Mehmet Şimşek Haberleri Ve Son Dakika Mehmet Şimşek Haberleri

Mehmet Şimşek Haberleri Ve Son Dakika Mehmet Şimşek Haberleri

1 Ocak 1967 Batman doğumlu Mehmet Şimşek, siyasetçidir. İlkokulu Batman’da bitirdikten sonra Ortaokul ve lise eğitimini Gercüş’te bitirdi. Yüksek öğrenimi için ankara’ya gitti ve 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iktisat bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Exeter Üniversitesi'nde tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra bir süre Etibank’ta çalıştıktan sonra ABD büyükelçiliğinde kıdemli ekonomist olarak 4 yıl çalıştı. Bu süre sonunda ABD’de oturma izni aldı ve New York’a taşındı. Union Bank of Switzerland’da kısa bir süre çalıştıktan sonra Türkiye’ye döndü. Deutsche Bank, Lynch’te çalıştı. 2007 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Gaziantep milletvekili olarak ilk kez Meclise girmiştir ve Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmuş olduğu 60. Türkiye Hükûmeti'nde ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak yer aldı. Çeşitli kurul ve komisyonlarda görev alan Şimşek, 2009’da Maliye Bakanı oldu. 61. Hükümette yeniden bu göreve getirildi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Gaziantep milletvekili olarak tekrar seçildi. 64. Hükûmet kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Mehmet Şimşek Haberleri

Belediyelerin SGK borçlarını konuşurken canlı yayında kendisini tutamadı: Enflasyon olmuş yüzde yüz, millet inim inim inliyor!

Belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili tartışma devam ediyor, bütün belediyelerin borç tutarı 97 milyar TL! Bir yandan da hayat pahalılığı, marketlerdeki pazardaki fahiş fiyatları can yakıyor. Gazeteci Gürkan Zengin, Habertürk'te katıldığı yayında sert ifadeler kullanırken 'Enflasyon %100! Bunun altında hepimiz inliyoruz. Vergi konuşuluyor şirketlerin yarısı vergi vermiyor' dedi.

Finans

En yakın arkadaşım dediği Mehmet Şimşek'e veryansın etti: Tek yaptığı sağdan soldan para bulmak!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çok çarpıcı bir çıkışa imza attı. Mehmet Şimşek'i "en yakın arkadaşı" olarak tanımlayan Babacan "Şu anda sadece yaptığı, sağdan soldan para bulmak" ifadeleriyle dikkat çekti.

Finans

Bakan Şimşek'ten Bahçeli yorumu! Verdiği destek çok kıymetli

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerini yorumladı. Şimşek, Bahçeli'nin desteğinin çok kıymetli olduğunu söyledi.

Finans

Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Brezilya yolcusu! İşte masadaki konular

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 25-26 Temmuz'da Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilecek G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na iştirak edecek.

Finans

Mehmet Şimşek

Mehmet Şimşek Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mehmet Şimşek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bakan Şimşek 'Riskler azalıyor' diyerek duyurdu: Finansal piyasalarda normalleşme sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın yurt içi bankalarla yaptığı swap stoku verilerini yorumladı. Bakan Şimşek, uygulanan program sayesinde normalleşmenin sürdüğü kaydedildi.

Finans

Moody's'in kararı sonrası ünlü stratejistten Türkiye yorumu: 'Artık pazarın gözdesi'

Financial Times’da yayınlanan analizde, uzmanlar, hedge fonlar ve işlemcileri uyardı. FT’nin analizinde, yüksek faiz oranlarının cazibesine kapılan yatırımcıların, TL ve ekonomiyi "şoklara" karşı duyarlı hale getirebileceğine yönelik uyarılarda bulunulurken, Merkez Bankası'nın elindeki güce dikkat çekildi. Ünlü stratejist Timothy Ash de FT analizini paylaşırken, "Şimşek'in ekonomi yönetimindeki Türkiye, artık pazarın gözdesi" yorumunu yaptı.

Finans

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: 'Son 4,5 yılın zirvesinde'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Swap hariç net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde." diyerek verileri sosyal medya hesabından paylaştı.

Finans

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı ile aynı toplantıdaydı! Dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash'ten Türkiye yorumu! Enflasyon için oran verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın da katıldığı JP Morgan toplantısında bulunan dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash, Türkiye ekonomisine dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ash, yıl sonu enflasyonu için oran verdi, sıkı para politikası ve yabancı yatırımcı konularına da değindi.

