Kısmi Kapanma Haberleri

Kapanma mağduru oldu! Görücü usulüyle evlenmeye gittiği evde mahsur kaldı

Çin’de yaşayan ve ismi açıklanmayan Wang soyadlı kadın, görücü usulüyle evlenmek için Zhenzhou’ye gitti. Damat adayının yemek hünerlerini sergilemek istemesi üzerine evine giden kadın, şehirde koronavirüs nedeniyle kapanma ilan edilince adamın evinde mahsur kaldı. Kapanma dönemini birlikte geçirmek zorunda kalan çift anılarını sosyal medya hesabından paylaştı. Çiftin ilginç deneyimi kısa sürede milyonlarca izlenmeye ulaştı.

Trend 12-01-2022 16:43

Son dakika... Koronavirüste kapanma yok, ek önlem var! 100 bin vaka bekleniyor…

Omicron varyantının etkisini göstermesi ile birlikte vaka sayıları son dakika gelen haberlere göre adeta patladı. Durumun giderek kötüleşmesi ile yeni tedbirlerin de gündeme alındığı bir yol haritası konuşulmaya başlandı. Günlük vaka sayılarının bu ay sonunda 100 bine dayanması bekleniyor. İşte yeni tedbirlerle ilgili gelen son dakika kulis bilgileri…

Haber 07-01-2022 07:32

SON DAKİKA | Yılbaşında kısıtlama veya kapanma olacak mı? Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'ndan açıklama

Son dakika haberine göre koronavirüs salgınında Omicron varyantı paniği devam ederken yılbaşında yeni bir kısıtlama veya kapanma olacak mı sorusu da merak ediliyor. Konuyla ilgili olarak İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'ndan bir açıklama geldi. Prof. Dr. Memişoğlu, herkesin kendi kişisel tedbirini alması gerektiğini belirterek yılbaşında kısıtlama veya kapanmanın söz konusu olmadığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 25-12-2021 10:29

Son Dakika: Omicron'dan sonra Türkiye'de kapanma olur mu? Dikkat çeken açıklama

Güney Afrika'da ortaya çıkan koronavirüs varyantı Omicron hızla yayılmaya devam ediyor. Delta varyantının ardından ortaya çıkan ve yayılma hızı, diğer varyantlara göre çok daha fazla olan Omicron tehlikesi sürerken, Avrupa'da birçok ülke yeni tedbirlere başvurdu. "Türkiye'de de kapanma veya yasak gelir mi?" sorusu merak edilirken, Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi Avrupa ile benzer kapanma önlemlerinin gündeme gelebileceğini söyledi ve bunun 1-1,5 ay sonra yaşanabileceğini ekledi.

Haber 21-12-2021 10:59

Hollanda'da Omicron nedeniyle kısmi kapanma 1 ay daha uzatıldı

Hollanda'da geçici hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayıları ve Omicron varyantının yayılmasının önüne geçebilmek için kısmi kapanmanın 1 ay uzatıldığını açıkladı.

Haber 15-12-2021 01:14

Maske dahil birçok yasak kaldırılmıştı! Kapanıyorlar

Hollanda'da geçici hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için 3 haftalığına "kısmi kapanma"ya gidildiğini açıkladı. Hollanda'da koronavirüsle mücadele kapsamında alınan birçok kısıtlama 25 Eylül itibarıyla sona ermiş, kasım ayında ise vaka sayılarının artmaya başlamasının ardından maske ve mesafe kuralının geri getirildiği ve koronavirüs kartı uygulamasının kapsamının genişletildiğini açıklanmıştı.

Haber 12-11-2021 23:14

Bilim Kurulu Üyesi Şener uyardı: Yeniden kapanma olabilir, yüz yüze eğitim durabilir

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs vaka sayılarının günlük 25- 30 bin aralığında seyrettiğini belirterek, “Günlük 60 bin, 70 bin vaka sayılarına sıçrama olması durumunda ise yeniden kapanma, okulların kapanması gibi tabloların gündeme gelme durumu söz konusu olabilir” dedi.

