Psikiyatr Haberleri

Down sendromuna eşlik eden faktörler arasında…

Down sendromu en sık görülen sendromlar arasında yer alıyor. Down sendromu tanısı doğumda veya küçük yaşlarda konuluyor. Down sendromuna neden olan etken daha bilinmiyor. Yapılan araştırmalara göre down sendromuna psikiyatrik bozukluklar da eşlik edebiliyor. Down sendromlu bireylere belirli aralıklarla psikiyatrik takip yapılması önem taşıyor.

Haber 21-03-2022 11:03

Gülseren Budayıcıoğlu Başak Cengiz cinayeti hakkında konuştu! ''En ağır ruh hastası!''

Camdaki Kız, Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda gibi sevilen dizilerle tanınırlığını arttıran ünlü psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu, Türkiye'yi sarsan Başak Cengiz cinayeti hakkında konuştu.

Magazin 20-11-2021 15:27

Mükemmeliyetçilik de hasta ediyor!

Modern yaşamın kaçınılmaz bir getirisi olarak görülebilir mükemmeliyetçilik. Ancak sınır aşıldığında kişiler, sağlıksız ve denge gözetilmeyen mükemmeliyetçilik ile baş etmek durumunda kalabilir. Peki sağlıklı ve sağlıksız mükemmeliyetçilik arasındaki farklar nelerdir? Kişiler nasıl davrandığından sağlıksız mükemmeliyetçilik yaşamaya başlar? Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan yaşanılan mükemmeliyetçilik sınırları ile ilgili bilgiler...

Haber 28-10-2021 15:12

Cipiyle üzerinden geçip 8 yaşındaki yeğeninin ölümüne neden olmuştu! O hala tedaviye başladı

İzmir'de kullandığı cipin kapısına eli sıkışan 8 yaşındaki yeğeninin ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan Zerrin Akça'nın Ege Üniversitesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Psikiyatri Servisinde tedavi gördüğü belirtildi.

Haber 19-10-2021 12:17

Gece yeme bozukluğunu nedenleri arasında uyku problemi de var! Bu belirtileri yaşıyorsanız dikkat

Gece yeme sendromu uyku problemi yaşayan kişilerde gözlenen düzensiz yeme alışkanlığıdır. Gece yeme sendromu yaşayan kişiler psikolog ve psikiyatriden yardım alarak yaşadıkları stresten uzaklaşabilir, yeme bozukluklarından arınabilirler. Gece yeme sendromunda yaşanan düzensiz yeme alışkanlığı da kişiyi strese sokar. Bu nedenle ekstra yemeğe yönelerek duygularını bastırmaya çalışır. Ancak bunların hiç biri önlenemez değildir.

Haber 09-06-2021 08:15

Psikiyatrist mi ilaç yazar, psikolog mu? İşte psikiyatrist ve psikolog arasındaki farklar

Aynı işi yapıyor gibi görünen psikiyatrist ve psikolog birbirine karıştırılır. Aslında birbirinden farklı işler yapan bu iki meslek sahiplerinin ortak noktası ise hayatımızdaki olumsuz deneyimlerimizden, bizi kötü etkileyen olaylardan sıyrılmamızı sağlamaktır. Peki bu noktada psikiyatrist ve psikolog arasında nasıl bir fark vardır? İlaç yazan psikiyatrist midir, psikolog mudur?

Haber 08-06-2021 16:03

Anne karnında regresyon ile ceninken yaşadığınız travmalar gün yüzüne çıkıyor!

Kişinin zihinsel ve duygusal sağlığını etkileyen olaylara müdahale etmeye olanak tanıyan regresyon, gerileme - geriye gitme anlamıyla öne çıkar. Regresyon terapisi de kişinin geçmiş yaşamının terapi altına alınmasıdır. Kişinin hayatındaki çatışma alanlarına ve olumsuzluklara odaklanılan anne karnında regresyonda henüz ceninken açık olan algılar nedeniyle geçirilen travmalar hedef alınır. Peki anne karnında regresyon terapisi yaptıranlar neler yaşar? Regresyon Terapisti Gülbahar Yeni anlattı.

Kadin 08-06-2021 08:03

Hastalık hastalığı nedir: Belirtiler arasında bakın neler var!

Herhangi bir hastalığa yakalanacağını düşünerek stres ve kaygı yaşayan ve hasta olmaktan korkma durumu olarak özetlenen hastalık hastalığı, bazı belirtilerle fark edilebilir. Konu ile ilgili bilgi veren Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, hastalık hastalığı belirtileri ile ilgili bilgi verdi.

