Ruhsar Pekcan Haberleri Ve Son Dakika Ruhsar Pekcan Haberleri

Ruhsar Pekcan Haberleri Ve Son Dakika Ruhsar Pekcan Haberleri

10 Temmuz Manisa doğumlu olan Ruhsar Pekcan bürokrattır. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisansını da yapmıştır. İş hayatına 1981 yılında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'da başlamıştır. Daha sonra 2005 yılında Karon Mühendislik şirketine kurucu ortak ve bu şirkette yöneticilik yaptı. Pekcan çeşitli DEİK-Türk-Suriye İş Konseyi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Ürdün İş Konseyi, Türk-Irak ve Türk Libya İş Konseylerinde kurul üyeliğinde bulundu. 9 Temmuz 2018'de Ticaret Bakanlığı'na atandı.

Ruhsar Pekcan Haberleri

CHP, eski Ticaret Bakanı Pekcan hakkında Meclis soruşturma komisyonu kurulmasını istedi

CHP, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkındaki iddialarla ilgili Meclis soruşturması açılmasını istedi.

Haber 20-05-2021 16:26

CHP'li Özkoç'tan Muharrem İnce açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin açıklamalarıyla ilgili konuştu. Özkoç, "Daha dün bir bugün iki. Siyasi parti kurdu. 103 siyasi parti var. 103 siyasi partinin her söylediğine laf yetiştirmeye çalışırsak işimiz var demektir. Bizim işimiz gücümüz Türkiye Cumhuriyeti'nin içine girdiği kaostur." diye konuştu. Özkoç, yarın eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'la ilgili soruşturma önergesi vereceklerini de söyledi.

Haber 19-05-2021 16:47

Eski Bakan Pekcan hakkında CHP'li Kaya'dan flaş açıklama: Yüce Divan'da yargılanmalı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, "görevini kötüye kullandığını ve Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini" söyledi.

Haber 22-04-2021 12:55

Kabine değişikliğiyle ilgili flaş detay: Erdoğan bizzat aramış

Gece yarısı kabinede yaşanan revizyonun yankıları sürerken, süreçle ilgili yeni detaylar da gelmeye başladı.

Haber 22-04-2021 08:38

Ticaret Bakanlığında devir teslim töreni

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: - "Bize düşen görev teslim aldığımız bu başarı çıtasını daha da yukarıya taşımaktır, üreten, büyüyen istihdam yaratan, daha çok ihracat yapan Türkiye vizyonumuza katkı sunmaktır" - "Bu vesile ile iş insanımıza ve esnafımıza seslenmek istiyorum. Bu Bakanlık sizin Bakanlığınızdır. Bu Bakanlık esnafımızın, ihracatçımızın, iş insanımızın, girişimcimizin, dürüst tüccarımızın Bakanlığıdır" - "Esnafımızın derdini onun yanına giderek, çayını içerek dinleyeceğiz. İhracatçılarımızın meselelerini sektör sektör ziyaretler yaparak tespit edeceğiz" - Ruhsar Pekcan: - "Bu bir bayrak yarışı. Ben eminim ki kendisi bayrağı bizden çok daha ileri noktalara götürecek"

Yurthaber 21-04-2021 17:59

Mehmet Muş kimdir? Ticaret Bakanı Mehmet Muş kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine son verildi. Pekcan'ın yerine ise Mehmet Muş atandı. Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamayla, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın eşinin yönetim kurulu başkanı olduğu şirketten dezenfektan alımı yapıldığını kabul etmişti. Peki, Mehmet Muş kimdir? Ticaret Bakanı Mehmet Muş kimdir?

Haber 21-04-2021 10:04

Ruhsar Pekcan neden görevden alındı? 'Dezenfektan satışı' iddiaları gündem olmuştu

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Ticaret Bakanlığı görevine Ruhsar Pekcan'ın yerine AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı. Pekcan'ın neden görevden alındığı bilinmezken, son günlerde dezenfektan satışıyla ilgili iddialar kamuoyunda gündem yaratmıştı.

Haber 21-04-2021 09:27

Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan kabine dışı kaldı

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre kabinede yapılan revizyon sonrası Ruhsar Pekcan ve Zehra Zümrüt Selçuk kabine dışı kaldı.

Haber 21-04-2021 02:40

Ticaret Bakanlığı görevine Mehmet Muş atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre Ticaret Bakanlığı'na Ruhsar Pekcan yerine Mehmet Muş atandı.

Haber 21-04-2021 02:19

Ticaret Bakanı Mehmet Muş kimdir, kaç yaşında, nereli?

