Kulak Kiri Haberleri

Kulak kirlerini temizlemek için mum kullandı! Kulağından çıkanlar şok etti

Kulaklarımız sık sık kirlenebiliyor. Ancak işitme kaybına neden olmaması adına kulak kirini temizlerken dikkatli olmak gerekiyor. Kulak temizleme çubuğu gibi temizlik aletleri oldukça riskli olabiliyor. TikTok'ta kulağındaki kirleri temizlemek için kulak mumu kullanan bir kadın kulağından çıkanları göstererek herkesi şaşırttı.

Kadin 20-02-2023 11:02

Kulağından çıkan şoke etti! Yıllarca içinde kalmış

Kulağın içerisine yabancı cisimler kolayca girebiliyor. Birçok insan kulağının içinde bulunan bu cisimlerin farkına bile varmıyor. 24 yaşındaki Ellis Lloyd Jones, kulak kirini temizlerken kulak kanalının derinliklerinde kalan beyaz bir cisime rastladı. Uzun uğraşlar sonucu çıkardığı cisme oldukça şaşırdı.

Haber 26-10-2022 11:06

Bir daha elinize almayacaksınız: Temizlemiyor, hasta ediyor!

Kulak temizliği çok hassas bir konu. Kulak temizliği yapması için kullanılan pamuklu çubuklar kulakları temizlemek yerine sizi daha çok hasta ediyor. Kişisel bakımın rutin bir parçası haline gelen pamuklu kulak çubuklarını kullanmadan önce iki kere düşünmek gerekiyor. Kulağınızı pamuklu çubukla temizlerken kendinizi sağır edebilir hatta yüz felci bile geçirebilirsiniz.

Haber 27-09-2022 20:39

Tıkanıklığa yol açıyor! Kulak çubuğu zararlı mıdır? Kulak nasıl temizlenmelidir?

Temizlik hem görünüşümüz hem de sağlığımız için en önemli ihtiyaçlar arasında bulunuyor. Özellikle kulağın temizliği çok büyük dikkat ve titizlik istiyor. Uzmanlar kulak temizliğinde kullanılan kulak çubukları hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 14-08-2022 12:53

Kulak kirini görmezden gelmeyin! Bu hareket hayatınızı karartabilir

Kulak temizliği ile ilgili tartışmalar sürüyor. Uzmanların sakın kullanmayın demesine rağmen milyonlarca insan kulak temizliği için inatla kulak çubuğu kullanmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra kulakta biriken kir kişiden kişiye değişir. Miktarı, yoğunluğu ve rengi farklı olabilir. Vücutta olan çoğu şey gibi kulak kiri üretimi de kişiden kişiye değişebilir. Ancak bazı durumlarda ortaya çıkan kulak kiri, anında doktora gitmeniz gerektiği anlamına gelebilir!

Haber 05-08-2022 07:38

Hemen kulağınızı temizlemeyi bırakın: Kulak kiri düşündüğünüz kadar kötü değildir!

Kulak temizliği için genellikle kulak çubuğu ya da pamuklu çubuktan yardım alınır. Uzmanlar her fırsatta pamuklu çubukları kulağa sokmanın zararlarını dile getiriyor. Temizlediği zannedilen pamuklu çubuklar, genellikle temizlemek yerine kulak içinde biriken kirleri kulağın derinlerine doğru iterek size tahmin edebileceğinizden daha büyük zararlar veriyor.

Haber 10-05-2022 14:08

Kulak çubuğunu kulağınıza asla sokmamalısınız! Güvenli temizlik için yapmanız gereken...

Kulak temizliği çok hassas konuların başında geliyor. Biriken kirler kulak içerisinde büyük sorunlara neden olur. Bunların başında duyma zorluğu gelir. Ancak kulakları ve kulak içlerini temizlerken özellikle kulak çubuğu kullanıyorsanız daha büyük soruna sebep olabilirsiniz. Kulak ve kulak içi temizliğini güvenle yapabileceğiniz yollar var. Derinlemesine ve güvenli kulak temizliği için yapmanız gerekenler...

Haber 05-05-2022 15:05

Her gün, herkes bu yanlışı yapıyor! Hemen çıkarın onu oradan

Çoğu insan için popüler bir teknoloji haline gelen kablosuz kulaklıklar, kablolu kulaklıklara nazaran sağlık için daha büyük risk teşkil ediyor. İster spor salonuna götürün ister telefona cevap vermek için kullanın, kablolu kulaklıklara karşı büyük bir alternatif olan kablosuz kulaklıklar son yıllarda çok tercih edilen aksesuarlardan biri haline geldi. Doktorlar, kablosuz kulaklık kullanıcılarını uyarıyor.

Haber 10-03-2022 08:08

Daha önce böylesini görmediniz! Kulağından çıkan kir doktoru bile şaşkına çevirdi

Dışkı, sümük, derin bir sivilce ve tabii ki kulak kiri... Kuşkusuz insan vücudu harika bir mekanizma ama yaşadığımız mide bulandırıcı anlar da yok değil. Evet, bunların hepsi iğrenç. Ama bizi insan yapan da bu. İşte bunun bir örneği de haberimizde. İngiliz adamın kulağından topak topak kulak kiri çıkarıldı ve yazık ki mide bulandırmaya oldukça yeterli.

Haber 26-03-2021 09:41

Kulak kiri geçiçi işitme kaybına yol açabilir

Kulak kirinin geçici işitme kaybına neden olabileceğini belirtildi. Konuyla ilgili bilgiler veren Antalya'nın Korkuteli İlçe Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Hasan Karataş, kulak kirinin kulak kanalını tamamen doldurup işitme azlığına, kulak çınlamasına hatta bazen kulak ağrısına neden olabildiğini belirtti.

Haber 28-07-2006 15:33

Yaz mevsimi ve dış kulak yolu iltihapları

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi (ASM) Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Murat Şirin, dış kulakta cilt problemi olanların yada dış kulak yolu enfeksiyonları bulunanların, tatillerinin burunlarından gelmemesi için, yüzme sırasında kulaklarına çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Haber 20-07-2006 00:10

Kirli kulak geçici işitme kaybına neden olur

Adıyaman'ın Kahta Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Yusuf Baygit, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte çevre kirliliği nedeniyle meydana gelen kulak kirinin geçici işitme kaybına neden olabileceğini söyledi.

Haber 23-12-2005 14:26

Dikkatsiz temizlik, kulak zarını deliyor

Erzurum Numune Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz (KBB) Servisi Uzmanı Dr. Fahrettin Özgen, kulak temizleme çöplerinin kulak zarını delebileceğini söyledi.

Haber 23-05-2005 13:22

Kulak çöpleri, kulak zarını kirletiyor

Kulak çöpleriyle kulakların temizlenmesinin sağlık açısından tehlikeli olduğu bildirildi.

Haber 31-01-2005 12:40