Mutasyon Haberleri

72 yaşındaki adam 613 gün boyunca koronavirüsü atlatamadı! Virüs sonunda vücudunda mutasyona uğradı...

Hollanda'da 613 gün boyunca COVID-19 virüsünü atlatamayan 72 yaşındaki adamın vücudunda virüsün mutasyona uğradığı öğrenildi. Virüsün bağışıklıktan bu kadar uzun süre kaçtığı için yeni bir virüse dönüştüğü ifade edildi.

Haber

Uzman isimden Covid-19 uyarısı! Kış döneminde yaygın ve baskın olacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19, hala etkisini göstermeye devam ediyor. Covid-19 kısıtlamalarıyla geçen iki yılın ardından yeni koronavirüs varyantlarına karşı duyarlılık sürerken Sağlık Bakanı Koca ise "Endişe konusu yapılmayacak bir gelişme" olarak duyurduğu varyantla ilgili hasta etme gücünün düşük olduğunu belirtmişti. Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de bu kış döneminde solunum yolları viral enfeksiyonları arasında en yaygın ve baskın olarak Covid- 19'un görüleceğini söyledi.

Haber

Omicron araştırmasında çıktı: Tedaviyi engelliyor! Daha hızlı yayılıyor

Koronavirüs salgınının Omicron varyantında alt mutasyon BA.2 virüsüyle ilgili dikkat çeken bir araştırma yapıldı. Japonya'da yapılan araştırmada BA.2 mutasyonunun diğer koronavirüs mutasyonlarına göre daha hızlı yayıldığı bildirildi. Öte yandan mutasyonun daha ciddi hastalıklara da yol açabileceği ifade edildi. İşte haberin detayları...

Haber

Uzmanından Aşı oldum diye rehavete kapılmayın uyarısı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gamze Varol: - "Aşılama oranlarının artması sanıyorum tüm toplumda bir rehavete neden oldu. Aslında bizler biliyoruz ki aşılama hastalığın bulaşmasını değil, yoğun bakıma yatışlardan ya da ölümlerden korumayı sağlıyor"

Yurthaber

Mutasyon

Mutasyon Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mutasyon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Deltacron varyantı nedir? Öldürücü mü? Türkiye'de var mı? Deltacron belirtileri nelerdir?

Deltacron varyantı ile ilgili İngiliz Ulusal Sağlık Güvenliği Ajansı tarafından açıklamada bulunuldu. Koronavirüsün Omicron varyantına aynı anda yakalanan hastalarda görülen yeni mutant virüs Deltacron varyantı yapılan açıklamanın ardından merak konusu oldu. Peki Deltacron varyantı nedir? Öldürücü mü? Türkiye'de var mı? Deltacron belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Haber

Dünyada adı konulmamış genetik mutasyon onunla keşfedildi! Tıp literatürüne girdi

Türkiye’de yaşayan Suriyeli Fityan ailesinin yeni doğan bebekleri Abdurrahman, henüz 4 aylıkken yaşadığı ishal sorunu nedeniyle 2 yıl önce doktora götürüldü. Zayıflıktan ölüm eşiğine gelen Abdurrahman’ın iyileşmeyen ishal sorununu araştırmak için yapılan testlerde ise dünyada adı konulmamış bir genetik mutasyon sonucu hastalığın oluştuğu tespit edildi. Araştırma sonucu ise dünyanın sayılı tıp dergilerinden ‘Nature dergisinde’ yayınlanarak tıp literatürüne girdi. İşte olayın detayları!

Haber

Omicron varyantının belirtileri neler? Yeni semptomlar açıklandı!

Dünya genelinde en az 100 ülkede tespit edilen koronavirüsün Omicron varyantının vakaları artış göstermeye devam ediyor. İngiltere'de gerçekleşen bir araştırmanın sonucu Omicron'un bilinen semptomlarının arasına bir yenisini ekledi. Peki Omicron varyantının belirtileri neler? İşte yeni ortaya çıkan semptomlar!

