Seçim Barajı Haberleri

SEÇİM BARAJI 2023: Seçimlerde baraj kaç? Barajı geçemeyen partilerin oyları ne oluyor? Sonuçlar Mynet.com'da!

Seçimlerde baraj kaç? Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçim sonuçlarında oy kullanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan ile adaylıktan çekilen Muharrem İnce'nin verilerini yakından takip ediyor. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanma işlemi geçtiğimiz gün 17:00'de sona erdi.14 Mayıs 2023 seçim sonuçları ise açıklanmaya başlandı. Peki, Seçimlerde baraj kaç? İşte 2023 seçim barajı...

Haber 15-05-2023 07:27

Tüm gözler yarınki konuşmaya çevrildi! Ümit Özdağ'dan 'seçim barajı' çıkışı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan 'seçim barajı' açıklaması geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdağ'ın açıklamasının ardından yarın yapacağı konuşmada neler söyleyeceği merak konusu oldu. Özdağ'ın açıklamasında kullandığı 'yeni siyasi dengeler' ifadesi de ayrıca dikkat çekti.

Haber 08-05-2022 14:45

TDP lideri Mustafa Sarıgül'den dikkat çeken 'seçim barajı' çıkışı! 'Bu sistemde 7 milyon oy boşa gidecek'

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, seçim barajının yüzde 7 olmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde değiştirilen seçim mevzuatına sert eleştirilen yönelten Sarıgül, bu sistemde oyların boşa gideceğini öne sürdü.

Haber 09-04-2022 16:08

Son Dakika: Seçim Kanunu Teklifi Genel Kurulda kabul edilerek yasalaştı! Seçim barajı düştü... İşte tüm detaylar

Son dakika haberi: Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan ve seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesini de içeren seçim kanunu teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. İşte son dakika gelişmesi ve seçim barajı ile ilgili tüm detaylar...

Haber 31-03-2022 20:43

Seçim Kanunu Teklifi'nin birinci bölümü TBMM'de kabul edildi! Seçim barajı düşüyor

AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin ortak imzasıyla hazırlanan Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan 7 madde TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, seçimlerde yüzde 10 olarak uygulanan ülke seçim barajı yüzde 7'ye indiriliyor. Salt TBMM'de grup kurmuş olmak, seçime katılabilmenin yeter şartından biri olamayacak. İşte detaylar!

Haber 30-03-2022 21:32

Son dakika: Seçim kanunu değişikliğinde ‘cumhurbaşkanı’ itirazı! Kritik gün geldi…

AK Parti ile MHP’nin birlikte hazırladığı seçim kanunun değişikliğinin bugün Meclis Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeye başlanması bekleniyor. Muhalefet partilerinin 15 maddelik yasa teklifine 4 başlıkta itiraz ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanının seçim yasaklarından muaf tutulması, il ve ilçe seçim kurullarının belirlenmesinde yapılan değişiklik ile yüzde 7 seçim barajı bu itirazların başında geliyor. İşte seçim kanunu ile ilgili son dakika haberinin detayları…

Haber 23-03-2022 08:45

Son dakika: Son seçim anketinde dikkat çeken AK Parti-CHP detayı! MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, son oy oranlarını açıkladı

Son dakika haberi: Seçim anketleriyle ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, katıldığı canlı yayında son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. AK Parti'nin birinci parti olarak çıkmaya devam ettiğini belirten Kulak, CHP'nin oyunu giderek arttırdığını bu yüzden de iki parti arası makasın gittikçe daraldığını söyledi. İşte son seçim anketinde partilerin oy oranları ve tüm detaylar...

Haber 18-03-2022 11:01

MHP’yi kızdıran AK Parti iddiası! O soruya çok sert tepki gösterdi…

AK Parti ile MHP’nin birlikte hazırladıkları yeni seçim yasası ile ilgili MHP’nin önemli isimlerinden Semih Yalçın’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Yalçın, "MHP'nin seçime AK Parti listelerinden girebileceği" iddiasına ise tepki göstererek "Ağzıma bile almam" diyerek tepki gösterdi.

Haber 17-03-2022 09:33

BBP lideri Destici’den ‘seçim barajı’ tepkisi

AK Parti ve MHP’nin ortaklaşa hazırladığı yeni seçim yasası teklifi ile ilgili BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den açıklama geldi. Destici, "Seçim barajı olmamalı oluyorsa da yüzde 3 olur. 10'dan 7'ye inmesi bir şey midir? Evet bir şeydir; ama yeterli değildir" dedi.

Haber 16-03-2022 14:02

Yeni seçim yasası teklifine göre hangi parti kazançlı? AK Parti ile CHP…

AK Parti ile MHP’nin açıkladığı yeni seçim yasası teklifi ile neler değişecek? Yeni sisteme göre kim kazanır kim kaybeder? Herkes bu soruların cevabını merak ederken son seçim sonuçlarına göre 17 ilde 17 milletvekilliği yer değiştiriyor. İşte yeni seçim yasası teklifinin partilere kazandırdıkları ve kaybettirdikleri…

Haber 16-03-2022 07:27

Son dakika: Seçim barajı yüzde 7 olacak! Seçim yasası teklifinde flaş detaylar: D'Hondt sistemi, grup kurma şartı...

Son dakika haberi: AK Parti ve MHP, seçim kanunu konusunda anlaştı. Kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Hazırlanan kanun teklifi yasalaşırsa seçim barajı yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürülecek. Aynı şekilde TBMM'de grup kurma şartı da kaldırılacak. Söz konusu teklife göre, ittifakı oluşturan partilerin çıkaracağı milletvekili sayısı, seçim bölgesinde ittifak içinde elde ettiği oy sayısı esas alınarak, D'Hondt uygulamasıyla belirlenecek.

