Kira Fiyatları Haberleri

Ev sahipleri dikkat! ‘Bekara ev yok’ mesajı delil sayıldı: Mahkeme 5.958 lira ceza kesti!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), bekara ev kiralamak istemeyen ev sahibine "Ayrımcılık yasağını ihlal" gerekçesiyle 5 bin 958 lira idari para cezası verdi.

Finans 17-02-2024 12:01

Boş konuttan vergi, hisseli kiracılık… Merkez Bankası tek tek açıkladı: Kiraları düşürecek adımlar atılıyor

Konut fiyatları ve kiralar için Merkez Bankası’ndan açıklama geldi. Enflasyon Raporu'nda bu konuya geniş bir yer ayıran TCMB, kira fiyatlarında düşüşü getirecek önerilerini tek tek sıraladı. Bu kapsamda Merkez Bankası kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi gibi noktalara dikkat çekti.

Finans 14-02-2024 08:10

Mehmet Şimşek'ten kira fiyatları açıklaması! Oran vererek anlattı: Yeni sosyal konut projesinin müjdesini verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını bildirdi.

Finans 12-02-2024 11:58

2023'te kiralar yüzde 87, ev fiyatları yüzde 65 arttı

BETAM'a göre, 2023 aralık ayında satılık konut fiyatlarında yıllık artış oranı yüzde 65,1 olurken kiralık ev fiyatları da yüzde 87 arttı. Ayrıca reel fiyatlardaki düşüşün altı aydır devam ettiği görüldü.

Finans 24-01-2024 11:31

Kirada Temmuz karmaşası! ‘Yüzde 25 sınırı bizi bağlamaz…’ Kontrat dışı sözleşme imzalatıyorlar

Temmuz ayına kadar devam edecek yüzde 25 kira zammı sınırlamasının uzatılıp uzatılmayacağı hem kiracılar hem de ev sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Konu şimdilik muallakta kalsa da ev sahiplerinin sözleşmelere yeni ek madde eklettiği ortaya çıktı. “Kanunların belirlediği yüzde 25’lik zam sınırı yeni zam döneminde bağlayıcı olmayıp, kiraların enflasyon oranında artırılması” gibi maddeler kira sözleşmelerine girdi.

Finans 23-01-2024 08:42

675 bin lirayı bile buldu: Kira fiyatlarını düşürecek yeni model! İstanbul’da o bölgeleri işaret ettiler

Kira fiyatları için adım atılıyor. Hazine arazileri vatandaşların fahiş kira fiyatlarından kurtulması için imara açılacak. Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu hamlenin kira fiyatlarını yüzde 99 aşağı çekeceğini dile getirirken, özellikle İstanbul’un belli noktalarını işaret ediyor. Şehir sınırları içinde kalan yerlerde lokasyon uzak bile olsa problemin iyi bir ulaşım ağı ile çözüleceği belirtiliyor.

Finans 22-01-2024 10:01

Beşiktaş’ta dükkan mı, Miami’de okyanus manzaralı ev mi? 1,5 milyon dolarlık dükkan sosyal medyayı ikiye böldü! “Sanki dünya Ihlamur Sokak’tan ev almak için yarış halinde!”

İstanbul’un en pahalı semtlerinden biri olan Beşiktaş’ta bir iş yeri iddiaya göre 1,5 milyon dolar fiyat ile satılığa konuldu. Ihlamur Caddesi'nde yer alan satılık bir dükkanın ücretini duyan şaşkına döndü. 63 metrekarelik yer için dükkan sahibi 1,5 milyon dolar ücret biçti. Güncel kurla 45 milyon TL’den fazla eden dükkan ‘taşı tuğlası altın mı?’ dedirtti.