Haber

Son Dakika: Yeni varyantlar ortaya çıkar mı? Prof. Dr. Özlü'den tedirgin eden açıklama

Son dakika haberi... Koronavirüs salgınının tüm dünyaya yayılması ve milyonlarca insana bulaşması, yeni mutasyon ve varyantları türemesine neren oldu. Son olarak ortaya çıkan Omicron varyantı, "Yeni varyantlar gelir mi?" sorusunu da akıllara getirdi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Dünyada bu kadar çok sayıda virüsü taşıyan insan varken, yeni yeni varyantların ortaya çıkması, beklenen bir durum. Bundan sonra da belki başka varyantlar görmeye devam edeceğiz." dedi.

Haber

Son Dakika: Omicron'dan sonra Türkiye'de kapanma olur mu? Dikkat çeken açıklama

Güney Afrika'da ortaya çıkan koronavirüs varyantı Omicron hızla yayılmaya devam ediyor. Delta varyantının ardından ortaya çıkan ve yayılma hızı, diğer varyantlara göre çok daha fazla olan Omicron tehlikesi sürerken, Avrupa'da birçok ülke yeni tedbirlere başvurdu. "Türkiye'de de kapanma veya yasak gelir mi?" sorusu merak edilirken, Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi Avrupa ile benzer kapanma önlemlerinin gündeme gelebileceğini söyledi ve bunun 1-1,5 ay sonra yaşanabileceğini ekledi.

Haber

Uğur Şahin'den Omicron varyantı açıklaması: Aşılı kişileri enfekte edebileceği açık

Koronavirüsün Omicron varyantının tüm dünyayı giderek etkisi altına alması korku yaratmaya başladı. BioNTech CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin ise yaptığı açıklamada, varyantın sahip olduğu mutasyonlar nedeniyle aşılı kişileri enfekte edebileceğini ancak aşılanmış kişilerde ciddi hastalığa neden olabileceğinin olası görünmediğini söyledi. Şahin ayrıca, yeni bir Covid-19 aşısına ihtiyaç duyulacağını vurguladı.

Haber

Tehlike kapıya dayandı! Yunanistan'da ilk kez Omicron varyantına rastlandı

Yunanistan'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) omicron varyantına ilk kez Girit Adası'nda rastlandığı bildirildi.

Haber

Korkulan oluyor, Omicron varyantı yayılıyor! ABD'de tespit edildi

Koronavirüsün yeni Omicron varyantının ABD'de ilk defa dün tespit edilmesinin ardından virüsün gündelik hayat ve ekonomiye muhtemel etkileri konusundaki endişeler güç kazandı.

Haber

Omicron bir ülkeye daha sıçradı! Brezilya'da ilk vakalar tespit edildi

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da iki kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantının belirlendiği açıklandı.

Haber

DSÖ 'endişe verici' diye uyarıyor, uzmanlar ''diğerlerinden çok farklı'' diyor! İşte Omicron varyantı hakkında bilinmesi gerekenler

Koronavirüs pandemisi ikinci yılını doldurmaya yaklaşırken, Dünya Sağlık Örgütü’nün ilan ettiği yeni varyant tüm dünyada endişeye yol açıyor. Memorial Kayseri Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, 30’dan fazla mutasyon geçirdiği belirlenen Omicron varyantı ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı. Yeni varyant ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, diğer varyantlardan çok farklı olduğunu belirtti.

Haber

Japonya'dan Omicron hamlesi! Sınır önlemleri artırıldı

Japonya, Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı sebebiyle sınır önlemlerini artırdı.

Haber

Omicron varyantı tehlikeli mi? Koronavirüs Omicron varyantı belirtileri diğer varyantlardan farklı mı?

Son olarak Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni Koronavirüs varyantı Omicron (Nu) varyantının tehlikeli ve öldürücü olup olmadığı araştırılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yeni varyant için açıklama yapmış ve alınan önlemleri duyurmuştu. Peki Omicron varyantı tehlikeli mi ve belirtileri diğer varyantlardan farklı mı? İşte merak edilenler...

