Radar Haberleri

Bayramın en tartışmalı konusu olmuştu! Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu? Son noktayı uzman isim koydu

9 günlük Ramazan Bayramı tatili sırasında Düzce'de denetim yapan trafik polislerinin radarlarından kaçmak için bazı sürücüler diğer sürücülere selektör yaparak uyarıda bulunmuşlardı. Bu şekilde uyarıda bulunan 66 sürücüye para cezası kesilmiş ve bu durum sosyal medyada çok konuşulmuştu. Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu sorusunun cevabını uzman isim yanıtladı. İşte tüm detaylar!

Haber 15-04-2024 17:20

Radar cezasına emsal karar! Hız sınırını aştı ama yaptığı itirazda haklı çıktı... Mahkemeden iptal kararı

Ankara'da yaşayan Tunahan Yaman, Antalya'ya tatile giderken Elektronik Denetim Sistemi'ne (EDS) yakalandı. Hız sınırını sadece 2 kilometre aşan Yaman'ın hukuk mücadelesinde ise mahkeme bütün sürücüleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.

Haber 14-08-2023 08:56

Pasifik'te sular ısınıyor... Dünyanın en güçlüsü olacak! Menzili ABD ve Avustralya'yı kapsıyor

Çin, dünyanın en güçlü gemi radarını yapıyor. Radar sistemi, 4 bin 500 kilometre öteden ateşlenen güdümlü füzeyi tespit edebilirken, 3 bin 500 kilometre menzildeki çoklu hedefleri takip edebiliyor. Çin anakarasından Avustralya'nın kuzeyine ve ABD'nin Pasifik'teki Guam üssüne kadar uzak mesafede tespit ve takip kabiliyeti sağlayan radar sisteminin Çin Deniz Kuvvetlerine büyük avantaj sağlayabileceği öngörülüyor.

Haber 07-06-2023 21:20

51/5-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 51/5-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikteki düzeni sağlamak, can ve mal güvenliğini korumak ve olası kazaların önüne geçme amacı ile bazı cezai yaptırımlar uygulanır. Uygulanan cezai yaptırımlar Karayolları Trafik Kanununca belirlenmiştir. Bu uygulamalar farklı trafik hatalarına göre değişik şekilde yaptırımlar gerektirir. Hız sınırına ve radar gibi hız ölçen araçlara bağlı olarak verilen trafik cezaları bazı kodlarla adlandırılır. 51/5-a trafik cezası da bu cezalar arasında yer alır. Peki, 51/5-a trafik cezası tutarı ne kadar?

Haber 13-01-2023 13:27

Radar

Radar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Radar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

51/2-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 51/2-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Hem şehir içi hem de şehir dışı yollarda yolculuk yapmak için önceden belirlenmiş olan bazı hız limitleri vardır. Bu limitlerin aşılması hâlinde idari para cezası ve ehliyet ceza puanı uygulaması yapılır. Hız limitinin aşılması belli yüzdelere göre sınıflandırılmış ve ücretlendirilmiştir. Radar cezası olarak da bilinen 51 / c-2 trafik cezası da bu cezalar arasında yer alır. Peki, 51/2-c trafik cezasının konusu nedir ve ceza tutarı ne kadar?

Haber 13-01-2023 13:26

51/2-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 51/2-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanununca her türden ceza işin bir trafik ceza kodu belirlemiştir. Bu kodlar ve ceza yaptırımları farklı durumlara göre değişiklik gösterebilir. Hız sınırlarının aşılması durumunda uygulanan cezalar 51/2-a, 51/2-b ve 512-c şekilde kodlanmıştır. Karayolları tarafından belirtilmiş olan hız sınırlarının aşılması durumunda ilgili hata koduna göre para cezası ve ehliyete yansıyacak olan puan cezası uygulanır. Radar cezası olarak da bilinen 51/2-b cezasının konusu nedir?

Haber 13-01-2023 13:26

Hızı 30 km/s'i geçmiyor! Ama 720 kilometre ötede, aşırı hız nedeniyle ceza yedi: Oraya gitmesi imkansız

Gümüşhane’de yaşayan emekli öğretmen Muhsin Aslan'ın garajından çıkarmadığını söylediği traktörüne Şereflikoçhisar’da aşırı hız nedeniyle ceza kesildi. Aslan, hayatında Şereflikoçhisar’a dahi gitmediğini söyleyerek, cezanın iptali için dilekçeyle talepte bulundu. Plakasına gelen cezaya itiraz eden ve 'traktörün oraya gitmesinin imkansız olduğunu' dile getiren Aslan, "Traktörümün hızı zaten en fazla 30 kilometre ama 105’le radara girmiş" diye konuştu.

