Prof. Dr. Yeşim Taşova

Prof. Dr. Yeşim Taşova

1963 doğumlu olan Prof. Dr. 1987 yılında İzmir, Dokuz Eylül Üniversitesi, Tıp Fakültesinden mezun oldu. Ardından 1989-1992 yılları arasında Malatya'da İnönü Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünde uzmanlık eğitimini tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İç hastalıkları AD Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünde yüksek lisansını bitirdikten sonra 1993 – 2001Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde Yrd. Doç. Dr. olarak çalıştı. 2006 yılında Prof Dr. olarak kurumdaki görevine devam eden Balcı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı görevinde bulunmuştur. EVli ve iki çocuk annesi balcı ayrıca koronaviris bilim kurulu üyeliğine de getirilmiştir.

Prof. Dr. Yeşim Taşova Haberleri

Molnupiravir ile Paxlovıd ilaçlarıyla ilgili Prof. Dr. Taşova'dan açıklama: Hastalık süresini azaltacak

Koronavirüsle mücadele tüm dünyada sürerken, yeni üretilen ilaçlarla ilgili gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda üretilen Molnupiravir ile Paxlovıd adli ilaçlarla ilgili konuşan Prof. Dr. Yeşim Taşova, pandeminin daha hızlı sonlanması ve daha kontrol edilebilir olması açısından umut verici olduğunu bildirdi. Yakında Türkiye'de kullanıma girecek olan Molnupiravir'le ilgili ise Taşova, "Hastalık süresini ve yoğun bakımlardaki yoğunluğu azaltacağını bekliyoruz" dedi.

Haber 13-12-2021 10:28

Adana alarm veriyor! Yoğun bakım yatakları doldu

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, pandemiye bağlı olarak yoğun bakım yataklarının tamamen dolduğunu yeni yatakların açılmaya başlandığını ve yatan hastalarında genelde aşısız kişiler olduğunu söyledi. Omicron varyantına da değinen Taşova, “Bu gibi varyantları göreceğiz daha. Bu salgın daha bitmedi" diye konuştu.

Haber 09-12-2021 10:41

Prof. Dr. Taşova'dan HIV/AIDS uyarısı: Türkiye'de vakalar yüzde 400 arttı

Prof. Dr. Yeşim Taşova, HIV/AIDS taşıyan kişilerin yarısının durumundan farkında olmadığını ve ülkedeki vakalarda yüzde 400 artış yaşandığını söyledi. Taşova, "HIV bizim için devam eden pandemidir ve koronavirüsten farkı yoktur. Uzun yıllara yayılmıştır ama bugün bütün dünyayı tehdit etmektedir" dedi.

Haber 02-12-2021 09:19

Aşıda sınır 12 yaş altına mı inecek? Bilim Kurulu Üyesi Taşova'dan açıklama

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, okulların açılmasıyla birlikte koronavirüs aşısının 12 yaş altındaki çocuklara da yakın zamanda uygulanabileceğini belirterek, "12 yaş altına kadar mRNA aşılarının da çalışmaları var. Toplumdaki virüs yükünü azaltmak için toplumda aktif olan grubun aşılanma gerekliliği ortada" dedi.

Haber 03-09-2021 11:21

Bilim Kurulu Üyesi Yeşim Taşova: Okulların açılması gerekiyor

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, yüz yüze eğitim ile ilgili "Okuldan kaynaklı bir salgın için Dünya Salgın Örgütü aslında iyi bir önlem aldı. Ama artık okulların açılması gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki kontrollü olarak açılması gerekiyor. Sınıf sayısının ayarlanması, gerekli eğitimlerin verilmesi gibi konulara dikkat edilmeli" dedi.

Haber 29-05-2021 09:59

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova: Kalabalıklar oldukça daha çok kapanma görürüz

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, "Kapanmaya rağmen şampiyonluk kutlamalarından tutun da başka toplantılar, cenazelerle de bir araya gelişler oldu. Bütün bunların aslında çok acı sonuçları olduğunu hep birlikte yaşadık. Bunlara dikkat etmediğimiz ölçüde daha çok kapanma görürüz" açıklamasını yaptı.

Haber 19-05-2021 11:55

Bilim Kurulu üyesi Taşova 'yakın zamanda' diyerek uyardı: Kurallara uyulmazsa 3'üncü dalga kaçınılmaz

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, pandemiden kurtulmak için toplumun yüzde 70 ve fazlasının bağışıklanması durumunun henüz gerçekleşmediğini hatırlatarak, "Bağışıklanmanın hızlanmaması ya da bağışıklığın verdiği rehavet ve insanların izolasyondan sıkılmasına bağlı olarak birtakım kurallara uyulmaması durumunda 3'üncü dalga kaçınılmaz olarak yakın bir zamanda olabilir" dedi.

Haber 24-02-2021 14:22

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova'dan üçüncü dalga uyarısı

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, "Aşılama ve uzun süre izolasyonda kalmanın vermiş olduğu sıkıntı, aşılamanın vermiş olduğu rehavet ile maske, mesafe ve hijyen kurallarının ihmal edilmesi özellikle o beklediğimiz üçüncü dalganın oluşmasına neden olabilir." dedi.

Haber 06-02-2021 11:33

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova'dan üçüncü dalga uyarısı:

"Aşılama ve uzun süre izolasyonda kalmanın vermiş olduğu sıkıntı, aşılamanın vermiş olduğu rehavet ile maske, mesafe ve hijyen kurallarının ihmal edilmesi özellikle o beklediğimiz üçüncü dalganın oluşmasına neden olabilir" - "Aşı olan kişiler virüsü almayacak anlamına gelmiyor. Aşılama sonrasında virüsü tekrar alabilirsiniz. Bu aşının size sağladığı en önemli avantaj, semptomsuz olarak veya hastalığı çok hafif geçirmenizi sağlamak olacaktır"

Yurthaber 06-02-2021 11:02

'Aşı olan kişi koronavirüse yakalanıyorsa bu mutasyonlu virüs olabilir'

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, halk arasında 'aşının tutmadığı' söyleminin, vücudun düşük yanıt verdiği bir grupta görülebileceğini belirterek, aşı olan kişilerin korunmaya devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Taşova, aşılamadan sonra koronavirüse yakalanılıyorsa bunun mutasyonlu bir virüs olabileceğini kaydetti.

Haber 01-02-2021 09:28

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova: 2022'de rahatlayacağız

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, aşılamalanın bu şekilde uygun devam etmesiyle 2022 yılında toplumun rahatlayacağını, aşı çalışmalarının sonuçlarının da ortaya çıkmış olacağını belirtti.

Haber 19-01-2021 08:57