Haber

Omicron varyantı nedir? Omicron varyantı hangi ülkelerde var? Türkiye'de var mı?

Ekonomik, sosyal, psikolojik ve daha birçok alanda dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgınında yeni bir tehdit ortaya çıktı. 'Omicron' varyantının şu zamana kadar rastlanılanların en tehlikelisi olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Bu kapsamda Omicron varyantının ne olduğu ve Türkiye'de görülüp görülmediği merak konusu oldu. İşte detaylar...

Haber

Nu varyantı nedir, öldürür mü? Koronavirüs (Omicron) Nu varyantı belirtileri neler?

Koronavirüs salgınında ortaya çıkan yeni bir varyant olan "Nu" varyantının ne olduğu ve öldürücü olup olmadığı araştırılıyor. Bakan Fahrettin Koca, Nu varyantı ile ilgili ülkemizde alınacak önlemi duyurdu. Peki Nu varyantı nedir? Omicron adıyla da bilinen Nu varyantı belirtileri neler? İşte merak edilenler...

Haber

Yeni varyant endişe yarattı! İngiltere 6 ülkeye seyahat kısıtlaması getirecek

İngiltere, Güney Afrika ve Botsvana'da görülen ve yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni bir varyantı nedeniyle 6 Afrika ülkesini, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında oluşturduğu seyahat listesinde "kırmızı listeye" aldı.

Haber

Koronavirüste korkutan gelişme! Karşılaştığımız en kötü şey diyerek duyurdular: Yeni mutasyon keşfedildi

Dünya genelinde 300 milyon insana bulaşan ve birçok varyantı ortaya çıkan koronavirüsle ilgili endişe verici bir gelişme yaşandı. Bilim insanları, Botsvana'da, koronavirüsün şu ana kadarki en çok mutasyona uğramış varyantını tespit etti. Uzmanlar bu keşfi, "Karşılaştığımız en kötü şey olabilir" diyerek yorumladı.

Haber

Kovid-19’un yeni varyantı Mu ABD’nin 49 eyaletine yayıldı

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tespit edilen son varyantı Mu’nun sebep olduğu vakalar, ABD’nin 49 eyaletine yayıldı. 30 Ağustos'ta DSÖ, Mu varyantının, diğer varyantların hepsinden daha bulaşıcı olma özelliğinden dolayı takibe alınması gerektiğini açıklamıştı.

Haber

DSÖ'den tüm dünyayı ilgilendiren açıklama: Mu varyantı aşılara dirençli olabilir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), düzenli yayımladığı haftalık raporunda, ilk kez bu yılın ocak ayında Kolombiya’da tespit edilen 'B.1.621' varyantına dikkat çekti. Raporda, 'Mu Varyantı' olarak adlandırılan koronavirüs varyantının aşılara karşı dirençli bir varyant olabileceğine vurgu yapıldı.

Haber

Delta varyantı alarmı: 2 kat daha ölümcül

Türkiye'de vaka sayıları 20 bin civarında seyretmeye devam ederken, ölümler ise son günlerde 250'leri buluyor. Tedirgin eden tabloyu Delta varyantına bağlayan uzmanlar, virüsün, Vuhan'dakinden 2 kat daha ölümcül olduğunu belirtti. Öte yandan yoğun bakımların da dolmaya başlamasıyla alarm duruma geçildiği belirtildi.

Haber

C.1.2 varyantı nedir, öldürür mü? Koronavirüs C.1.2 varyantı belirtileri neler ve Türkiye'de var mı?

Koronavirüs yeni bir varyantı daha keşfedildi. Güney Afrika başta olmak üzere pek çok farklı ülkede görülen yeni koronavirüs varyantı C.1.2 ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Varyantın şu ana kadar yayılan en hızlı varyant olduğu bilinmekte. Peki C.1.2 varyantı nedir, öldürür mü? Koronavirüs C.1.2 varyantı belirtileri neler ve Türkiye'de var mı? İşte ayrıntılar...

