Kolesterol Yüksekliği Haberleri

Kolesterol belirtileri nelerdir? Kolesterol yükselince ne hissedilir?

Kolesterol, vücudumuzda doğal olarak bulunan, hücrelerin yapısında ve hormonların üretiminde önemli bir rol oynayan yağ benzeri bir maddedir. Vücudumuz, ihtiyaç duyduğu kolesterolün çoğunu karaciğerde üretir, ancak besinlerle de kolesterol alırız. Kolesterolün sağlığımız için gerekli olduğu doğru olmakla birlikte, yüksek seviyeleri kalp hastalığı ve diğer ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki, kolesterol belirtileri nelerdir?

Haber

Uzmanlar sağlıklı bildiğimiz yiyeceklere karşı uyardı! Kalp damarlarını tıkıyor, kolesterolü yükseltiyor

Kolesterol, kalp hastalıkları yediğimiz yiyeceklerden doğrudan etkilenen hastalıklar olarak biliniyor. Bu hastalıklara sahip olan veya risk altında olan kişilerin tükettiği yiyeceklere ekstra dikkat etmesi gerekiyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz birçok yiyeceğin içerisinde doymuş yağ ve şeker bulunuyor. Bu da kolesterol seviyelerini yükselterek kalp hastalıklarına zemin oluşturuyor. Uzmanlar kolesterolü yükseltebilecek yiyecekleri sıraladı.

Haber

Ölüme sürükleyen damar tıkanıklığının ilk belirtisi...

Kolesterol, zamanımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olarak üst sıralarda yer alıyor. Farkında olmadan vücudu sararak bir anda hayatınızı olumsuz anlamda değiştirebilir. Yorgunluk, uyuşukluk gibi basit ve görmeden gelinen belirtileri kolesterole karşı dikkatli takip etmek gerekiyor. Arterleri tıkayarak hayatınızı kabusa çevirecek kolesterolü tehlikeli hale gelmeden yakalamak için belirtileri takip edin ve düzenli olarak doktora gidin.

Haber

Ayak tırnaklarındaki gizli tehlike: Fark ettiğinizde çok geç olabilir! Kalp krizi ve felç riski

Ayaklarınızı ister sevin ister nefret edin ama ayaklarımızı bir yerden bir yere gitmemizi sağlayan en önemli uzuvlarımızdan biridir. Uzmanlar ayak tırnaklarınızı zaman zaman dikkatle incelemenizi öneriyor. Sebebi ise çok önemli bir hastalığın ilk sinyallerini verebilme ihtimali! Çünkü, kırılgan veya yavaş büyüyen ayak tırnaklarına sahip olmak, yüksek kolesterolünüz olduğu anlamına gelebilir.

Haber

Kolesterol Yüksekliği

Kolesterol Yüksekliği Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kolesterol Yüksekliği Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uzun boylular dikkat! Bu hastalıklara yakalanma riskiniz daha fazla

Bazı insanların hastalıklara yakalanma riskleri çok daha fazla oluyor. Hastalıklara yakalanma risklerini arttıran faktörler genelde sağlıksız beslenme, sigara içme gibi nedenler olsa da uzun boylu olmanın da bazı hastalıklara yakalanma riskini arttırdığı öğrenildi. Yapılan en kapsamlı olan bu araştırma oldukça ilgi çekti.

Haber

Azı da fazlası da zarar! Yüksek kolesterolü olanların dikkat etmesi gerekenler

Vücutta normal seviyedeki kolesterol ihtiyacımız olan bir maddedir. Vücut içerisindeki kolesterolün bir kısmı günlük beslenmeniz ile alınmaktadır. Kolesterol hücre yapısına ve beyindeki myelinin yapısına katılmaktadır. Bazı hormonların ve safra asitlerinin öncüsüdür. Derimizde güneş ışınlarının etkisi ile kemik oluşumu için elzem bir besin öğesi olan D vitaminine dönüşebilmektedir.

Haber

Kalp damar sağlığını korur, kemiklerin zayıflamasını önler!

Kalp damar hastalıkları dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın canına neden oluyor. Beslenme programınızda yapacağınız değişikliklerle kolesterol problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda omega 3 ve omega 6 içerikli gıdalar sayesinde kalp damar sağlığını koruma altına alır, kemiklerin zayıflamasını önleyebilirsiniz. Dengeli şekilde kullanılması gereken omega 3 ve omega 6 yağları hücrelerin düzgün çalışmasını sağlar.

Haber

Yüksek kolesterol nedir? Kolesterol hastaları nelere dikkat etmeli?

Vücutta normal seviyedeki kolesterol ihtiyacımız olan bir maddedir. Vücut içerisindeki kolesterolün bir kısmı günlük beslenmeniz ile alınmaktadır. Kolesterol hücre yapısına ve beyindeki myelinin yapısına katılmaktadır. Bazı hormonların ve safra asitlerinin öncüsüdür. Derimizde güneş ışınlarının etkisi ile kemik oluşumu için elzem bir besin öğesi olan D vitaminine dönüşebilmektedir.

