar rekoltesi bekleniyor

Samsun'da Bafra Ovası'nda karnabahar hasadına başlandı.

Yurthaber 08-11-2022 10:49

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Yapraklarının faydaları şok ediyor

Uzmanlar sebze ve meyvelerin zinde ve sağlıklı bir yaşam için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Yemek yaparken birçok yiyeceğin kabukları, çekirdekleri çöpe atılıyor. Ancak bazı gıdalar var ki çöpe giden kabukları, çekirdekleri de en az kendi kadar şifa dağıtıyor. Karnabaharın yeşil yaprakları da bu sebzenin en faydalı kısımlarından. İşte karnabahar yaprağının faydaları...

Haber 27-10-2022 11:12

Sebzeleri lezzetli hâle getiren tariflerde bugün! Airfryerda acılı karnabahar tarifi

Türk mutfağında sebze ile yapılan birçok yemek tarifi bulunur. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan karnabahar hem lezzeti hem sağlıklı içeriğiyle sofraları şenlendirir. Peki, birçok farklı tarifi bulunan karnabaharı bir de Airfryerda yapmayı denediniz mi? Airfryerda hazırlanan, dışı çıtır çıtır içi yumuşak karnabahar tarifini yediden yetmişe herkes çok sevecek!

Yemek 25-10-2022 17:07

Yazın en sık görülen hastalık! İdrar yolu enfeksiyonunu geçirmek için yemeniz gerekenler

Yaz aylarında enfeksiyon hastalıklarında artış görülüyor. Özellikle havuz ve ortak kullanılan duşlar, tuvaletler idrar yolu enfeksiyonlarına yol açıyor. Oldukça ağrılı sonuçlara yol açabilen idrar yolu enfeksiyonundan korunmak için hijyene dikkat etmek gerekiyor. İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelecek tedaviler arasında bitkisel kürler bulunuyor.

Haber 26-08-2022 10:29

Karnabahar, kıyma ve yoğurdun mükemmel birleşimi: Karnabahar mantısı tarifi

Karnabahar faydaları saymakla bitmeyen bir sebze olarak mutfaktaki yerini alıyor. Yemeğinden salatasına, kızartmasından gratenine birçok tarifte kullanılan karnabahar, özellikle kış aylarında sofraları şenlendiriyor. Karnabahar kullanarak farklı bir tarif yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! İşte karşınızda karnabahar mantısı tarifi! Bu tarifi bir kere deneyince tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz.

Yemek 24-02-2022 16:35

Karnabaharın bu haline bayılacaksınız: Pilavdan vazgeçemem diyenlere alternatif karnabahar pilavı tarifi

Kokusu pek çok kişi tarafından sevilmeyen ama aslında oldukça faydalı bir sebze olan karnabahar, günümüzde alternatif tariflerin gözdesi durumunda. Yoğurtlu kızartması, yemeği ve turşusu yapılarak tüketilebiliyor. Peki karnabahardan pilav yapmayı hiç düşündünüz mü? Şaşırtıcı gelse de karnabahardan pirinç pilavının tadını aratmayacak cinsten pilav yapabilirsiniz.

Yemek 22-02-2022 10:32

Karnabaharın/brokolinin kokusuna dayanamıyorum diyenler! Bu yöntemleri mutlaka denemelisiniz

Kimileri kötü kokuyor diye kereviz yemek istemezken bazı kişiler de karnabahar ve brokolinin pişerken yaydığı koku yüzünden bu sebzeleri evine sokmayabilir. Oysa kış aylarının vazgeçilmezi karnabaharı ve beslenme uzmanlarının her fırsatta tavsiye ettiği brokoliyi haşlarken kullanacağınız bazı yöntemlerle kötü kokuları önleyebilirsiniz. İşte, o yöntemler...