Haber

Bilim insanından tüyler ürperten açıklama: Koronavirüs kabusunun yeni adı Kovid-22

İsviçre'de immünolog olarak görev yapan doktor Sai Reddy, gelecek yıl kaçınılmaz olarak bir "süper varyantın" ortaya çıkacağını ve önümüzdeki yıllarda yeni aşıların geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Reddy, tüyler ürperten açıklamasında bunun Kovid-22 olarak tanımlanabileceğini ve Delta'dan daha da tehlikeli olabileceğini söyledi.

Haber

Henüz tespit edilmedi diyerek uyardı! Koronavirüste süper mutant tehlikesi

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, koronavirüs salgınında süper mutant uyarısı yaparak, "Bizlerin en büyük korkusu, virüs bulaştıkça süper mutant dediğimiz daha bulaşıcı ve agresif hale gelen bir mutasyona dönüşebiliyor. Bu henüz tespit edilmiş değil ama böyle bir ihtimal var. İnsanların buna dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

Haber

TÜBİTAK Başkanı'ndan yerli aşı açıklaması

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal yerli aşı çalışmalarıyla ilgili son aşamaları canlı yayında anlattı. Faz 1 ve Faz 2 aşamaların tamamlandığını ve gönüllülerde şimdiye kadar herhangi bir yan etki görülmediğini söyleyen Mandal, yerli aşının yıl sonunda hazır hale gelmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Mandal ayrıca VLP temelli yerli aşının varyantlara karşı etkinliği ile ilgili de son gelişmeleri açıkladı.

Haber

İsveç'te Kovid-19'a karşı 3. doz aşılama yapılacak

İsveç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yürütülen aşı kampanyasında, 3. dozun uygulanmasına sonbaharda başlanacağını duyurdu.

Haber

Koronavirüs tespit edilmeyen Türkmenistan'da vatandaşlara aşı zorunluluğu getirildi

Türkmenistan’da açıklanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası olmamasına rağmen vatandaşlara mecburi aşılama yapılacak.

Haber

Son Dakika: 3 Temmuz koronavirüs tablosu açıklandı

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 45 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 4 bin 537 oldu. İşte 3 Temmuz koronavirüs tablosunda son durum...

Haber

Tehlike yayılıyor! BioNTech ve Sinovac aşısı Delta varyantına karşı koruyucu mu?

Delta varyantının daha önceki baskın varyant olan Alfa (Kent) varyantından yaklaşık yüzde 60 daha bulaşıcı olduğu tahmin edildiğini ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, Sinovac aşısı için yeni açıklanan veriye göre, 3'te 1 oranında delta varyantına karşı koruduğunu söyledi. Daha önceki açıklamalarda da BioNTech'in varyanta karşı koruma sağladığı belirtilmişti.

Haber

Delta varyantı alarmı! Aşılamada takvim değişiyor: İkinci doz 4'üncü hafta yapılacak

Delta varyantı kaynaklı vakaların tüm dünyada hızla artışa geçmesi Türkiye'de de alarma geçilmesine neden oldu. Gelen bilgilere göre 6-8 hafta arasında yapılaması planlanan aşılar dört hafta sonunda yapılacak.

Haber

Aşı karşıtı hekime İstanbul Tabip Odası’ndan suç duyurusu

Aşı karşıtlarının Üsküdar'da yaptığı toplantıda, "Bu bir slogan ya da şaka değil; yargılanacaklar! Aşıyı vuran zavallı sağlık memurları, hemşireler değil hekimler yargılanacak" ifadelerini kullanan Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Bilgehan Bilge hakkında İstanbul Tabip Odası suç duyurusunda bulundu.

Haber

Rahatlama için tarih verip mutasyon uyarısı yaptı

Covid-19 varyant virüslerini ve kısıtlamaların kaldırılmasını değerlendiren Prof. Dr. Pala, "Eğer günde 1 milyon üzeri aşılamayı uzun zaman devam ettirirsek bu yılın son çeyreğine rahat bir nefes alarak girebiliriz" dedi. Hindistan'da ortaya çıkıp dünyaya yayılan Delta varyantına da değinen Pala, virüsün insandan insana hızlı bulaştığını ve iyileşme sürecinin de zor olduğunu ekledi.