21 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alınarak yerine Mehmet Muş getirilmiştir. Atama kararının ardından Mehmet Muş gündemin araştırılan isimlerinden oldu. Peki, yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş kimdir? İşte, ayrıntılar...

Haber 21-04-2021 02:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Kabine'de flaş revizyon

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ayrıldı. Ticaret Bakanlığı'nda ise görev değişikliği yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin atandı. Ruhsar Pekcan'dan boşalan göreve Mehmet Muş atandı.

Haber 21-04-2021 01:06

CHP'li Öztunç'tan Bakan Pekcan'a istifa çağrısı: O koltukta bir dakika bile oturmamalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Ticaret Bakanlığı'nın dezenfektan alımıyla ilgili iddialara değinerek, "Bir kuruşluk bile olsa bir bakan kendi şirketinden kendi bakanlığına mal satamaz. İtiraf etmiştir. İtiraf istifayı getirmelidir. O koltukta bir dakika bile oturmamalıdır." dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Bakan, sizin hiç utanmanız yok mu? Derhal istifa edin! O koltuk size haram" ifadelerini kullandı.

Haber 20-04-2021 20:26

Bakan Pekcan: Maskede fahiş fiyat artışı yapan 24 firmaya para cezası uygulandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nca incelemeye alınan 40 firmadan, maskede fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 24 firmaya idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Finans 19-04-2021 14:30

Ticaret sicili belgeleri MERSİS'ten verilecek! İşte ticaret sicil kaydı alma linki

Bakan Pekcan, ticaret sicili belgelerinin tüm Türkiye'de elektronik ortamda temin edilebileceğini açıkladı.

Finans 12-04-2021 12:04

Bakan Pekcan: D-8 içerisindeki ticareti geliştirmeliyiz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gelişen Sekiz Ülke Teşkilatı (D-8) ülkelerinin toplam ticaret hacmi 1.6 trilyon dolar. Bunun sadece yüzde 6.5i D-8 içerisindeki ticaretten elde ediliyor. Dolayısıyla ticari ilişkilerimizi geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum dedi.

Finans 05-04-2021 15:06

Son Dakika I Bakan Pekcan: Tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan son dakika açıklaması yaparak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ile Ticaret Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, mart ayı dış ticaret verilerini açıkladı.

Finans 01-04-2021 11:59

Ticaret Bakanı Pekcan ile ABD Ticaret Temsilcileri arasında önemli görüşme

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek "Ülkelerimiz arasındaki ticareti daha da kolaylaştırmak ve ikili ticaret hacmimizi daha da artırmak için atılacak yeni adımları ele aldık." ifadelerini kullandı.

Finans 31-03-2021 22:33

Ciro kaybı desteğine son başvuru ne zaman? Bakan Pekcan açıkladı

Koronavirüs nedeni ile yaşanan ekonomik sıkıntılar için esnafa ciro kaybı desteği verilecek. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ciro kaybı desteğine yönelik yaptığı açıklamanın ardından yüzlerce esnaf son başvuru tarihini araştırmaya başladı. Peki, ciro kaybı desteği için son başvuru tarihi ne zaman? İşte, Bakan Pekcan’ın açıklaması…

Finans 31-03-2021 21:24

Ciro kaybı desteğine nasıl başvurulur? İşte başvuru şartları

Koronavirüs nedeni ile yaşanan ekonomik sıkıntılar için esnafa ciro kaybı desteği verilecek. Ticaret Bakanı Pekcan’ın ciro kaybı desteği açıklamasının ardından yüzlerce esnaf başvuru şartlarını ve ciro kaybı desteğine nasıl başvurulur? sorusuna yanıt arıyor. Ciro kaybı desteği için son başvuru tarihi ise 31 Nisan 2021 saat 23:59 olarak duyuruldu. İşte, ayrıntılar…

Finans 31-03-2021 21:11

Son Dakika I Bakan Pekcan: 'Esnafa verilen ciro kaybı desteğinin başvuru süresi uzatıldı!'

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, son dakika açıklaması yaparak esnaflara verilen ciro kaybı ve kira desteği başvurularının devam ettiğini belirtti.

Finans 31-03-2021 17:50

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD Temsilcisi ile görüşecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile video konferans yapacak.

