Mantar Enfeksiyonu Haberleri

Çocukları okula başlayan veliler dikkat! Uzmanından okul enfeksiyonlarına karşı uyarı

Eylül ayının gelmesiyle beraber yeni eğitim ve öğretim dönemi de başlamış oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, okul gibi kalabalık ortamlarda genellikle virüs ve bakterilerin sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarının, mantar enfeksiyonlarının ve saç biti rahatsızlıklarının saptanabildiğini belirtti.

Haber 08-09-2023 08:54

Yaz aylarında artıyor! Olmamak için yapmanız gereken…

Yaz mevsiminde hava sıcaklıkları nedeniyle birçok sorun yaşanabiliyor. Yaşanan sorunlar arasında cilt problemleri üst sırada yer alıyor. Uzmanlar yazın artış gösteren cilt mantarlarına karşı uyarılarda bulunuyor. Cilt mantarlarından korunmak için yapmanız gereken çok basit yöntemler bulunuyor.

Haber 13-06-2022 10:35

Görmezden gelinen ölümcül tehlike! Mantar enfeksiyonları can alıyor

Başta meme kanseri olmak üzere birçok kanser türü yüzünden her yıl binlerce hayatını kaybediyor. Kanser erken teşhis edildiğinde tedavilerle birlikte önemli bir iyileşme sağlanabiliyor. Ancak bilim insanlar, özellikle herhangi bir hastalıkla boğuşan hastaların şikayetinin artmasına neden olan daha büyük bir tehdit olduğunu söylüyorlar.

Haber 04-05-2022 07:25

En büyük belirtisi kaşıntı! Erkeklerde kandidiyazis nedenleri, belirtileri ve tedavisi

Kadınlarda olduğundan daha az görülse de erkeklerde kandidiyazis, dikkat edilmediği takdirde büyük sıkıntılara yol açabilir. Cinsel ilişki nedeniyle bulaşacağı gibi sünnetsiz erkeklerde daha sık rastlanmaktadır. En sık rastlanılan belirtisi ise kaşıntıdır.

Haber 14-01-2022 10:43

Tatile çıkacaklara mantar enfeksiyonu uyarısı: Belirtileri neler, bu önlemleri mutlaka alın!

Mantar enfeksiyonu yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte daha sık görülmeye başlanıyor. Özellikle kadınların korkulu rüyası olan mantar enfeksiyonunu neden oluyor, önlemek için nasıl önlemler almak gerekiyor? İşte mantar enfeksiyonu belirtileri ve bilmeniz gerekenler...

Haber 05-08-2021 20:05

Çocukları tehdit eden 7 yaz enfeksiyonuna dikkat edin! Belirtileri görmezden gelmeyin

Koronavirüs salgını nedeniyle aylardır tüm zamanlarını neredeyse evin içinde geçirmek zorunda kalan çocuklar, yaz mevsimiyle birlikte açık havada vakit geçirmeye başladı. Pandemiye yönelik tedbirlerin kademeli olarak kaldırılmasıyla çocuklar, havaların ısınmasını fırsat bilerek artık açık havada oynayabilmenin, denize ve havuza girmenin keyfini yaşayacaklar. Ancak bu mutlu tablonun bir de diğer yüzü var; sıcakların etkisiyle pek çok enfeksiyon hastalıklarının kapımızı çalması gibi!

Kadin 09-06-2021 12:14

Enfeksiyondan korunmanın yolu temizlik

Samsun Gazi Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Teoman Kaynar, enfeksiyon hastalıklardan korunmanın en etkili yolunun temizlik olduğunu belirtti.

Haber 23-12-2005 17:15

Aşırı terleme mantara yol açıyor

Mantar hastalığı hemen hemen herkesin yaşadığı sağlık sorunlarından biri. Opr. Dr. M.Zafer İzgi, hassas bir cilde sahip olanlar ve özellikle kadınların aşırı terlemeden dolayı mantar hastalığına yakalanabileceklerine dikkat çekerek, yaz aylarında görülen mantar hastalığından korunmak için pamuklu giysiler giyilmesini ve vücudun nemli bırakılmaması gerektiğini belirtti.

Haber 30-11-1999 00:00