Haber

Aşılar delta varyantından korur mu? Prof. Dr. Özkaya'dan önemli açıklama

Koronavirüsle mücadeleye dünya çapında devam edilirken bir yandan da ortaya çıkan yeni varyantlar kafaları karıştırıyor. Son günlerde gündemde olan Hindistan’da tespit edilen ’delta’ varyantıyla ilgili Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya aşı olarak, delta varyantından da korunmanın mümkün olduğunu söyledi.

Haber

Moskova'da daha agresif ve hızlı yayılan mutasyonlu Kovid-19 alarmı

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, kentteki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili durumun beklenmedik bir şekilde kötüleştiğini belirterek, “Şu anda Moskova’da geçen yıl uğraştığımız Çin’den gelen virüs yerine daha agresif ve hızlı yayılan bir mutasyonla karşı karşıyayız.” dedi.

Haber

Avrupa İlaç Ajansı: AB'de kullanılan aşılar Hindistan varyantına karşı etkili görünüyor

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), AB ülkelerinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı kullanılan aşıların genel olarak virüsün Hindistan'da ortaya çıkan varyantına karşı etkili göründüğünü bildirdi.

Haber

Hindistan'da krizin adı konuldu: Çifte mutasyon

Hindistan, ilk olarak Mart ayında orada keşfedilen koronavirüsün "çift mutasyonun" ülkedeki ölümcül ikinci dalgayla "bağlantılı" olabileceğini açıkladı. Çifte mutasyona uğrayan B.1.617 varyantını içeren örnekler en yüksek vaka sayılarına sahip eyaletlerde bulundu.

Haber

Hong Kong'da bir kişide Covid-19'un iki varyantına birden rastlandı

Covid-19'un Güney Afrika ve Brezilya varyantlarının ikisine birden rastlanan 39 yaşındaki kadının çalıştığı rezidans tüm sakinlerine test yapılmak üzere karantinaya alındı. Kadının bakıcılığını yaptığı 10 aylık bebeğin Covid-19 testi de pozitif çıktı.

Haber

Uğur Şahin'den mutasyon açıklaması!

Mutasyona uğrayan koronavirüs ile ilgili Prof. Dr. Uğur Şahin'den yüreklere su serpen bir açıklama geldi. Şahin son dönemde binlerce kişinin hayatına mal olan Hindistan varyantı hakkında konuşan Şahin, geliştirdikleri aşının bu varyanta karşı etkili olacağından emin olduğunu belirtti.

Haber

Türk bilim insanlarının keşfiyle küçükbaş hayvanlarda paratüberküloz hastalığının önüne geçilmesi hedefleniyor

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Biyoteknoloji Merkezinde 5 yıldır 2 bin 200'den fazla koyun üzerinde yürütülen çalışmada, hayvanlarda ölümcül seyreden, insanlara geçip bağırsak rahatsızlıklarına da yol açabilen hastalığa dirençli gen mutasyonu tespit edildi - Enstitü Müdürü Erdinç Veske: - "Yapmamız gereken, bu gene sahip hayvanları tespit edip damızlıkta kullanımına öncelik vermek. Bundan sonraki hedefimiz bu. Elimizdeki ırklarda hastalığa karşı dirençli yetiştiricilik olanaklarını değerlendireceğiz ve bu hayvanların yıllar bazında çoğalmasını sağlayacağız" - Doç. Dr. Yalçın Yaman: - "Bu mutasyonu taşıyan hayvanlara üreme imkanı verirsek, sonraki nesillerde kendiliğinden paratüberküloz hastalığına karşı genetik direnç yükselmiş olacak"

Yurthaber

Çok fazla diyerek açıkladı: Hiçbir semptom yok, ayakta geziyorlar

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, asemptomatik (belirtsiz) vakaların çok fazla olduğunu belirterek, "Bunların hiçbir semptomu yok. Ayakta geziyorlar. Sadece PCR testi pozitifliği var; ama bunlar bulaştırıcı. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edersek asemptomatik olsa bile virüsün bulaşma riski düşer" dedi.