Haber 01-01-2023 14:22

Üç günde 38 bin 276 araç sürücüsü radara takıldı

Alkol etkisinde araç kullandığı tespit edilen 1441 sürücünün ehliyeti geçici olarak geri alındı

Yurthaber 27-07-2022 11:04

Duruşmaya yetişmek için hız yapan avukatın trafik cezası iptal edildi

Cezayı iptal eden Ödemiş Sulh Ceza Hakimliği kararından: - "Avukatın, duruşmaya yetişmek amacıyla hız sınırını aştığı, bu durumun keyfi olmadığı ve kamu görevi nedeniyle yapılmış olması haklı nedenine dayandığı için hakkaniyet gereği yapılan itirazın kabulüne karar verilmiştir" - Avukat Mustafa Tunç: - "İtirazımda kabahatin kasıtlı işlenmesi gerektiğini ancak burada kasıt unsurunun bilerek ve isteyerek gerçekleşmediğinin göz önünde bulundurulmasını talep ettim. Sulh ceza hakimliği iptal talebimizi kabul etti"

Yurthaber 17-02-2022 11:08

Hız sınırını 1 kilometre aşan sürücünün cezası iptal edildi! Gerekçe: Hata payı

Bilecik'te bir vatandaş, 110 kilometre hız sınırı olan yolda, yüzde 10 hata payını 1 kilometre aştığı için para cezası yedi. Cezaya itiraz eden sürücü mahkeyeme başvurdu. İtirazı kabul edilen vatandaşın cezası, radar sistemlerindeki hata payına vurgu yapılarak iptal edildi.

Haber 09-01-2022 11:33

Kimi frene basıyor, kimi saklanmaya çalışıyor! Bu radardan kaçış yok: Siz görmeden o görüyor

Karayollarında belirlenen kurallara uymayan sürücülerin korkulu rüyası radar aracı, efsaneleri de beraberinde getiriyor. Radar aracını gören kimi sürücüler frene basıyor kimisi ise başka bir aracın arkasına saklanmaya çalışıyor. Ancak bu radardan kaçış yok, en doğrusu kurallara uymak.

Haber 04-12-2021 14:58

Her şey radara girmesiyle başladı! Film gibi operasyon

Aksaray’da çaldığı araca sahte plaka takan oto hırsızı ile polis arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Ehliyetsiz hırsız yarım saat süren kovalamaca sonucu araçtan inip yaya olarak kaçmak isterken yakalandı.

Haber 15-11-2021 21:43

Konya'da gece aracıyla drift yaparken radara yakalanan sürücüye 7 bin 14 lira ceza

Konya'da gece aracıyla drift yaparken radara yakalanan sürücüye 7 bin 14 lira ceza

Yurthaber 01-11-2021 13:00

Radarda görünmüyor! Hayalet motor suda iz bırakmayacak

Konya'da bir şirketin ürettiği yeşil teknolojiye sahip bot ve yat motoru, sessizliği ve suda iz bırakmayan kabiliyetiyle dikkati çekiyor.

Haber 14-10-2021 17:31

Amazon uyku takibi için radar teknolojisini kullanacak

Teknolojik cihazlarda sağlık özellikleri de artık aranan nitelikler arasında. Amazon da bunun farkında ve bünyesindeki sağlık hizmetlerini geliştiriyor.

Haber 12-07-2021 09:38

Polislerden radar uyarısı: Yöntemler işe yaramıyor

Radara yakalanmamak için araçlarına CD, alüminyum folyo takarak plakasına saç spreyi sıkan sürücülere uyarıda bulunan radar polisleri, tüm bunları deneyerek radardan kaçabileceğini düşünenler için tüm yöntemleri bir arada kullanarak deneme yaptı. Yöntemlerin işe yaramadığını uygulamalı olarak gösteren radar polisleri, vatandanşları kurallara uymaları konusunda uyardı.

Haber 21-03-2021 15:23

Türkiye'de tek! Kadın radar polisi hıza geçit vermiyor

Türkiye'de tek başına çalışan tek kadın gezici ve sabit radar görevlisi Fatma Yılmaz, mesleğini özveriyle yerine getiriyor. Hız kurallarına uymayanları babası bile olsa ikaz ettiğini söyleyen Yılmaz, “Radarcı olduktan sonra selam verdiğimiz, bize ezberlememiz için plakalarını söylüyor. Radarda tamamen görüntü kaydıyla çalışıyoruz ve bunun geri dönüşü yok” diyerek sürücülere uyarılarda bulundu.

Haber 17-03-2021 10:50

'Radar sinyalini şaşırtmak mümkün değil' dedi ve açıkladı: O yöntemlerin hiçbiri işe yaramıyor

Radara yakalanmamak için dikiz aynasına CD-DVD asan, plakayı saç spreyiyle boyayan ve radar aracını görünce frene basan sürücüleri uyaran Antalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Çalhan, bu yöntemlerin hiçbirinin işe yaramadığını söyleyerek, ' Radar sinyalini şaşırtmak mümkün değil' dedi.

Haber 09-03-2021 10:18