Küçük Menderes Haberleri

Türkiye'de daha şiddetlisi görülmedi! Maalesef diyerek paylaştı: Küçük Menderes Havzası'ndaki çökme tedirgin etti

Türkiye'de bugüne dek görülmemiş bir olay yaşandı, İzmir'deki Küçük Menderes Havzası'nda bugüne dek en yüksek çökme şiddeti değeriyle 18 santimetreye varan çökmeler saptandı. Havzanın yüzeyinde beliren çökmelerin aşırı ve yoğun yeraltı su kullanımı kaynaklı olabileceği değerlendirildi. Doç. Dr. Sefa Yalvaç, çökmenin literatüre girdiğini kaydederken akıllara İzmir'de son zamanlarda sıkça gerçekleşen depremler geldi.

Haber 23-01-2023 12:59

Bakan Pakdemirli İzmir'de gıda fiyatlarındaki artışı değerlendirdi:

"Pandemiyle ilgili endişeler dünyadaki emtiaların fiyatlarını artırıyor. Bunlar da bizim tarımsal girdilerdeki fiyatları artırıyor. Ancak artışlar olması gerekenin çok üstünde" - "Sözleşmeli üretim Türkiye'de çok daha yaygın ve daha iyi bir yere getirmemiz lazım. Türkiye'de sözleşmeli üretim kayıtlı olarak yüzde 5 ama ABD'de bitkisel üretimde yüzde 80-85" - "Gıda Fiyatlarını İzleme Kurulumuz, Koordinasyon Kurulumuz ve Gıda Komitemiz özellikle gıda fiyatlarının bu değişen ve defakto oluşmuş ortamda, hem dünya fiyatları hem de zincirdeki verimsizlikler olsun bunun üzerine gidiyor ve gitmeye de kararlı"

Yurthaber 24-09-2021 14:05

Küçük Menderes, baraj ve göletlerle suya kavuştu

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın: - "Bu verimli ovanın 2003'de bir barajı yoktu. Küçük Menderes Ovası için 15 yılda 17 baraj ve gölet projesi geliştirdik" - "Projeler tamamlandığında 17 baraj ve bir gölette 432 milyon 737 bin metreküp su tutulacak. Bu su ile 345 bin 50 dekar araziye can suyu sağlanacak"

Finans 28-03-2019 11:06

Diğer Haber Etiketleri