Haber 14-03-2022 11:41

Seçim barajı yüzde 7'ye düşüyor! Kanun teklifi, yarın Meclis'e sunulacak

Cumhur İttifakı'nın üzerinde uzlaştığı ve seçim barajını yüzde 10'dan 7’ye düşürecek olan Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, yarın TBMM’ye sunulacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yarın saat 11.00’de Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni açıklayacak.

Haber 13-03-2022 14:40

BBP Genel Başkanı Destici'den seçim barajı açıklaması:

"Seçim barajının sıfır ya da en fazla yüzde 3 olmasını arzu ediyoruz. Siyasi partilere yapılan Hazine yardımı Anayasa'daki gibi seçime giren tüm partilere hakça ve yeteri miktarda dağıtılmalı"

Yurthaber 06-03-2022 15:33

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Seçim barajı tamamen sıfırlanmalıdır

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: "Seçim barajı tamamen sıfırlanmalıdır"

Yurthaber 15-09-2021 14:00

Son Dakika: Bahçeli'den seçim barajı açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim barajının düşürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, barajın yüzde 7'ye çekilmesine 'MHP’yi kurtarma hamlesi’ olarak görenlere sert tepki göstererek, "Bu çerçevede bulanık suda balık avlama seferine çıkan sözde uzman ve kiralık kalemler gafil olmaları bir yana vahim bir hesap hatası yapmışlardır." ifadelerini kullandı.

Haber 03-09-2021 18:10

Seçim barajı kalktı mı? Seçim barajı ne kadar oldu?

Seçim barajının kalkıp kalkmadığı ve ne kadar olduğu araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile beraber yürütülen yeni seçim yasası çalışmaları kapsamında halen yüzde 10 olan seçim barajının ne kadar olduğunu açıkladı. Bahçeli'den de konuyla ilgili açıklama geldi. Peki seçim barajı kalktı mı? Seçim barajı ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Haber 01-09-2021 21:37

Son Dakika: Devlet Bahçeli'den seçim barajı açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim barajı konusunda "Sayın Cumhurbaşkanımız Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta bulunan basın mensuplarına barajın yüzde 7 olacağını açıklamıştır. Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar bu açıklamayla noktalanmış ve Cumhur İttifakı'nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir." dedi.

Haber 01-09-2021 15:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim barajı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir seçim barajıyla ilgili devam eden çalışmalarla ilgili yüzde 7 oranının öne çıktığını MHP'nin de buna olumlu baktığını söyledi.

Haber 29-08-2021 13:47

İttifakları etkileyecek iddia: Seçim barajı için AK Parti ve MHP anlaştı

Ankara kulislerinde 'seçim' gündemi sıcaklığını korurken ittifakları etkileyebilecek bir gelişme yaşandı. AK Parti ve MHP'nin seçim barajının düşürülmesi konusunda anlaşmaya vardığı iddia edilirken ittifaka girecek partiler içinse ayrı bir baraj uygulamasının hayata geçirilmesinin planlandığı belirtildi.

Haber 18-08-2021 09:30

AK Parti MYK toplantısı bugün! Seçim barajı ve yeni anayasa masada

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Gündemde orman yangınları ve bölge halkına yapılacak yardımlar ile seçim ve siyasi partiler yasasında yapılacak değişiklikler var.

Haber 09-08-2021 08:55

AK Partili Bülent Turan'dan dikkat çeken 'seçim barajı' açıklaması

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, 'Seçim Kanunu’nda yapılacak değişikliğe ilişkin, "Dünya örneklerinde özellikle Avrupa Konseyi’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin baraj değerlendirmesine baktık; '5 mi, 7 mi, 10 mu olsun' tartışması çok gerçekçi bir tartışma. Biz bunu tartışıyoruz. Genel kanaatimiz, barajın indirilmesi yönünde" dedi.

Haber 28-05-2021 09:15

Seçim barajı düşecek mi? AK Parti'den flaş açıklama: 5 ile 10 arasında bir şey olacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, seçim barajının indirileceğini duyurdu. Yazıcı, "Barajı makul bir yere getirme şeklinde çabamız var. 7 mi olur 5 mi olur, hangisi doğru şeklinde bir çalışmalar yapıyoruz. 5 ile 10 arasında bir şey olacak" ifadelerini kullandı.

Haber 11-03-2021 12:35

Numan Kurtulmuş’tan flaş 'seçim barajı' açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Siyasi partiler ve seçim kanunu çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren Kurtulmuş, ''Seçim barajı konusunun da tartışılması lazım. Barajların da aşağıya çekilmesinin Türkiye demokrasisi açısından faydalı olacağını düşünüyorum'' dedi. Kurtulmuş, kabinede değişiklik iddialarına ilişkin ise, "Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Gerektiğinde istişareleri yaparak o süreçleri yönetecektir." ifadelerini kullandı.

Haber 03-03-2021 12:45

Seçim barajında gündem yaratacak değişiklik! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu

Siyasi Partiler ve Seçim Yasası taslağında sona gelindi. Taslağa göre ülke genelinde seçim barajı yüzde 7'ye düşerken, ittifaklar için seçim barajı yüzde 14'e yükselecek.

Haber 22-02-2021 11:11

Son dakika seçim barajı iddiası: İttifaka giren partiler için yükselecek, ittifaka girmeyen parti için düşürülecek

Ankara'da kulisleri sarsan bir iddia ortaya atıldı. AK Parti ve MHP'nin üzerinden çalıştığı yeni Seçim Kanunu'na göre seçim barajı; ittifaka giren partiler için yükselecek, ittifaka girmeyen parti için düşürülecek.

Haber 12-02-2021 10:27