Peribacası Haberleri

Çocukluğunun geçtiği peribacası ekmek kapısı oldu

Kapadokya'da milli park ilan edilen alandaki peribacasını kiralayıp iş yeri olarak işleten İsmail Kutlugün: - "Burası atalarımdan kalma dört kuşak yaşadığımız ev. Turistler bu kültürün yaşatılmasından dolayı memnun kalıyor. Çok güzel bir manzarası var" - Arjantinli turist Nahuel Atahualpa Oromi: - "Burası hayatım boyunca bulunduğum en iyi yer diyebilirim. Kapadokya'yı ve bu alanı herkese tavsiye edeceğim. Peribacasının içinde olmak, tarihi bir filmin parçası olmak gibi"

Yurthaber 19-06-2022 12:35

Tarihi yamaç yerleşimi Kayaşehir'de ortaya çıkarılan tünel turizme açılıyor

Nevşehir'deki kayadan oyma tarihi yamaç yerleşimi Kayaşehir'de, 2015 yılından beri temizlik çalışmaları süren 186 metrelik tünel, mayıs ayının ilk haftasından itibaren turistleri ağırlayacak.

Trend 23-04-2022 17:58

Kapadokya’da, belediye başkanının oğlunun yıkılan restoranının yerine yenisi yapıldı

Kapadokya bölgesinde, peribacalarına zarar verdiği gerekçesiyle yıkımına karar verilen Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren’in oğlu Ümit Eren’e ait betonarme restoranın yerine ahşaptan yenisinin yapılması, sosyal medyada tepki çekti. Ümit Eren, yeni yapının peribacalarına zarar vermeyeceğini öne sürdü. Kapadokya Alan Yönetimi Başkanlığı yetkilileri ise bölgenin doğal sit alanı olduğu için bu tür yapıların uygun olmadığını, incelenmesi için çalışma başlatılacağını bildirdi.

Haber 17-08-2021 16:10

Peribacalarına sprey boyalı tahrip! Utanç verici

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki peribacaları, sprey boyalar ile yazılar yazılarak tahrip edildi. Turizmciler, dünyada eşi benzeri bulunmayan doğa harikası yapılar üzerine yazılan yazılara tepki gösterdi.

Haber 17-06-2021 20:50

Akılalmaz firar! Her yerde aranıyordu peribacasının içinde bulundu

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 14 yıl hapis cezası ile aranan firari sanık Ürgüp ilçesinde saklanmış olduğu peribacaları içerisinde yakalandı.

Haber 20-04-2021 10:33

Göreme Belde Belediye Başkanı: Peribacalarının bazılarında yıkılma tehlikesi var

Nevşehir'de Göreme belde Belediye Başkanı Ömer Eren, "Peribacalarının bazılarında kırılmalar olduğu için çökme ve yıkılma tehlikesi var. Bizim belediye olarak bunları yapabilecek yasal hakkımız yok, tehlikede olanların bir an önce sağlamlaştırılması gerekiyor" dedi.

Haber 31-01-2021 12:30