Haber 30-10-2021 09:54

Rusya'da korona alarmı! 11 günlük kısmi kapanma bugün başlıyor

Rusya, artan koronavirüs vakalarını önlemek için 28 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında kısmı olarak kapanacak. Gelen bilgilere göre hükümet, vatandaşların evde kalmasını değil, yurt içi ve yurt dışını kapsayan çeşitli seyahat planları yapmasını önerdi.

Haber 28-10-2021 15:14

Yeni bir kapanma olacak mı? İstanbul İl Sağlık Müdüründen açıklama

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da vaka sayılarında son haftalarda bir durgunluğa girildiğini, Ekim-Kasım aylarında vaka sayılarında bir artış yaşansa da aşılamalar sayesinde, bu artışın önceki piklerdeki kadar hastanelere yansıyacağını düşünmediğini söyledi. Prof. Dr. Memişoğlu, yeni bir kapanmanın gündeme geleceğini düşünmediğini de belirtti.

Haber 05-09-2021 10:51

5 bin TL hibe desteği kimlere verilecek? Hangi esnaf 3 bin TL hibe desteği alacak?

Gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamaları arasında esnafa yönelik iki farklı destek paketinden bahsetti. Peki 5 bin TL hibe desteği kimlere verilecek? Hangi esnaf 3 bin TL hibe desteği alacak? İşte merak edilen detaylar...

Finans 17-05-2021 20:50

3000 TL hibe desteği nedir, nasıl alınır? 3 bin TL hibe desteğine nasıl başvuru yapılır?

Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda kapalı olan işletmelere 3 bin TL hibe desteği yapılacağını ifade etti.

Finans 17-05-2021 20:30

Fahrettin Koca açıkladı | İllere göre risk durumları neler? İşte güncel risk haritası…

26 Nisan tarihinde yapılan Kabine toplantısının ardından, vaka ve vefat sayılarında istenen düşüş yaşanmayınca kısmi kapanma kararı yerini tam kapanmaya bıraktı. Buna göre 29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de 18 günlük bir tam kapanma kararı alındı. Bunun ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da sosyal medya hesabı üzerinde güncel risk haritasını paylaştı. Peki hangi iller düşük, orta, yüksek ya da çok yüksek riskli?

Haber 27-04-2021 08:18

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tam kapanma açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde "tam kapanma"ya geçileceğini bildirdi.

Haber 26-04-2021 18:40

AVM’ler kapanacak mı? Kabine Toplantısında AVM’ler ile ilgili karar ne olacak?

Pandemi ülkemize ilk geldiği zaman kapanan AVM’ler, bir süredir vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Alınan koronavirüs tedbirleri arasında AVM’ler ile ilgili bir süredir kapanma kararı açıklanmadı. Ancak vaka sayılarında yaşanan ciddi artışlar sonucunda AVM’lerin kapanma ihtimali uzun bir aradan sonra tekrar gündeme geldi. Peki, kabine toplantısından sonra AVM’ler kapanır mı? AVM’lerin kapanması ile ilgili bir karar açıklanır mı?

Haber 26-04-2021 14:37

Kabine toplantısı ne zaman? Kabine Toplantısı kararları ne olur? İşte detaylar

Kısmi Kapanma kararı Ramazan ayının ilk iki haftası geçerli olmak üzere açıklanmıştı. 26 Nisan itibariyle iki haftalık süreç son buluyor. Bununla beraber 26 Nisan gününde yapılacak olan Kabine Toplantısı da önem kazandı. Vatandaşların ve uzmanları gözü bugün yapılacak Kabine Toplantısına çevrildi. Kabine Toplantısının gündeminde Ramazan Bayramı’nı da kapsayacak şekilde bir tam kapanma kararı veya tedbirlerde sıkılaşma yapılacağı tahmin ediliyor.

Haber 26-04-2021 10:27

Kısmi kapanma ne zaman bitecek? Cumartesi yasakları kalkacak mı?

Ramazan ayı öncesi yapılan kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan vaka ve vefat sayılarını düşürmek amacıyla kısmi kapanma kararı alındığını duyurmuştu. Erdoğan, cumartesi yasaklarının yeniden geldiğini açıklamıştı.

Haber 26-04-2021 09:57

Kısmi kapanma ne zaman bitecek? Tam kapanma olacak mı?

