Kemal Tahir Haberleri

Sultanbeyli'de Kemal Tahir Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı

Sultanbeyli'de Kemal Tahir Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı

Yurthaber 18-08-2022 17:11

RÖPORTAJ - Doç. Dr. M. Güven Avcı, Kemal Tahir'in eserlerinin neden yeniden yayınlanması gerektiğini anlattı:

"Türkiye ve Türk toplumunu anlamak adına Kemal Tahir romanlarının tekrar yayına hazırlanması, kritik edilmesi, yeni metinler üretilmesi çok önemli" - "Eserleri siyasetin farklı kanatlarında kabul gördü. Yazdıkları bir çözüm önerisi niteliğindedir" - "Kemal Tahir'in eserlerinin odağı Türkiye'dir. Bu sebeple Nazım Hikmet'e gösterilen ilgi Kemal Tahir'e gösterilmemiştir yurt dışında" - "Kemal Tahir, romancının görevinin toplumun dramını yansıtmak olduğunu söyler"

Yurthaber 23-12-2021 14:39

Sabitfikir'in amacı nicelik ve nitelik farkını ortaya koyabilmek

Sabitfikir Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Akar: - "Özellikle 100. sayısından sonra kitaba bakışı bir edebiyat arkeolojisi yapar gibi oldu. Sabitfikir, kitaba dair meselelerin derinine inmeye çalışan bir dergi" - "Biz iyi kitaptan yanayız. İyi kitap dediğimiz zaman da şöyle düşünün, mesela Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının ortasına yukarıdan aşağıya bir çizgi çizelim. Bu çizginin adı 'vasatlık' olsun ve bir tarafına iyi yazarları koyalım. O zaman çizdiğimiz bu vasatlık çizgisindeki nitelik-nicelik ayrımında bütün ideolojiler yan yana gelebilir" - "Dosya konularında hem edebiyatın güncel meselelerini tartışıyoruz, anlamaya çalışıyoruz hem bir seyir izleyip esas olarak bir edebiyat okurunun neleri okuması gerektiğine odaklanıyoruz"

Haber 06-08-2019 11:02

GRAFİKLİ - Romanın Yorgun Savaşçısı: Kemal Tahir

Eserlerinde Anadolu, Kurtuluş Savaşı yılları ve Osmanlı tarihi gibi konuları işleyen, şiir, hikaye ve romanlarıyla tanınan yazar Kemal Tahir, ölümünün 46 yılında anılıyor

Haber 20-04-2019 13:17

Kemal Tahir

Kemal Tahir Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kemal Tahir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kemal Tahir'in vefatının 40. yıldönümü

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kemal Tahir'in vefatının 40. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Haber 22-04-2013 12:31