Sedef Haberleri

Sedef hastalığı nedir, neden olur? Sedef hastalığı belirtileri ve tedavisi

Sedef hastalığı, deriyi etkileyen kronik bir inflamatuar bir rahatsızlıktır. Genellikle ciltte kızarıklık, pullanma, kabuklanma ve kaşıntı gibi semptomlarla kendini gösterir. Bu hastalık, genellikle döküntülerin belirgin olduğu bölgelerde, özellikle dirsekler, dizler, saç çizgisi, bel ve tırnaklar gibi bölgelerde ortaya çıkar. Ancak sedef hastalığı sadece ciltte değil, bazen eklem ağrısı ve şişmesi gibi eklem semptomları da yol açabilir.

Haber 23-03-2024 11:43

O mesleğin tek kadın ustası 'En fazla 3 ay çalışırsın dediler, 12. yılıma girdim'

Gaziantep’te, erkek mesleği olarak bilinen sedef kakma sanatının tek kadın ustası olan Nurgül Türkmen, kadın olarak karşılaştığı tüm zorluklara rağmen mesleğinin inceliklerini ustalıkla sürdürüyor.

Kadin 08-03-2024 14:59

İbn-i Sina'nın şifa kaynağı önerisi! Vücudu baştan aşağı yenileyerek temizliyor

İbn-i Sina binlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği önerilerle günümüze ışık tutuyor. Yaptığı çalışmalarda hastalıklara, yorgunluğa karşı doğal ilaçları öneren İbn-i Sina, vücudu temizlediğini söylediği bitkileri sıralamış. İşte her derde deva olan o bitkiler...

Haber 25-05-2023 11:55

Sedef taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Sedef taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Sedef taşı, doğal bir mineral olup, yıllar boyunca lüks ve güzellik sembolü olarak kullanılmıştır. İnce ve parlak bir yüzeyi vardır ve genellikle kabukları kaplayan iri birçok hücrenin içinde bulunur. Sedef, nadir bir taş olduğu için, özellikle mücevher yapımı için çok değerlidir. Sedef taşı sadece güzelliği ile değil, aynı zamanda dayanıklılığı ile de ünlüdür. Peki, sedef taşının özellikleri ve faydaları nelerdir?

Haber 10-04-2023 10:46

Sedef

Sedef Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sedef Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Öyle bir şeyden losyon yaptı ki... Her derde deva!

Cilt bakımı kadınlar için oldukça önem taşıyor. Cilt bakımında yapılan çeşitli uygulamalar cildin sağlığını bozabiliyor. Kadınlar evde yaptıkları maske tarifleri ile ciltlerinin daha güzel görünmesini sağlıyor. TikTok'ta ilginç cilt bakım maskesinin her derde deva olduğunu paylaşan Ashley Lemieux, çok sayıda etkileşim aldı.

Kadin 15-02-2023 16:10

Türkiye'de bir ilk: Birçok hastalığa deva olacağını iddia ediyor! Tıp fakültesi öğrencisinin ürettiği sabun talep patlaması yaşıyor

Cilt problemlerini geçirmek için çeşitli uygulamalar yapılıyor. Egzama, sedef, mantar hastalıklarının geçmesi için doğal ürünler aranıyor. Tıp fakültesi öğrencisi Semih Gürel'in yaptığı fındık sabunu cilt problemleri yaşayan kişiler tarafından talep patlaması yaşıyor.

Haber 25-01-2023 11:56

Sedef tedavi edilmezse tansiyon ve kalp hastalıklarını da tetikleyebiliyor

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz: - "Sedefin vücudun görünür yerlerinde olması insanlarda ciddi ruhsal yıkımlara, içe kapanma dahil birçok soruna yol açabiliyor. Bunların sonucunda da metabolik sendrom dediğimiz başka hastalıklara tansiyon, kalp hastalığına eğilimler artıyor" - "Moral bozan, günlük yaşamı olumsuz etkileyen sedeften kurtulmak artık mümkün, tedavide çokça seçenek var. Akıllı ilaçlar, haplar, iğneler kullanıyoruz"

Yurthaber 09-10-2022 11:05

Egzaması olanları uyardılar! Büyük risk altındalar

Milyonlarca egzamalı insan risk altında. Küresel kriz haline dönüşen maymun çiçeği virüsünün egzaması olanlara daha hızlı bulaştığı öne sürüldü. ABD’li bilim insanlarından gelen bu uyarı, endişeye neden oldu. İngiltere’de her 10 yetişkinden birinde ve her beş çocuktan birinin egzama şikâyeti var. Egzamayla yaşayanların sayısının ülkemizde, İngiltere’dekinden daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Haber 12-08-2022 12:14