Finans 31-03-2021 11:15

Ulaştırma Bakanı Pekcan'dan 'Eximbank' açıklaması!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) 33. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, TMB'nin firmaların bir çatı altında etkinlikle temsil edilmesi, sektörün ulusal ve uluslararası pazarlarda tanıtımı, sektörün rekabet gücünün artırılması ve meslek standartlarının geliştirilmesi gibi alanlarda takdiri hak eden çalışmalar yürüttüğüne dikkati çekti.

Finans 30-03-2021 17:48

Ticaret Bakanı Pekcan'dan Xiaomi açıklaması

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yatırımcıların Türkiye'nin geleceğine güvendiğini belirterek, "Xiaomi gibi önemli bir teknoloji şirketinin ülkemizi bir üretim üssü olarak seçmesi şaşırtıcı değildir." dedi.

Finans 29-03-2021 15:30

Bakan Pekcan: Gelir kaybı ve kira desteği ödemeleri başladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik Mart ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemelerine dün itibarıyla başladık. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Finans 20-03-2021 12:23

TESKOMB kredi borçlarına 18 ay taksitlendirme başvurusu nasıl yapılır? Halkbank kredilerinde gecikme faizi silinecek

Esnafın HalkBank kredilerinde gecikme faizinden vazgeçildiğini açıklayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 18 ay taksitle yapılandırma imkânının getirileceğini duyurdu. TESKOMB ile Halkbank’tan kullandırılan kredilerde esnafa büyük kolaylık sağlanacak…

Finans 19-03-2021 13:16

Son dakika I Bakan Pekcan'dan esnafa kredi yapılandırma müjdesi! Kredi borcu faizleri siliniyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın son dakika yaptığı açıklamaya göre, TESKOMB kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde esnafın gecikme faizi silinecek ve anapara borcuna ise 18 ay taksit yapılacak.

Finans 19-03-2021 12:27

Kuyumculara müjde: 500 gram altın teminat şartı kalktı

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, Kuyum Ticareti Hakkında Taslak Yönetmeliği'nde kuyumculardan talep edilen gündemdeki 500 gram altın teminatı şartının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın direktifiyle taslak metninden çıkarıldığını söyledi.

Finans 18-03-2021 12:28

Bakan Pekcan'dan Dış Ticaret Meslek Liseleri öğrencilerine burs müjdesi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Dış Ticaret Meslek Liseleri Projesi kapsamında öğrencilere, staj, burs ve diğer istihdamı kolaylaştırıcı imkanlar sağlanmasını hedefliyoruz." dedi.

Finans 16-03-2021 12:15

Ciro kaybı desteği ne zaman yatacak? İşte e-Devlet esnafa ciro kaybı desteği başvuru sayfası

Covid-19 pandemisinden etkilenen esnafa ciro kaybı desteği ile ilgili müjdeli haber, Ticaret Bakanı Pekcan tarafından verilmişti. Esnaflara ciro kaybı desteği başvuruları 31 Mart 2021 saat 23:59’a kadar alınacak.

Finans 12-03-2021 15:34

Bakan Pekcan, Ciro Kaybı Desteği ödemelerinin başladığını açıkladı!

Son dakika haberine göre Bakan Pekcan, Ciro Kaybı Desteği ödemelerinin bugün başladığını duyurdu.

Finans 12-03-2021 14:20

Bakan Pekcan: 'e-Ticaret piyasa gözetim ve denetimi altına alındı'

Son dakika haberine göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugün yayınlanan Yeni Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunun yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Finans 12-03-2021 14:12

Bakan Pekcan'dan son dakika Eximbank açıklaması!

Bakan Pekcan'dan son dakika Eximbank açıklaması geldi. Eximbank, Özbekistan’daki Agrobank ve Turonbank ile kredi anlaşması imzaladı.

Finans 11-03-2021 15:19

Son Dakika: Bakan duyurdu, ihracatta tüm zamanların en yüksek rakamı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, şubat ayı ihracat rakamları hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Ruhsar Pekcan, "Şubatta ihracatımız yüzde 9,6 artışla 16 milyar 12 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracat rakamıdır." ifadelerini kullandı.

Finans 02-03-2021 12:01

Son Dakika: Şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemeleri başladı

Son dakika haberine göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlarla gerçek kişi tacirlere yönelik şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemelerine başladıklarını bildirdi.

Finans 20-02-2021 10:20

Son Dakika: Bakan Pekcan duyurdu! Esnafa ciro kaybı desteği ödemeleri için başvuru süreci başladı

Son dakika haberine göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, işletmelerin ciro kaybı desteği başvurularını bugünden itibaren 31 Mart'a kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceklerini duyurdu.