Koronavirüs vaka oranlarındaki artışın yanı sıra son günlerde artan vefat sayısı sonrası Ramazan ayının hemen öncesinde kısmi kapanma kararı açıklandı. Kabine toplantısından çıkan karar doğrultusunda Kısmi Kapanma Genelgesi de İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlandı. Vatandaşların gündemindeki konusu ise yasakların uzayıp uzamayacağı. Peki, kısmi kapanma ne zaman bitecek? Tam kapanma olacak mı?

Haber 24-04-2021 16:01

Tam kapanma kararı alınır mı? Tam kapanma nedir?

Gelen son bilgilere göre, kısmi kapanmanın uygulanmaya başlandığı son bir haftada, %2 düşüş yaşandığı belirtildi. Bilim Kurulu üyelerinin toplantıda alacağı önlem kararları, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve daha sonra bu kararlar değerlendirilerek tam kapanma konusunda bir sonuca varılacak. Tam kapanma konusunun tekrar gündeme gelmesi ile beraber, gözler yeni yapılacak Kabine Toplantısına çevrildi.

Haber 22-04-2021 09:21

Kısmi kapanma ne zaman bitecek? Cumartesi pazar yasağı ne zaman kalkar?

Koronavirüs vaka oranlarındaki artışın yanı sıra son günlerde artan vefat sayısı sonrası Ramazan ayının hemen öncesinde kısmi kapanma kararı açıklandı. Kabine toplantısından çıkan karar doğrultusunda Kısmi Kapanma Genelgesi de İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlandı. Vatandaşların gündemindeki konusu ise yasakların uzayıp uzamayacağı. Peki, kısmi kapanma ne zaman bitecek? Cumartesi pazar yasağı ne zaman kalkar?

Haber 21-04-2021 16:26

23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı olacak mı? 23 Nisan'da yasak var mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na iki gün kala vatandaşlar 23 Nisan Cuma günündeki resmi kararı merak etti. 2020 senesinden önce her sene büyük bir coşku ile kutlanan 23 Nisan Çocuk Bayramı, 2020 ve 2021 senesinde pandemi şartları içerisinde kutlanıyor. Vatandaşlar ise, 23 Nisan gününde sokağa çıkma yasağının olup olmadığını araştırıyor. 2020 senesi 23 Nisan gününde 4 gün süren bir kısıtlama uygulanmıştı. Peki 23 Nisan 2021’de yasak var mı?

Haber 21-04-2021 10:09

Tam kapanma olacak mı? Ramazan'da tam kapanma olur mu?

19 Nisan günü açıklanan günlük Korona vaka sayısı tablosunda, 55 bin 149 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. 341 vatandaşımız ise koronavirüs kaynaklı olarak hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden açıklanan bilgiler, tam kapanma konusunu tekrar gündeme getirdi. Ramazan aynın ilk iki haftası geçerli olacak olan kısmi kapanmanın, tam kapanmaya çevrilmesi gerektiği yönündeki görüşler de gittikçe artmaya başladı.

Haber 20-04-2021 09:45

Kısmi kapanma ne kadar etkili oldu? Bir haftalık sonuçlar endişe verici

Türkiye'de 'kısmı kapanma' uygulaması devam ederken, son gelen vefat ve vaka sayıları korkutmaya devam ediyor. Salgının başından bu yana vefat sayılarının ilk kez 300'ün üzerine çıkmasıyla birlikte 'tam kapanma' iddiaları yeniden gündeme gelirken, 'kısmı kapanma'nın da bir haftalık sonuçları belli oldu.

Haber 20-04-2021 08:30

İsrail açıkladı: Artık kapanma olmayacak!

Nüfusuna oranla dünyada en fazla aşı yapan ülke konumunda olan İsrail, 2022 için Pfizer ile anlaştı. Yapılan açıklamada artık kapanma tedbirlerinin alınmayacağı bilgisi de yer aldı.

Haber 20-04-2021 08:28

Vefat sayısındaki artış endişelendiriyor: Acilen daha çok kapanmalıyız

Türkiye'de iki haftalık 'kısmı kapanma' uygulaması devam ederken, son gelen vefat ve vaka sayıları korkutuyor. İlk kez vefat sayısının 300'ün üzerine çıkmasıyla birlikte 'tam kapanma' iddiaları yeniden gündeme geldi.