Finans 13-01-2024 10:15

Kira fiyatı karmaşası! Emlakçılar 'yüzde 15 geriledi' dedi: Kiracılar ‘biz kimseden duymadık…’ diye tepki gösterdi

Günlük kiralık evlere getirilen tedbirler ve kentsel dönüşüm sürecince süreçlerin sona ermesi konut stokunu arttırdı. Bu gelişme kiralık konut fiyatlarını yüzde 15’e kadar düşürdü. Emlak sektörü temsilcileri bu düşüşün devam edeceği görüşünü savunuyor. ‘Fiyatlar olması gereken yere geri geldi’ diyorlar. Ev sahipleri ve kiracılar ise aynı şeyi düşünmüyor.

Finans 14-12-2023 11:40

Kiracılar dikkat! 5 aydır rüzgar tersine esiyor: Kira fiyatları için işaret geldi

Türkiye genelindeki reel kira fiyatları 5 aydır düşerken, kasımda reel kira fiyat endeksi bir önceki aya göre 5,1 puan azalarak 174,3 oldu. Fiyatlarda yaşanan gerileme için uzmanlar, gelecek dönemde konut kiralarının daha da düşeceğinin habercisi olduğunu söyledi.

Finans 13-12-2023 14:25

Kira fiyatlarında 3 yıl sonra ilk! Mehmet Şimşek büyükşehirleri işaret etti: 2024'te yeni sistem devreye alınacak

Yeni düzenlemeler sonrası konut kira fiyatlarında 3 yıl sonra ilk kez gerileme yaşandı. Bakan Şimşek, kira fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, özellikle büyükşehirlerde kiraların gerilemeye başladığını belirtirken, "Kira fiyatlarındaki katılığın azalması enflasyonu düşürme çabalarımızı destekler nitelikte" dedi. Sektör temsilcileri düşüşün 5 nedenini açıklarken, 2024 yılında e-kontrat sisteminin devreye alınacağı bilgisini paylaştı.

Finans 12-12-2023 11:08

Pusuya yatıp asgari ücret zammını bekliyorlar: Ev sahiplerinin ‘maaş’ kurnazlığı: İlanları birer birer geri çekiyorlar

Konut satışları durma noktasına gelmişken bir yeni gelişme de kiralık evlerde yaşandı. Emekli maaşı ve asgari ücrete yapılacak zamları bekleyen ev sahipleri, kiralık ev ilanlarını birer birer geri çekmeye başladı. Emlakçılar, ev sahiplerinin Şubat ayını beklediğini dile getirdi.

Finans 05-12-2023 11:55

Kiracılara ihbarname gönderildi: Vakıflar Genel Müdürlüğü 7 kat zam yaptı! Fahiş zamları Erdoğan da gündeme getirmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da son günlerde dile getirdiği fahiş kira fiyatları gündemden düşmüyor. Kira zamlarında yüzde 25 sınırı uygulaması hayata geçse de birçok kiracı fahiş fiyatlar ödemeye devam ediyor. Bu sırada Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiracılarına 7 kat zam yaptığı ortaya çıktı.

Finans 28-11-2023 09:26

Ev sahibi – kiracı sorununa boyut atlatacak uygulama! Çoğu kimsenin bundan haberi yoktu: Resmi delil olarak sayılacak

Kira uyuşmazlıklarında 1 Eylül itibarıyla arabuluculuk sistemi devreye alınmıştı. Sistem şimdiye kadar büyük ölçüde başarı sağlarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Az kişi tarafından bilinen Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi, kiracı – ev sahibi arasında yaşanan uyuşmazlıklarda yeni bir döneme kapı aralayacak. Sözleşmelerdeki ihlallerin, bildirimlerin ispatı niteliğinde sayılacak.

Finans 09-11-2023 07:21

Kiracılar dikkat! Uzun süre sonra ilk kez böylesi oldu: Ne metrekare ne konum, ilk sırada o şartı aradılar

Konut satışlarının azalması, mülk sahiplerini evini kiralamaya yöneltti. Uzun bir süre sonra ilk kez kiralar artmazken, düşüş gözlemlendi. Geçen ay kiralar yüzde 4 oranında geriledi. En dikkat çeken ise konut aranan yerler oldu. İstanbul’un Beylikdüzü ilçesine ilginin arttığı gözlemlendi.

