Melatonin Hormonu Haberleri

Melatonin hormonu nedir, ne işe yarar? Melatonin hormonu nasıl ölçülür, eksikliği belirtileri nedir?

Melatonin hormonu insan vücudunun doğal bir hormonudur ve uykunun düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Beyindeki pineal bezinde üretilir ve karanlıkta artar ışık altında ise azalır. Bu nedenle melatonin hormonu "gece hormonu" olarak da bilinir. Melatonin hormonunun uyku döngüsü üzerindeki etkisi yalnızca uyku düzenlenmesi ile sınırlı değildir aynı zamanda bağışıklık sistemi, metabolizma, yaşlanma ve depresyon gibi bir dizi fizyolojik sürece de etki eder.

Haber 10-04-2023 11:11

Hastalar uyuyunca tümörler uyanıyor! Meme kanseri geceleri daha çok yayılıyor

Meme kanseri hakkında yapılan çalışmanın sonuçları yayımlandı. Bilim insanları meme kanseri hücrelerinin gece boyunca daha agresif ilerlediği konusunda uyarıda bulundu. Meme kanserine neden olan kanserli hücrelerin uyurken başka bir kütle oluşturmak için daha agresif hareket ettiği ortaya çıktı. İsviçreli akademisyenler, geceleri numune alınırsa meme kanserini daha hızlı teşhis edebileceklerini söyledi.

Haber 23-06-2022 09:02

Akıllı telefon bağımlılığı uyku düzenini etkiliyor

Akıllı telefonlara bağımlılığın, uykuya dalmada güçlük çekme, uyku süresinin azalması ve gündüz yorgunluğuna neden olduğu bildirildi.

Haber 05-03-2021 15:03

Melatonin artıran önerilerle uykusuzluk sorununu geride bırakın

Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşanan kayıplar, maddi zorluklar, sağlık problemleri gibi virüsün yol açtığı zorluklar uykusuz kalmamıza neden oluyor. Pek çok etken nedeniyle meydana gelen kaygının uykumuzu sabote ettiği şu günlerde uzmanlar bu zorlukla başa çıkabilmek için melatonin artıran önerilerde bulundu.

Haber 18-02-2021 09:43

Melatonin hormonu nedir? Ne işe yarar?

Vücudun çoğu faaliyeti hormonlar aracılığıyla düzenlenmektedir. Melatonin uyku döngüsünü düzenleyen dolasıyıyla, büyüme hormonu gibi geceleri salgılanan hayati bir hormondur. Hayati denilmesine şaşırmayın! Melatonin hormonu nedir? Gelin birlikte bakalım.

Haber 31-12-2020 13:56