Lyme Haberleri

Lyme hastalığı nedir, geçici midir? Lyme hastalığı belirtileri ve tedavisi

Doğanın güzelliklerinden keyif alırken, dikkat etmemiz gereken bir tehdit var: Lyme hastalığı. Bu hastalık, genellikle kene ısırıklarıyla taşınan bir bakteri olan Borrelia burgdorferi'nin neden olduğu bir enfeksiyondur. Sivrisinekler ve diğer böcekler gibi vektörler aracılığıyla insanlara bulaşabilir. Peki, lyme hastalığı nedir?

Haber 30-03-2024 11:49

Bahar ve yaz aylarında artan 'Sessiz katil' hastalığına dikkat! Belirti vermeden ilerliyor

Bahar ve yaz aylarında artış gösteren hastalıklar sağlığı büyük oranda riske atıyor. Lyme hastalığı da yaz aylarının riskli hastalıkları arasında yer alıyor. Uzmanlar lyme hastalığının belirti vermeden ilerlediğini ve eklem romatizması ve kalp iltihabı gibi sağlık sorunlarına yol açabildiğini belirterek uyarılarda bulundu.

Haber 22-05-2023 10:14

Sessiz pandemi lyme hastalığı ciddiye alınmıyor! Kenelerden bulaşıyor: Her geçen gün sayı artıyor

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla insanların kırsal alanlarda yoğunlaşmasının kene ısırığıyla bulaşan lyme hastalığının görülme sıklığında artışa yol açabileceği uyarısında bulundu. Kuzey yarım kürenin sessiz pandemisi olarak adlandırılan lyme hastalığı, genelde keneler olmak üzere bazı sokan böceklerle bulaşabilir. İlerledikçe insanlarda kalıcı hasarlar bırakabilir.

Haber 20-05-2022 15:51

Lyme nasıl bir hastalıktır ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Lyme veya Borreliosis isimleriyle bilinen hastalık insanlara kene yoluyla bulaşır. Özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde ve pek çok Avrupa ülkesinde sıklıkla görülen Lyme hastalığı bulaşıcı mıdır? Lyme hastalarının iyileştirilmesi için kullanılan yöntemler nelerdir gibi sorulara dair bilinmesi gereken her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Haber 29-12-2020 10:50

Lyme

Lyme Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Lyme Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

İstanbullular dikkat! Koronavirüsten sonra ‘Lyme’ tehlikesi

Havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye’nin pek çok noktasında kene vakalarında artış yaşandı. Farklı türleri olan kenelerin bazıları, ölümcül bir hastalık olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşine neden oluyor. İstanbul’daki kene türlerinin ise, ölümlere neden olan bu enfeksiyonu taşımadığını ifade eden uzmanlar İstanbulluları, keneden bulaşan bir diğer ciddi hastalık ‘Lyme’a karşı uyardı.

Haber 16-06-2020 09:52

Justin Bieber hastalığını açıkladı! Lyme hastalığı açıklaması

5 yıl aradan sonra Yummy adlı yeni şarkısını piyasaya çıkaran Justin Bieber hayranlarını üzdü. Bieber, "Bana Lyme hastalığı teşhisi kondu" diyerek sağlık durumu hakkında konuştu. ABD’li model Bella Hadid de yıllardır Lyme hastalığı ile mücadele ediyor.

Magazin 09-01-2020 16:07

Lyme hastalığı tedavi edilebilir mi? Lyme hastalığı tedavisi nasıl olur? Lyme hastalığı belirtileri nelerdir? Lyme hastalığı teşhisi

Lyme hastalığı son zamanlarda insanları en çok tehdit eden hastalıklar arasında bulunuyor. Lyme hastalığı bulaşıcı mıdır? sorusunu yanıtlayan uzmanlar lyme hastalığı tedavisi ile ilgili de açıklama yaptı. Lyme hastalığı tedavisi lyme hastalığı teşhisi konulduktan sonra hızla başlanması gerekir. Peki lyme hastalığı tedavisi için neler yapılmalıdır? İşte lyme hastalığı tedavisi, lyme hastalığı belirtileri, lyme hastalığı teşhisi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar...

Haber 19-09-2018 11:16

Bu küçük canavara dikkat! Konuşamaz hale getirdi!

Talihsiz olay ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşandı. 43 yaşında üç çocuk annesi Rachel Foulkes-Davies bahçesinde bir böcek tarafından ısırıldı.

Haber 04-06-2018 14:25