Finans 18-10-2023 15:19

En çok öğrencinin olduğu illerde kiralar dudak uçuklatıyor! 17 bin 742 TL... Öğrenci şehir olarak bilinen Eskişehir'de de...

Türkiye'de en çok öğrencinin olduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatlarına yönelik araştırmadan çarpıcı sonuçlar geldi. Endeksa verilerine göre; öğrencilerin en fazla olduğu 10 il arasında en yüksek ortalama kira değeri 17 bin 742 TL ile 13 devlet üniversitesinin yer aldığı İstanbul'da kaydedildi. Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir'de ise ortalama kiralar 9 bin 113 TL oldu.

Finans 31-08-2023 12:47

Yeniden değerleme oranı ile 90 bin liralık ceza! Ev sahibi, emlakçı, ilan sitesi... Kaçarı yok, TİHEK en üst düzeyden ceza uyguladı

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Muharrem Kılıç, medeni hal nedeniyle bekara ev vermeyen kişilere karşı idari yaptırım uygulandığını belirterek, "Hem mülk sahibine, hem emlakçıya ayrımcılık talimatını uyguladığı için, hem de ilgili web sayfasının hizmetini sunan kuruluşa en üst düzeyden idari yaptırım cezası uyguladık. Bu yılın değerleme oranına göre 90'ar bin TL para cezası verdik" dedi.

Finans 24-08-2023 12:05

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Artık daha uzun sürüyor: ‘Ne zaman patlayacağını tahmin etmek zor…’

Fahiş kirada artış sınırı yeniden 1 yıl boyunca yüzde 25 ile sınırlandırılırken, kira artış oranları ile ilgili yapılan bir araştırma dikkat çekti. Kira artış oranının hızında düşüş olduğu ifade edilirken, verilere bakarak Türkiye’de emlak balonu olduğunu söylemenin mümkün olduğunu, ancak bu balonun ne zaman patlayacağı veya patlayıp patlamayacağı konusunda kesin bir tahmin yapmanın zor olduğu bildirildi.

Finans 26-06-2023 14:40

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’nin değer haritası o tarih sonrasında değişti: Yüzde 172’ye kadar ulaştı…

Deprem felaketi Türkiye’de değer artışı haritasını değiştirdi. Kira ve satılık konut fiyatları bakımından en fazla değerlenen listeye Karadeniz bölgesinden 5 şehir birden listeye girdi. İstanbullunun yakınlıktan dolayı tercihi olan Kırklareli ve Edirne ise ilk sıralarda yer aldı. En düşük kira artışı Adana’da gözlemlenirken, kiralık konut fiyatı ortalaması düşük olan il 4 bin 476 TL ile Düzce oldu.

Finans 17-06-2023 07:46

Yüksek kira artışlarına karşı 6 adımlı önlem! Ayrıntılar ortaya çıktı... 5 ve 10 yıllık sözleşmeler, kira desteği, yüzde 25 sınırı, arabulucu...

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Fahiş kiralar pek çok kiracının dile getirdiği konulardan biri olarak gösterilirken her geçen gün açıklanan yeni uygulamalarla bunun önüne geçilmesi planlanıyor. Son olarak başlatılan çalışmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre yüzde 25 tavan uygulamasının süresi uzatılacak, kiraların çok yüksek olduğu illerde memura il ve ilçe bazında kira desteği verilecek. İşte fahiş kiraya yönelik yeni düzenlemenin detayları...

Finans 26-05-2023 10:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan yüksek kira fiyatlarına tepki gösterdi: Analarından doğduğuna pişman edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gençlerle Millet Kütüphanesi'nde bir araya geldi. Dikkat çeken anların yaşandığı programda bir genç yüksek kira fiyatlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a düşüncelerini sordu. Erdoğan bu soruya, "Bunları yargı yoluyla analarından doğduğuna pişman edeceğiz." karşılığını verdi.

