Olaf Scholz Haberleri

Şaşırtan benzerlik: Almanya Başbaşkanı Olaf Scholz hangisi?

ABD'li senatör Chris Coons ile Alman Başbakan Olaf Scholz'un benzerliği dikkat çekiyor. Perşembe günü Washington'da bir araya gelen ikilinin çektiği selfie, sosyal medhyada gündem oldu.

Haber 10-02-2024 13:41

Alman lider Olaf Scholz sosyal medyanın diline düştü! İçinden geçenler adeta yüzüne vurdu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz basın toplantısında gelen soru üzerine mimikleriyle öyle bir tepki verdi ki sosyal medyanın diline düştü. İtalyan mevkidaşı Meloni'ye Almanya'daki bütçe krizi üzerinden soru yöneltilince Scholz ilginç bir yüz ifadesiyle gündem oldu.

Haber 24-11-2023 11:03

Erdoğan'ın Almanya sözleri dünya basınında! Alman basının bu manşeti Scholz'u kızdıracak... Havuç-sopa oyunu vurgusu dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü. Görüşmenin ardından ortak düzenlenen basın toplantısında Erdoğan ve Scholz birlikte kameralar karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın İsrail'e borçlu olduğunu ima ederek, "Bizim İsrail'e borcumuz yok. Borçlu olanlar rahat konuşamıyor." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında da geniş yankı uyandırdı.

Haber 18-11-2023 10:38

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman gazetecinin Eurofighter sorusuna sert cevap: Bizi bunlarla tehdit etmeyin

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü. Erdoğan görüşmenin öncesinde Scholz ile ortak düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı. Erdoğan, Almanya'nın İsrail'e borçlu olduğunu ima ederek, "Bizim İsrail'e borcumuz yok. Borçlu olanlar rahat konuşamıyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca bir basın mensubunun Eurofighter sorusuna "Bizi bunlarla tehdit etmeyin. Almanya verir veya vermez, Biz çalışma yapıp temin ederiz" dedi

Haber 17-11-2023 20:23

Olaf Scholz

Olaf Scholz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Olaf Scholz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Almanya Başbakanı Scholz'un Tel Aviv'de panik anları! Sirenler çaldı, uçak tahliye edildi

İsrail'i ziyaret eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve ekibinin panik anları kameralara yansıdı. Tel Aviv'den ayrılışı sırasında sirenlerin çalmasıyla Başbakan Scholz ve ekibi uçağı tahliye etti. Koruma ekibi Scholz'u sığınağa götürürken, ekiptekiler ise yere yatarak siper aldı.

Haber 17-10-2023 23:27

Putin haberleri duyunca Tehdit altındayız demişti! Anlaşma sağlandı: Leopard tankları karşısına çıkmayacak

Tüm dünya Ukrayna'ya Batı tarafından son yapılan Leopard tankı yardımlarını konuşurken Almanya Şansölyesi Olaf Scholz'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Tankların savaşın etkisine nasıl bir etkisi olacağı merak edilirken Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir konuda anlaştıklarını duyurdu. Buna göre Ukrayna'ya gönderilen Alman tankları Putin'in ordusunun karşısına çıkmayacak. Putin ise geçtiğimiz günlerde "Yine Alman Leopard tankları tarafından tehdit ediliyoruz” demişti.

Haber 05-02-2023 12:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi'nde Almanya Başbakanı Scholz ile bir araya geldi.

Haber 16-11-2022 07:58

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Scholz ve Putin'le peş peşe kritik temaslar!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile, ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Erdoğan'dan Scholz'a Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde Almanya'nın tarafsız tutumuna geri dönmeleri çağrısı geldi. Putin ile görüşmesinde ise Erdoğan, tahıl koridorunda 'yapıcı yaklaşımla çözüm' vurgusu yaptı.

Haber 01-11-2022 16:49

Almanya Başbakanı Scholz'dan Türkçe paylaşım! Mevlüde Genç için taziye mesajı paylaştı

Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te ırkçılar tarafından kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin 5 ferdini yitiren Mevlüde Genç, 80 yaşında vefat etti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Mevlüde Genç için taziye mesajı yayımladı. Scholz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "başınız sağ olsun" ifadesini Türkçe olarak yazdı.

