​​Prof. Dr. Necdet Ünüvar​

​​Prof. Dr. Necdet Ünüvar​

6 Haziran 1960 Ceyhan, Adana doğumlu Necdet Ünüvar, bürokrat, siyasetçi ve akademisyendir. İlk ve orta eğitimini Erdemli’de tamamladıktan sonra yüksek öğrenimi için Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girmiştir. Burada mezun olduktan sonra 1986-1991 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. İç Hastalıkları Kliniğinde Başasistanlık yaptı. Uzmanlık eğitimini ise 1994-1996 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları alanında yaptı. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Doçent, 1998 yılından itibaren Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı oldu. 2001 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Profesör oldu. 2002 yılında Sağlık Bakanlığı müsteşarlığına atandı. Siyasete de adım atan Ünüvar TBMM 23., 24., 25. ve 26. dönem AK Parti'den Adana milletvekili oldu. Ayrıca Ağustos 2020’de Ankara Üniversitesi rektoru olarak atandı.

​​PRof. Dr. Necdet Ünüvar​ Haberleri

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Memmedov, depremzede çocukları hastanede ziyaret etti

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanan ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi gören depremzede çocukları ziyaret etti.

Yurthaber 24-02-2023 07:03

Yaşlılarla çocuklar, bilim ve oyun festivalinde bir araya geldi

Ankara Üniversitesi'ne bağlı Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü, aktif yaşamı desteklemek ve kuşaklar arasında değer aktarımını sağlamak amacıyla festival düzenledi - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünüvar: - "Ankara Üniversitesi olarak milletimize özgü hasletleri bir festival havasında, BİLİM-NESİL-FEST adı altında, kuşakları bir araya getirerek yaşatmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 05-10-2022 17:36

NFT'ye giriş seçmeli ders oldu! Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar duyurdu

Milyonlarca dolarlık satışların gerçekleştiği NFT (non-fungible token) dünyası için önemli bir adım atan Ankara Üniversitesi, "NFT'ye giriş" dersini seçmeli derslere ekledi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "NFT'ye giriş" dersinin senato kararıyla genel sosyal seçmeli dersler havuzuna eklendiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Haber 02-01-2022 09:20

Ankara Üniversitesi parfüm üretecek

Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar: - "Bitkileri parfüm veya kozmetik haline getirmede eksik kalıyoruz. Artık biz de bu gibi çalışmaları bilimsel çerçevede yapıp üretme hedefindeyiz"

Yurthaber 12-01-2021 12:58

Ankara Üniversitesinde Uyum Programı başladı

Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, online gerçekleştirilen programda, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi akademisyen ve öğrencileriyle bir araya geldi - Prof. Dr. Ünüvar: - "Pandemi sürecini mümkün olduğunca fırsata çevirelim. Ben bu süreçte kitap okuma sitelerini keşfettim, yürürken kitap dinliyorum" - "Pandemi sürecinin sonunda eğitim hayatınızda büyük başarılara imza atacağınıza inanıyorum"

Yurthaber 01-10-2020 10:30

Prof. Dr. Necdet Ünüvar kimdir? Ankara Üniversitesi rektörü Necdet Ünüvar nereli? Necdet Ünüvar kaç yaşında?

16 üniversitede gerçekleştirilen rektör atamalarının ardından rektörlerle ilgili araştırma yapılmaya başladı. Yapılan rektör atamalarına göre Ankara Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar oldu. Şimdi, Ankara Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Peki, Necdet Ünüvar kimdir? Necdet Ünüvar nereli, kaç yaşında? İşte Prof. Dr. Necdet Ünüvar özgeçmiş ile ilgili detaylar…

Haber 14-08-2020 16:59

Gazi Meclis'te O Gece konferansı

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar: - "Tarihte biz hiç böyle bir olay yaşamadık. Çok darbe gördük, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, her birinin ayrı ayrı millet iradesine darbe olduğunu biliyoruz ama hiç tankların insanların üzerinden geçtiği bir darbe görmedik"

Haber 23-09-2019 22:07

Hain darbe girişimini bütün dünyaya anlatacak

FETÖ'nün hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi kendisi gibi Mecliste olan milletvekilleriyle yaptığı röportajlarla, fotoğraflarla "Gazi Meclis'te O Gece" kitabını hazırlayan dönemin AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, şimdi kitabının 9 dildeki cep boyuyla dünyaya o geceyi anlatıyor

Haber 13-07-2019 12:35

Aileleri 4 A için uyardı

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar: - "Çocukları 4 A'dan; araç, asansör, abur cubur ve akıllı cihazlardan uzak tutmalıyız" - "Çocuklarımızı daha çok yürümeye, merdiven kullanmaya, hayatın içinde olmaya teşvik etmeliyiz"

Haber 08-07-2019 11:21

Türkiye'de aşılama oranı yüzde 96'ya yükseldi

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Necdet Ünüvar: - "Aşılama oranları yüzde 76'dan yüzde 96 seviyelerine yükseldi. Şu anda maalesef bilimsel kanıtlara dayalı olmayan gerekçelerle aşıyı reddeden bir kitle oluştu, 23 bin civarında aşı reddi var"

Yurthaber 01-03-2019 13:16

Türkiye'de aşılama oranı yüzde 96'ya yükseldi

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Necdet Ünüvar: - "Aşılama oranları yüzde 76'dan yüzde 96 seviyelerine yükseldi. Şu anda maalesef bilimsel kanıtlara dayalı olmayan gerekçelerle aşıyı reddeden bir kitle oluştu, 23 bin civarında aşı reddi var"

