Sezai Temelli Haberleri

Yeşil Sol Parti Milletvekili Sezai Temelli hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti (YSP) Muş Milletvekili Sezai Temelli hakkında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin açıklamaları nedeniyle resen soruşturma başlattı.

Haber 06-10-2023 18:20

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kürt sorunu' açıklaması! Selahattin Demirtaş'tan yanıt geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorunuyla ilgili HDP'yi meşru organ görebiliriz" açıklamasına yanıt veren Selahattin Demirtaş, HDP'nin Kürt sorunu olmak üzere Türkiye'nin tüm sorunları çözmeye talip olduğunu belirterek adres olarak TBMM'yi gösterdi.

Haber 21-09-2021 15:10

Son Dakika: HDP'yi kapatma davası! İddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı

Son dakika haberine göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle hazırlanan 609 sayfalık iddianamede, partinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi. İddianamede siyasi yasak istenen isimler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.

Haber 18-03-2021 12:01

Kadir İnanır tartışmasına HDP'den ilk yorum! Çok sert sözler

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Kadir İnanır'a yönelik bir saldırı gerçekleşti. Neden? Çünkü sevgili Selahattin Demirtaş'ın bir eseri tiyatroda sahnelenmiş. Buna tahammül edemeyen, iki satır kompozisyon ödevi yazmaktan aciz, iki cümle kuracak olsa promptere muhtaç olan zihniyet kalktı Kadir İnanır'a, Selahattin Demirtaş'a saldırdı. Sen önce bir okumayı, yazmayı öğren. Sanat senin neyine, sanata laf etmek senin ne haddine." dedi.

Haber 14-01-2020 14:58

Sezai Temelli

Sezai Temelli Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sezai Temelli Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sezai Temelli, Gençlik Meclisleri 2. Konferansında konuştu:

"HDP olarak özellikle Türkiye'de, daha geniş çeperde hem Orta Doğu hem Avrupa'da bir fikriyatımız var ve bunu örgütlüyoruz"

Haber 12-01-2020 12:36

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ağrı'da konuştu:

"Tükenmiş bir iktidarla artık geleceğimizi, halklarımızın ve toplumumuzun tükenmesini istemiyoruz. O yüzden ülke bir an önce erken seçime gitmelidir"

Yurthaber 09-01-2020 15:33

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Kanal İstanbul yanlış projedir

"Bunu bütün bilim insanları söylüyor. Birkaç tane televizyona çıkan bilim adamı kisvesi adı altına konuşanlar var. Gerçek bilim insanı zaten böyle bir projeye başından karşı çıkar "

Yurthaber 04-01-2020 16:11

Bakan Soylu'dan HDP'li Temelli'ye yerli otomobil cevabı: Onun pilden anladığı C4'e takılan pil

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin yerli otomobil ile ilgili "Bir pilli araba yaptılar. Bunu öyle bir anlatıyor ki mucize" şeklindeki sözlerine yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Onun pilden anladığı C4'e takılan pil" dedi.

Trend 30-12-2019 00:26

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den yerli otomobil açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerli otomobile ilişkin, "Yok, daha ortada araba yok, İtalya'da yaptırıp getirmişler. Bir pilli araba yaptılar. Bunu öyle bir anlatıyor ki, mucize. Ne zaman üretileceği belli değil. Motoru ise zaten yok ama bu yerli ve milli. Kafayı yerli ve milliye takmışlar." ifadelerini kullandı.

Haber 29-12-2019 19:02

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Bütçe hakkına sahip çıkmalıyız

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: "Bütçe hakkına sahip çıkmalıyız"

Haber 14-12-2019 16:30

2020 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: - "Sandık bir an önce halkın önüne konulmalıdır. Erken genel seçim tüm siyaset kurumunun ve toplumun acil gündemi olmalıdır" - "Kayyum düzeniyle halka Anayasa'da tanınan seçme ve seçilme hakkı resmen ortadan kaldırılmıştır. Seçmen iradesi ve Anayasa yok hükmünde sayılmıştır" - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: - "Bu bütçeye baktığınızda ortak zenginliğimizden yoksun bırakılmışlığımızı, topyekun yoksulluğu görürsünüz. Bütçe olma vasfını yitirmiş bu metne baktığımızda demokrasi yoksunluğunu görürsünüz"

Haber 09-12-2019 20:30

HDP'den erken seçim çağrısı! 'Demokratik bir Türkiye için...'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Tunceli İl Başkanlığının 3. Olağan İl Kongresine katıldı. Erken seçim çağrısı yapan Temelli, "Erken seçimi, bütçe hakkımız için istiyoruz, adaletli bir Türkiye için demokratik bir Türkiye için istiyoruz." diye konuştu.

