Sağlık Aktüel Haberleri

Keten tohumunu kimler kullanamaz? Keten tohumunun yan etkileri nelerdir, her gün yenir mi?

Bitki tohumları insanlığın en eski gıda ürünlerinden birisidir. Zamanla bitki tohumları yalnızca karın doyurmak için değil çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır. Keten tohumu da çeşitli rahatsızlıklarda bize yardımcı olabilecek bir üründür. Ancak keten tohumunun içerdiği bazı maddeler yan etkilere sebebiyet verebilir. Ayrıca kullanım çeşitliliğine bağlı olarak kimi bireylerin keten tohumu tüketmelerinde sakınca olabilir. Peki, keten tohumunu kimler yiyemez?

Haber 09-12-2022 17:21

Propolisi kimler kullanamaz, propolis bozulur mu? Propolisin yan etkileri nelerdir, tansiyonu yükseltir mi

Arılar sayesinde elde ettiğimiz bal mucizevi bir gıdadır. Bal yapay yollarla elde etmemiz mümkün olmayan eşsiz bir gıdadır. Arılar sayesinde elde ettiğimiz gıdalardan birisi de propolistir. Propolis, binlerce yıldır sağlık alanında kullanılan ilaç değerinde görülen bir üründür. Pek çok faydayı beraberinde getiren propolisin kullanımı da dikkatli ve düzenli olmalıdır. Çoğu doğal gıda gibi fazla tüketilirse propolisin yan etkileri olabilir. Peki, propolisi kimler kullanmamalı?

Haber 09-12-2022 17:07

Ada çayı ne kadar tüketilmeli, kimler tüketmemelidir? Ada çayı her gün içilir mi, ne zaman içilir mi?

Rahatlamak için, zayıflamak için veya keyfi için bitki çayları tüketimi fazladır. Çeşitli çiçekler, otlar veya meyvelerle yapılan bitki çayları günlük hayatımızda yeri oldukça büyüktür. Sabah uyanmak için ya da gece uyumak için kolaylıkla bitki çaylarına başvurulmaktadır. Ada çayı bitki çayları arasında oldukça bilinen bir çaydır. Boğaz enfeksiyonlarında ve solunum yolu rahatsızlıklarında kullanımı oldukça yaygındır. Günümüzde tüketimi de oldukça popüler bir hâl alan ada çayı nasıl tüketilir?

Haber 18-11-2022 18:05

Tarçın günde ne kadar tüketilmeli? Bir çubuk tarçın kaç kez kullanılır, suda kaç gün kullanılır?

Kullandığımız baharatlar yemeklerimize renk kattığı gibi birçok şifayı da beraberinde getirir. Metabolizma sağlığından kan şekeri dengesine kadar birçok faydasını sıralayabiliriz. Baharatlar hemen hemen her tür yemekte veya içecekte yerini alabilir. Tarçın da yemek, tatlı ve hatta içecek tariflerinde sıkça kullanılır. Tarçın tüketimi toz, çubuk veya yıldız tarçın olarak ayrılır. İçeceklerimizi tatlandırdığı gibi yöresel lezzetlerde de yerini uzun yıllardır koruyan tarçın ne kadar tüketilir?

Haber 08-11-2022 11:11

Sağlık Aktüel

Sağlık Aktüel Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sağlık Aktüel Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Van Büyükşehir Belediyesi ‘Sağlık Fuarı’nda yerini aldı

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘1. Uluslararası Sağlık Fuarı’nda stant açtı.

Haber 28-10-2022 14:03

’Sağlıklı Kentler’ artık başkentte

Sağlıklı şehirler hareketinin gelişebilmesi amacıyla 2005 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve halen başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığı Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (SKB), artık çalışmalarını Ankara ofisinden de yürütecek.

Haber 28-10-2022 12:47