Ölüm Aylığı Haberleri

SGK duyurdu! Ölüm aylığı alanlar dikkat: 5 bin lira ödeme yapılacak

Sosyal Güvenli Kurumu (SGK), bankalar aracılığıyla emeklilere ödenen banka promosyonu ile ilgili açıklamada bulundu. Promosyonların 2 katına çıkarıldığını ifade eden SGK, ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibinin kamu bankalarına başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi alacağını ifade etti.

Finans 25-03-2024 21:37

Babadan kalan emekli maaşı alınır mı? Babadan emekli maaşı alma şartları nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın eşini veya ebeveynlerinden biri ölmüş kişiler için ayırdığı fon ile ihtiyaç sahibi dul ve yetim vatandaşlara aylık bağlanıyor. Halk arasında ölüm maaşı olarak bilinen dul ve yetim maaşı ile yakınlarını kaybeden kişilere, hayatlarını idame ettirebilmeleri için maddi destek sağlanıyor. Peki babadan emekli maaşı alma şartları nelerdir?

Haber 25-08-2023 17:46

SGK'dan depremden etkilenen 11 il için karar! Malulen emeklilik, ölüm aylığı, maaş desteği...

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından büyük bir yıkım yaşayan Hatay, 20 Şubat akşamı da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Depremden etkilenen illerde yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. Depremzedelere aylık ve ödeneklerde bir dizi kolaylılar da sağlanmaya başlanacak.

Finans 24-02-2023 10:03

Çocuğu ölen anne babaya ölüm aylığı hakkı! Aileye hangi durumda çocuğu üzerinden aylık bağlanır? İşte şartları

Sigortalı bir kişinin ölümü halinde belirli şartlarda eş ve çocuklarına dul ve yetim aylığı bağlanıyor. Bu durum Türkiye'de genel olarak bilinirken çocukların vefatı halinde anne ve babanın hakları konusunda soru işaretleri var. Peki anne ve babaya hangi durumda çocuğu üzerinden aylık bağlanır? İşte anne ve babaya çocuklarının vefatı nedeniyle bağlanan ölüm aylığıyla ilgili tüm detaylar...

Finans 01-08-2022 08:40

Ölüm Aylığı

Ölüm Aylığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ölüm Aylığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Saniyeler içinde rahatsızlandı! 'Yanlış iğne' can aldı

İzmir'de rahatsızlandığı için kaldırıldığı hastanede yanlışlıkla başka hastanın iğnesi yapılan 54 yaşındaki Müzeyyen Kaya, hayatını kaybetti. 8 gün boyunca yaşam mücadelesi veren kadının ailesi, yaşanan olay karşısında kahroldu. Doktorun hemşireyi, hemşirenin ise doktoru suçladığı olayla ilgili Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Haber 18-10-2021 14:01

SGK'ya dava açtı! Mahkeme haklı buldu, şimdi 2 maaş alıyor

Babasından ve kendisini evlat edinen kişiden yetim maaşı alan kadın haklı bulundu. SGK'ya açtığı davayı kazanan vatandaş, şu an çift maaş almaya devam ediyor.

Finans 21-09-2021 16:42

Saç ekimi sırasında hayatını kaybetti! Gördüğümde kanlar içindeydi

İstanbul Bağcılar'da bir özel hastanede saç ekimi yaptıran İbrahim Gül'ün, işlem sırasında hayatını kaybettiği iddia edildi. Görevliler, 28 yaşındaki adamın işlem öncesinde kalp krizi geçirdiğini söyledi. Ancak konu ile ilgili konuşan öğretmen Dilek Özbek, Gül'ü morgta gördüğünde kefeninde kan olduğunu söyleyerek açıklamanın yalan olduğunu iddia etti. Konuyla ilgili inceleme devam ederken bir doktor tutuklandı.

Haber 12-09-2021 13:42

Milyonlara veriliyor! Devletten 2 bin 602 TL...