Haber 18-05-2021 12:09

Dünya Psikologlar Günü nedir? İşte Dünya Psikologlar Günü mesajları

İlk kez 2008’de kutlanmaya başlanan Dünya Psikologlar Günü, resmîleşmemesine rağmen milyonlarca kişi tarafından kutlanıyor. Dünya Psikologlar Gününe özel mesajlar ve sözler sosyal medyadan paylaşılıyor.

Haber 10-05-2021 10:10

Narsist nedir? Masumiyet dizisi İlker'in hastalığı Narsist kişilik bozukluğunun tedavisi var mı?

FOX TV'de yayımlanan ve reyting rekorları kıran Masumiyet dizisinde İlker karakterine narsist kişilik bozukluğu teşhisi konuldu. İzleyiciler bölüm sonrası Narsist nedir ve Narsist kişilik bozukluğunun tedavisi var mı sorularını merak etmeye başladı. Peki diğer bir adıyla özsevici kişilik bozukluğu olan Narsist nedir? Masumiyet dizisi İlker'in hastalığı Narsist kişilik bozukluğunun tedavisi var mı? İşte yanıtı...

Haber 01-04-2021 17:43

Aşırı fedakarlık hastalık belirtisi olabilir

Fedakârlık, bir amaç uğruna veya gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir şey için, kendi çıkarlarından vazgeçme anlamına gelir. Peki, aşırı fedakarlık psikolojik bir problem midir? Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney konu ile ilgili bilgiler verdi.

Haber 13-02-2021 16:08

Koronavirüs stres yönetimini de bozuyor! Nasıl başa çıkacağız?

Panik atak ve kaygı bozukluğuna neden olan koronavirüs ve yaşanan depremler, vatandaşların zor günler geçirmesine neden oluyor. Konu ile ilgili bilgi veren Psikiyatri Uzmanı Dr. Özcan Kılıç Kafalı, panik atak ve kaygı bozukluğu yaşayanlara bazı önerilerde bulundu. “Panik atak sürecinin yönetilmesinde temel adım kişinin durumu fark etmesidir. Stres yönetimini kolaylaştıracak yoga, nefes egzersizleri gibi uygulamalar da kaygı düzeyini azaltabilir” diyen Kafalı'nın konu ile ilgili açıklamaları...

Haber 10-12-2020 09:48

Yer: Kütahya! Hastaneden kaçan adam ortalığı birbirine kattı

Kütahya'da hastanenin psikiyatri servisinden kaçıp evinin balkonundan bıçakla tehditler savuran adam, polise zor anlar yaşattı.

Haber 04-10-2020 11:46

Aile içi şiddeti önlemek için bu önerilere dikkat

Koronavirüs pandemisi ile birlikte aile içi şiddet olaylarının artmaya başladığına dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, aile içi iletişim ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Haber 18-05-2020 16:46

Kış depresyonu belirtilerine dikkat! Uyku ve yeme ihtiyacı artıyorsa...

Kış depresyonunun herhangi bir psikiyatrik yakınma göstermeyen kişilerde de ortaya çıkabileceğini söyleyen uzmanlar, kış depresyonu belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini altını çizdi. Sağlıklı kişilerde de yüzde 10-15 oranında görülebilen kış depresyonu belirtileri arasında en önemlisi uyku ve yeme ihtiyacındaki artış.

Haber 29-01-2020 11:10

Gençler uyuşturucuya 'bir kereden bir şey olmaz' denilerek başlıyor

'Yapılan çalışmalarda, ülkemizde de bağımlılık yaşının gittikçe düştüğü görülmüş ve özellikle gençler arasında madde kullanım sıklığının arttığı saptanmıştır' diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Gözde Gündoğdu Meydaneri, bağımlılık ile mücadele konusunda önemli bilgiler verdi.

Trend 24-06-2019 13:42

Baygın haldeki kadın hastanede dehşeti yaşadı! 'Bacaklarımdan kanlar gelmeye başladı'

İstanbul, Zeytinburnu’nda doktorunun tavsiyesiyle özel bir hastanenin psikiyatri bölümüne giden bir kadının tartıştığı güvenlik görevlileri tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Haber 08-03-2019 12:54

Korku bu hastalığa sebep oluyor!

Psikiyatri Uzmanı Dr.Mustafa Güveli, "Vajinismus, tedavi edilmediğinde ömür boyu sürebilen ve evliliği kabusa çeviren bir rahatsızlıktır. Vajinismus nedeniyle ertelenen cinsellik, ilişkileri bitme noktasına getirmektedir. Bu sebeple mutlaka tedavi edilmelidir" dedi.