Haber

Dr. Mehmet Öz açıkladı! Bu besinler kolesterolü düşürmede birebir etkili

Kolesterole neden olan etkenler arasında kötü beslenmek yer alıyor. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam kolesterole neden olduğu gibi birçok hastalığa da zemin oluşturuyor. Kolesterol yüksekliği ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Aşağıdaki besinleri tüketerek kolesterolünüzü düşürebilirsiniz.

Haber

Bu belirtilere dikkat! Kolesterol olabilirsiniz…

Kolesterol hastalığı çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Belirtileri pek anlaşılamayan kolesterol sinsi bir şekilde ilerleyerek bir anda ortaya çıkmaktadır. Fakat yapılan araştırmalara göre ellerde ve parmaklarda ortaya çıkan belirtiler ile kolesterol olduğunuzu çok geç olmadan öğrenebilirsiniz.

Haber

Kolesterol nedir? Kolesterol bulunan yiyecekler hangileridir?

Normal seviyeye sahip ise vücut için gerekli bir madde olan kolesterol, yüksek değerlere ulaşması halinde kişilerde ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Siz de sağlık açısından önemli bir madde olan “Kolesterol ne demek ve hangi besinlerde bulunur?” gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsanız mutlaka yazımıza göz atmalısınız.

Haber

Kolesterol nedir? Hangi besinler kolesterolü dengeler? Kolesterol yüksekliğinin belirtileri nelerdir?

Beslenme alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte en çok merak edilen konulardan biri olan kolesterol yüksekliği belirtileri nelerdir? Kalp ve damar sağlığı için daha fazlası yazımızda sizlerle!

Haber

Türkiye kolesterol sınırını aştı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kenan Ömürlü, damar sertliğinin en çok karşılaşılan kalp hastalıklarından biri olduğunu ve plazma kolesterolünün ise damar sertliğinin gelişmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Haber

Kolesterolü düşürmek mümkün

Türkiye'ye üçüncü kez gelen dünyaca ünlü uzman Prof. Dr. Terje Pedersen, ilk defa kolesterol düşürmenin ölümü azalttığını ve kalp hastalıklarını azalttığını gösteren çalışmayı yapan kişi olarak tanınıyor. Ülkemize bir kongreye katılmak üzere gelen Prof. Dr. Pedersen ve İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Vedat Sansoy kolesterol ve kolesterol tedavisi hakkında en güncel bilgileri aktardılar.

Haber

Toplumları saran hastalık: Kolesterol

Kolesterol, gelişmiş ülkelerde ölüm nedenleri arasında kalp ve damar hastalıkları ilk sırada yer alıyor. Yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, şişmanlık gibi sorunların düzeltilmesi ile bu ölümler önlenebilir veya geciktirilebilir. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü kalp ve damar hastalıklarını bir numaralı ölüm nedeni olarak ilan ediyor. Peki kolesterol nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber

Kolesterolsüz hayat mümkün değil

"Kalp krizi, yüksek tansiyon ve beyin kanaması" gibi rahatsızlıkların nedeni olarak gösterilen kolesterolün, belirli düzeyde olması şartıyla, hayati önemi bulunuyor. Kolesterol olmazsa, organizmadaki hücreler ne formda kalabiliyor ne de zamanı geldiğinde kendilerini yenileyebiliyor. Kolesterol, beynin ve sinir sisteminin faaliyeti için de vazgeçilmez. Bu yağın büyük bölümü (yüzde 70'i) organizma, özellikle de karaciğer tarafından üretiliyor. Geri kalanı (yüzde 30'u) beslenmeden geliyor.

Haber

Kolesterol uyarısı! Kalp ve damarlarda büyük hasarlar yol açabiliyor

Tokat Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yusuf Yakar, kalp ve damarlarda büyük hasarlara yol açan ve ölüme kadar götüren sonuçlara neden olabilecek kolesterolün yeterince önemsenmediğini belirtti.

Haber

Taze ceviz kolesterole iyi geliyor

Taze cevizde yüzde 5-6 oranında C vitamini bulunduğu ve ceviz tüketiminin mide, bağırsak, deri hastalıkları ile kolesterole iyi geldiği bildirildi.

Haber

Bayramda kolesterole dikkat

Kurban Bayramı'nda beslenme alışkanlıkları konusunda uyarıda bulunan Acıbadem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Koptagel İlgün, "Fazla et, hamur işi ve çikolata tüketilmesi, kolesterol düzeyinde ani yükselmelere neden olabilir ve buna bağlı sağlık sorunları gelişebilir" dedi.

Haber

Kolesterolü diyetle düşürme önerileri

Millet olarak en çok, 'kolesterolümüzün yüksekliğinden' şikayetçiyiz. Kolesterolü düşük tutmanın yolu ise bilinçli bir diyetten geçiyor. Diyette posalı besinlere bol miktarda yer verilmesi, meyve-sebzenin daha çok tüketilmesi ve kızartmadan uzak durulması öneriliyor.

Haber