Haber 01-12-2019 16:24

HDP TBMM Grup Toplantısı

Eş Genel Başkan Sezai Temelli: - "Kayyum rejimine karşı demokratik parlamenter rejim olsun diye mücadele ediyoruz. Demokrasi önündeki en büyük engel olan AKP-MHP ittifakını tarihin kara sayfalarına gömmek için erken seçim çağrısı yapıyoruz"

Haber 26-11-2019 14:32

HDP, belediyelere yapılan görevlendirmelere ilişkin deklarasyon yayınladı

HDP'nin yayınladığı deklarasyonda erken seçim çağrısı yapıldı - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: - "Kürt ittifakımız sadece seçimlerle sınırlı değildir, Kürt halkının geleceğinin ittifakıdır" - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: - "İktidar hala bizim geri adım atacağımıza inanıyor. Bunu yapmayacağımızı defalarca dile getirdik"

Haber 20-11-2019 16:20

HDP Mersin İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: - "Emekçilerin, kadınların, gençlerin, halkların, tüm farklı inançların bir arada yaşayabileceği demokratik bir ülke için birlikte hareket edelim"

Haber 17-11-2019 14:27

HDP TBMM Grup Toplantısı

Eş Genel Başkan Sezai Temelli: - "2020 bütçesi, bundan önceki bütçelerde olduğu gibi halkın ihtiyaçlarından çok iktidarın, müteahhitlerin, aile efradının, silah tüccarlarının ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış" - "Kürt halkının iradesini kayyum atayarak yok saymak, siyaseten tükenmişliğin, aczin ve Kürt düşmanlığının itirafından başka bir şey değildir"

Haber 12-11-2019 14:04

HDP İstanbul İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: - "Bu ülkede ezilenin, sömürülenin, yok sayılanın, inkar edilenin ortak mücadelesiyle bu ülkenin barışını da demokrasisini de özgürlüğünü de bu ülkenin halkları yaratacaktır. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın"

Haber 03-11-2019 16:55

20 milletvekiline ait 31 dokunulmazlık dosyası Meclis'te

HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan ile 18 milletvekiline ait 31 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı.

Haber 24-10-2019 16:12

Şehit babasından, HDP'li Temelli'ye tepki

Diyarbakır'da şehit babası, esnaf ziyareti yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'ye, "Ben şehit babasıyım, oğlumu öldürdüler" diyerek tepki gösterdi.

Haber 24-10-2019 15:52

HDP TBMM Grup Toplantısı

Eş Genel Başkan Sezai Temelli: - "(Bazı belediyelere kayyum atamaları) Mecliste halkın iradesi yerine kayyumlara sahip çıkılıyor. Meclisteki tüm milletvekillerini uyarıyoruz; hangi partiden olursanız olun unutmayın, halkların temsilcilerisiniz. Öncelikle halkın, halkların iradesine sahip çıkacaksınız. Üç gün boyunca Meclis çalışmalarına katılmayacağız. Bu tavrı protesto edeceğiz" - "Suriye'nin bütün meseleleri Suriye halkları tarafından çözülmelidir. Suriye halkları, demokratik bir müzakere süreciyle geleceklerini inşa edebilmelidirler"

Haber 22-10-2019 14:40

HDP Eş Genel Başkanı Temelli'ye İzmir'de sözlü tepki

İzinsiz basın açıklaması yapmak isteyen Sezai Temelli ve HDP'li milletvekillerine bazı vatandaşlar slogan atarak tepki gösterdi

Yurthaber 17-10-2019 18:26

HDP Eş Genel Başkanı Temelli'ye İzmir'de sözlü tepki

İzinsiz basın açıklaması yapmak isteyen Sezai Temelli ve HDP'li milletvekillerine bazı vatandaşlar slogan atarak tepki gösterdi

Haber 17-10-2019 18:24

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye'nin askeri varlığı dahil, Suriye topraklarından kendi sınırlarına çekilmesi gerektiğini savunarak "Suriye'nin siyasi geleceğine Suriye halkları karar vermeli, Türkiye de buna saygılı olmalıdır." dedi.