Haber 11-05-2023 22:09

1000 liradan 10 bin liraya yükseldi! Fahiş kirada ev sahiplerinin yeni yöntemi: Radara takılmamak için bakın bu kez ne yaptılar…

Fahiş kira fiyatlarına karşı Ticaret Bakanlığı harekete geçince ev sahipleri de boş durmadı. Kira fiyatlarını artırmak için akıl almaz yöntemlere başvuran konut sahiplerinin yeni yöntemi ifşa oldu. Bir andan fırlayan kiralıkların valiliklerce mühürlenmesi üzerine mülk sahipleri, adeta karaborsa yoluna gitti. Kiraları 1.000 liradan 10 bin liralara fırlayan daireler için ilana çıkmayan bazı ev sahipleri, hazırda bekleyen kiracı adaylarına telefonla haber vererek evlerini yüksek fiyattan kiralıyor.

Finans 09-05-2023 08:24

SON DAKİKA | Öğretmen, polis, hemşire… Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm memurlar için duyurdu: Kente göre seyyanen zam! Kira, ilave lojman ve tazminat desteği...

Son dakika memur zammı haberleri... Kamu çalışanlarına yönelik yeni bir müjde daha yolda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kamu-Sen Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamasında büyükşehirlerde yaşayan kira sorununa karşı çalışma yapıldığını belirtti. Bu kapsamda büyükşehirlerde yaşayan memurlara kira ve tazminat destekleri verilmesinin gündemde olduğu ifade edildi.

Finans 01-05-2023 14:36

Bakan Kurum’dan milyonlarca kiracıya mesaj! 1 Temmuz öncesi duyurdu: ‘Kabul etmesinler!'

Yüzde 25 olan kira artış sınırında kural ihlali yapanlara yönelik yaptırım gelmesinin duyurulmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan önemli bir açıklama geldi. Bakan Kurum milyonlarca ev sahibini uyardı, kiracılara seslendi: "Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse kabul etmeyin. Kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve devam edin..."

Finans 01-05-2023 09:54

Deprem bölgesinde fahiş kira talebi! Yüzde 100-200 arası zam yaptılar

Deprem felaketi sonrası fırsatçılar boş durmadı. Depremin vurduğu ancak yıkımın diğer illere göre nispeten daha az yaşandığı Gaziantep'te kiralar uçtu. Çevre illerden depremzedelerin de yoğun rağbet gösterdiği şehirde, kiralık ev fiyatları neredeyse iki üç kat artmış durumda. Deprem öncesi 7 bin liradan kiralanan evlerin fiyatı şimdi 20 bin lira oldu. İşte detaylar...

Finans 28-04-2023 15:59

Yüzde 25 kira sınırına yeni düzenleme! 1 Temmuz’da sona eriyordu: Artış oranı artık enflasyona göre değil YDO’ya göre belirlenecek

Kira fiyatlarında yüzde 25’lik tavan fiyat uygulaması 1 Temmuz’da sona erecek. Bu tarih sonrasında nasıl bir yol izleneceği merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fahiş kira artışına karşı yasal düzenleme yapılmasına yönelik mesajının ardından detaylar ortaya çıktı. Buna göre, kira fiyatlarındaki artışına yasal fren çalışması Adalet Bakanlığı koordinasyonunda ilgili bakanlıkların katkılarıyla yürütülecek. Yapılacak çalışma sonunda kira fiyatlarında kesin çözüme ulaşılacak.

Finans 20-04-2023 08:49

Tüm kiracıları ilgilendiriyor! Ev sahiplerinin fahiş kira için yeni yöntemi: 1 Temmuz öncesi şimdi de tahliye taahhütnamesi istiyorlar

Konut kira fiyatlarında yüzde 25’lik tavan fiyat uygulaması 1 Temmuz’da sona erecek. Şu an için resmi olarak uygulanmasa da kira fiyatlarındaki artış oranı yüzde 70’i aşmış durumda. 1 Temmuz’dan sonra ne olacağı henüz netleşmezken fırsatçı ev sahipleri yine harekete geçti. Bu kez de kiracılardan tahliye taahhütnamesi istemeye başladılar. Uzmanlardan ise konuya ilişkin kritik bir uyarı geldi. İşte detaylar…

Finans 19-04-2023 14:00

En ufak açığı bile değerlendiriyorlar! Ev sahiplerini durduran hiçbir şey yok: 'Ya evi boşalt ya fark öde...'

