Keban Baraj Gölü Haberleri

Keban Baraj Gölü'nde engerek yılanı popülasyonundaki artışı uzmanı değerlendirdi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın Temizer, Elazığ'da Keban Baraj Gölü çevresinde görülen engerek yılanı popülasyonundaki artışta küresel ısınma ve ekolojik yapının değişmesi, sürüngenlerle beslenen kartal, şahin ve doğan gibi yırtıcı kuşların doğada azalmasının etkili olduğunu belirtti.

Yurthaber 25-04-2024 11:53

Elazığ'da menfezdeki su birikintisinde mahsur kalan binlerce yavru balık kurtarıldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nde suların çekilmesiyle Kovancılar ilçesindeki eski demir yolu hattındaki menfezde su birikintisinde mahsur kalan ve oksijen yetersizliğinden ölme riski bulunan binlerce sazan yavrusu, ekiplerin yaklaşık 7 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.

Yurthaber 12-02-2024 11:10

Elazığ’da yakalandı! Fiyatı 2 milyon liraya kadar çıkıyor! İşte dinozorlar döneminde günümüze gelen o balık…

Son dönemde Elazığ’dan gelen 'Sibirya Mersin balığı' ile ilgili haberler dikkat çekiyor. Keban Baraj Gölü'nde bir balıkçının ağına dinozorlar döneminden günümüze kadar gelen Sibirya Mersin balığı takıldı. Balığın havyarının 2 milyon liraya kadar satıldığı belirtiliyor. Balıkçılar bu balığın Elazığ’da son 5 yıldır görülmeye başladığını söylüyor…

Finans 25-11-2023 11:55

Feribottan ölüme atladı! Kurtarılma anlarını ise güvenlik kamerası kaydetti...

Tunceli-Elazığ seferini yapan feribottan atlayan şahsı, yolcu ve görevliler son anda kurtardı. Yolcunun kurtarılma anları feribotun güvenlik kamerası tarafından kaydedilirken, ilk müdahalesi feribotta yapılan şahıs, Elazığ’a kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haber 09-03-2023 12:24

Keban Baraj Gölü

Keban Baraj Gölü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Keban Baraj Gölü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Keban Baraj Gölü kıyısındaki badem bahçelerinde hasat zamanı

Tunceli ile Elazığ arasındaki gölün çevresinde son yıllarda yaygınlaşan badem yetiştiriciliği hem çorak arazileri tarıma kazandırıyor hem de bölge insanı için önemli gelir kapısı oluyor

Yurthaber 03-10-2022 11:06

Elazığ'da batan balıkçı teknesindeki bir kişiyi arama çalışması sürüyor

Elazığ'da batan balıkçı teknesindeki bir kişiyi arama çalışması sürüyor

Yurthaber 10-09-2022 12:10

Tunceli'nin tarihi Pertek ilçesi su sporlarıyla adından söz ettiriyor

Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Pertek'deki Keban Baraj Gölü kıyısında bu yıl hizmete sunulan su sporları merkezi, adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu - Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci: - "Çevre illerden buraya gelen insanlarımız suyla alakalı hangi etkinliği istiyorlarsa bulabilecekler. Pertek'te sürat teknesi, jetski, kano ve rafting gibi aktiviteler yapılıyor"

Yurthaber 10-07-2022 11:09

Keban Barajı'nda görüldü, hemen telefona sarıldı! Bu balığın havyarı 2 milyon

Son zamanlarda Keban Baraj gölünde görülmeye başlanan Sibirya Mersin balığı bir balıkçının daha ağına takıldı. İlk defa böyle bir türle karşılaşan balıkçı, şaşkınlık yaşarken, ağa takılan balığı yeniden göle bıraktı. Sibirya Mersin balığının havyarının 2 milyon liraya kadar alıcı bulduğu biliniyor.

Haber 15-01-2022 12:28

Henüz 22 yaşında! İstanbul'dan köyüne döndü, ayda 100 bin lira kazanıyor

Tunceli'de yaşayan Onur Demir (22) Keban Baraj Gölü üzerinde yaşadığı teknede, dünyanın en kaliteli tatlı su ıstakozları arasında gösterilen kerevit avlayarak ayda yaklaşık 100 bin TL kazanıyor. Haftada ortalama 400 kilo kerevit yakaladığını belirten Demir, "Kilosu 30 liraydı sonra 45 oldu, şimdi ise 65 lira. Eğirdir Gölü’nde kerevit, mantar hastalığından dolayı azaldı, ondan da burada fiyatlar yükseldi" dedi.

Finans 16-08-2021 14:38