Finans 19-02-2021 16:12

Son Dakika! Bakan Pekcan: Azerbaycan ile ticaret anlaşması 1 Mart'ta yürürlüğe giriyor

Son dakika haberine göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, hedeflerinin Azerbaycan ile 15 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmak olduğunu belirterek, “Ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi için imzalamış olduğumuz Tercihli Ticaret Anlaşmamız 1 Mart 2021’de yürürlüğe girecek" dedi. Pekcan, ayrıca Yukarı Karabağ’ın yeniden yapılandırılmasında Türk müteahhitlik firmalarının Azerbaycanlı iş adamları ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Finans 18-02-2021 17:01

Bakan Pekcan: Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan esnafın sorunu en öncelikli meselimizdir

Bakan Pekcan: "Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan esnafın sorunu en öncelikli meselimizdir"

Yurthaber 11-02-2021 17:00

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda 808 kilogram eroin ele geçirildi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Ekiplerimiz, gümrük kapılarında bugüne kadarki en yüksek eroin yakalamasını gerçekleştirdi"

Yurthaber 11-02-2021 16:18

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda 808 kilogram eroin ele geçirildi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Ekiplerimiz, gümrük kapılarında bugüne kadarki en yüksek eroin yakalamasını gerçekleştirdi"

Yurthaber 11-02-2021 16:18

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda 808 kilogram eroin ele geçirildi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Ekiplerimiz, gümrük kapılarında bugüne kadarki en yüksek eroin yakalamasını gerçekleştirdi"

Yurthaber 11-02-2021 16:18

Gürbulak'ta 808 kilogram eroin ele geçirildi! Bakan Pekcan: Bugüne kadarkilerin en yükseği

Son dakika haberine göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda 808 kilogram eroin ele geçirildiğini, böylece gümrük muhafaza ekiplerinin gümrük kapılarında bugüne kadarki en yüksek eroin yakalamasını gerçekleştirdiğini bildirdi.

Haber 11-02-2021 16:09

Bakan Pekcan müjdeli haberi verdi! 1,3 milyon esnafın kredileri ertelendi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Diyarbakır’da iş dünyası ile bir araya geldi. Bakan Pekcan, “1 milyon 300 bin esnafımızın 13 milyar lira kredisi Haziran sonuna kadar ertelendi. Diyarbakır, yüzde 16.4 ihracat artışı ile 255 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi” dedi.

Finans 04-02-2021 13:59

Son dakika! Bakan Pekcan duyurdu: Tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatı

Son dakika haberine göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ocakta ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artışla 15 milyar 48 milyon dolar oldu. Bu, tüm zamanların en yüksek ocak ihracatı." açıklamasında bulundu.

Finans 02-02-2021 11:31

Bakan Pekcan duyurdu! Destek ödemeleri bugün başladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlerine yönelik kira desteklerinin bugün itibarıyla ödenmeye başlandığını duyurdu.

Finans 27-01-2021 14:27

Esnafa gelir kaybı ve kira yardımı başvuru süresi uzatıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gelir kaybı ve kira yardımı için başvuru yapamayan esnaflar için 31 Mart 2021 tarihine kadar süre tanındığını açıkladı.

Finans 26-01-2021 10:58

Bakan Pekcan duyurdu! Hibe desteği 2021 yılında devam edecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı açıklamada "KOOP-DES kapsamında kadın kooperatiflerimize 150 bin liraya kadar verilen hibe desteği 2021 yılında da devam edecek." ifadelerini kullandı. Hibe desteği için başvurular 1 - 28 Şubat arası yapılacak.

Finans 25-01-2021 13:20

Gelir kaybı desteği ödemeleri başladı! Ticaret Bakanı Pekcan duyurdu

Son dakika haberine göre gelir kaybı desteği ödemeleri bugün itibariyle başladı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı açıklamada "Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik gelir kaybı desteği ödemelerine bugün itibarıyla başlamış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Finans 20-01-2021 15:44

Bakan Pekcan açıkladı! 375 firmaya ceza yağdı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca bugüne kadar 10 toplantıda (fahiş fiyat nedeniyle) 375 firmaya 11 milyon 855 bin lira ceza kesildi." dedi.

Finans 15-01-2021 12:33

Bakan Pekcan duyurdu! Gelir kaybı ve kira desteklerinde süre uzatıldı

Son dakika haberine göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik sağlanan gelir kaybı ve kira desteklerinde son başvuru tarihini gelen talepler üzerine 11 Ocak'a uzattıklarını açıkladı.

Finans 08-01-2021 17:17