Nevzat Tarhan Haberleri

Üsküdar Üniversitesi'nden amaç ve anlam ilişkisine dair değerlendirme

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "İnsan ruhunda tatmin bekleyen bir boşluk var, bu boşluk bir hedefle, anlam ve amaçla dolar"

Yurthaber 10-09-2022 11:01

Prof. Dr. Nevzat Tarhan 30 Ağustos konserine yaptığı yorumla gündemde! Athena Gökhan'dan rektör Tarhan'a bomba yanıt

Ankara'da yapılacak Athena grubunun konserine Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın verdiği tepki sosyal medyada gündem oldu. Gökhan Özoğuz ise bu tepkiyi karşılıksız bırakmadı. Athena Gökhan'ın paylaşımı sonrası ünlü rektör paylaşımını sildi.

Magazin 30-08-2022 15:48

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Tarhan'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı:

"Bu özel güne demokrasi ve birlik günü ismi verilmesi çok anlamlı. Demokrasi aileden başlar. Çünkü demokrasi sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bir değerdir. Bu değerleri ailede de yaşatmak gereklidir"

Yurthaber 15-07-2022 15:47

Nevzat Tarhan kimdir, aslen nereli? Nevzat Tarhan ne iş yapıyor ve kaç yaşında?

Türk hekim, psikiyatrist ve nöropsikolog olarak bilinen Nevzat Tarhan'ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Üsküdar Üniversitesi'nin kurucu rektörü olarak da bilinen Tarhan, Türkiye'de ilk nöropsikiyatri hastanesinin de yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. Peki Nevzat Tarhan kimdir, aslen nereli? Nevzat Tarhan ne iş yapıyor ve kaç yaşında? İşte merak edilenler...

Haber 13-10-2021 23:31

Nevzat Tarhan

Nevzat Tarhan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Nevzat Tarhan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ümit Erdim’den Nevzat Tarhan’a Neslican Tay yanıtı

Kanser hastalığına yenik düşen Neslican Tay'ın ölümünün ardından yaptığı paylaşımla tepki çeken Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan'a oyuncu Ümit Erdim'den tepki geldi.

Magazin 23-09-2019 16:20

Mevlana, aileyi küçük bir bilgelik okulu yapıyor

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "Mevlana, aileyi küçük bir bilgelik okulu yapıyor. Böylece herkes gelişiyor, kazanıyor ve iyiye gidiyor" - "Aileyi kurtarmak için Mevlana'dan alacağımız dersler ve ilhamlar var. Sağlam olan aile müessesemiz şu an krize girdi. Bu kriz yine bizim değerlerimizle düzelebilir"

Haber 15-05-2019 19:14

İstanbul Üniversitesi 1453 Ödülleri belli oldu

İÜ Öğrenci Konseyi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödüllerde, Prof. Dr. Nevzat Tarhan Yılın Yazarı, Anadolu Ajansı Yılın Haber Ajansı, Acun Ilıcalı Yılın TV Yapımcısı ödülüne layık görüldü - 28 farklı kategori üzerinden yapılan oylamayla belirlenen ödüller, yarın akşam Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonunda yapılacak törenle sahiplerine verilecek

Haber 15-04-2019 10:41

4. Yüksek İnsani Değerler Ödülleri

Üsküdar Üniversitesi'nin Yüksek İnsani Değerler Ödülleri sahiplerini buldu

Haber 04-03-2019 16:07

Drone anne değil, demokratik anne olun

Üsküdar Üniversitesi Rektörü psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "(Drone anne) dediğimiz çocuğun üzerinde gölge gibi dolaşan, onun gölgesi gibi arkadaşlarıyla ilişkisini ve her şeyini bilen, ona sormadan bir şey yapılmasını istemeyen bir anne tipi vardır. Bu annelik stiline 'drone, işgalci ya da helikopter anne' de denilebilir. Bu anne tipinin çocukları bize geldiğinde, çocuğu bırakıp anneyi ve aileyi değerlendiriyoruz" - "Annelik stili olarak da 'buyurgan ve drone annelik' değil, demokratik annelik yapan ve çocuğuyla yatay ilişki kurabilen annelik tavsiye ediyoruz"

Haber 27-11-2018 11:32

İnternet bağımlısı gençleri üçüncü nesil psikoterapi kurtaracak

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "İnternet bağımlılığı olan gençlerdeki en büyük sorun okul reddi. Okula gitmek, ders çalışmak istemiyor. Zeki bir çocuk ders disiplinine girmediği için kendisini sanal ortamda harcıyor. Bir müddet sonra yetenekleri olan çocuk buna uygun akademik ve hayat başarısı elde edemiyor" - "Bir günde kendini üç defadan fazla sosyal medyada paylaşmayı patolojik olarak kabul ediyoruz. Narsizm olarak görüyoruz. Bunu sergileme ihtiyacı kabul edilebilir sınırların dışına çıkmış. Ego çağında yaşıyoruz. İnsanlık tarihinde bu kadar narsizmin yükseldiği bir çağ yok" - "Bu nesli karşımıza alarak düzeltemeyiz. Başarılarını takdir ederek, yanlışlarını düzeltmek için de onunla birlikte ilerlemek gerekiyor. Ebeveyn kılavuzluğu daha önemli. Anne ve babanın gençlerle nasıl barışık olabiliriz konusunda yatırım yapması gerekiyor. Buyurgan ebeveynlik, buyurgan yöneticilik modeli gençlerin kabul edemeyeceği bir model" - "Vücudun ihtiyacı varsa ilaçtan korkmamak gerekiyor. Sadece ilaç yetmez terapi de gerekiyor. Üçüncü nesil psikoterapiler var. Farkındalık odaklı, ben kimim, nereye aitim, hayatın anlamı nedir, niçin, gibi var oluşu sorgulayan, düşünce hakkında düşünen terapiler bu tarzdaki gençlerde daha çok işe yarıyor"