Haber 10-10-2019 18:12

HDP'li Buldan ve Temelli ile 3 milletvekili hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamaları nedeniyle HDP'li Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile milletvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven ve Berdan Öztürk hakkında soruşturma başlatıldı

Haber 10-10-2019 11:18

HDP'li Pervin Buldan ve Sezai Temelli hakkında soruşturma başlatıldı

Son dakika haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklamaları nedeniyle HDP'li Pervin Buldan ve Sezai Temelli hakkında soruşturma başlattı.

Haber 10-10-2019 10:59

Meclise yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin de aralarında bulunduğu 44 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu

Haber 02-10-2019 16:54

HDP TBMM Grup Toplantısı

Eş Genel Başkan Sezai Temelli: - "Yargı reformu paketi tam bir fiyasko. Pakette siyasetçilere özgürlük, evrensel hukuk ve ifade özgürülüğüne dair bir düzenleme yok. Yargı reformu paketi değil, bir göz boyama paketi. Gerçek anlamda bir yargı reformuna ihtiyacımız var" - "(İstanbul depremi) Bu depremle beraber anladık ki İstanbul büyük depreme hazır değil. Deprem toplanma alanları bile kalmamış. Oralara bile inşaat yapmışlar"

Haber 02-10-2019 14:48

HDP'ye destek ziyareti

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB temsilcilerinden oluşan heyet, üç büyükşehir belediyesine kayyum atanması dolayısıyla HDP'ye destek ziyaretinde bulundu

Haber 28-08-2019 12:32

HDP Eş Genel Başkanı Temelli Tunceli'de

Temelli, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde PKK'lı teröristlerce döşenen el yapımı paylayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ayaz ve 4 yaşındaki Nupelda Güloğlu kardeşlerin ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Haber 28-07-2019 19:26

HDP Eş Genel Başkanı Temelli Tunceli'de

Temelli, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde PKK'lı teröristlerce döşenen el yapımı paylayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ayaz ve 4 yaşındaki Nupelda Güloğlu kardeşlerin ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Yurthaber 28-07-2019 19:25

ÖDP kurucularından Haydar İlker'in ölümü

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, hayatını kaybeden ÖDP kurucu üyelerinden Haydar İlker için düzenlenen anma etkinliğine katıldı

Haber 24-07-2019 15:07

HDP TBMM Grup Toplantısı

Eş Genel Başkan Sezai Temelli: - "Orta gelir tuzağına düşmüş, çok ciddi iktisadi sorunları olan bir ülke var. Bu sorunların çözümsüz kalmasının yegane nedeni, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Bugünkü sistemin yaratmış olduğu bu tahribatı aşmanın yegane yolu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden bir an önce kurtulmamızdır"

Haber 09-07-2019 15:15

HDP TBMM Grup Toplantısı

Eş Genel Başkan Sezai Temelli: - "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle Türkiye'nin yol alması mümkün değil. Türkiye krizlerle boğuşuyor ve giderek daha fazla krizlere sürükleniyor. Krizlerden bu sistem ile çıkmak olası değil" - "İstanbul'u ayağa kaldırdık. İstanbul seçimlerini bir referanduma çevirdik. Bu, Türkiye siyasetinde 31 Mart'ta yaratmış olduğumuz umudun büyümesidir"

Haber 02-07-2019 15:01

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli:

"Türkiye, eşit yurttaşlık temelinde bir anayasayı var etmelidir"

Yurthaber 25-06-2019 12:56

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli:

"Türkiye, eşit yurttaşlık temelinde bir anayasayı var etmelidir"

Haber 25-06-2019 12:55

HDP'den İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama!

İstanbul seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'na destek veren HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli seçim sonuçlarını değerlendirdi. Temelli "Sonucun belirleyeni HDP'nin yaklaşımı olmuştur" dedi

Haber 23-06-2019 22:46

HDP'den İstanbul seçimi açıklaması

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli'nin imzalarıyla yapılan yazılı açıklamadan: - "İki tarihsel blok arasında taraf olmamaya ve üçüncü yol stratejisini kararlı ve ısrarlı bir şekilde sürdürmeye dayalı olarak, HDP’nin İstanbul seçimlerine yönelik seçim stratejisinde ve taktik adımlarında bir değişiklik söz konusu değildir"

Haber 21-06-2019 13:32

Temelli esnafı ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: - ''(Yıldırım-İmamoğlu ortak yayını) Uzun yıllar sonra, adayların bir arada olduğu bir programı izledi Türkiye. Böyle programların yapılmasını zaten çok olumlu buluyoruz''

Haber 17-06-2019 19:27

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den seçim açıklaması: Oylarımızı İmamoğlu'na vereceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerine ilişkin, "Bugün AK Parti-MHP bloğunun karşısında Ekrem İmamoğlu vardır. O yüzden de gideceğiz oylarımızı İmamoğlu'na vereceğiz." dedi.