Haber 30-10-2022 23:08

Almanya Başbakanı Scholz'a döner protestosu! 'Putin'le konuşun...'

Almanya’da artan fiyatlar ve hayat pahalılığına karşı protestolar devam ediyor. Son olarak Başbakan Olaf Scholz’a döner fiyatları üzerinden yapılan bir protesto sosyal medyada gündem oldu. Başbakan Scholz'a yaklaşan bir kişi "Sevgili Scholz döner 8 avro oldu. Putin’le konuşun döner yine 4 avro olsun." ifadelerini kullandı.

Haber 24-10-2022 23:50

Başbakan çıplak protestoyu görünce şok olmuştu! Almanlar çareyi Trabzon'da buldu günde 700 adet gidiyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Avrupa büyük bir enerji sınavı veriyor. Özellikle kışın Almanya ve Fransa gibi ülkelerde doğal gaz sıkıntısı çekileceği düşünülüyor. Gaz sıkıntısı çeken Almanya'da protestocu iki kadın Başbakan Olaf Scholz'un yanına gelerek soyunmuş ve enerji krizine dikkat çekmişti. Almanlar, çareyi Trabzon'da buldu.

Finans 22-08-2022 13:03

Skandal! Almanya Başbakanı Scholz'un eşi gizli belgeleri çöpe attı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un eşi olan Brandenburg Eyaleti Eğitim Bakanı Britta Ernst, Scholz'un işleriyle alakalı bazı müsveddeleri ve kağıtları çöpe attı.Ernst'in çöpe attığı belgeler, komşuları tarafından bulundu.

Haber 24-07-2022 16:32

Scholz: G20'yi sabote edemeyiz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya lideri Vladimir Putin'in de davetli olduğu G20 zirvesini boykot etmesi yönündeki çağrılara temkinli yanıt verdi.

Haber 27-06-2022 11:00

Scholz, Macron: Ukrayna'ya AB aday ülke statüsü verilsin

Almanya Başbakanı Scholz ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna’nın AB’ye aday olması için gerekli ilk aşama olan aday ülke statüsünün verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Haber 16-06-2022 18:43

Ukrayna savaşı: Macron, Scholz ve Draghi eleştiriler sonrası birlikte Kiev'e gitti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Mario Draghi, Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret ediyor. Üç lider, Ukrayna'ya yeterince destek vermedikleri gerekçesiyle eleştirilmişti. Ukrayna, üç ülkeyi, kendi ekonomilerini Ukrayna'nın güvenliğinin önünde tutmakla ve silah tedarikinde ayak diremekle suçlamıştı.

Haber 16-06-2022 11:53

Scholz’un Kiev’e Gitme Kararı da eleştirileri durdurmadı

Ukrayna'nın Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in 12 Nisan’da Kiev’e yapmak istediği ziyareti engellenmesinden sonra bu şartlar altında Kiev’e gitmeyi doğru bulmadığını söyleyen Scholz’un yoğun tepkiler üzerine tavır değiştirip Kiev’i ziyaret edecek olması eleştirileri sonlandırmadı.

Haber 14-06-2022 14:08

Scholz: Ukrayna’ya ağır silah göndereceğiz

Muhalefetin Ukrayna’ya ağır silah gönderilmediği yönündeki eleştirilerine yanıt veren Scholz, Kiev’e önümüzdeki haftalarda daha fazla silah yardımı yapacaklarını açıkladı.

Haber 01-06-2022 14:46

Alman hükümeti ile Hristiyan Birlik, orduya 100 milyar euroluk ek fonda uzlaştı

Almanya’da koalisyon ortakları ile muhalefetteki Hristiyan Birlik, orduya 100 milyar euroluk ek fon sağlanmasında uzlaşma sağladı.

Haber 30-05-2022 10:42

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği hakkında dünyadan peş peşe Türkiye mesajları! 'Eminiz'

Dünya İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olma kararını tartışırken Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye iki ülkenin ittifaka alınmasına sıcak bakmadığını vurgulamıştı. Scholz ise "Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğini destekleyeceğinden eminim" dedi. Benzer açıklama da hem Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto'dan hem de Beyaz Saray'dan geldi. Bu ülkeler de Türkiye'den "emin." İsveç'ten ise dikkat çeken bir 'Türkiye ile işbirliği' açıklaması geldi.