Kiracı ve ev sahiplerinin arasındaki fahiş kira tartışmaları bitmek bilmiyor. Her gün bir yeni yöntem bularak kirayı arttırmak isteyen ev sahiplerinin son yaptığı ‘pes’ dedirtti. Yüksek kira için yeni bir yol bulan ev sahipleri şimdi de kiracıdan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip, alacaklı davası açmaya başlarken, "Ya geçmiş farkı öde ya da evi boşalt!" diyor.

Finans 06-04-2023 09:42

Konya’da fahiş kira artışına savcılık el attı! 42 kişiye soruşturma başlatıldı: 3 yıl hapis cezası…

Konya’da deprem bölgesinden ailelerin göç etmesi üzerine ev kiralarını fahiş miktarda artıran emlakçı ve ev sahibi 42 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Haklarında Türk Ceza Kanunu'nun 237'nci 'fiyatları etkileme' maddesince soruşturma başlatılan 42 kişinin, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezasıyla yargılanması bekleniyor.

Finans 05-04-2023 11:53

'9-10 bin liradan...' İstanbul'un o bölgesinde kiralarda düşüş! Önceden 13 bin lira olan evler...

Deprem felaketinden sonra hemen hemen herkes deprem endişesi yaşıyor. Bazı vatandaşlar oturacakları ya da oturdukları binaların deprem riskine karşı güvenli olup olmadığını öğrenmeyi öncelik haline getirirken bazıları da riskin düşük olduğu bölgelere yöneliyor. Son dönemde artış yaşanan kiralar da bundan etkilendi. İstanbul'un, fay hattına yakınlığından dolayı deprem riski yüksek ilçelerinden olan Bakırköy'deki eski binalarda kiralar ortalama 2 bin TL azaldı, yeni binalara ise talep arttı.

Finans 03-04-2023 14:46

Gören de duyan da inanamıyor! Aylık 7 milyon TL kira isteniyor... Havalar ısındı, Bodrum'daki emlak piyasası uçuşa geçti

Turizm sezonun yaklaşmasıyla Bodrum'daki kiralık villa ve konut fiyatları adeta tavan yaptı. Geçtiğimiz aylık kirası 100 bin TL olan villalar bu yıl 150 bin TL'ye yükseldi. İlçede bazı kiralık villaların fiyatlarının ise 7 milyon TL olduğu görüldü. Rusya-Ukrayna savaşı ve İstanbul depremi endişesinin bu yıl talebi artırdığını söyleyen Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Genel Sekreteri Serkan Zeki Öztuncay, "2+1 dairenin aylık kira fiyatı 25 bin liraya çıktı" dedi.

Finans 23-03-2023 10:57

Ev kiraları için Rekabet Kurumu harekete geçti! Ortak olarak belirlenecek: Uymayana görülmemiş ceza yolda…

Rekabet Kurumu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ankara'da faaliyet gösteren emlakçıların ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla ön araştırma açılmasına karar verdi.

Finans 14-03-2023 11:18

Kadıköy'deki kira fiyatları sosyal medyada gündem oldu! Dudak uçuklatan rakamlar için çarpıcı yorum: 'İstanbul depremi sonrası...'

