Sultan Alparslan Haberleri

Sultan Alparslan tarihte nasıl ve ne zaman tahta geçti? Sultan Alparslan kimdir, nasıl öldü?

Sultan Alparslan'ın nasıl tahta geçtiği merak edildi. Alparslan Büyük Selçuklu adlı sevilen tarih dizisi konusu ile dikkat çekiyor. Her pazartesi seyircisiyle buluşan Alparslan Büyük Selçuklu konusu kadar karakterleriyle ilgi çekiyor. Peki, Sultan Alparslan tarihte nasıl ve ne zaman tahta geçti? Sultan Alparslan kimdir, nasıl öldü?

Magazin

Sultan Alparslan'ın eşi kimdir? Sultan Alparslan'ın çocukları kimler? Tarihte Seferiye Hatun...

Alparslan Büyük Selçuklu adlı sevilen tarih dizisi konusu ile dikkat çekiyor. Her pazartesi seyircisiyle buluşan Alparslan Büyük Selçuklu konusu kadar karakterleriyle de merak uyandırıyor. Peki, Sultan Alparslan'ın eşi kimdir? Sultan Alparslan'ın çocukları kimler? İşte tarihte Seferiye Hatun...

Magazin

Sultan Alparslan dönemine ait altın sikke Ahlat Müzesi'nde sergileniyor

Sultan Alparslan dönemine ait altın sikke Ahlat Müzesi'nde sergileniyor

Yurthaber

GRAFİKLİ - Bizans ordusunu bozguna uğratan komutan: Sultan Alparslan

Malazgirt'te 951 yıl önce Bizanslıları mağlup ederek Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Sultan Alparslan, kararlılığı, cesareti, öngörüsü, zekası ve uyguladığı savaş taktiğiyle öne çıkıyor - Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Esra Çıplak: - "Halkına karşı oldukça adil, merhametli, hoşgörülü ve devlet adamı olarak ileri görüşlü. Askeri ve siyasi kararları iyi alan ve hükümdarlık süresine çok şey sığdıran önemli bir lider"

Yurthaber

Sultan Alparslan

Sultan Alparslan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sultan Alparslan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü etkinlikleri devam ediyor

Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü etkinlikleri devam ediyor

Yurthaber

Tiyatro sanatçıları, Konya'dan getirilen özel kıyafetlerle Sultan Alparslan'ı temsil ediyor

Tiyatro oyuncusu Taner Köse: - "Tasarımcılarımız dönemsel ve tarihsel danışmalar eşliğinde o döneme sadık kalacak şekilde günümüzdeki malzemelerle bu kostümleri işledi. O dönemi sergileyebileceğimiz kıyafetlerin benzerlerini yaptık"

Yurthaber

Ani'nin fethinin 958'inci yıl dönümü kutlandı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz: - "Fetih vardır bir şehri açar, fetih vardır bir toprağı vatan yapar ve öyle fetihler de vardır ki gönüllere girer, yepyeni ufuklar açar. İşte Ani'nin fethi de, sadece Kars'ın fethi değil, açılan yeni ufukla Anadolu'nun fethi vizyonunun da başlangıç noktasıdır"

Yurthaber