Haber 10-10-2018 11:20

Kurban kesilirken çocuklarda tehlike algısı oluşturulmamalı

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "Kurban kesilirken çocuk, yan gözle anne ve babasına bakar, anne ve babası soğukkanlıysa çocuk da bir sorun çıkarmaz. Çocuğu ortamdan telaşla uzaklaştırmak, başka eve göndermek sakıncalı çünkü çocuğun kafasında bir sürü soru işareti kalacak" - "Kurban nedir, niçin kesilir? Kurban kesilmesi nasıl doğal bir durumsa, evrendeki denge açısından bunu çocuğa açıklamak gerekiyor. İnsanın biyolojik doğasında hayvan etine ihtiyacı var, bu nedenle kurbana tamamen karşı olmak, doğaya karşı olmakla eş değerdir" - "Çocukta tehlikeli bir durumu sezdirecek algı oluşmaması gerekiyor. Çocukta ve çocuk eğitiminde dinin bu konuda verdiği telkinler işe yarar. Kurbanlık hayvan, dini kültürde süslenerek kesilir, onlar sırat köprüsünde bize yardım edecek, bizlere aracı olacak gibi dini ritüeller var. Bu durum aynı zamanda bir psikolojik savunma mekanizması, çocuklardaki korkuyu almak için bu gibi faaliyetler yapılabilir"

Haber 20-08-2018 11:33

Çocuklara küçük yaşlarda mahremiyet sınırlarını öğretmeli

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "Cinsel suç ve taciz konusunda risk grupları kimlerdir diye baktığımızda ilk grup maalesef yüzde 70-80 oranında çocuğun tanıdığı kişiler, yakın akrabaları. Bu kişiler sağlıklı kişiler değil. Bu kişilerin erotik-pornografik yatkınlıkları çok fazla olan kişiler olduğunu görüyoruz. Bu kişilerin mahremiyete özen göstermediğini görüyoruz" - "Çocuğun yakın çevresinde böyle risk grubunda kişiler varsa çocuğun aynı ortamda kalması engellenmelidir. 'Bu senin ağabeyindir, kuzenindir' tarzındaki bir yaklaşımdan sakınarak daha dikkatli olmaları gerekir. Bir diğer husus ise çocuklara küçük yaşlarda mahremiyet sınırlarını öğretmektir" - "Özellikle gelişmiş toplumlarda, Batı toplumlarında cinsel suçlar çok arttı. Cinsel şiddet arttı. Çocuk tacizleri çok arttı. Çocuğa izinsiz dokunduğunuzda sevmek, dokunmak, onunla oynamanın bir suç olduğuyla ilgili yasa çıkaran ülkeler var. Hemen tutuklanabiliyor kişi. Çocuklar özgürlüğün kurbanı oldu. Türkiye de bunu yapmak zorunda"

Haber 03-07-2018 18:06

Öğrenme Güçlüğüne Multidisipliner Yaklaşım konferansı

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarhan: - "Öğrenme güçlüğü olan büyük bir kitle var. Bu kitlenin eğitime ihtiyacı var. Anne baba getiriyor çocuğu, çeşitli testler yapılıyor, bir tanı konuluyor, daha sonra 'özel eğitime gidilecek' deniliyor. Fakat sadece klasik özel eğitim yeterli olmuyor. Bu durumda birçok konularda yetersiz kalıyoruz" - Disleksili Çocuklar Vakfı Başkanı Tokar: - "Disleksili çocukların yaşamsal kaynağı eğitimdir. Disleksili çocuklar için eğitimin ana unsuru da ergoterapidir. Ergoterapi disleksili çocukların ilacıdır. Disleksili çocukların hayatına dokunmak istiyorsanız eğitim vermelisiniz. Eğitim vermek istiyorsanız, ergoterapist, dil konuşma uzmanı, özel eğitimci olmalısınız"

Haber 29-04-2018 12:23

3. Yüksek İnsani Değerler Ödülleri sahiplerini buldu

Prof. Dr. Özcan Köknel, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Colin Turner, Nuri Pakdil, Ampute Milli Takımı ve Hülya Koçyiğit, ödüle değer bulundu

Haber 02-03-2018 14:41

Çocuklarınıza yüksek sesle 'hayır' demeyi öğretin

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarhan: - "Çocuğa birinci dereceden akrabası da olsa, vücuduna dokunmak isteyen birine 'hayır' demesi konusunda ciddi bir eğitim vermek gerekiyor"

Haber 22-02-2018 16:01

Hazlarını yönetemeyen psikolojik obez oluyor!

Günümüz insanının anlık hazlar peşinde koşarak ödül doyumsuzluğu yaşadığına ve bunun da psikolojik obeziteye yol açtığına dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Beyindeki frontal lobların zayıflığı bireyleri doyumsuzluğa sürüklüyor. İnsan kendi iç disiplinini geliştirmişse nerede duracağını bilir” diye konuştu. Doyumsuzluğu “modernizmin hastalığı” olarak tanımlayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bireyin hazlarını yönetmeyi başarmasının önemli olduğunu vurguladı.

Haber 15-02-2018 10:42