Kudret Narı Haberleri

Kudret narı ciltte nasıl kullanılır? Kudret narı yağı lekelere iyi gelir mi?

Kudret narı kabakgiller familyasından bir bitkidir. Tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişen kudret narı Türkiye'de de Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetiştirilir. Bağışıklık sisteminin güçlendirmesinden sindirim sistemini düzenlemesine kadar pek çok sağlık yararı olan kudret narı cilt için de kullanılabilir ve cilde de oldukça fazla fayda sağlayabilir. Peki, kudret narı ciltte ne işe yarar?

Kadin 29-10-2023 17:06

Şifa deposu: Kabızlığa son veriyor, cilt hastalıklarını hızla iyileştiriyor! İşte mucizevi faydaları

Doğada bulunan birçok besinin sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Özellikle bağışıklık sistemine büyük katkı sağlayan kudret narı tam bir şifa deposu olarak nitelendiriliyor. Bir çok hastalığa faydalı olduğu öne sürülen kudret narı, sarı ve turuncu renklerinde pütürlü yüzeye sahip kabuğu ve kırmızı çekirdekleri ile pazar tezgahlarını süsledi.

Haber 08-10-2023 08:57

Kudret narı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kudret narı nasıl yenir, ne işe yarar?

Kabakgiller familyasına ait olan bir bitki olan kudret narı özellikle son zamanlarda pazar tezgahlarında da yerini almaya başlamıştır. İçinde bol miktarda antioksidan olan kudret narı sağlığa çok fazla faydası olan bir bitkidir. Yüzyıllardır tüketilen ve ayurveda tedavisinde sık kullanılan kudret narı papara ve acayip elma isimleriyle de anılır. Zeytinyağı ile birlikte tüketilen kudret narı kan şekeri kontrolünde oldukça faydalıdır.

Haber 07-04-2023 15:57

Kudret narı çayı neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Kudret narı çayı nasıl hazırlanır, nasıl demlenir?

Doğadaki her bitkinin insan sağlığına iyi gelen çeşitli özellikleri vardır. Bilinçli olarak tüketildiği sürece bazı hastalıkların tedavilerinde bile işe yarayabilir. İlaç kullanımında da bazı bitkilerden faydalanılır. Kudret narı da içerdiği vitaminler ile insan bedenine son derece yararlı bir meyvedir. Çay olarak içildiğinde birçok sıkıntıya çare olduğu bilinen kudret narı çayı neye iyi gelir?

Haber 04-11-2022 18:27

Kudret narı nasıl tüketilir, çekirdeği nasıl yenir? Zeytinyağlı kudret narı mide için nasıl kullanılır?

Kudret narı, son zamanlarda öğünlerimizde yer alan ve tüketimi gittikçe yaygınlaşan bir besindir. Kabakgillerden olan kudret narı tropik iklim bölgelerinde yetişir. Gıda ve ilaç olarak tüketilebilen kudret narının son dönemlerde birçok faydası ortaya çıkmıştır. Hint ve Asya mutfağında sıklıkla tercih edilen kudret narı, son dönemlerde ülkemizde de oldukça popüler olmaya başlamıştır. Peki, kudret narı nasıl tüketilir, zeytinyağlı kudret narı nasıl muhafaza edilir?

Haber 28-10-2022 16:56

İltihabı kökten kurutur! Ağrı kesici kullanımını unutturacak mucizevi gıda

Vücutta oluşan iltihaplar dayanılmaz ağrılara yol açmaktadır. Bu ağrıları geçirmek için çeşitli ağrı kesici ilaçlar kullanılsa da ilaç kullanmak istemeyen kişiler doğal çözüm yolları aramaktadır. Yapılan araştırmalar mucizevi besinin ağrı kesici kullanma ihtiyacınızı azaltacağını buldu.

