Milli Muharip Uçak Haberleri

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 21-02-2024 16:53

Son dakika | Türkiye için tarihi gün: Milli Muharip Uçak (MMU) gökyüzünde! 'KAAN' ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi, ilk görüntüler geldi

Son dakika haberi: Milli Muharip Uçak (MMU) için dönüm noktası niteliğinde bir gelişme yaşandı. MMU 'KAAN' uzun süredir heyecanla beklenen ilk uçuşunu gerçekleştirdi! Başarıyla tamamlanan uçuş sonrası KAAN'ın semalarda süzüldüğü anları gösteren ilk görüntüler de geldi. KAAN geri dönüşte ise alkışlarla karşılandı. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de KAAN'ın uçuşundan yeni görüntüleri paylaştı.

Haber 21-02-2024 09:28

1 Mayıs'ı işaret edip açıkladı 'Sürpriz yapacağız! Bekleyin' Milli Muharip Uçak kritik öneme sahip

Türkiye'nin en iddialı teknoloji projesi olarak nitelendirilen Milli Muharip Uçak (MMU), yaklaşık 3 bin personelin çabasıyla bu yıl yapılması hedeflenen ilk uçuşa hazırlanıyor. MMU Ürün Baş Mühendisi Emre Yaban, TUSAŞ tarafından yürütülen havacılık projelerine ilişkin 1 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan törenle ilgili "MMU ile ilgili bir sürpriz yapacağız 1 Mayıs'ta. Şimdi açıklamayayım, sürprizimizi bekleyin diyeyim." şeklinde konuştu.

Haber 27-04-2023 11:28

Milli Muharip Uçak'ta ABD'yi şaşırtan detay! Son fotoğrafları mercek altına alıp o özelliğe dikkat çektiler: Eşi benzeri yok

Geçtiğimiz günlerde piste çıkıp taksi testlerini başarıyla icra eden Milli Muharip Uçak (MMU) ABD basınına damgasını vurdu. Yerli ve milli savaş uçağı MMU'nun görüntüleri üzerinden tasarımını inceleyen bir analizde uçakta yer alan bir özelliğin eşi benzeri olmadığı vurgulandı.

Haber 28-03-2023 11:26

Milli Muharip Uçak

Milli Muharip Uçak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Milli Muharip Uçak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Milli Muharip Uçak'tan ilk görüntüler! İsmail Demir paylaştı: Bu gurur hepimizin

Milli Muharip Uçak (MMU) için kritik bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak'ın ilk görüntülerini paylaşarak "Mühendislerimizin emeğine sağlık. Bu gurur hepimizin. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Haber 23-03-2023 00:05

İsmail Demir'den heyecanlandıran paylaşım: Milli Muharip Uçak pist başında!

Türkiye'nin yerli ve milli savaş uçağı projesi Milli Muharip Uçak (MMU), piste çıktı. Kendi motorlarını kullanarak piste çıkan Milli Muharip Uçak, taksi testini başarıyla icra etti. Konuya ilişkin ise Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den paylaşım geldi. İşte haberin detayları...

Haber 17-03-2023 20:45

Tusaş Genel Müdürü Temel Kotil açıkladı: Milli Muharip Uçak'ın (MMU) motoru takıldı, yurt dışından talep var

Türk savunma sanayiinin en büyük projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak (MMU) ile ilgili çalışmalar hız kazandı. 5. nesil savaş uçağı olarak tasarlanan ve ileride F-16'ların yerini alacak olan MMU ile ilgili TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, yeni açıklamalar yaptı. Kotil, MMU'ya yurt dışından talepler geldiğini belirterek, "Uçağın motorunu arkadaşlar birkaç saat içinde taktı. Yakında motor çalıştıracağız. Yıl sonunda uçuş yapmak ve projeyi de 5 yıl sonunda tamamlamak istiyoruz" dedi.

Haber 11-01-2023 20:08

Son dakika: 2023'te semalarda süzülecek! Milli Muharip Uçak için tarih verdi: Savunma sanayiinde kritik gelişme

Son dakika haberi: Türkiye, savunma sanayiinde adımlarını hızla atmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2023'te hangardan çıkması beklenen Milli Muharip Uçak (MMU) için kritik bir gelişme yaşandı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, 2025'te uçması planlanan Milli Muharip Uçak'ın uçuş tarihinin öne çekildiğini duyurdu.

