Lozan Antlaşması Haberleri

DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz konuşurken başına platform düştü! Lozan Antlaşması hakkında basın açıklaması yapıyorlardı...

Lozan Antlaşması'nın 100. yılı nedeniyle kutlamalar yapılırken Diyarbakır'da Demokratik Bölgeler Partisi de anlaşmaya ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz konuştuğu sırada Kürtçe "Biz Kürtler Lozan'ı tanımıyoruz" yazılı platform başına düştü. O anlar kameralara yansıdı.

Haber 24-07-2023 15:06

Lozan Antlaşması maddeleri ve tarihi nedir, Türkiye açısından önemi nedir? Lozan Barış Antlaşması sonuçları nelerdir?

Yeni ve bağımsız bir Türk Devleti’nin kurulduğunun göstergesi olan Lozan Antlaşması, Türkiye tarihi için büyük önem taşır. Kurtuluş savaşının ardından Misak-ı Milli sınırlarına büyük oranda uyan bir uluslararası belgedir. Birinci Dünya Savaşı sonunda uzlaşılmak istenen Sevr Antlaşmasının tekrar gündeme gelmesi ve buradaki sorunların büyük ölçüde çözülmesiyle önemli bir antlaşmadır. Peki, Lozan Barış Antlaşması sonuçları nelerdir?

Egitim 24-03-2023 17:52

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Lozan Barış Antlaşması' paylaşımı! 'Teklif vereceğiz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması'nın 99'uncu yıl dönümü nedeniyle Twitter hesabından paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, "Parlamento açıldığında vereceğimiz ilk kanun teklifi, Lozan'ın resmi bayram olarak kabul edilmesinin teklifi olacaktır. Lozan, ülkemizin tapu senedidir" dedi.

Haber 24-07-2022 11:25

Kılıçdaroğlu'ndan Lozan Antlaşması açıklaması: Eleştirenler, Türkiye'yi bilmiyor! Hemen ardından İlber Ortaylı sahneye çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa'da yaptığı açıklamada Lozan Antlaşmasını eleştirenlere tepki göstererek, "Lozan'ı eleştirenler var. Eleştirenler, Türkiye'yi bilmiyor. Bu eleştirenler Türkiye'yi sevmiyorlar. Cumhuriyeti sevmiyorlar. Demokrasiyi sevmiyorlar. Bir mücadelenin nasıl verildiğini bilmiyorlar." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun ardından sahneye çıkan Prof. Dr. İlber Ortaylı, mübadele konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Haber 23-07-2022 22:02

Lozan Antlaşması

Lozan Antlaşması Hakkındaki Haberler Mynet'te. Lozan Antlaşması Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bahçeli’den Lozan Antlaşması açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Lozan Antlaşması’nın 98’inci yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Siyasi önyargılarla, ideolojik dogmalarla, fikri saplantılarla Lozan Antlaşması’nı kutuplaşmanın dehlizlerine savurmak insafsızlık ve tarih bilmezliktir. 'Zafer mi? Hezimet mi?' sorusuna cevap aramak yerine, Lozan Antlaşması’nı tanımak, kavramak ve ruhunu özümsemek lazımdır" ifadelerini kullandı.

Haber 24-07-2021 18:31

Kılıçdaroğlu'ndan Lozan Antlaşması'nın yıl dönümü mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber 24-07-2021 17:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Antlaşması'nın yıl dönümü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 98. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Erdoğan, "Kahraman milletimizin her türlü imkansızlık ve zorluğa rağmen zaferle taçlandırdığı istiklal mücadelesi, Lozan Barış Antlaşması ile uluslararası alanda tasdik edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Haber 24-07-2021 17:11

Lozan Antlaşması'nın maddeleri nelerdir? Lozan Antlaşması kiminle, ne zaman imzalandı?

Tarihte bugün 24 Temmuz gününde Lozan Antlaşması imzalanarak yürürlüğe girmişti. Lozan Antlaşması ile Suriye Sınırı, Irak Sınırı, Türk-Yunan Sınırı, Adalar, Türkiye-İran Sınırı gibi pek çok sınır kararlaştırılmış ve siyasi, sosyal birçok önemli karar alınmıştır. Peki Lozan Antlaşması'nın maddeleri nelerdir? Lozan Antlaşması kiminle, ne zaman imzalandı? İşte ayrıntılar...

Haber 24-07-2021 16:43

Kabotaj Bayramı neden kutlanır? Kabotaj Bayramı ile ilgili sözler ve mesajlar

Bugün 1 Temmuz Kabotaj Bayramı. "Kabotaj Bayramı neden kutlanır?" sorusunun yanıtı araştırılıyor. Kabotaj bir devletin kendi limanlarına deniz ticareti konusunda ayrıcalık tanımasıdır. Bu ayrıcalıktan sadece vatandaşların yararlanması milli ekonomiye katkı sağlar. Devletler yabancı bandıralı gemilere bu nedenle kabotaj yasağı koymuştur. İşte Kabotaj Bayramı ile ilgili sözler ve mesajlar...

Haber 01-07-2021 09:00

Son Dakika: Mustafa Şentop'tan Montrö tartışmasıyla ilgili açıklama: Herhangi bir sözleşme ismi zikretmedim

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili ifadesine açıklık getirerek "Bir televizyon programında konuşurken uluslararası sözleşmelerle anayasadaki ifadesiyle milletler arası antlaşmalarla ilgilide görüşlerimi ifade ettim. Ben herhangi bir antlaşma sözleşme ismi zikretmedim." dedi.

Haber 29-03-2021 13:18