Margarin Haberleri

Marketlerde kafa karışıklığına son! Etiketler de ambalajlar da değişiyor: Tüketiciyi kandırmaya girer

Market raflarında tüketici yanıltıcı ambalajlara sahip ürünlere bakanlık 'dur' dedi. Ambalajında yazanla içeriği farklı olan ürünler rafa kalkacak. Yeni ambalajlama ve etiketlemeyle birçok üründe kafa karışıklığının ortadan kalkması hedefleniyor.

Finans 25-02-2024 09:59

Her sofrada bulunuyor! Beyni yok eden 3 besin

Her sofrada bulunan ancak sağlığımızı olumsuz etkileyebilecek bazı besinler vardır. Şeker, beyindeki dopamin seviyelerini artırarak bağımlılığa yol açabilir ve uzun vadede beyin fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. İşlenmiş gıdalar ise yüksek fruktozlu mısır şurubu ve trans yağlar gibi zararlı bileşenler içerir. Bu tür gıdaların aşırı tüketimi obezite ve beyin sağlığı üzerinde negatif etkilere yol açabilir.

Kadin 12-02-2024 15:08

Tarım Bakanlığı el attı! Satışı durduruldu... Artık market raflarında olmayacak

Margarinin sağlığa zararlı oluğu konusunda doktorlar hem fikir. Son yıllarda bu konuda ciddi bir bilinç de oluştu. Artık tüketicilerin büyük bir kısmı tereyağı kullanmaya çalışıyor ancak bazı firmalar margarinlerin ambalajını ve raftaki markasını tereyağına benzeterek pazarlıyor. Neyse ki Tarım Bakanlığı bu duruma müdahale etti ve margarinlerin tereyağı görselleriyle satışı yasaklandı.

Haber 03-02-2024 09:16

Her mutfakta var: Damarları tıkıyor, iltihaplanma yapıyor! Ağzınıza bile sürmeyin

Kalbe giden damarların tıkanmasına birçok şey sebep olabilmektedir. Yediklerimiz, sağlıksız yaşam, aşırı kilo ve benzeri şeyler kalp sağlığını büyük tehlikeye atıyor. Ama öyle bir besin var ki damarlarınızın tıkanmasına en büyük sebeplerden birisi bu. İçeriğinden emin olmadığınız tereyağı ve trans yağ içeren margarinler atardamarınız için hoş olmayabilir.

Haber 04-08-2023 08:47

Ağzınıza bile sürmeyin! Beyin sağlığını bitiren yiyecekler

Günlük hayatta tükettiğimiz gıdalar sadece enerjimizi değil organlarımızı da etkiliyor. Beyin yenilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında yer alıyor. Sık sık tüketilen ve sağlıklı olduğu düşünülen bazı yiyecekler beyin sağlığı için büyük risk oluşturuyor. İşte beyin sağlığını korumak için uzak durmanız gereken gıdalar...

Haber 12-04-2023 17:13

Verdiği zararları bilseniz asla yemezsiniz! Kalp krizi riskini artıran yiyecekler

Zararsız olduğunu düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuz için çok riskli durumlara sebep oluyor. Yemeklerin içerisine kattığımız gıdalar sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Kalp krizi riskini arttıran zararlarını bilmediğimiz yiyecekler bulunuyor.

Haber 02-03-2023 09:13

Yemeden önce bir kez daha düşünün! Damarları tıkıyor, kalp krizi riskini artırıyor

Damar tıkanıklığı kalp krizi ve felç gibi çok riskli durumların riskini artıran önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Hastalık riskini artıran bir sürü faktör bulunmaktadır. Yenilen zararlı yiyecekler hastalıkların oluşmasında önemli rol oynar. Günlük hayatta yediğimiz birçok gıda damarların tıkanmasına neden olur. İşte yemeden önce tekrar düşünmeniz gereken o tehlikeli besinler...