Trend 06-12-2018 15:16

Sosyal medya kullananlara kötü haber!

Psikiyatri Uzmanı Onur Okan Demirci, sosyal medyanın insan ilişkilerini zedelediğini belirterek, "Çiftler bir süre sonra kendi ilişkilerini sosyal medya gördüğü ilişkilerle kıyaslama yoluna gidiyor bu da evliliği olumsuz etkiliyor" dedi.

Haber 02-12-2018 22:48

Bahçelievler'de doktora silahlı saldırı

İzmir'de bin psikiyatrist, İstanbul Bahçelievler'de özel bir hastanede çalışan meslektaşları Fikret Hacıosman'a yönelik silahla saldırıya tepki gösterdi

Haber 02-10-2018 19:31

Adli psikiyatri hastalarına yüksek güvenlikli odalar

Türkiye'de ikincisi Kayseri'de hizmete açılan "Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi"nde suça karışmış psikiyatri hastalarının tedavi ve kontrolleri yapılıyor - Yüksek güvenlikli tek kişilik odalarda, hastaların kendilerine zarar vermemesi için kırılmaz cam, yuvarlak kapı ve başlıksız musluk gibi detaylar dikkati çekiyor - Kayseri'nin yanı sıra çevre illerden de hastaların faydalandığı hastanede sinema ve spor odalarının yanı sıra uğraş atölyeleri de bulunuyor

Haber 19-09-2018 11:18

Tedavi gördükleri hastanede 2 bin eser oluşturdular

Kahramanmaraş'ta psikolojik tedavi gören 200 hastanın hazırladığı yaklaşık 2 bin el sanatları ürününden oluşan sergi açıldı - İl Sağlık Müdürü Dr. Öksüz: - "Hastalarımızın dikkatlerinin kontrol altına alınmasını sağlamak, sosyal anlamda becerilerini geliştirmek, ikili iletişimlerini artırmak amacıyla bu iş ve uğraşı terapilerini yapıyoruz"

Haber 08-05-2018 13:20

Psikiyatrik hastalara yapay zekayla teşhis konulabilecek

İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalından Dr. İnce: - "Kanada'nın Alberta Üniversitesi ile böyle bir çalışma yaptık. Hafif belirtileri olan grupta yapay zeka yöntemleri kullanarak hem bir yıl sonunda hem de iki yıl sonunda şizofreni geliştirme riskini hesapladık. Biz bunu ortalama yüzde 80 tahmin eden bir model geliştirdik" - "Örneğin bir kişinin sesinden depresyona girip girmediği, yüz ifadesinden depresyon tedavisine, ilaca yanıt verip vermediği yapay zeka uygulamaları ile anlaşılabilecek. Bu bize heyecan veriyor" - "Önümüzdeki yıllarda yapay zeka sayesinde psikiyatrik hastalara çok çok daha rahat teşhis konulabilecek. Çalışmalarımızda bunu hedefliyoruz"

Haber 04-05-2018 11:21

Psikiyatri uzmanı ve yazar Prof. Dr. Engin Geçtan hayatını kaybetti

Uzmanlık alanı psikiyatri olan, romancı ve yazar Prof. Dr. Engin Geçtan 86 yaşında yaşamını yitirdi.

Haber 20-02-2018 08:18

Psikiyatristin verdiği ilaçla yoğun bakıma alındığı iddiası

Antalya'da sınav kaygısı nedeniyle başvurduğu psikiyatristin verdiği ilacın yan etkisi sonucu deri hastalığına yakalandığı öne sürülen lise öğrencisinin yoğun bakımdaki tedavisi tamamlandı - Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz: - "Bu kadar genç bir hasta, yoğun tedaviler sayesinde sağlığına kavuştu. Yaralarının tamamı kapandı, vücudundaki döküntüler kayboldu, yürüyebiliyor, konuşabiliyor"

Haber 13-02-2018 17:05

Psikiyatri muayenesini özel sağlık sigortası karşılayacak

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ve Allianz Sigorta arasında yapılan anlaşma kapsamında ilk kez psikiyatri muayeneleri özel sağlık sigortası tarafından karşılananacak.

Haber 30-11-2017 10:19

Arkadaşınız bunu söylüyorsa sakın yapmayın! Antidepresanda büyük risk

Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Şaban Karayağız, Türkiye'de her 10 kişiden birinin psikolojik sorunlar nedeniyle uzmana başvurduğunu ve doktor önerisiyle antidepresan kullandığını belirterek, Son yıllarda özellikle kadınlarda, arkadaş tavsiyesi ile kullanımı artan ve doktora danışmadan alınan ilaçlar, kaygı seviyesini azaltmak yerine daha da artırıyor ve önemli sağlık sorunlarına yol açıyor" dedi."