Haber 01-03-2019 13:13

TİKA'dan 9 dilde Gazi Meclis'te O Gece kitabı

Başkanlık, eski AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın "Gazi Meclis'te O Gece" kitabı ile 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları 9 dilde dünyaya duyuracak

Haber 14-07-2018 11:58

Türkiye TANAP'la tarihi bir adım daha attı

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar: - "Türkiye, 'Enerjinin İpek Yolu' olarak adlandırılan TANAP'la bölgenin enerji dağıtım merkezi olma yolunda tarihi bir adım daha attı"

Haber 14-06-2018 10:46

Haydar Aliyev'in doğumunun 95. yıldönümü

Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov: - "Bilin ki Azerbaycan her zaman Türkiye'nin yanında" - Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar: - "Yeni nesil inşallah Haydar Aliyev'den ilham alacaktır" - Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin: - "Yaşasaydı büyük ölçüde Karabağ sorunu çözülebilirdi"

Haber 23-05-2018 19:16

Çocuklara 'hayır' deme becerisini kazandırmamız gerekiyor

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar: - "(Cinsel istismar suçlarına ilişkin tasarı) Yaşanacak olayla ilgili cezai müeyyidelerin artırılmasına yönelik bir çalışma yapıldı. Bu tasarı içerisinde, ağırlaştırılmış müebbete kadar giden cezaların olduğu bir dizi kanun ortaya kondu" -"Çocuklara 'hayır' deme becerisini kazandırmamız gerekiyor. Bu çok önem arz eden bir detay. Bu beceriyi kazandırdığımız her bir çocuğumuz, nihayetinde kendine bir koruyucu kalkan elde etmiş oluyor"

Haber 09-05-2018 11:06

Özbekistan heyeti TBMM'de

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar, Özbekistan Parlamentosu Yasama ve Hukuk Komitesi Başkanı Tulkin Abdussattarov'u kabul etti

Haber 26-04-2018 15:16

Tütünle mücadeledeki başarının arkasında Erdoğan var

TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar: - "Türkiye'nin tütünle mücadelesindeki başarısının arkasındaki en önemli unsur, Erdoğan gibi güçlü bir lidere ve iradeye sahip olmasıdır. Her ülkede olsa, her ülke bunu başarır ama maalesef her ülkede yok" - Dünya Sağlık Örgütü Temsilcisi Stender: - "Türkiye'de 15 yaş üstü sigara içme oranının yüzde 32'lerden yüzde 27'lere düşmesini takdirle karşılıyoruz. Gittiğimiz ülkelerde, 'eğer Türkiye yaptıysa, her ülke yapabilir, yeter ki iyi bir liderlik ve irade söz konusu olsun' diyoruz"

Haber 24-04-2018 19:04

Mali heyeti Mecliste

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar: "Mali'de, FETÖ ile ilişkili 2002'de kurulan 5 okul vardı. Ama sevinçle söylemek isterim ki 12 Ağustos 2017'de Türkiye Maarif Vakfı ile yapılan anlaşma sonucu, FETÖ ile iltisaklı okullar kapatıldı ve Maarif Vakfına devredildi"

Haber 17-04-2018 17:38

2023'te Türkiye'yi çok daha ileriye götüreceğiz

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar: - "Halkımızın sağlığı için bıkmadan, usanmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Geriye baktığımız zaman çok hizmet yapmışız. Ama ileriye baktığımız zaman daha çok hizmet yapmamız gerekiyor. Çünkü çok büyük hedeflerimiz var. 2023'te Türkiye'yi çok daha ileriye götüreceğiz"

Haber 26-03-2018 16:53

14 Mart Tıp Bayramı

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ünüvar: - "Bu dönemde Türkiye, sağlık hizmetlerinde çağ atlamıştır. Ulaştığımız sağlık hizmeti seviyesinde en büyük rol, şüphesiz fedakar ve iyi yetişmiş sağlık çalışanlarımızındır"

Haber 14-03-2018 10:00

KEFEK Toplantısı

KEFEK Başkanı Katırcıoğlu: - "Cinsel istismar ve saldırı suçlarının önlenmesine yönelik ilgili kanuni düzenlemeler Meclise sunulunca komisyon olarak gerekli katkıyı sağlayacağız" - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dedegil: - "Çocuğa cinsel saldırı, hem şahsa hem topluma karşı işlenmiş bir suçtur. Bu nokta göz önüne alınarak ve yıkıcı etkileri değerlendirilerek sürecin mücadele yöntemleri belirlenebilir" - Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar: - "Kimyasal kastrasyonun mahkumiyetin yanı sıra cinsel isteğin ilaçla azaltılması veya yok edilmesini sağlayan tıbbi güvenlik tedbiri olarak algınlanması gerektiğini düşünüyorum"

Haber 01-03-2018 18:39

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ünüvar, trafik kazası geçirdi

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar'ı taşıyan otomobil, Ankara'dan Adana'ya giderken Gölbaşı yakınlarında refüje savruldu.

Haber 02-06-2014 21:39

AK Parti’li Ünüvar kaza geçirdi

AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Ankara'dan Adana'ya giderken geçirdiği trafik kazasını yara almadan atlattı.

Haber 02-06-2014 16:41

Ünüvar, TBMM Sağlık Komisyonu üyesi oldu

AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl'den boşalan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliğine AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar seçildi.

Haber 31-01-2013 16:54