Kemalettin Aydın Haberleri

Gençlere 'uzun Covid' uyarısı: Hastalığı atlatırsınız ama...

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, 15-35 yaş grubunun aşıya uyma oranlarının düşük olduğunu söyledi. Aydın, "Gençler 'Gencim, dinamiğim, hastalığı atlatırım' diye düşünüyor. Hastalığı atlatırsınız ama 'uzun Covid' dediğimiz tablo var; 2-3 sene sonra akciğerdeki performans düşüklükleri gibi geri kalan hayatınızı hastalıklar silsilesi ile geçirme riskine sahipsiniz. Aşıyla hiç hasta olmamak en doğrusu" dedi.

Haber 20-10-2021 13:54

Prof. Dr. Aydın: Pazartesi vakalar artabilir

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Kemalettin Aydın normalleşme süreciyle başlayan hareketlilikle birlikte vakaların artabileceğini söyledi. Prof. Aydın, vaka sayılarının 10 bin-12 bin düzeyine çıkabileceğini belirterek vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulundu.

Haber 12-06-2021 18:14

Bilim insanlarından sevindiren açıklama! 'Yazı rahat geçireceğiz'

Bilim insanları, koronavirüs vakalarındaki artışın nisan ortasına kadar devam edeceğini, ardından düşüşün başlamasının beklendiğini söyledi. Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Vaka sayılarının haziranın ikinci yarısından itibaren 1000'ler civarında olacağını, yazı geçen yıla göre rahat geçireceğimizi düşünüyorum" dedi. Doç. Dr. Ümit Savaşçı ise "Nisan ayının ortasında pik noktasını göreceğiz, daha sonra bir iniş başlayacaktır" açıklamasında bulundu.

Haber 23-03-2021 10:59

İstanbul'a dönüş yapanlar için kritik uyarı! '14 gün izole olun'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, tatil beldelerinden ve memleketlerinden İstanbul'a dönüş yapacakları, evlerinde 14 gün izole olmaları konusunda uyardı. Aydın, "İstanbullu yeniden korkulu günler yaşamak istemiyorsa hem apartman ziyaretlerini hem de birkaç aydır görmediği akrabalarıyla yapacağı sohbetleri askıya almalı, ev içinde dahi mesafeli ve maskeli sohbetler yapmalı" dedi.

Haber 22-09-2020 11:22

Kemalettin Aydın

Kemalettin Aydın Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kemalettin Aydın Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dikkat çeken tespit! 'Ankaralı virüsü tatilde aldı'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Ankara'da koronavirüs vakalarının artış nedenine ilişkin çarpıcı bir tespitte bulundu. Aydın, "Ankara halkı gittiği güney ya da kırsal tatilinde enfekte oldu. Ankaralının kendisi kırsala ve kumsala gitti, virüsü oradan aldı. Ankara'ya geldi, birbirlerine bulaştırdılar" dedi. Aydın, ekim ayından itibaren İstanbul'un yeniden ilk sıraya çıkabileceğini de belirtti.

Haber 04-09-2020 12:02

Milletvekili Aydın Kürtün'de

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Yurthaber 07-05-2011 18:30