Spiral (Rahim İçi Araç) Haberleri

Britney Spears babasına açtığı vasilik davasında anlattı: Bana ilaçlar vererek...

Britney Spears, babası Jamie Spears'ın hayatını ve parasını kontrol ettiği 13 yıllık vasiliğin sona ermesi için açtığı, 'kölelikten kurtulma' davası diye nitelendirdiği duruşmada, dün ilk kez ifade verdi. Britney Spears'ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Magazin 24-06-2021 13:48

En etkili doğum kontrol yöntemleri hangileri? Prezervatif mi, hap mı?

Doğum kontrolü, gebeliği önlemek için kullanılan herhangi bir yöntemdir. Prezervatifler, spiraller, doğum kontrol hapları, sperm öldüren jeller ve vazektomi gibi birçok farklı doğum kontrol yöntemi vardır. Peki bu doğum kontrol yöntemleri yüzde yüz koruyuculuk sağlıyor mu, en iyisi hangisi?

Kadin 17-02-2021 08:40

Rahim içi sistem yüzde 99 koruma sağlıyor

Doğum kontrol haplarının gebeliği önleyen ve kanamayı azaltıcı özelliği ile rahim içi araçların (spiral) uzun vadeli kullanım kolaylığını tek bir yöntemde birleştiren Rahim İçi Sistem (RİS), yüzde 99,8 koruyuculuk oranı ile tüplerin bağlanmasıyla karşılaştırılabilir düzeyde etkin bir koruma sağlıyor.

Haber 11-06-2005 00:11

Evlenmek üzere olan çiftlere öneriler! Korunma yöntemlerine dikkat edin

Öncelikle yeni evlilikteki korunma oldukça önemli bir konudur. Bu dönemde sık sık ilişki olduğu için korunma yönteminin de koruyuculuğu yüksek, etkin bir metod olması gerekir. Ancak bu dönemde her türlü korunma yöntemi uygun olmayabilir ve hastalar tarafından da kabul görmeyebilir. Örneğin, sprial yeni evli, çocuk doğurmamış çiftler arasında pek kabul görmemektedir. Sprialle korunmayı daha çok doğum yapmış kadınlar tercih ediyor.

Haber 24-12-2004 06:21

Kadınlar nasıl korunuyor?

Adana İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Tanju Altunsu, ülkemizde evli kadınların yüzde 71'inin gebeliği önleyici yöntem kullandığını ve halen en yaygın yöntemin rahim içi araç (RİA) olduğunu söyledi.

Haber 22-12-2004 11:10