Sürücü Belgesi Haberleri

Ehliyet o kişiler için artık hayal oldu! Uyku sorunu yaşıyorsanız dikkat: Sürücü belgesini yenilemek de mümkün olmayacak

Bu yılın sonu itibarıyla eski sürücü belgeleri geçerli olmayacak. 2016'da çıkan yasayla sürücü belgelerine 5 veya 10 yılda bir yenileme zorunluluğu getirilmişti. Uyku apnesi olanlar yeni ehliyet alamayacağı gibi ehliyetini yenileyemeyecek de, bu kişiler tedavi olmak zorunda. Düzenlemeyi "yasal zorunluluk" şeklinde ifade eden Prof. Dr. Mehmet Karadağ yılbaşından önce mutlaka hekime başvurulması yönünde uyarıda bulundu.

Finans 17-03-2024 12:14

Zenginler böyle demek ki diyerek kaydetti... Kadın sürücü meydan okudu: Arkadan çarpıp tekmeledi, yetmedi takip edip önünü kesti!

İstanbul'daki trafikte yaşanan bir kavga sosyal medyada gündem oldu. Kartal'da Özlem Ç.'nin kullandığı otomobil, Baran Gür'ün kullandığı hafif ticari araca arkadan çarptı. Kaza sonrası öfkeden deliye dönen Özlem Ç., aracı tekmeledi. Baran Gür'ün "Polis çağıracağım" sözüne "Senden mi korkacağım, polis çağır" diyerek yanıt veren Özlem Ç., uzun süre takip ederek otomobiliyle yolunu kesti. Baran Gür, o anları "Demek ki zenginler böyle" diyerek kaydetti.

Haber 19-02-2024 13:53

Yeni yıl öncesi yoğunluk: Zamdan etkilenmek istemeyenler akın etti! 990 TL'ye çıkacak...

Yeni yıla çok az bir süre kala ocak ayı itibarıyla pek çok kalemde artış olacağı öğrenildi. Bu nedenle özellikle şimdiden bazı işlemleri zamsız şekilde yapmak isteyen vatandaşlar resmi dairelerin yolunu tuttu. Yeni yılda ocak ayı itibarıyla pasaport defteri, kimlik ve sürücü belgesi bedelleri de artacak. Bu artıştan etkilenmemek isteyenler ise nüfus müdürlüklerine koştu ve dikkat çeken bir yoğunluk oluştu. Tüm bu işlemleri yaptırmak isteyenler için bugün son gün.

Finans 29-12-2023 13:16

39/4 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 39/4 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik içerisinde can ve mal güvenliğinin sağlanması için birtakım kurallar ortaya konmuştur. Bu kurallara uyulması bir zorunluluktur ve olası kazaların önüne geçilmesi ve trafik akışının düzenli bir şekilde sağlanması açısından önem arz etmektedir. Kurallara uymadığı tespit edilen sürücüler, cezai yaptırımlarla karşılaşmaktadır. Bu kurallardan birisi olan 39/4 trafik cezası nedir?

Haber 03-03-2023 17:32

Sürücü Belgesi

Sürücü Belgesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sürücü Belgesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

36/3-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 36/3-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Sürücülerin trafik kurallarına uyması önemlidir. Kurallara uymamak trafikte bulunan diğer sürücüler için tehlike oluşturabilmektedir. Kurallara uymadığı tespit edilen sürücülere cezai işlem uygulanır. Kimi kural ihlalleri sürücülerin ehliyetlerini kaybetmelerine yol açabilmektedir. 39/3-c trafik cezası da sürücü belgesinin iptal edilmesiyle ilgilidir. Peki, 36/3-c trafik cezası nedir?

Haber 24-02-2023 17:37

36/3-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 36/3-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Sürücülerin ve araç sahiplerinin uyması gereken kurallar ve kurallara uymayan kişilere uygulanacak cezalar Karayolları Trafik Kanunu’nda belirtilmiştir. Sürücüler ve araç sahiplerinin bu kurallara uymaları zorunludur. Kanunda yer alan 36/3-a trafik cezası da doğrudan sürücüleri ve araç sahiplerini ilgilendiren maddelerden biridir. Trafik kuralları içerisinde önemli bir yere sahip olan kurallardan birisi de 36/3-a trafik kuralıdır. Peki, 36/3-a trafik cezası nedir?

Haber 24-02-2023 17:36

Ehliyet kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri ne kadar oldu? İşte ehliyet kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri güncel fiyatlar!

Yeni yılın gelmesiyle ehliyet kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri de güncellendi. Sürücü adayları yeni fiyatları, yılın ilk günlerinde sorgulamaya başladı. Yeniden değerleme oranı 2023 yılı için yüzde 122.93 olarak belirlenirken ceza, harç ve vergilerde yükseliş oldu. Peki ehliyet kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri ne kadar oldu? İşte ehliyet kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri güncel fiyatlar!

Finans 02-01-2023 13:41

Son dakika: Değerli kağıtların bedeli ile yeni vergi ve harç miktarları belli oldu! Ehliyet, pasaport, kimlik kartı, aile cüzdanı...

Son dakika haberi... 2023 yılı değerli kağıtların satış bedelleri ile yeni vergi ve harç miktarları belli oldu. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği pasaport, ehliyet ve kimlik kartlarının harç ve satış bedelleri belli oldu. Buna göre, B sınıfı ehliyetin satış bedeli 624 liraya, harç bedeli ise 2 bin 489,90 liraya yükseldi. Pasaportlarda değerli kağıt bedeli 501 lira olarak belirlenirken, 3 yıldan fazla süreli pasaportların harç bedeli ise 3 bin 295,50 lira çıkarıldı. İşte güncel fiyatlar...

Finans 30-12-2022 20:08

Daha önce 7 defa daha kaçmış! Polisin kilometreler süren takibiyle yakalandı: Çocuk hasta mecbur kaldım

Bursa'nın İnegöl ilçesinde polisin dur ihtarına uymayıp kaçan sürücü, 10 kilometre süren kovalamaca sonucu yakalandı. Polisin yaptığı incelemede, ehliyeti de bulunmayan sürücünün daha önce 7 kez 'dur' ihtarına uymayıp kaçtığı ortaya çıktı. Sürücü Seyit A.Y. (26), neden kaçtığının sorulması üzerine "Çocuk hasta, 1 haftadır hastanede yatıyor. Çocuk olunca mecbur kaldım" dedi.

Haber 23-12-2022 00:48

Maltepe’de trafikte makas atan sürücüye para cezası

Maltepe D-100 Kara Yolu’nda trafikte makas atarak ilerleyen ve ehliyetsiz araç kullandığı öğrenilen sürücüye, ayrıca aracın sahibine toplam 9 bin 563 TL para cezası verildi.

Yurthaber 09-11-2022 08:19

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar? Ehliyet yenileme süresi ne zaman bitiyor? İşte gerekli evraklar

Ehliyet yenileme süresinin sona ermesine az bir zaman kala İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin (ehliyet) değiştirilme süresi uzatıldı. Eski tip kartını yenilemek isteyen vatandaşlar ehliyet süresi yenileme son tarihi, gerekli evraklar ve ücret bilgisini sorguluyorlar. Peki, Ehliyet yenileme ücreti ne kadar? Ehliyet yenileme süresi ne zaman bitiyor? İşte gerekli evraklar...

Finans 02-11-2022 19:42