Haber 19-04-2021 08:53

İzmir'de sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında dinamik denetimler devam ediyor

İzmir'de sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında "dinamik denetimler" devam ediyor

Yurthaber 15-04-2021 20:28

Çocukların sokağa çıkma yasağı ne zaman? İşte 18 yaş altı sokağa çıkma izni saatleri

18 yaş altı sokağa çıkma yasağı bir kez daha başladı. İçişleri Bakanlığı'ndan "Kısmi Kapanma" genelgesi ile çocukların sokağa çıkma yasağı saatleri ve izin vakitlerini paylaştı. Ebeveynler ve gençler, sokağa çıkma izni saatlerini merak ediyor. Peki, Çocukların sokağa çıkma yasağı ne zaman? İşte 18 yaş altı sokağa çıkma izni saatleri

Haber 15-04-2021 12:39

Kısmi kapanma dolayısıyla Ankara ve Kırıkkale'deki eczanelerin çalışma saatleri değişti

"Kısmi kapanma" dolayısıyla Ankara ve Kırıkkale'deki eczanelerin çalışma saatleri değişti

Yurthaber 15-04-2021 09:57

GRAFİKLİ-İçişleri Bakanlığı Kısmi Kapanma dönemine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı:

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde herhangi bir zorunlu hali bulunmayanlar sadece toplu ulaşım araçlarıyla şehirlerarası seyahat edebilecek - Özel araçla şehirlerarası seyahat ise sadece sokağa çıkma kısıtlaması bulunmayan zaman aralıkları içerisinde yapılabilecek - 65 yaş ve üzeri vatandaşların hafta içi veya hafta sonu ayrımı olmaksızın, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki özel veya toplu ulaşım araçlarıyla şehirlerarası seyahati izne tabi olacak - 18 yaş altı gençler ve çocuklar için ise yanlarında veli veya vasileri bulunmak kaydıyla, sınırlama getirilmeyen yaş gruplarının tabi olduğu kurallar çerçevesinde şehirlerarası seyahatlerini yapabilecek - Hem kuaför hem de güzellik merkezi ya da salonu niteliğindeki iş yerleri, ramazan ayı boyunca sadece kuaförlük hizmeti sunabilecek - Resmi evlilik işlemleri, tören, nikah merasimi ya da düğünsüz yapılabilecek

Yurthaber 15-04-2021 09:40

Düğün salonları kapalı mı? Düğün ve nikâh salonları açık mı?

Koronavirüs vaka sayısındaki artışın kontrol altına alınması için 13 Nisan’da yapılan Kabine toplantısının ardından kısmi kapanma kararları uygulanmaya başlandı. Buna göre düğün ve nikâh salonları ile ilgili de karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısmi kapanma dönemlerinde düğün ve nikâh salonlarının bir süre kapalı kalacağını açıkladı.

Haber 14-04-2021 13:19

18 yaş altı kaça kadar sokağa çıkabilir? İşte 18 yaş altı çocukların sokağa çıkma saatleri

Türkiye’de artan koronavirüs vaka sayılarının ardından yeni tedbirler alındı. Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yaş altı gençler ve çocukların sokağa çıkma saatlerinde değişiklik olduğunu söyledi. Kısmi kapanmanın olacağı Ramazan ayının ilk iki haftasında çocuklar ve gençlerin sokak saatleri de belirlendi.

Haber 14-04-2021 11:20

Kısmi kapanma nedir? Kısmi kapanma ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

Kabine Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz." dedi. Bu gelişmenin ardından, kısmı kapanmanın ne demek olduğu, ne anlama geldiği merak konusu oldu. Peki, kısmi kapanma nedir? Kısmi kapanma ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor ?

Haber 14-04-2021 11:14

Son Dakika: THY ve Pegasus'tan seyahat açıklaması

Dün akşam açıklanan kısmi kapanma kararının ardından Türk Hava Yolları ve Pegasus'tan, uçuşlarla ilgili yeni açıklama geldi. Her iki havayolu şirketi tarafından yapılan açıklamada, yolcuların seyahat belgeleri ile yolculuk yapabileceklerini açıkladı.

Finans 14-04-2021 09:26