Haber

Koronavirüs evrimleşiyor! Tedirgin eden açıklama: Bazı hastalarda bileşik mutasyonlara rastladık

Kocaeli Üniversitesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Savlı ve Doç. Dr. Naci Çine tarafından İngiliz mutasyonlu koronavirüs tanısı koyulan 56 hastadan alınan örneklerin genetik haritaları çıkarıldı. Yapılan araştırmalarda, bazı hastalarda farklı mutasyon türlerine rastlanıldığını belirten Savlı, "Artık İngiliz ve Güney Afrika mutasyonu gibi kavramların yerine bileşik mutasyonlar halinde de hastalarımıza aktarıldığını ve virüsün bileşik yapıda evrimleştiğini gördük" dedi.

Haber

Covid-19 geçirenler ne zaman aşı olacak? Covıd-19 aşı randevusu nasıl alınır?

65 yaş üstü vatandaşlarımızdan sonra ikinci sırada yer alan 55 yaş üstü vatandaşlarımız için de aşı randevusu açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu haberi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Fahrettin Koca, açıklamasında yeni bir safhaya geçildiğini ve tüm sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet ettiğini ifade etti. Aşı sırası gelenler ve aşı yaptırmak isteyenler ise Covid-19 geçirdikten sonra ne zaman aşı olabileceğini araştırmaya başladı.

Haber

İngiltere'de en az 100 kişide 'çifte mutant' korona tespit edildi

İngiltere'de, ilk olarak Hindistan’da ortaya çıkan, daha sonra ABD’nin Kaliforniya eyaletinde görülen yeni tip koronavirüsün (Covid-19) iki kez mutasyona uğramış (çift mutant) varyantının 104 kişide görüldüğü ve bu kişilerin çoğunun uluslararası seyahatle ilişkisi olduğu bildirildi.

Haber

Prof. Dr. Cinel Son dalga hiçbirisine benzemiyor diyerek uyardı: Alarm çanları çalıyor

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, "Bu son dalga hiçbirisine benzemiyor. Genç hastalar daha fazla doku tahribiyle geliyor. Virüs silah değiştirdi. Çocuk hastalarımız da artıyor. Yoğun bakımlar alarm veriyor. 15 gündür kırmızı alarm çanları çalıyor. Yoğun bakımlar hastanelerin sigortasıdır, tamamen dolduğu an o sigortayı kaybedersiniz ve sistem kilitlenir." dedi.

Haber

Edirne'de diken üstünde! Vaka oranı 8 kat arttı, harita tamamen kırmızıya döndü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yoğun bakım doluluk oranının yüzde 80’in üzerinde olduğunu açıkladığı iller arasında yer alan Edirne’de vaka oranı 9 haftada 8 kat arttı. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasında kent merkezi, yüksek riski temsil eden kırmızı renk ile kaplandı.

Haber

Aşıya dayanıklı varyant gelirse ne olacak?

Bilim dünyası koronavirüs salgınında felaket senaryosunu tartışıyor: Aşıların ve bağışıklık sisteminin etkili olamayacağı bir varyant ortaya çıkarsa ne yapılacak?

Haber

Türk bilim insanları mutasyonlu Covid-19 için yerli ilaç geçiştirdi! Ne zaman piyasaya çıkıyor?

TÜBİTAK desteği ile başlatılan projede 37 araştırmacı bilim insanı, mutasyonlu Covid-19'a karşı yerli ilaç geçiştirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Mehmet Altay Ünal, klinik çalışmalarının başarılı olması durumunda, Sağlık Bakanlığı'nın izninden geçen ilacın yıl sonuna kadar üretilerek hastaların kullanımına sunulmuş olacağını söyledi.

Haber