Kadıköy’de artan kira fiyatları sosyal medyada gündem oldu. Ev sahiplerinin deniz gören evler için istediği kira rakamları 170-200 bin lira aralığına kadar yükseldi. Dudak uçuklatan kira artışı ile ilgili konuşan Emlak Uzmanı İzak Hason'un değerlendirmesi ise dikkat çekti. İlk defa son yıllarda fiyatların doların da üzerinde kaldığını belirten Hason, "İstanbul merkezli 6 ve üzeri bir deprem olduğu takdirde bütün yeni binaların fiyatlarını hiç kimse tutamayacak ve artacak" dedi. İşte detaylar...

Haber 21-02-2023 17:15

İstanbul yeni Londra olma yolunda! Kira göçü başlıyor

İstanbul'da artan kira konut bedelleri, kiracıların belini büküyor. Pandemi süreci ile başlayan ve barınma maliyetlerinin artması ile devam eden zorunlu göç, İstanbul’un alternatifi ikinci kademe şehirlere kaçışı artırdı. İstanbul yeni Londra olmaya hazırlanıyor...

Finans 23-01-2023 13:44

'Daha fazla beklemeyin' diyerek açıkladı! Konut fiyatlarındaki artış... 'Yüzde 40 oranında...' Kira fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Şimdi ev alınır mı?

Ev sahibi olmak isteyenler ve evini satmayı düşünenler konut piyasasında son dönemde yaşanan hareketliliğin ne yönde devam edeceğini merak ediyor. Özellikle şu anda ev almak mantıklı mı sorusu gündemdeki yerini korurken bir yandan da ev kiralarındaki yükseliş dikkat çekiyor. Ev sahibi olmayan vatandaşlar ise ev kiraları düşecek mi diye merak ediyor. Peki, konut fiyatlarındaki artış ne olacak? Emlak uzmanı Nilüfer Kas "Daha fazla beklemeyin" diyerek çarpıcı yorumlarda bulundu.

Finans 12-01-2023 11:03

Kiralık konut fiyatlarını duyanlar inanamadı! Bir yılda 4'e katlandı

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında kira anlaşmazlığı yaşanıyor. Fahiş kira artışları gündemden düşmüyor. Türkiye genelinde kiralık konut fiyatları bir yılda yüzde 168, satılık konut fiyatları ise yüzde 174 artış kaydetti. Bu fiyatları duyanlar inanamıyor...

Finans 26-12-2022 16:59

İstanbul'da aidatlar kirayla yarışıyor! Bu fiyatlar cep yakıyor

Son dönemde başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerde artan kiralar, vatandaşların belini bükmeye başladı. Konut kira fiyatlarındaki yükselişin yanı sıra diğer cep yakan detay ise konut aidatları olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul'da aidatlar kira fiyatları ile yarışır hale geldi. Ortalama bir konut için istenen aidat bedeli 2 bin TL'ye dayandı...

Finans 16-12-2022 08:56

'Ev arkadaşı aranıyor' ilanlarında artış! Vatandaşlar için dikkat çeken uyarı: Evinizden olabilirsiniz

Artan kira fiyatları sonrasında masraflarını azaltmak isteyenler, ev arkadaşı arayışına girdi. Online platformlarda evi ya da odayı paylaşmak isteyen vatandaşların sayısında artış yaşanıyor. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, kiracıların ev sahibine bilgi vermeden evini başkasıyla paylaşmasının evi tahliye sebebi olduğunu belirtti.

Haber 20-10-2022 11:06

Rusların akını ile yeniden gündemde! Konut kiralarında 11 bin TL'lik fark şoke etti...

Rusya’da Putin’in seferberlik ilan etmesinin ardından Rusların ilk adresi her zamanki gibi Antalya oldu. Son aylarda artış hızında frene basılmasına rağmen, bu durumu fırsat bilen bazı ev sahipleri kiraları yeniden fahiş oranda arttırdı. Fahiş kiralardan yerli vatandaş da etkilenirken yüzde 25 kira sınırlaması ile ilgili kritik bir detay ortaya çıktı. Uzmanlar, “Aynı tip dairede otursanız bile yeni kiracı 15 bin lira kira verirken, eski kiracı ise 4 bin lira kira verebilirsiniz" dedi.