Finans

Türkiye ile Macaristan arasında mutabakat! Bakan Şimşek'ten açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Macaristan'ın Avrupa Birliği (AB) Konseyindeki dönem başkanlığının Türkiye-AB ilişkilerinin canlandırılması açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Finans

‘Yolcu biletlerini iptal ettirdi’ iddiasına yanıt! akan Şimşek ve AJET’ten peş peşe açıklama

AJET’in bir bakanın ailesi için uçaktaki başka yolcuların biletlerini son dakikada iptal ettiği iddiaları gündem olmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuya bir paylaşım yaparak açıklık getirdi. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Bakan Şimşek, “ailemin ima ve itham edilmesini şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Finans

Bakan Şimşek Risk priminde muazzam bir iyileşme var dedi, enflasyon için net konuştu: En zoru geride kaldı

TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Risk priminde muazzam bir iyileşme var" diye konuştu. Bakan Şimşek enflasyon içinse en zorunun geride kaldığını belirtirken, "Bu sene çok büyük ihtimalle kişi başı milli gelirde dünya bankası tanımına göre ilk defa Türkiye yüksek gelirli ülkeler grubuna girecek" dedi.

Finans

Bakan Şimşek: Enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizlik rakamlarını yorumladı. Ekonomi programına da değinen Bakan Şimşek enflasyonun düşeceğini ve gelir dağılımının iyileşeceğini söyledi. Şimşek, "İşgücü piyasasındaki olumlu seyir sürüyor." bilgisini paylaştı.

Finans

Bakan Şimşek'ten deprem bölgesi açıklaması: 3,8 milyar dolarlık dış finansman sağlandı

Türkiye, deprem yaralarını sarmak için bugüne kadar 3,8 milyar dolarlık dış finansman sağladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten, "Deprem bölgesinin yeniden kalkınması en önemli önceliklerimizden biridir. Bölgenin yeniden inşası için 2023 yılında 1,1 trilyon TL tahsis ettik, bu yıl da benzer miktarda kaynak aktarımı yapacağız. Depremle ilgili tüm harcamalar tasarruf genelgesi kapsamı dışındadır." değerlendirmesini yaptı.

Finans

Bakanlık iddiaları yeniden yalanladı! Bakanımız Mehmet Şimşek bilinçli bir şekilde yıpratılmak istenmekte

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Zonguldak Milletvekili Sayın Deniz Yavuzyılmaz'ın özelleştirme iddialarını yeniden yalanladı. Bakan Şimşek'in söz konusu iddialarla bilinçli şekilde yıpratılmak istendiği kaydedildi.

Finans

Mehmet Şimşek duymasın! Asgari ücret zammı için devlete vergi teklifi: 'Gelin o parayı almayın'

Toplumun büyük bir bölümü asgari ücret zammı beklentisinde! Ekonominin patronu Mehmet Şimşek ise asgari ücretin yeterli olduğunu ve yıl sonuna kadar zam yapma konusunda düşüncelerinin olmadığını her fırsatta dile getiriyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan devlete vergi teklifi: 'İşvereni de rahatlatın gelin o parayı almayın...'

Finans

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Bakan Şimşek iddialarına yanıt! 'Son bir kez açıklama yapmak zarureti hasıl oldu'

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e dair iddialara yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Gerçek sözleşme bedeli iddia edilen rakamın aksine piyasa fiyatları düzeyinde ve iddia edilen rakamlara oranla çok cüzidir." denildi.

Finans

Basın toplantısına damga vuran an! TÜRK-İŞ Başkanı'ndan Bakan Şimşek'e 'asgari ücret' tepkisi: Ayıptır! Bir önceki bakana da bu yetkileri verselerdi...

DİSK, HAK-İş ve TÜRK-İŞ başkanlarının yaptığı ortak basın toplantısına TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef alması damga vurdu. Bakan Şimşek'in yapmış olduğu "Türkiye'de asgari ücret az değil" açıklamasına tepki gösteren Atalay, "Kemeri sık, faizi artır, vergileri yükselt, yok bahşişten nasıl vergi alırım diye bak... Bu yetkileri bir önceki Maliye Bakanı'na verselerdi, o da böyle bakanlık yapardı" dedi.

Finans

Emekli zammı kesinleşti! Bekarı, evlisi, genci, yaşlısı... Şimdi gözler asgari ücrette! Mehmet Şimşek ikna edilecek mi?