Haber 16-06-2019 20:51

HDP Çukurova Bölge Konferansı

Eş Genel Başkan Sezai Temelli: - "Suriye barışının önünü açmak için demokratik Suriye anayasası üzerinde ortaklaşacak bir zemini var etmek, buna katkı sunmak gerekiyor"

Haber 14-06-2019 12:21

HDP TBMM Grup Toplantısı

Eş Genel Başkan Sezai Temelli: - "Nerede bir kayyum varsa süpüreceğiz. Duyduk ki İstanbul'da bir kayyum varmış, şimdi de onu süpürmeye gidiyoruz" - "İstanbul seçimleri aynı zamanda Tatvan, Muş, Bitlis, Viranşehir, Şırnak seçimidir. Bu bilinçle orada olacağız, oylarımızı kullanacağız"

Haber 11-06-2019 14:55

HDP TBMM Grup Toplantısı

Eş Genel Başkan Sezai Temelli: - "23 Haziran İstanbul seçimlerinde, bir kez yendiğimiz ama yenildikçe doymayan bu iktidarı bir kez daha yeneceğiz" - "19 Mayıs'ın ruhuna vakıf olmayanlar, 19 Mayıs'ı kutlama bahanesi ile Cumhur İttifakı'na iman tazelemeye gittiler. Tespih taneleri gibi dizilmişler bir de fotoğraf çekilmişler"

Haber 21-05-2019 15:02

Meclise yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin de aralarında bulunduğu 25 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu - Meclise gelen dosya sayısı 382'ye ulaştı

Haber 20-05-2019 11:09

Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin de olduğu 9 HDP'li isim için fezleke!

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin de aralarında bulunduğu 9 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber 09-05-2019 12:55

HDP TBMM Grup Toplantısı

Eş Genel Başkan Sezai Temelli: - "YSK, 36 gün boyunca bu halkı oyaladı ve sonunda kalktı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yenileme kararını verdi. AKP-MHP bloğunun noterine dönmüş ve iktidardan ne talimat gelirse onu yerine getiren bir YSK var" - "Öcalan ile bir saatlik kısıtlı bir görüşme gerçekleşti. Gecikmiştir, eksiktir ama hukuki anlamda olumlu bir adım olduğunu söyleyebiliriz"

Haber 07-05-2019 14:44

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: YSK tuzak kurmuş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Seçimleri kazanmasına rağmen Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilmiş arkadaşlarımızın mazbataları verilmedi. Yüksek Seçim Kurulu bir tuzak kurmuş. Bunu asla kabul etmiyoruz" dedi.

Haber 30-04-2019 16:13

HDP TBMM Grup Toplantısı

Eş Genel Başkan Sezai Temelli: - "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ittifakından bahsediyor. Malzeme bozuk olunca ambalajı değiştirirler. Baktılar Cumhur İttifakı olmuyor şimdi bunun ambalajını değiştiriyorlar, Türkiye ittifakı olarak sunma peşindeler ama halk artık bu malzemeyi gördü" - "YSK, hem seçim öncesi hem de sonrası yaptıklarıyla Türkiye tarihinin kara bir sayfasını var etti. Bir utanç sayfası. Tarih sizi yazdı, unutmayacak"

Haber 30-04-2019 15:23

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli:

"Her gün hak mücadelesi, insan hakları mücadelesi verenlere yönelik şiddet, saldırı ve gözaltılarla karşı karşıya kalıyoruz"

Haber 22-04-2019 15:13

HDP Eş Genel Başkanı Temelli:

"İtirazları değerlendirirken de mazbataların verilmesi konusunda da YSK üzerine düşeni bir an önce yapmalı, anayasanın ya da yasaların dışına düşmemelidir"

Yurthaber 07-04-2019 14:36