Haber 09-01-2023 10:47

Milli Muharip Uçak Yunan basınını sarstı! Milli Savaşçı dediler... Bazıları sadece tek bir noktayı ağızlarına doladı

Yapım sürecinde kritik bir aşamaya daha geçilen Türkiye'nin en önemli savunma sanayisi projelerinden olan Milli Muharip Uçak, Yunan basınında büyük yankı buldu. 2023 yılında hangardan çıkması beklenen uçaktan "Milli Savaşçı" olarak bahseden bazı Yunan gazeteleri olduğu gibi, uçağın eleştirecek tarafını bulamayınca sadece beklenenden daha geç filoya gireceğiyle ilgili yorumları ağızlarına dolayanlar da oldu.

Haber 25-11-2022 15:09

Görücüye çıktı: Yoğun ilgi! F-35 ile yarışabilir durumda olacak Uçağımız muhteşem görünüyor

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda F-16 uçaklarının yerini alabilecek ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçağı (MMU), Samsun’da gerçekleşen TEKNOFEST KARADENİZ’de görücüye çıktı. 2-3 sene içerisinde uçuşu hedeflenen ve F35’in muadili olarak planlanan MMU, birçok özellikte F-35 ile yarışabilir bir durumda olacak. Türkiye’nin Milli Muharip Uçağı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. MMU’yu inceleyen vatandaşlar, "Uçağımız muhteşem görünüyor." dedi.

Haber 30-08-2022 18:32

Türkiye'nin ilk yerli ve milli savaş uçağı için yoğun mesai harcanıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade: - "(Milli Muharip Uçak) Gece gündüz 24 saat esasına göre çalışıyoruz, büyük mesafe katettik. Cumhurbaşkanımızın emrettiği şekilde 2023'te hangardan çıkartacağız. Sonraki yıllarda da uçuşa başlayacak ve envanterimize dahil olacak"

Yurthaber 23-06-2022 12:07

Akıncı için yeni hava-hava füze çalışmaları sürüyor

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Müdürü Gürcan Okumuş: - "Hava-hava füzeleri kapsamında Akıncı ekibiyle beraber çalışmalar yürütüyoruz. İleriye yönelik başka platformlar da olabilir, bu yönde çalışmalar devam ediyor" - "Hem Akıncı hem diğer platformlar, radar ve mühimmat kabiliyetleri arttığı noktada görmeden görüp, uzaktan etkisiz hale getirme kabiliyetine sahip olacak"

Yurthaber 06-06-2022 13:20

F-16 Özgür modernizasyonunda seri üretime geçildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Uçak Daire Başkanı Abdurrahman Şeref Can, F-16 uçaklarının yerli aviyoniklerle modernize edilmesine yönelik Özgür Projesi'nde seri üretime geçildiğini bildirdi - Can, Milli Muharip Uçak'ta kullanılacak motorun geldiğini, alt sistemlerin tasarım ve üretimlerinin büyük ölçüde tamamlandığını belirtti

Yurthaber 02-06-2022 14:08

Akıncı TİHA'nın yerli motoru için geri sayım

TEI Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit: - "PD225 motorunda iyi bir yere geldik. Uzun süreli yorulma ve zorlama testlerinin yüzde 75'ini hemen hemen tamamladık. Bir yıl içinde bu motoru Akıncı'yı uçuracak şekilde teslim etmeyi hedefliyoruz" - "Milli Muharip Uçak'ın ihtiyaç duyduğu motoru geliştirip, üretip, teslim edecek yeteneğe TEI olarak geldiğimizi görüyoruz. TEI ekibi olarak ustalık eserimiz olacak"

Yurthaber 30-05-2022 11:05

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir canlı yayında milli savaş uçağı için tarih verdi

Canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, milli savaş uçağının hangardan çıkacağı tarihi verdi. Demir, 2023 yılında milli savaş uçağının hangardan çıkacağını ve HürJet'in uçacağını söyledi.

Haber 11-05-2022 21:51

Son dakika: Savunma sanayii ve havacılık için tarihi gün! Dev tesis açılıyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak

Son dakika... Savunma sanayii için tarihi gün geldi. Türkiye'nin havacılık sanayisindeki iddiasını artıracak Milli Muharip Uçak (MMU) Mühendislik Merkezi ve Kompozit Üretim Binası'nın da aralarında olduğu tesislerin resmi açılışı bugün yapılacak. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. İşte tüm detaylar...

Haber 06-01-2022 08:36

Temel Kotil duyurdu! Yerli savaş uçağının ilk parçası üretildi

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, yerli savaş uçağının ilk parça üretimini gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Haber 04-11-2021 16:49