Koç Üniversitesi Hastanesi Haberleri

Koç Üniversitesi Hastanesi bünyesinde Klinik Araştırmalar Ünitesi açıldı

Alanında uzmanlaşmış araştırma personelinin bulunduğu ünite, klinik ve biyomedikal cihaz çalışmaları için araştırma ekosistemi sunuyor - VKV Sağlık Kuruluşları CEO'su Dr. Erhan Bulutcu: - "7 yılda hastanelerimizde 1 milyonu aşkın hastamız klinik hizmetlerden faydalandı"

Yurthaber 02-02-2022 17:37

Her 3 saniyede bir kişi demansa yakalanıyor

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Erkol: - "Dünyada her 3 saniyede bir kişi demans hastası haline gelmektedir. Hala dünyada 50 milyon demanslı kişi vardır" - "2050'de tüm dünyadaki demanslı insan sayısının 150 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir" - "Ülkemizde de yaşlı nüfusun giderek artıyor olması, bizim de bu sağlık sorununu derinden hissetmemize yol açmaktadır. Bu yüzden demans için önümüzdeki yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından biri olarak söz etmek hiç de yanlış olmaz"

Haber 23-09-2019 11:06

Sepsis dünyada her 3 saniyede bir can alıyor

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Birsen Çetin: - "Her yıl 30 milyondan fazla kişiyi etkileyen ve 8 milyon kişinin ölümüne sebep olan sepsisin görülme oranı, son 20 yılda yüzde 140 oranında artmıştır. Bu rakamlar dünyada her 3 saniyede bir kişinin sepsisten öldüğü anlamına gelmektedir" - "Multidisipliner bir yaklaşımla erken tanı, hızlı tedavi ve organ destek tedavilerinin erken başlanması dolayısıyla gelişmiş ülkelerde ölüm oranları giderek azalırken, bu oran gelişmekte olan ülkelerde yüksekliğini halen korumaktadır"

Haber 13-09-2019 10:37

Aynı karaciğer iki kişiyi hayata bağladı

Hayatlarına devam etmeleri için organ nakli olmaları gereken biri 63, diğeri 4 yaşındaki iki hasta, aynı kadavradan bağışlanan tek karaciğerin nakledilmesiyle sağlıklarına kavuştu - Koç Üniversitesi Hastanesi Karaciğer Nakli Direktörü Prof. Dr. Turan Kanmaz: - "İki hasta da bir organla hayata döndü. Şu an her ikisinin de sağlık durumu gayet iyi" - Nakille sağlığına kavuşan 63 yaşındaki Ali Güven Esin: - "Bildiğim kadarıyla aynı anda 2 karaciğer nakli birden gerçekleşti. Neredeyse bir gün içinde yürümeye, banyo yapmaya başladım, kuru gıdaya geçiş yaptım. Ameliyat ağrılarım var şimdilik. Karaciğerin fonksiyonlarına başladığını duymak ben çok mutlu etti"

Haber 21-08-2019 11:06

Koç Üniversitesi Hastanesi

Koç Üniversitesi Hastanesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Koç Üniversitesi Hastanesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bilim dünyasında kadın olmak avantajlı

İstanbul Tıp Fakültesinde çalıştığı yıllarda nadir hastalıklar üzerine yoğunlaşan Prof. Dr. Hülya Kayserili Karabey, uzuvlarla ilgili anomaliler üzerine yaptığı başarılı çalışmasıyla tıp dünyasına önemli katkı sağladı - Koç Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Genetik Uzmanı Prof. Dr. Karabey: - "Bilim dünyasında kadın olmak daha da avantajlı. Bilim yapabilmek için hipotezler ve biraz hayal kurmak gerekiyor. Bu konuda kadınlar, daha başarılı gözüküyor. Özellikle bizim yaptığımız işte, nadir hastalıklar, genetik alanında bilimsel birtakım çıktılara sahip olmak için biraz detaycı olmak gerekiyor. O detayları bir araya getirip, oradan bir bütüne ulaşmaya çalışmak ve sabrederek, çok uzun yıllar sabrederek, hedefi şaşırmadan o hedefe doğru gitmek son derece önemli" - "Kadınlar, hem biraz hayalci hem biraz detaycı hem biraz sabırlı kişilik yapılarıyla, mutlaka geriye bir şeyler bırakma istekleri, dürtüleriyle sonunda çalışmalarını, mutlaka yayınlar, makaleler ve kitap bölümleriyle taçlandırıyor"

Haber 08-03-2019 11:28

Kronik hastalığı olanlar, bayramda porsiyon kontrolüne dikkat

Endokrinoloji, Diyabet ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Dilek Yazıcı: - "Kurban Bayramı'nda et tüketiminin fazla olmasından dolayı diyabet, şişmanlık, kalp-damar hastalığı, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği gibi sağlık sorunları olanların beslenme düzenlerine dikkat etmesi çok önemlidir. Bu kişilerin yiyecek seçimine ve porsiyon kontrolüne özen göstermesi gerekmektedir" - "Bayramda sakatat tüketimi de artmaktadır. Bu da özellikle kalp-damar hastalıkları, kolesterol yüksekliği ve diyabeti olan kişiler için sağlıklı değildir. Aynı şekilde tuz kullanımında da artış olabilir. Hipertansiyonu, kalp-damar hastalığı ve diyabeti olan bireyler bu nedenle dikkatli olmalıdır"

Haber 18-08-2018 11:14