Emekli maaşlarına zam yapılması kesinleşti! En düşük emekli maaşı bilindiği gibi 10 bin TL'ydi, bu rakamın 12 bin TL'ye çıkması bekleniyor. AK Parti kurmayları, en düşük emekli maaşının 12 bin TL olması konusundaki teklifi Erdoğan'a sunacak. Asgari ücret zammı için de milyonlarca kişinin beklentisi devam ediyor. Temmuz'da asgari ücrete zam gelir mi?

Finans

Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan da katılacak: Yatırımcılar İstanbul'da buluşuyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 11 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek olan JP Morgan yatırımcı toplantısına katılacak.

Finans

Bakan Şimşek Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor diyerek duyurdu: 50 baz puan düştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borçlanma faiz oranlarına ilişkin açıklama yaptı. Şimşek faiz oranlarının düştüğüne dikkat çekti. Şimşek, "5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizi ise nisandan bu yana yaklaşık 50 baz puan düştü." bilgisini paylaştı.

Finans

Asgari ücret ve emekli zammı mesajı! Mehmet Şimşek canlı yayında açıkladı: 'Reel olarak artacak...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında ekonomi gündemine yönelik kritik açıklamalarda bulundu. Emekli maaşı zammı beklenirken Bakan Şimşek EYT'nin bütçeye etkisine yönelik dikkat çeken veriyi paylaştı. EYT'nin yıllık maliyetinin 724 milyar lira olduğunu bildirdi. Asgari ücret zammı için de reel artış beklendiğini kaydetti. "Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" dedi. Bir sonraki vergi paketinde borsa kazançlarının vergilendirilmesini çalıştıklarını söyledi.

Finans

Bakan Şimşek'in paylaşımını küfürlü şekilde paylaşmışlardı! İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan açıklama: 'Siber saldırıya uğradık'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bir paylaşımı, İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın resmi hesabı tarafından küfürlü bir şekilde alıntılandı. Tepki çeken olay sonrası yapılan açıklamada hesabın siber saldırıya uğradığı ifade edildi. Öte yandan paylaşımla ilgili soruşturma başlatıldı.

Manşet

Kritik kararın açıklanmasına dakikalar kaldı! Gri listeden çıkınca neler değişecek?

Son dakika haberi: Türkiye'nin, mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden gri listeden çıkıp çıkmayacağına ilişkin kararın açıklanmasına dakikalar kaldı. Karar öncesi toplantıya giden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Başardık" mesajı dikkat çekti. Peki Türkiye'nin gri listeden çıkması ne anlama geliyor? Piyasaları nasıl etkileyecek?

Finans

Dış ticaret açığında gerileme! Bakan Şimşek'ten ilk değerlendirme!

TÜİK verilerine Nisan ayında dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkan dış ticaret açığı Mayıs ayında yüzde 48 azaldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten "Gerileyen cari açık dış finansman ihtiyacını azaltacak, daha kalıcı rezerv birikimi sağlayacak, ⁠dış borcun milli gelire oranını düşürecek" değerlendirmesi geldi.

Finans

18,6 milyar liralık zarar iddiasına yanıt: Bakan Şimşek 'dozu artıyor' diyerek sitem etti

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'ın Dicle Enerji ve Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin özelleştirmesinde kamunun 18 milyar 655 milyon lira zarara uğratıldığı iddialarına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten yanıt geldi. Şimşek o iddia için, "Programımızın olumlu sonuçlarını aldığımız bu dönemde iftira siyasetinin dozu her geçen gün artmaktadır" ifadelerini kullandı.

Finans

Bekarı, genci, evlisi, bekarı herkes asgari ücrete kilitlendi! AK Partili Hamza Dağ zam yok dedi ama Fatih Altaylı artış bekleyenleri heyecanlandırdı 'Erken seçim olmasın diye...'

Geçtiğimiz iki sene boyunca asgari ücrete yılda iki kez zam yapılmıştı. Çalışanlar bu sene de artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle yıl ortasında zam olmasını talep ediyor, Mehmet Şimşek ise tasarruf tedbirleri kapsamında asgari ücret zammına karşı çıkıyor. AK Partili Hamza Dağ, dün zam hazırlığı yok demişti. Fatih Altaylı ise asgari ücret zammı bekleyenleri heyecanlandırdı.