Yemek 01-02-2022 12:28

Sevmeyenler bile bu tarifle bayıla bayıla karnabahar yiyecek! Lezzetli ve pratik, çıtır çıtır karnabahar tarifi

Kış mevsiminin her sebzesi çok lezzetli ve şifa kaynağı. Kışın en sağlıklı sebzeleri arasında yer alan karnabahar da her ne kadar vitamin deposu olsa da kokusu nedeniyle pek sevilmiyor. Özellikle çocukların kaçarak uzaklaştığı karnabaharın bu çıtır çıtır haline tüm aile bayılacak. Lezzetli ve pratik karnabahar tarifinin detayları yazımızda.

Yemek 31-01-2022 16:58

Bu yemekler herkesi masada toplayacak: 3 farklı sıcak sulu yemek

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz doyurucu ve sağlıklı sulu yemek tarifleri mi arıyorsunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz! Anneannelerden, babaannelerden günümüze taşınan ve yemelere doyamayacağınız birbirinden lezzetli sulu yemek tariflerini sizler için bir araya getirdik. İşte, "Ekmek düştü!" esprisiyle suyuna banmak isteyeceğiniz üç nefis tarif...

Yemek 19-01-2022 15:57

Geçen hafta 15 liraydı! Fiyatı 6 liraya düştü

Geçtiğimiz hafta tanesi 10-15 lira arasında satılan karnabaharın fiyatı 6 ilâ 10 liraya satılmaya başlandı.

Finans 29-11-2021 12:14

Bafra Ovası'nda pırasa hasadı devam ediyor

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner: - "Ovada 10 bin dönümün üzerinde pırasa ekildi, dönüm başı 5 ton rekolte bekliyoruz"

Yurthaber 25-11-2021 12:00

Bu lezzetleri bir arada denemeyen çok şey kaçırıyor! Ballı karnabahar tarifi

Birbirinden farklı hatta iki ayrı uçta yer alan lezzetler bazen çok iyi kombinasyonlar ortaya çıkarabilir. Bunların en güncel ve popüler örneği ise ballı karnabahar. Yanlış okuduğunuzu sanabilirsiniz fakat bal ve karnabahar bir araya gelince gerçek bir lezzet şöleni ortaya çıkıyor. İşte bu eşsiz lezzetin tarifi...

Yemek 23-11-2021 08:10

Bursa’nın renkli karnabaharlarına yoğun ilgi! Hem göze hem de mideye hitap ediyor

Bursa’nın Karacabey ilçesinde 4 senedir üretilen renkli karnabaharlar hem göze hem mideye hitap ediyor. Rengarenk karnabaharlar ilk kez görenleri şaşırtırken, üreticiler talebin yüksek olmasından memnun.

Yemek 22-11-2021 17:42

Karnabaharın en lezzetli hali! Sağlıklı tarif arayanlara özel reçete: Karnabaharlı Lazanya

Karnabahar sevmiyorsanız eminiz ki yanlış pişirilmiş tariflere denk gelmişsinizdir. Eğer sadece kokusundan rahatsız olduğunuz için yemiyorsanız bu tarif bütün ön yargılarınızı yıkacak. Lazanya tutkunlarının bile damaklarında muhteşem bir tat bırakacak tarif hazırladık. İşte karnabaharlı lazanya tarifi...

Yemek 24-09-2021 17:15

Ekmeğin en masum hali! Hem kalorisi düşük hem de lezzetli: Karnabahar ekmeği

Karnabahar kokusu nedeniyle pek çok kişinin uzak durduğu besinlerden bir tanesidir. Oldukça sağlıklı bir gıda olan karnabaharı özellikle çocuklara sevdirmek çok zordur. Ancak vereceğimiz bu tarif ile çocuklarınız karnabahara aşık olacak.

Yemek 09-09-2021 17:47

Mart ayının zam şampiyonu karnabahar oldu!

Mart ayının zam şampiyonu yüzde 61,04 fiyat artışıyla karnabahar oldu. Kabak ise bu ayda en çok ucuzlayan ürün oldu.

Finans 05-04-2021 14:32