Sever Haberleri

Yurtsever nasıl yazılır? Yurtsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Milletini ve yurdunu büyük bir tutkuyla sevip bu uğurda her türlü özveriye katlanan kişileri temsil eden yurtsever sözcüğü sıfat türündedir. Ayrıca bu sözcüğün birleşik yapıda olduğu bilinir. Bu da yaygın olarak kullanılsa da yurtsever sözcüğünün doğru yazılışının bazı durumlarda unutulmasına yol açar. Fakat yurtsever sözcüğünün doğru yazılışı bağlantılı olduğu kuralla birlikte açıklandığı zaman bu ifadenin yazılı dildeki kullanımı konusunda hata yapılmayacaktır.

Egitim 08-07-2023 11:53

Yardımsever nasıl yazılır? Yardımsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Hayırsever, hayırperver ve iyiliksever gibi sözcüklerle aynı anlamda kullanılan yardımsever kelimesinin birleşik yapıda olduğu bilinir. Bu nedenle yardımsever sözcüğünün yazılı dildeki yanlış kullanımlarına da rastlanır. Ancak bu birleşik sözcüğün TDK kapsamındaki kurallara göre incelenmesi sonucunda yazılı dildeki doğru kullanımı keşfedilebilir. Böylece ne anlama geldiği de açıklanan yardımsever sözcüğü, farklı bağlamlarda Türkçe yazım kuralları ihlal edilmeyecek şekilde kullanılabilir.

Egitim 08-07-2023 11:25

Ulussever nasıl yazılır? Ulussever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Milliyetperver ifadesiyle aynı anlamı taşıdığı bilinen ulussever sözcüğünün bitişik mi ayrı mı yazıldığı hakkında araştırma yapıldığı görülür. Çünkü bu sözcüğün ulus ve sever kelimelerinin bir araya getirilmesi sonucunda oluştuğu bilinir. Ulussever sözcüğünün hangi birleşik kelimeler kategorisine dahil olduğunun öğrenilmesi için ise yapısının incelenmesi gerekir. Dolayısıyla bu sözcüğün içerdiği kelimeler ve sonundaki –er eki üzerine önemli açıklamalar yapılmalıdır.

Egitim 06-07-2023 14:08

Sulhsever nasıl yazılır? Sulhsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İkinci sözcüğü Türkçedeki sıfat-fiil eklerinden olan /–er/ ile biten sulhsever kelimesinin birleşik yapıda olduğu bilinir. Bu bilgiden yola çıkıldığı takdirde ise incelenen sözcüğün yazılı dildeki doğru kullanımı hakkında açıklama yapılabilir. Bitişik mi ayrı mı yazıldığı sıklıkla araştırılan sulhsever sözcüğü barışsever ile aynı anlamdadır. Bu sözcüğün doğru yazılışının kontrol edilmesi için sulhsever kelimesinin TDK güncel sözlüğü üzerinden incelenmesi de uygundur.

Egitim 05-07-2023 15:19

Sever

Sever Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sever Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Müziksever nasıl yazılır? Müziksever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yaygın olarak kullanılan birleşik sözcüklerin her birinin nasıl yazılması gerektiği belirlenirken belli başlı kurallar devreye girer. Dolayısıyla bir birleşik sözcük olan ve günlük yaşamda sıklıkla kullanılan müziksever ifadesinin doğru yazılışının hangi kurala göre belirlendiği açıklanmalıdır. Bu sayede müziksever sözcüğünün yazılı dildeki kullanımı konusunda hata yapılmaması mümkün hale gelecektir. Müziksever TDK'ye göre ayrı mı bitişik mi yazılır?

Egitim 04-07-2023 14:18

Milliyetsever nasıl yazılır? Milliyetsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Arapça ve Türkçe olan iki ayrı sözcüğün bir araya gelmesiyle oluşan milliyetsever kelimesinin birleşik yapıda olduğu bilinir. Bu doğrultuda pek çok kişinin milliyetsever sözcüğünün nasıl yazılması gerektiği hakkında bilgi edinmeye çalıştığı söylenebilir. TDK tarafından kullanıcılara sunulan detaylı bilgiler ise bu birleşik sözcüğün yazılı dildeki kullanımı hakkında bilgi edinilmesini kolaylaştırır. Milliyetsever ayrı mı bitişik olarak mı yazılır?

Egitim 03-07-2023 23:14

Sporsever nasıl yazılır? Sporsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yer alan birleşik sözcüklerin doğru yazılışlarının nedenleriyle birlikte öğrenilmesi önem arz eder. Günlük yaşamda sıklıkla karşılaşılan kalıplaşmış birleşik sözcüklerin bile bazı durumlarda yanlış yazıldığına rastlanır. Sporsever gibi yaygın olarak kullanılan ifadelerin doğru yazılışları hakkında bilgi sunulması mühimdir. Sporsever sözcüğünün hangi kurala bağlı olarak nasıl yazılması gerektiği ise TDK tarafından kullanıma sunulan kaynaklardan öğrenilebilir.

Egitim 02-07-2023 13:24

Milletsever nasıl yazılır? Milletsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe gibi zengin bir dilin pek çok birleşik sözcüğü içerdiği görülür. Bu birleşik sözcüklerin bir kısmı bitişik, diğer bir kısmı ise ayrı olarak yazılır. Dolayısıyla iki ayrı sözcüğün bir araya getirilmesiyle oluşan milletsever kelimesinin yazılı dildeki doğru kullanımının da sıklıkla araştırıldığı söylenebilir. Söz edilen bu sözcüğün doğru yazılışının nasıl olduğu ise TDK Yazım Kuralları Kılavuzu kapsamındaki bilgiler sayesinde nedenleriyle beraber açıklanabilir.

Egitim 02-07-2023 12:40

Sinemasever nasıl yazılır? Sinemasever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Birleşik yapıdaki bir sözcüğün nasıl yazılması gerektiği konusunda bilgi alınması amacıyla TDK Yazım Kuralları Kılavuzu’na başvurulur. Sinemasever de TDK kapsamındaki kurallar dikkate alındığı zaman doğru yazılışı hakkında açıklama yapılabilen bir birleşik kelimedir. Bununla birlikte TDK güncel sözlüğü üzerinden bu sözcüğün anlamıyla birlikte Türkçe yazım kurallarına uygun olan yazılışı da öğrenilebilir. Sinemasever ayrı mı bitişik mi yazılır?

Egitim 29-06-2023 13:04