Haber 04-10-2017 16:23

Cinsel sağlık psikolojiyi de etkiliyor

Dünya Cinsel Sağlık Birliği (WAS) öncülüğünde 2010 yılından bu yana her yıl '4 Eylül, Dünya Cinsel Sağlık Günü' olarak anılıyor ve cinsel sağlık konusunda bilgilendirme yapılması amaçlanıyor. Sağlıklı cinsel yaşantının mutluluk, iyi uyku, beden ve ruh sağlığı getireceğini belirten uzmanlara göre, cinsel yaşantıdaki olumsuz deneyimler travmalara, hastalıklara, istenmeyen gebeliklere, cinsel işlev bozukluklarına bazen de başka psikiyatrik sorunlara yol açıyor.

Haber 05-09-2017 08:46

Yönetmen Kutluğ Ataman, Haydar Dümen'in uygunsuz saatlerde öten horozunu sanık yaptı

İstanbul Cihangir’de yaşayan yönetmen Kutluğ Ataman’ın, komşusu nörolog ve psikiyatr Haydar Dümen’le ilgili şikâyeti davaya dönüştü.

Haber 22-03-2017 10:14

Psikiyatr 64 hastasını kaçırdı

Çin’in güneybatısındaki Guicou eyaletinde bir psikiyatr, hastaneden 64 hastasını kaçırdı.

Haber 07-02-2017 11:06

Psikopatlar aşık olursa olaylar nasıl gelişir?

Joker & Harley Quinn ilişkisi psikiyatri bilimine meze olmuş...

Haber 18-09-2016 16:52

Dayakçı anne psikiyatri servisine yatırıldı

Öz çocuklarını sürekli dövdüğü iddiasıyla yakınlarının şikayeti üzerine geçen perşembe günü gözaltına alınan Havva K., psikiyatri servisine yatırıldı

Haber 02-01-2016 10:06

Muayeneye gittiği psikiyatristin odasında kendini başından vurdu

41 yaşındaki eski uzman çavuş Sadık Demir, muayene için gittiği hastanenin psikiyatri polikliniğinde 'çok kötüyüm' dedikten sonra kendi başına ateş etti.

Haber 19-10-2015 14:16

‘Beni ilaç ve terapiyle kölesi yaptı‘

Psikiyatri profesörü Köksal A.'nın evlilik vaadiyle 14 yıl kendisiyle birlikte olduğunu öne süren Şeyda P., ilaç ve terapiyle seks kölesine dönüştürüldüğünü iddia etti.

Haber 05-12-2014 11:27

'Soma faciasından 11 bin kişi etkilendi!'

Ulusal Psikiyatri Kongresi'nde 301 işçinin öldüğü Soma faciası üzerine hazırlanan rapor açıklandı

Haber 17-11-2014 11:41

Bu hastalık kadınlarda daha fazla

Panik bozukluğunun kadınlarda erkeklere oranla üç kat daha fazla görüldüğü belirtildi.

Haber 12-03-2014 10:15

Psikiyatri hastanesinde yangın:14 ölü

Rusya’da bir psikiyarti hastanesinde çıkan yangında ilk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi kayboldu.

Haber 13-09-2013 08:26

Tıp dünyasını şaşırtan buluş

Acer, birçok nörolojik ve psikiyatrik hastalıkta beynin yüzey alanı ve hacminin değiştiğini söyledi.

Haber 25-04-2013 14:26

Bilim dünyası Türk doktoru konuşuyor!

Bu keşif psikiyatride çığır açacak.

Haber 14-12-2012 15:18

Kontrolsüz antidepresan aşık ediyor

Stres, aşırı yorgunluğa bağlı olarak antidepresan kullanan kişinin, doz aşımında, kendisine ilgi gösteren kişiye aşık olma eğilimi olduğu belirtildi.

Yurthaber 20-04-2011 11:36

Hamilelikte psikolojik problemler

Afyon Tabip Odası Başkanı Psikiyatri Uzmanı Dr. Enis Arabacı, gebelik ve doğum sonrasının kadınların ruhsal açıdan en zorlandığı dönem olduğunu belirterek, doğum sonrasında kadınların birçoğunda 'gebelik hüznü' görüldüğünü söyledi.

Haber 15-12-2004 12:51