Şükür Duası Haberleri

Miraç Kandili duası oku: Miraç Kandili duası Türkçe meali (anlamı), Arapça okunuşu, fazileti ve faydaları

Miraç gecesini ibadet ve dua ile geçirmek isteyen vatandaşların gündeminde Miraç gecesinde okunacak dualar ve sureler bulunuyor. Miraç Kandili, Recep ayının 26. gecesi, yani yarın 27 Şubat'ta idrak edilecek. Peki Miraç Kandili duası okunuşu nasıldır? Miraç Kandili'nde nasıl ibadet edilir? İşte Miraç Kandili duası Arapça yazılışı, Türkçe anlamı, meali ve tefsiri ile ilgili tüm detaylar...

Haber 02-06-2022 11:26

Şükür duası okunuşu: Şükür duası Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali & tefsiri

Allah’ın bizler için verdiği nimetleri saymakla bitiremeyiz. Gördüğümüz ve göremediğimiz her şeyin yaratıcısı olan Allah’a şükranlarımızı sunmak için bol bol şükretmemiz gerekir. Şükretmenin farklı yöntemlerini görebileceğiniz yazımızda Şükür duası okunuşu, Şükür duası Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali & tefsiri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabileceksiniz.

Haber 02-06-2022 10:12

Berat Kandili'nde okunacak dualar nelerdir? Berat Kandili'nde yapılacak ibadetler nelerdir?

Mübarek üç aylar içerisinde olduğumuz günlerde Berat Kandili de bugün idrak ediyor. Müslümanlar "Berat Kandili'nde okunacak dualar neler? Yapılacak ibadetler nelerdir?" sorusunu sorguluyor. Peki Berat Kandili'nde okunacak dualar nelerdir? Berat Kandili'nde yapılacak ibadetler nelerdir? İşte merak edilenler!

Haber 17-03-2022 16:24

Üç aylarda hangi dualar okunur? 3 aylarda ne zaman oruç tutulur? 3 aylarda hangi tesbih ve zikirler çekilir?

Müslümanlar için önemli bir ay olan mübarek üç aylar başladı. Üç aylarda bol bol dua etmek isteyen vatandaşlar, bu mübarek aylarda hangi duaların okunması gerektiğini araştırmaya koyuldu. İbadetlerle geçirilecek olan ve müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylarda orucun ne zaman tutulacağı da sorgulanıyor. Peki üç aylarda hangi dualar okunur? 3 aylarda ne zaman oruç tutulur? Üç aylarda hangi tesbih ve zikirler çekilir?

Haber 09-02-2022 10:39

Şükür Duası

Şükür Duası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Şükür Duası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Regaip Kandili duası: Mübarek kandil gecesi okunacak dualar ve yapılacak ibadetler nelerdir? Kandilde hangi dualar okunur zikirler çekilir?

İslam aleminin beklediği Regaip Kandili idrak etti. Bu mübarek günde namaz kılmak, Kur'an-ı Kerim okumak, ziyaretlerde bulunmak, küsleri barıştırmak, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek yapılacak ibadetler arasında yer alıyor. Regaip Kandili'nde edilen duaların geri çevrilmeyeceğine inanılır. Regaip Kandili'nde hangi dualar okunur? Regaip Kandili gecesi okunacak dualar...

Haber 03-02-2022 23:44

Regaip Kandili'nde okunacak dualar nelerdir? Regaip Kandili'nde hangi dualar okunur?

Her gün her saat dua edilebilir ancak İslam alemi kandil gecelerine ayrı bir önem vermektedir. Bu gecelere özel dualar, namazlar kılınır. Allah'a verdiği sağlık ve nimetler için şükredilir. Eğer müminlerin bir isteği varsa da bu dualar aracılığıyla Allah'a iletilir. Regaip kandilinde okunacak dualar, pek çok Müslümanın gündeminde yer alıyor.

Haber 03-02-2022 23:18

Regaip Kandili'nde neler yapılır, nasıl ibadet edilir? Regaip Kandili'nde yapılması gerekenler

3 Şubat tarihinin gelmesi ile birlikte Regaip Kandili de idrak etti. Müslümanlar bu mübarek günde bolca ibadet ediyor ve sevdiklerine günün anlam ve önemine uygun mesajlar gönderiyorlar. Peki Regaip Kandili'nde neler yapılır, nasıl ibadet edilir? İşte Regaip Kandili'nde yapılması gerekenler!