Haber 17-05-2022 15:52

Tarihte bir dönüm noktası diyerek açıkladı: Hiç kimse bilemezdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın başkenti Berlin'de bir araya geldi. Ortak basında toplantısında Rusya-Ukrayna savaşına değinen Scholz, Hiç kimsenin Ukrayna’da savaşın patlak vereceğini veya bunun sonucunda "binlerce kişinin ölüm ve yıkım yaşayacağını" bilemeyeceğini belirterek "Tarihte bir dönüm noktası yaşadık" dedi.

Haber 09-05-2022 21:06

Scholz: Batı Balkan ülkeleri AB'ye alınmalı

Sırbistan ve Kosova liderleriyle Berlin'de görüşen Almanya Başbakanı Scholz, Batı Balkan ülkelerinin Avrupa'nın parçası olduğunu ve AB'ye alınmaları gerektiğini söyledi.

Haber 05-05-2022 10:52

Alman aydınlardan Scholz'a yeni mektup

Almanya Başbakanı Scholz'a açık mektup yazan bir grup aydın, Ukrayna'ya silah sevkiyatına devam edilmesini istedi.

Haber 04-05-2022 19:16

Scholz'dan Rusya'nın iğrenç savaş suçlarına kınama

Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüşen Almanya Başbakanı Scholz, Buça ve Ukrayna'nın diğer yerlerinde "iğrenç savaş suçları" işleyen Rusya'nın bu suçlarının cezasız kalmaması için çabalayacaklarını açıkladı.

Haber 10-04-2022 16:09

Doğal gaz ödemelerinin ruble ile yapılması kararının ayrıntılarını Almanya ve İtalya Başbakanlarına açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile yaptığı telefon görüşmesinde Rus gazı ödemelerinin ruble ile ödenmesine ilişkin karar hakkında bilgi verdi.

Haber 30-03-2022 20:32

Scholz: Savaş Rusya'nın geleceğini de yok ediyor

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'da silahların derhal susturulması çağrısında bulunarak Vladimir Putin'e, "Savaş Rusya'nın geleceğini de yok ediyor" uyarısı yaptı.

Haber 23-03-2022 13:09

Almanya Başbakanı Scholz'dan Türkiye'ye Ukrayna teşekkürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Scholz ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz toplantıda, "Montrö anlaşması uyarınca Boğazların savaş gemilerine kapatılmasının önemli bir katkı olduğunu düşünüyoruz. Bunun için teşekkür borçluyuz." ifadelerini kullandı.

Haber 14-03-2022 18:58

Almanya Başbakanı Scholz ilk kez Türkiye'de! Resmi törenle karşılandı, Anıtkabir defterine dikkat çeken not

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz'u resmi törenle karşıladı. Olaf Scholz, resmi ziyaret kapsamında geldiği Ankara'da Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan Scholz, "Modern Türkiye’nin kurucusu büyük Avrupalı devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e derin saygıyla. Bu gibi zor dönemlerde Türk ve Alman halkları arasındaki bağlılık özel bir değere sahip." notunu düştü.

Haber 14-03-2022 17:06

Almanya F-35 savaş uçağı alacak

Almanya, ABD'li Lockheed Martin şirketi tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarını almak için harekete geçti. Hükümet kaynaklarına dayandırılan ve Alman basınında büyük yankı bulan habere göre, Almanya önümüzdeki yıllarda 35 adet F-35 almayı planlıyor

Haber 14-03-2022 11:26

İlk resmi ziyaret! Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Türkiye'ye geliyor

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle bugün Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Söz konusu ziyaret, Şansölye Scholz'un göreve gelmesinin ardından Türkiye'ye gerçekleştireceği ilk resmi ziyaret olacak.

Haber 13-03-2022 20:19

Almanya ve Fransa Liderlerinden Putin'e Uyarı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Scholz, telefon görüşmesinde Rusya lideri Putin'e bir an önce ateşkes ilan etmesini, aksi taktirde "Rusya'nın, Suriye ve Kuzey Kore gibi uluslararası toplumdan dışlanan" bir ülke olacağı uyarısında bulundu

Haber 12-03-2022 20:11

Batı'da Rusya'ya yaptırım çaresizliği! 'Başka alternatifimiz yok'

Rusya'ya, Ukrayna işgali nedeniyle özellikle Batı dünyasından ardı arkası kesilmeyen ekonomik yaptırımlar gelirken Almanya'nın tavrı, Rusya'dan doğal gaz ve petrol alımıyla ilgili eleştirilerin odağında. Başbakan Olaf Scholz, konuyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Rusya’dan gelen doğal gaz ve petrol ürünlerini yaptırımlardan bilinçli olarak muaf tuttuklarını söyleyen Scholz, Avrupa'nın şu anda başka bir alternatifi olmadığını ifade etti.

