Sumak Suyu Tarifi Haberleri

Sumak suyunun faydaları nelerdir? Sumak suyu nasıl hazırlanır ve tüketilir?

Doğanın bize sunduğu nimetlerden biri olan sumak sıradışı lezzetiyle sofralarımızı süslerken aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda sunan bir bitki olarak karşımıza çıkar. Özellikle Orta Doğu ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan sumak kırmızı veya mor renkli meyveleri ile bilinir. Antioksidan bakımından zengin olmasının yanı sıra sumak suyu sindirim sistemini destekleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir dizi fayda sunar.

Haber 31-08-2023 23:51

Sumak nasıl kullanılır, nasıl tüketilmelidir? Sumak suyu nasıl hazırlanır, ne zaman içilir?

Sumak suyu Orta Doğu ve Akdeniz mutfağından gelen bir baharatlı içecektir. Sumak bitkisi üzümsü meyvelerden yapılan bir baharat olarak kullanılır ve özellikle Türkiye, Lübnan, İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerde popülerdir. Sumak suyu genellikle soğuk olarak servis edilir ve yemeklerle birlikte veya yemek öncesi bir aperitif olarak tüketilir. Ayrıca bazı sağlık faydaları olduğuna inanılır.

Haber 10-04-2023 11:58

Sumak nasıl tüketilir, hangi yemeklerde kullanılır? Sumak tozu nasıl kullanılır?

Son dönemlerde adını daha sık duyduğumuz sumak, insan sağlığı için önemli bir besindir. Sumak mutfağımızda da yerini alan ve birçok faydası bulunan bir baharattır. Bağışıklık güçlendirdiği düşünülen sumak, farklı şekillerde tüketilebilir. Kullanım açısından basit olan ve katılan yemeğe farklı bir lezzet katan sumak pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Sumak nasıl tüketilir, sumağın faydaları nelerdir?

Haber 28-10-2022 17:02

İltihaplara iyi geliyor, hazımsızlığı önlüyor! Sadece 1 bardak sumak suyunun faydaları şaşırtıyor

Lezzeti ve önemli faydaları ile çokça tüketilen bitkiler arasında bulunan sumak, suyu içilerek de tüketilebiliyor. Oldukça faydalı olan fakat suyunun faydalarını az kişinin bildiği sumak suyu, iltihaplara iyi geldiği gibi hazımsızlığa da çözüm olabiliyor. İşte sumak suyunun az bilinen faydaları...

Haber 24-09-2022 19:48

Her yerde satılıyor! Anne sütünü artırır, iltihapları söker, enerji verir, boğaz ağrısını şıp diye keser

Ekşi tatları seviyorsanız bu bitki tam size göre. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ağız sağlığı için suya katıp gargara yaparlar. Bakterileri öldürür, mikroorganizmaların çoğalmasını engeller. Polifenol bakımından zengindir. İltihap sökücü özelliği sayesinde vücudu rahatlatır. Hücreleri yeniler, yorgunluğu alır enerji verir. Gıda zehirlenmelerinde zehrin vücuttan atımını hızlandırır. Kısacası o kadar çok faydası var ki asla evinizden eksik etmeyeceksiniz.

Haber 09-04-2022 07:33

Faydaları dillerden düşmeyen sumak bitkisi suyu nasıl kullanılır?

Faydaları bitmek bilmeyen sumak hem yemeklere lezzet katmak, hem de sağlık için mutfaklarda sıkça kullanılır. Çok sağlıklı olan bu bitkinin özelliklerini, sumak yararlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Yemek 25-12-2020 14:10

Şifasıyla bilinen sumak suyu tarifi

Kilo vermek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği içeceklerden olan sumak suyunun faydalarını ve sumak suyu tarifini inceleyerek siz de kolayca yapabilirsiniz. Eğer direkt içmekten çekiniyorsanız salatalarınıza da katabilirsiniz.

Yemek 08-10-2020 17:54