Finans

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

Bahçeli'nin rahatsızlığından sonra Özgür Özel'in konuşmasında ilginç detay! Konuşmada MHP kısmını ondan atladık

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığında Bakan Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin görüşmesinden sonra peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak CHP lideri Özgür Özel, "Nezaket içinde geçen, doğru bir dilin kullanıldığı ama maalesef aynı dilin konuşulamadığı görüşmeydi" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan sabah MHP lideri Bahçeli'nin grup toplantısında rahatsızlandığı iddialarına ilişkin de Özel'den "geçmiş olsun" mesajı geldi.

Haber

Bakan Şimşek'ten CHP'ye sitem dolu sözler! Açıklama paylaşıp sessizliğini bozdu: Tribün ve taraftar kaygısıyla mesajlar verildi

Bakan Mehmet Şimşek ile CHP heyetinin dünkü görüşmesi dikkatle takip edildi. Görüşmeye ilişkin Şimşek'in yeniden yayınladığı gönderi dikkat çekti. O paylaşımda CHP'nin toplantıdaki tutumu "Görüşmeye talimat listesiyle gitmişler" ifadeleriyle birlikte sert eleştiriler yer aldı. AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner de görüşmeyle ilgili tepkisini dile getirdi. Son olarak Mehmet Şimşek bizzat açıklama yaparak Karatepe'ye yüklendi.

Finans

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

Mehmet Şimşek'e kritik ziyaret sonrası ilk açıklama! 'Kırmızı dosya' merak uyandırdı, görüşmenin süresi dikkat çekti

Asgari ücrete zam ve emekli maaşı konularında bugün Hazine ve Maliye Bakanlığında önemli bir görüşme gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin Bakan Mehmet Şimşek'i ziyaretine damga vuran detay görüşmenin süresi oldu. Ayrıca görüşme sona ererken kameralara yansıyan kırmızı dosya dikkat çekti. Görüşme sonrası ilk açıklama Karatepe'den geldi.

Finans

Tüm gözler bugün Ankara'da! CHP heyeti, Bakan Şimşek ile görüşüyor

CHP heyeti yeni haftanın ilk gününde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşüyor. Sabah saatlerinde başlayan ziyarette asgari ücrete zam ve emekli maaşı konularının öncelikli olarak konuşulması bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Finans

Emekli ve asgari ücretlinin gözünü çevirdiği görüşme! CHP'li heyet ve Bakan Şimşek buluşuyor: Masada 4 talep var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ardından bir buluşmada CHP'li Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında gerçekleşecek. Milyonlarca emekli ve asgari ücretlinin gözü kulağı görüşmedeki gündem maddelerinde.

Finans

‘Mehmet Şimşek para vermiyor’ Özgür Özel’den çok konuşulacak asgari ücret ve emekli maaşı çıkışı!

CHP lideri Özgür Özel asgari ücrete zam yapılmaması ve düşük emekli maaşının sebebi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı göstererek 'Efendim Mehmet Şimşek para vermiyor...', yok öyle bir şey. Düşük emekli maaşının da asgari ücrete zam yapılmamasının da tek sorumlusu Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

Finans

Vergi tartışmaları sürerken Bakan Şimşek’in ekibi hakkında tartışma yaratacak ‘huzur hakkı’ iddiası!

Vergi düzenlemesi ile tartışmalara neden olan ve asgari ücrete ara zam yapılmamasını isteyen Bakan Mehmet Şimşek’in ekibi aldıkları huzur haklarıyla gündeme geldi. Kamuda tasarruf kararına Şimşek’in ekibinin uymadığı öne sürüldü. İddialara göre Şimşek'in ekibinde neredeyse ‘huzur hakkı’ adıyla ile ekstra maaş almayan isim yok!

Finans

Direksiyon başına geçen Bakan Şimşek: 'Bari otobüs parası verseydiniz!' O görüntüler yeniden gündem oldu

Taksi direksiyonunun başına geçen Bakan Mehmet Şimşek ile arabaya binen yaşlı çiftle aralarında geçen diyalog yıllar sonra yeniden gündem oldu. 2013'te yayınlanan Meclis Taksi programının görüntülerinde dönemin Maliye Bakanı Şimşek'in "Bari otobüs parası verin" dediği anlar ses getirmişti.

Haber

50 trilyon Euro değerinde fon yönetiyorlar! Bakan Şimşek bir araya geldi: Türkiye için dikkat çeken sözler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Londra temasları sürüyor. Bakan Şimşek, 50 trilyon Euro değerinde fon yöneten 150'den fazla yatırımcının yer aldığı Deutche Bank toplantısına katıldı. Bakan Şimşek dün de 2026 yılında enflasyonun tek haneye düşmesini beklediklerini söylemişti.