Haber 03-02-2022 16:14

Muharrrem ayı ne zaman? Muharrem orucu ne zaman kaç gün tutulur? Muharrem ayında yapılacak ibadetler neler?

Hicri takvime göre muharrem ayı, yılın birinci ayıdır. Muharrem ayında savaşmak eskiden yasaktı. Muharrem ayı 7 Eylül 2021'de bitecek ve 8 Eylül 2021'de Safer ayı başlayacak. İslam dininde kutsal olduğu kabul edilen muharrem ayında yapılacak ibadetleri haberimizde derledik. İşte ayrıntılar...

Haber 09-08-2021 01:17

Kurban keserken hangi dualar okunur? Kurban sonrasında hangi dua okunur?

Kurban Bayramı’nda vacip olan kurban kesme ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurban keserken ve kestikten sonra okunacak duaları araştırıyor. Belirli şartlar altında usulüne uygun olarak kesilen küçükbaş veya büyükbaş kurbanlıkları keserken, dualar okunur ve niyetler edilir. Kurban keserken, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da bulunuyor. Peki kurban keserken hangi dualar okunur? Kurban kestikten sonra ne duası okunur?

Haber 19-07-2021 15:01

Oruca nasıl niyet edilir? İşte oruç tutmak için okunacak dualar

Mübarek Ramazan ayı geldi çattı. Bu gece ilk sahuruna kalkacak olan Müslümanlar oruç tutmak için okunması gereken duaları araştırıyor. Peki, oruca nasıl niyet edilir? İşte oruç tutmak için okunacak dualar...

Haber 12-04-2021 22:34

Rebiülevvel ayı ne zaman başlayacak 2021? Rebiüevvel ayında yapılması gereken ibadetler ve dualar nelerdir?

Rebiülevvel ayı İslam dünyası için manevi değeri en yüksek aylardan biridir. Hz. Muhammed’in doğduğu ay olan Rebiülvvel ayı 2021 ne zaman? sorusu arama motorları üzerinde en çok araştırılan konulardan biri oldu. İslam dininde olanlar Rebiülevvel ayında okunacak dualar ve hadisler hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Rebiülevvel ayı 2021 ne zaman? İşte yanıtı!

Haber 06-03-2021 00:23

En güzel yemek duaları - Peygamber Efendimizin yemek duası

Peygamber Efendimiz için hiçbir nimeti israf etmediği, bir şeyler yeyip içtikten sonra da dua okuduğu söylenir. Alimler Allah'ın sunduğu nimetleri yedikten sonra bir sünnet olarak Peygamber Efendimizin yemek duasının okunmasını tavsiye eder. Bu yazımızda sizlere Peygamber Efendimizin yemek duası başta olmak üzere en güzel yemek duaları hakkında çeşitli bilgiler vereceğiz.

Haber 07-10-2020 12:02

Ayasofya kararı sonrası sonrası 81 ilde şükür duası

Ayasofya kararının ardından AK Parti Gençlik Kolları 81 ilde sabah namazı sonrası şükür duası programı düzenledi. İstanbul'da da camilerde sabah namazının ardından şükür duaları edildi.

Haber 11-07-2020 07:33

AK Parti Gençlik Kollarından Ayasofya için şükür duası

AK Parti Gençlik Kolları, Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması dolayısıyla 81 ilde sabah namazına müteakip şükür duası programı düzenledi - AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Büyükgümüş: "Hakikaten 100 yıla yakın bir süredir milletimizin içinde buruk bir acı, kalbini sıkıştıran bir durumdu Ayasofya'nın müze olarak vatandaşlarımızla buluşması" - "Süreç boyunca 'işte olmazdı, öyleydi, böyleydi' kamuoyu çok açıklama gördü. Ama hem dünyada olup bitenler açısından, hem Türkiye'de olup bitenler açısından dün meseleye son nokta koyulmuş oldu" - "İnşallah 24 Temmuz'dan sonra Ayasofya'nın kapılarını ibadete açmasıyla birlikte, o caminin kubbelerinden yükselecek olan tüm manayla birlikte, hiçbir şey İslam dünyasında eskisi gibi olmayacak"

Yurthaber 11-07-2020 06:51

Şanlıurfa'da şükür duası

Siverek ilçesinde vatandaşlar, tarım arazilerinin yeterli yağış alması nedeniyle şükür duası etti

Haber 11-03-2018 17:30