Haber 12-12-2022 11:29

Her bir lokması tehlike saçıyor! Yediğiniz an DNA'yı mahvediyor

Günlük hayatımızda yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için riskli durumlar yaratabiliyor. Bilindiği üzere zararlı yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, diyabet, kolesterol gibi tehlikeli hastalıkların oluşmasında büyük rol oynuyor.

Haber 14-11-2022 11:04

Biyokimyanızı bozabilir! Israrla 'tüketmeyin' diyorlar: Hemen harekete geçin!

Uzun yıllardır yiyeceklerin insan sağlığı üzerinde yapılan çalışmalarda etkileyici sonuçlar ortaya çıkıyor. Sağlıklı bir kalp için beslenme rutinine ekstra önem vermek gerekiyor. Özellikle sağlığa olan zararları araştırmalarla defalarca kanıtlanmış olan unlu mamuller, margarin, yağsız süt ve şekerli içecekleri hayatınızdan tamamen çıkarmanız faydanıza olacaktır.

Haber 27-10-2022 08:44

Her lokması adeta zehir! Yavaş yavaş ölüme götürüyor: En zararlı yiyecekler

Hastalıklardan korunmak için beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Uzmanlar günlük hayatımızda sıklıkla yediğimiz yiyeceklerin kanser, kalp hastalıkları, diyabet, karaciğer yağlanması gibi birçok hastalığa yol açtığını belirtiyor. İşte mutfağa bile sokmamız gereken yiyecekler...

Haber 25-10-2022 07:59

Ağzınıza attığınız an iltihaplanmaya neden oluyor, damarları tıkıyor

Son yıllarda tereyağından daha çok tercih edilen margarin, zararlı kan pıhtılaşmasına neden olabilir. İçeriğinden emin olmadığınız tereyağı ve trans yağ içeren margarinler atardamarınız için hiç hoş olmayabilir. Özellikle sabahları sıcak ekmek üzerine sürülen tereyağının yeri bir başka olurken, zararlarını öğrendikten sonra yemek istemeyebilirsiniz.

Haber 22-10-2022 16:01

Sağlıklı sanıyoruz ama sağlığı tehdit ediyor! Bu besinler kalp krizi riskini artırıyor

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden insanların sayısı giderek artıyor. Kalp krizi ve kalp hastalıklarından korunmak için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Günlük hayatta yediğimiz ve sağlıklı sandığımız bir çok yiyecek kalp krizi riskini artıyor. İşte mutfağa bile sokmamanız gereken o gıdalar...

Haber 16-10-2022 11:39

Kalp krizi riskinizi artırmak istemiyorsanız uzak durun! Masum gibi görünüyorlar ama tehlike oluşturuyorlar

Her yıl milyonlarca insan kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor. Kalp hastalıkları ve kalp krizi hayati risk oluşturuyor. Kalp krizine neden olan birçok etken bulunuyor. Yanlış beslenme kanser gibi tehlikeli hastalıkların riskini artırdığı kalp krizi riskinde de önemli rol oynuyor. İşte kalp krizi riskinizi artıran yiyecekler ve davranışlar...

Haber 07-10-2022 15:25

Prof. Dr. Canan Karatay uzun yaşamın formülünü verdi! Bunu yiyen 90-95 yaşına kadar yaşar

Sağlıklı beslenme uzun yaşamak ve hastalıklardan korunmak için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlardan sağlıklı beslenmenin önemini her fırsatta vurguluyor. Prof. Dr. Canan Karatay'da sağlıklı beslenme üzerine yaptığı konuşmalar ile dikkat çekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklama ile sağlıklı ve uzun yaşamanın formülünü verdi.

Haber 13-09-2022 12:23

Çok sık tüketiliyor! Sakın yemeyin, kanser riskinizi artırıyor

Kansere neden olan etkenler arasında beslenme üst sıralarda yer alıyor. Sağlıksız beslenme kanser başta olmak üzere birçok hastalığa yol açıyor. Size masum görünen gıdalar sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Uzmanlar kansere yol açacak gıdalardan uzak durmanızı öneriyor Kanser riskinizi artıran gıdalar nelerdir? diye merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 25-08-2022 09:22