Mavi Yumurta Haberleri

Mavi yumurta faydaları nedir, ne işe yarar? Mavi yumurta nasıl pişirilir, nasıl tüketilir?

Mavi yumurta tavukların normalde ürettiği beyaz veya kahverengi renkteki yumurtalardan farklı olarak, mavi veya yeşilimsi renkteki yumurtalardır. Bu yumurtalar, bazı tavuk ırklarında bulunur ve özellikle Güney Amerika ve Asya'da yaygındır. Beyaz veya kahverengi olan yumurtalarla benzer özelliklere sahip olsa da normal yumurtalardan daha besleyici olduğu düşünülür. Besin değerleri normal yumurtalardan daha fazla olan mavi yumurta nedir, nasıl tüketilir?

Haber 07-04-2023 15:31

Antibiyotik kadar etkili! Normal yumurtadan en büyük farkı...

Yumurtanın insan sağlığına olan faydaları saymakla bitmez. Son yıllarda mercek altına alınan ve kökeni Güney Amerika ülkesi Şili’ye dayanan Araucana türü tavuklardan elde edilen mavi yumurtalar, faydalarıyla ön plana çıkıyor. Normal yumurtadan 10 kat daha etkili olan mavi yumurtanın aynı zamanda antibiyotik kadar etkili olduğuna inanılıyor.

Haber 25-01-2022 10:30

Mavi yumurta mucizesi! ''Dünyanın en yüksek besin değerine sahip yumurtası''

Son yıllarda popüler hale gelen mavi yumurtanın faydalarına dikkati çeken Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, “Doğal ortamda beslenen tavukların yumurtalarında başta Omega 3 olmak üzere birçok protein ve vitamin miktarı daha yüksektir. Bu anlamda mavi yumurta, bize doğal beslenen bir tavuğun habercisi olabilir. Yumurtanın bağışıklık sistemini kuvvetlendirme, Alzheimer, kemik sağlığı, çocuklarda zekâ gelişimi gibi süreçlerde çok büyük faydası vardır” dedi.

Haber 07-07-2021 08:59

Amerika’dan getirttiği mavi yumurtalar hayatını değiştirdi! İşte mavi yumurtanın fiyatı!

Mavi yumurta yumurtlayan Amerikan ırkı Araucanas tavuklarından yetiştiren İsa Deveci (30) siparişlere yetişemiyor. Tanesini 50 liradan sattığı mavi yumurtalar için çiftlik kumaya hazırlanan Deveci, yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Finans 26-03-2021 14:04

Mavi Yumurta

Mavi Yumurta Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mavi Yumurta Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bu yumurtayı görenler şaşırıyor! İşte mavi yumurtanın fiyatı!

Çorum’un Osmancık ilçesinde yaşayan Ahmet Soluğan’ın çiftliğinde ürettiği mavi renkli yumurtaları görenleri şaşırtıyor.

Finans 09-03-2021 16:37