Finans

Bakan Şimşek enflasyon için rakam verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyona ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimlek enflasyonun gelecek yıl 10'lu seviyelere düşebileceğini söyledi.

Finans

Bakan Şimşek yeniden Londra'da! Yüzlerce yatırımcı ile buluşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yatırımcı toplantılarına katılmak için Londra'ya gitti. Bakan Şimşek, bugün başlayacak temaslarında portföy yatırımcıları, başlıca küresel yatırım fonları ve kredi derecelendirme kuruluşlarıyla bir araya gelecek

Finans

Maliyeden yeni hamle! Sahillere iniyorlar! Bakan Şimşek'ten ilk açıklama

Kayıt dışılıkla mücadelede Hazine ve Maliye Bakanlığı denetimlerine yaz aylarında da devam ediyor. Bakanlığa bağlı ekipler, Antalya, Muğla ve İzmir'in tatil beldelerinde eğlence ve konaklama sektörlerine yönelik saha denetimlerini yoğunlaştıracak. Günübirlik kiralanan konutlara yönelik yoklama yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de ilk açıklama geldi.

Finans

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,32 yükselişle 10.528,92 puandan başladı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,36 ile iletişim olurken, tek kaybettiren yüzde 0,18 ile elektrik oldu.

Finans

Bakan Şimşek açıkladı: 'Borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını bir süreliğine erteliyoruz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergisel düzenlemeleri içeren pakete ilişkin paylaşım yaptı. Bakan Şimşek borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine ertelediklerini açıkladı. Şimşek ayrıca, vergide adaleti artırmaya yönelik düzenlemenin yakın zamanda TBMM’ye sunulacağını da duyurdu.

Finans

Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması! Bakan Şimşek detayı dikkat çekti: 3 yılda 18 milyar dolarlık finansman gelecek

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin enflasyonla mücadelesine değindi. Lopez aynı zamanda yılda Türkiye'ye gelecek finansman miktarını da açıkladı.

Finans

'Baronların bittiği an bu oldu!' Uyuşturucu operasyonunda 'Mehmet Şimşek' detayı: Lale, sümbül, orkide... Hepsi aslında birer şifre

Son zamanlarda yapılan operasyonlarda sadece İstanbul'da 20'ye yakın uyuşturucu baronu yakalandı. Operasyonların ortaya çıkan detayları ise kamuoyunda ilgi çekti. Sızıntıyı önlemek için baronların her birine ayrı çiçek ismi verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise operasyonu yakından takip etti. İşte baronların sonunu hazırlayan süreç...

Haber

Tarihi zirve sonrası AK Parti ve CHP'den ortak çalışma! 'Vergide adalet' teklifi sunuldu, Bakan Şimşek'le görüşülecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen zirvesinde masadaki konular gündem olmaya devam ediyor. Özel, emekli maaşı ve asgari ücretin yanında zirvede bir de 'vergide adalet' konuşulduğunu dile getirdi. AK Parti ve CHP'den ortak çalışma geliyor.

Finans

Bakan Şimşek'ten 'güçlü ekonomi programı' vurgusu! 'Uluslararası kuruluşların yatırım yaptığı ülkelerden olmayı sürdüreceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin güçlü ekonomi programı uyguladığını vurgulayarak, "Uluslararası kuruluşların yatırım yaptığı ülkelerden olmayı sürdüreceğiz" açıklamasını yaptı.

Finans

Gri Liste hamlesi! Mehmet Şimşek Singapur'a gidiyor

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye'nin gri listeden çıkışını bu ay sonunda değerlendirecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de 28 Haziran'daki toplantıya katılmak üzere Singapur'a gidecek.

Finans

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından RT yapılan paylaşım gündem oldu! 'Aha ona da vergi kesecek'

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan bir retweet gündem oldu. Bir vatandaşın "Aha ona da vergi kesecek" yorumunun retweet yapılması sonrası vatandaşların yaptığı yorumlar dikkat çekti.

Manşet

Uzun süre sonra ilk! Dünya Bankası Grubu Başkanı'ndan Ankara ziyareti: Bakan Şimşek'le görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga ile görüştü. Bir saat süren görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Banga'nın ziyareti, uzun süre sonra Dünya Bankası Grubu Başkanı düzeyinde Türkiye'ye gerçekleştirilen ilk ziyaret olması bakımından önem taşıyor. Görüşme sonrası Bakan Şimşek'ten açıklama geldi.

Finans