Finans 27-09-2022 15:12

Konutta görülmemiş gelişme! 2 katına yükseldi! 12 kişi 3-4 bin TL...

Konut kiraları emlakta arz sorununun artmasıyla fahiş artışlara maruz kalırken sektörde yeni bir döneme geçildi. Geçim sıkıntısı vatandaşları oda paylaşım modeline yönlendirdi. Eskiden yüzde 5’lerde olan oda kiralama oranı yüzde 10’lara yükseldi. Artan talep nedeniyle öğrencilerin yoğun olduğu yerlerde evler yurt mantığıyla salonu bile olmadan inşa edilmeye başladı. Öte yandan durumu fırsata çevirmek isteyenler ise 12 kişinin kaldığı evlerde yatak başına 3-4 bin TL istiyor.

Finans 20-09-2022 10:45

Sosyal medyada gündem oldu: Ev sahiplerinden sonra şimdi de kiracılar: Evden çıkmak için hava parası istiyorlar

Yıllık kira artışları, 1 Temmuz’dan itibaren bir yıl boyunca yüzde 25’le sınırlandırıldı. Kiracılar bunun fiiliyatta tam olarak uygulanmadığını dile getirirken, enflasyonun altında kalan kiralar için ev sahipleri soluğu mahkemede aldı. Tahliye davalarında ciddi artış yaşanırken yeni bir iddia ortaya atıldı. Kiracıların davaların 1,5 yıla kadar uzamasını fırsat bilerek evden çıkmak için ev sahiplerinden ‘hava parası’ istediği iddia edildi. Konu sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

Finans 16-09-2022 12:13

Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Yeni yöntem ‘noterden ihtarname’: ‘İspatlanmadığı sürece geçersiz’

Kiracılar ve ev sahiplerini ilgilendiren flaş bir gelişme daha yaşandı. Kira fiyatlarındaki fahiş artış sonrası ev sahipleri mevcut kiracılarını çıkararak mülkünü yüksek bedeller ile yeniden kiraya vermenin yollarını ararken, kullandıkları yöntemlere noterden ihtarname de eklendi. “Oğlum, kızım gelecek” denilerek kiracıya gönderilen ihtarnamelerin mahkeme kararıyla ispatlanmadığı sürece geçersiz olduğu belirtildi. Peki hangi durumlarda ihtarname gönderilir? İşte detaylar…

Finans 13-09-2022 08:29

Konutta 'salonsuz' ev dönemi! Oda kiralamada talep patlaması! 'Yakın zamanda' diyerek uyardılar

Fahiş kiralar ve arz sorununa yurtlara yerleşemeyen üniversitelilerin durumu da dahil olunca emlak sektöründe yeni bir dönemin kapısı aralandı. Eskiden yüzde 5’lerde olan oda kiralama oranı yüzde 10’lara yükseldi. Talep nedeniyle öğrencilerin yoğun olduğu yerlerde evler yurt mantığıyla salonu bile olmadan inşa edilmeye başladı. Sektör temsilcileri yakın zamanda ‘Faturalar, aidatları kim ödeyecek’ gibi problemlerden kaynaklı kira sözleşmeleriyle ilgili konuların gündeme geleceğini söyledi.

Finans 01-09-2022 07:29

Kira sorununa yeni sistem geldi! Tahliye davalarında flaş gelişme: 5 yıl, 10 yıl sonra...

Daha önce artış oranı yüzde 25 ile sınırlandıran konut kiralarında artış hızı ağustos ayı ile birlikte yavaşlamaya başladı. İstanbul’da bazı ilçelerde düşüş oranı yüzde 13’e kadar çıktı. Ancak tahliye davaları buna rağmen her geçen gün artarken mülk sahibi ve kiracılar için ‘arabuluculuk’ sistemi getirildi. Gayrimenkul uzmanları kira krizinde, mal sahiplerinin kiracıları tahliye edebilmek için farklı davalar açmaya başladığını ifade etti.

Finans 25-08-2022 09:32