Haber 07-03-2022 20:24

Son Dakika: Putin'den flaş mesaj! Ukrayna tüm taleplerimizi yerine getirmeli

Son dakika haberi: Putin tarafından tüm dünyaya yapılan "normalleşme" çağrısının ardından flaş bir mesaj daha geldi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşen Putin, "Ukrayna, tüm taleplerimizi yerine getirmeli." ifadelerini kullandı. Öte yandan Putin, görüşmelerde Ukrayna'nın yapıcı olacağını umduğunu da belirtti. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 04-03-2022 19:19

ANALİZ - Rusya Almanya'nın güvenlik politikasını değiştirdi mi?

Berlin, Rusya karşısındaki geleneksel "temkinli ve dengeci" politikasını terk etti - Denge politikasından taviz vermeyen Almanya'nın Ukrayna'ya askeri yardım, Rusya'ya yaptırım ve silahlanma kararlarının önemli sonuçları olacak - Kararlar, Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı'nın getirdiği yükleri terk ettiğini ve yeniden "büyük güç siyasetine" adım atma arzusunu gösteriyor - Trump ve Putin deneyimleri, Almanya ve diğer Avrupalı güçlere geleneksel ittifaklar ve ekonomik ortaklıkların ne kadar kırılgan olabileceğini gösterdi

Yurthaber 03-03-2022 11:16

Putin’in ‘masa’ diplomasisi! Masa küçüldü yine dünyada gündem oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin’in önce Fransa Cumhurbaşkanı Macron sonra da Almanya Başbakanı Scholz ile yaptığı görüşmelerde kullanılan masanın boyutu tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Putin dün Brezilya Devlet Başkanı ile yaptığı görüşmede ise dev masa yerine küçük bir masa tercih edince yine dünyanın gündemine oturdu.

Haber 17-02-2022 11:14

Putin ve Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü! Yine aynı masa…

Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin’in Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile yaptığı görüşmede yer alan devasa masa çok konuşulmuştu. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşen Putin görüşmesini yine aynı masada gerçekleştirdi.

Haber 15-02-2022 16:00

Washington'da Scholz-Biden buluşması

ABD'yi ziyaret eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz Beyaz Saray'da ABD Başkanı Biden ile bir araya geldi.

Haber 07-02-2022 22:44

Scholz-Biden Görüşmesinden Ne Bekleniyor?

Scholz hükümetinin Ukrayna’ya silah sevkiyatını reddedetmesi Berlin üzerindeki uluslararası baskıyı arttırırken Scholz, konuyla ilgili yoğun bir diplomatik ataktan yöne karar aldı

Haber 07-02-2022 14:55

Almanya Ukrayna'ya silah verecek mi? Liste ortaya çıkmıştı! İddialara jet cevap

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim her geçen gün tırmanırken Ukrayna'nın, talep ettiği silahların listesini Almanya’ya verdiği ileri sürülmüştü. Son olarak bu iddialara Almanya'dan jet bir cevap geldi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın Ukrayna'ya silah vermeyeceğini belirtti.

Haber 06-02-2022 21:39

Almanya'da Başbakan Scholz'a Ukrayna Krizi Eleştirisi

Rusya’yla Ukrayna arasında giderek derinleşen krizde birçok NATO müttefiki, Almanya’yı net tavır koymamakla ve özellikle Moskova’ya karşı yeterince sert bir tutum izlememekle eleştiriyor

Haber 03-02-2022 13:07

Almanya Başbakanı Scholz'dan Rusya'ya: Bedeli yüksek olur

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ülkesinde yaptığı konuşmada Rusya'ya gözdağı verdi. Ukrayna sınırında Rusya'nın askeri varlığını artırmasından duyduğu endişeyi belirten Scholz, "Toprak bütünlüğünün ihlal edilmesinin bedeli yüksek olur." dedi.

Haber 15-12-2021 14:56