Kültürel Çalışmalar Haberleri

İlginç Japon geleneği! Neden Japon öğrenciler okula girerken ayakkabılarını çıkartıyor?

Türkiye’de yazılı olmayan görgü kurallarından biri de evlere girerken ayakkabının çıkartılmasıdır. Bazı istisnai durumlar dışında Türkiye’de misafirliğe girerken yanında terlik götürmek veya ev sahibinin terlik vermesi bilinen bir görgü temsilidir. Ancak bu durum sadece Türkiye’ye özgü değildir. Hatta Japonya’da bu kültürün önemli bir yeri vardır.

Trend 03-05-2021 10:00

Dünyanın dört bir yanından birbirinden ilginç 11 evlilik teklifi geleneği!

Dünya üzerindeki her ülkenin kendisine özgü bir kültürü olduğunu bilinen bir gerçekliktik. Günlük hayat uygulamaları içerisinde bile bu farklılıklar baş gösterir. Evlilik ritüelleri, cenaze seromonileri hatta yemek yeme şekilleri bile değişebiliyor. Örneğin Endonezya’da evlendikten sonra 3 gün boyunca tuvalete gidilmesi yasakken, Hindistan’da ise tuvalet kağıdı kullanılmıyor.

Trend 12-03-2021 09:42

Farklı kültürlerde varlığına inanılan efsanevi yaratıklar!

Dünya üzerinde birbirinden farklı kültürlere sahip yüzlerce ülke bulunuyor. Farklılıklara rağmen aslında her kültürün benzer özellikleri de karşımıza çıkıyor. Mitolojik öğelerden günümüze kalan efsanevi yaratıklar benzer dokuların en önemli kriterini oluşturuyor. Sizler için kulaktan kulağa yayılan efsaneleri ve yaratıkları derledik.

Trend 23-12-2020 14:05