5 Temmuz’da TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memurların maaşına zam yapıldı. Bunun yanı sıra dul ve yetimlerin maaşları da zamlanarak rakam 2 bin 602 TL’ye çıktı.

Finans 17-07-2021 12:17

Kuruşu kuruşuna hesaplandı! Yüzbinlerce kişi alıyor: 5 bin 641 TL olacak

Binlerce kişi Temmuz ayında maaşlarına gelecek zammı bekliyordu. Haziran ayı enflasyon rakamının da açıklanmasıyla beraber, 2021 yılının ilk 6 ayı için zam oranı netleşti. Memur ve emeklilere Temmuz ayında zam yapılırken, dul ve yetim aylığı alan kişilerin maaşlarına da zam geldi. Yılın ilk 6 ayı için enflasyon oranı yüzde 8,45 olarak açıklanmıştı. Dul ve yetim aylıklarına da açıklanan enflasyon oranında zam yapıldı.

Finans 09-07-2021 09:08

Kadınlar için çift maaş imkanı! SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu olanların kesilmiyor ama memurlar...

Sosyal Güvenlik mevzuatında vefat eden sigortalıların geride kalan çocukları ve eşi ile ilgili bazı düzenlemeler bulunuyor. Kadınlar arasında, hem eşinin hem de çocuklarını kaybetmiş olanların devletten çift maaş alma hakları bulunuyordu. Ancak bu kanun 2008 yılında değişti. Ancak halen kadınların belli şartlarda çift maaş alma hakları bulunuyor.

Finans 01-07-2021 13:34

Çocukları vefat eden anne babalar dikkat! Eğer çocuk evlatlık ise…

Vefat eden anne babanın ardından geride kalan çocuklara devlet tarafından maaş ödemesi yapılıyor. Bunun yanında çocukları vefat eden anne babaya da belli şartlarda ölüm maaşı da bağlanabiliyor. Ancak bu hak eğer çocuk evlatlık ise değişiklik gösteriyor. Ancak anne babadan alınan yetim aylığı, evlatlık çocuklara bağlanabiliyor.

Finans 01-07-2021 12:15

Devletten önemli destek! Şartları taşıyıp başvuran herkese 706 TL yatırılıyor!

Devletten, vatandaşlara önemli bir destek geldi. Anne-babasını kaybetmiş evlatlar ile tam tersi evladını kaybetmiş ebeveynlere de destek veriliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başvuran ve şartları taşıyan herkese her ay ödeme 706 TL ödeme yapıyor.

Finans 29-06-2021 16:30

Türkiye Emekliler Derneğinden iki ayrı ölüm aylığı bağlanabilmesi için yasal düzenleme talebi

Genel Sekreter Gazi Aykırı: - "Mevzuat, Bağ-Kur kapsamındaki hak sahiplerine ikinci aylığın bağlanmasını engelliyor. Bağ-Kur mevzuatından aylık bağlanmasında gelir testi veya başka yerden aylık almama gibi engelleyici koşullar kaldırılmalı, SSK ve Emekli Sandığı mevzuatı ile paralellik sağlanmalı"

Yurthaber 24-06-2021 11:05

Hem eşinden hem babasından aylık aldı, başına gelmeyen kalmadı

Anayasa Mahkemesi, farklı kanunlar kapsamında babasından dolayı bağlanan ölüm aylığının eşinden de ölüm aylığı aldığı gerekçesiyle iptali ve iade edilmesi yönündeki karara yönelik bireysel başvuruda, kişinin mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Finans 22-06-2021 13:34

İlk eşiyle fotoğraf paylaşınca ikinci eşinden aldığı 'ölüm aylığı' kesildi

Vefat eden ikinci eşi üzerinden 'ölüm aylığı' alan bir kadın, boşandığı ilk eşiyle birlikte sosyal medyada fotoğraf paylaşınca ölüm aylığı kesildi.

Finans 05-03-2021 11:40