Haber 10-10-2022 15:41

Ağrı kesicileri çöpe atın: İltihabı kurutur, bünyeyi güçlendirir

Ağrılar, özellikle eklem ağrıları milyonlarca kişinin en büyük şikâyeti. Artrit, en sık görülen rahatsızlıklardan biridir. Çok az kişi artrit olduğunun farkındadır. Artrit, ağrı, şişme ve hareket kabiliyetini sınırlama gibi durumlara neden olabilir. Bu hastalıklar vücudun etrafındaki eklemleri ve bağ dokularını etkilemektedir. Araştırmalara göre, bir besin üç ay içinde düzenli kullanıldığında ağrı kesici kullanma ihtiyacınızı azaltabilir.

Haber 08-10-2022 16:58

Ankaralı muhtar, 2 çekirdek tohumla başladığı kudret narı üretiminde sera kurdu

Kayabükü Mahallesi Muhtarı Muammer Köksal: - "Bugün geldiğimiz noktada kudret narının kilosunu 50 liradan satıyorum. Ben bunu örnek olması için ektim ve bundan para kazanıldığını göstermeye çalışıyorum"

Yurthaber 11-08-2022 17:27

Kanser hücrelerinin yayılmasını önler, bağışıklığı güçlendirir! Kudret narı nedir, faydaları nelerdir? Kudret narı nasıl tüketilmeli?

Kudret narı tropikal ve kabakgil ailesinden olan sarmaşık şeklinde bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Kudret narının içerisinde kırmızı renkte zehirli olduğu bilinen çekirdekleri bulunmaktadır. Mevsim olarak sonbahar aylarında olgunlaşmaya başlamaktadır. Olgun kudret narının rengi parlak turuncudur.

Haber 23-04-2022 12:10

Türkiye Kudret Narı’nda üretim üssü olacak

Türkiye’de bir ilk olarak koku ve tat sorunu olmayan Zeytinyağlı Kudret Narı’nı üreten Arı Mucizesi, hammadde olarak kullanılan kudret narının üretim üssünün Türkiye olması için çalışma başlattı. İlk pilot ekim ürünlerini alınırken, bu üretimleri tüm ülkeye yayarak Türkiye’nin Kudret Narı’nda üretim üssü olması amaçlanıyor.

Finans 02-02-2022 10:20

Birçok hastalığa iyi gelen kudret narı virüs ve bakterilere de karşı koyuyor

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit: - “Kudret narı demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminlerine dair zengin bir içeriğe sahip. Ana etkisi vücudumuza giren enfeksiyon etkenlerini öldürmek olan doğal öldürücü kudret narı hücrelerimizi harekete geçirerek bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Birçok bakteri, virüs ve mantar türü üzerine direkt öldürücü etkisi olduğu bilinen kudret narı insülin direncini kırmasının yanı sıra gastrit, reflü ve ülser iyileşmesini hızlandırır”

Yurthaber 24-09-2021 11:58

Fasulye gibi yetişiyor, 40 gün zeytinyağında bekletiliyor! Şifasını duyunca yetiştirmeye başladı

Üretici Fatma Seki, kendi bahçesinde yetiştirdiği ve 'kudret narı' olarak bilinen meyveyi, Eskişehir pazarında satışa sunarken, tezgahta görücüye çıkan meyve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Şifalı olduğunu duyduğu kudret narı hakkında kendi çapında araştırmalar yapan Seki, ''mide ağrılarına, bağırsak sorunlarına iyi geldiğini, şifalı olduğunu söylerler. Fasulye gibi sırıkta yetişir, fasulye gibi sarılır. Zeytinyağında 40 gün bekletilerek tüketilir'' şeklinde konuşuyor.

Haber 22-09-2021 16:04

Türk bilim adamları, kudret narının kemik kırığı tedavisinde kullanılabileceğini ispatladı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademisyenleri öncülüğünde yapılan bilimsel çalışmayla, kudret narının kemik kırıklarının iyileşmesini hızlandırdığı kanıtlandı.

Haber 26-02-2021 16:05