Tatlandırıcı Haberleri

Hurma kilo aldırır mı? Günde kaç adet hurma yenmeli?

Hurma doğal tatlılık ve besleyici özellikleriyle bilinen, tropikal bölgelerde yetişen bir meyvedir. Hem lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketilebilir hem de sağlık açısından birçok fayda sunar. Ancak, bazı insanlar hurmanın kilo aldırıcı bir etkisi olduğuna dair endişeler taşır. Hurmanın kilo aldırıp aldırmadığı konusu, günlük hurma tüketimiyle ilgilidir. Peki, hurma kilo aldırır mı?

Haber 30-06-2023 21:33

Her gün kullanıyoruz ama kansere yol açıyor! Mutfakta bulunan gizli tehlike

Kanser, kalp hastalıkları ve yüksek tansiyon gibi tehlikeli hastalıklara sebep olan birçok etken bulunuyor. Yapılan araştırmalarda mutfakta sıklıkla kullandığımız malzemelerin ve gıdaların kanserle bağlantılı olduğu bulundu. Kanser riskini azaltmak için aşağıda bulunan ürünlerden uzak durmamız gerekiyor.

Haber 13-01-2023 11:38

Diyabetin fark edilmeyen belirtisi! Önemsiz sanılıyor ama tedavi için büyük önem taşıyor

Hastalıkların belirtileri hakkında bilinçli olmak onların erken teşhis edilmesini sağlayarak tedavinin daha etkili sonuçlar vermesine yardımcı oluyor. Günümüzde giderek artış gösteren şeker hastalığında da belirtilere dikkat etmek hayati önem taşıyor. Teşhis edilmeyen diyabet kalp krizi ve felç riskinde büyük rol oynuyor. Uzmanlar diyabetin görmezden gelinebilecek belirtisi hakkında uyarıyor.

Haber 12-12-2022 09:18

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Sakın yemeyin! Metabolizmayı mahvediyor

Prof. Dr. Canan Karatay'ın sağlıklı beslenme hakkında yaptığı açıklamalar gündem yaratıyor. Sık sık yediğimiz ve faydalı sandığımız bazı besinlerin oldukça zararlı olduğunu belirterek asla yememiz gerektiğini vurguluyor. İşte tiroidleri ve metabolizmayı bozan o tehlikeli yiyecek...

Haber 10-11-2022 13:36

Her lokması adeta zehir! Yavaş yavaş ölüme götürüyor: En zararlı yiyecekler

Hastalıklardan korunmak için beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Uzmanlar günlük hayatımızda sıklıkla yediğimiz yiyeceklerin kanser, kalp hastalıkları, diyabet, karaciğer yağlanması gibi birçok hastalığa yol açtığını belirtiyor. İşte mutfağa bile sokmamız gereken yiyecekler...

Haber 25-10-2022 07:59

Beyni yavaş yavaş öldürüyor! Asla yenmemesi gereken zehirli yiyecekler

Yediğimiz yiyeceklerin sağlığımız için önemi her fırsatta belirtiliyor. Gündelik hayatta zararlarını bilmeden veya göz ardı ederek yediğimiz yiyecekler ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar zararlı yiyecekler hakkında uyarılarda bulunuyor. İşte zehir gibi görülen yenmemesi gereken o yiyecekler...

Haber 02-10-2022 07:57

Dikkat! Kahve tercihiniz kansere yakalanma riskinizi arttırıyor

Kahve içmeden ayılamayanlardan mısınız? Kahve tutkunları çeşitli kahve türlerini tercih ediyor. Her zevke göre birçok farklı çeşit kahve türü bulunuyor. Bu farklı kahve tercihlerinin kanser gibi çeşitli hastalıklara yol açabileceğini biliyor muydunuz? Artık kahvenin içerisine ekleyeceğiniz katkı maddelerini kullanmadan bir kez daha düşüneceksiniz.

Haber 21-04-2022 16:50

Yapay tatlandırıcılar kanser riskini tetikliyor

Avrupalı araştırmacılar yapay tatlandırıcılar ve kanser arasında bir bağlantı buldu. Fransız Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden uzmanlar yapay tatlandırıcılarla ilgili yaptığı çalışmayı tamamladı. Çalışma, meme ve obezite ile ilişkili kanser riskini artırdığını buldu.

Haber 26-03-2022 08:59

Tatlandırıcı kullanmanın zararları nelerdir?

Kullandığımız çeşide ve kullandığımız miktara göre tatlandırıcının zararları farklı sınıflandırılabilir. Son dönem bilimsel çalışmalarda, sakarin türü tatlandırıcıların tüketim limiti aşılırsa ve uzun süreli kullanılırsa mesane kanseri riskini arttırabileceği ortaya kondu. Bunun dışında aspartam türü tatlandırıcıların özellikle gebeler tarafından kesinlikle kullanılmaması gerekir.

Yemek 05-03-2021 17:13

Tatlandırıcılar şişmanlatabilir

ABD'de yapılan araştırmalar, tatlandırıcı olarak kullanılan yiyecek ve içeceklerin tüketilmesinin zayıflamak için yeterli olabileceğine dair inancın yanlış olduğunu, bu ürünlerin tüketiminin farklı bir nedenden dolayı şişmanlığa neden olabileceğini ortaya koydu.

Haber 30-11-1999 00:00

Tatlandırıcılar da şişmanlatabilir

ABD'de yapılan araştırmalar, tatlandırıcı kullanılan yiyecek ve içeceklerin tüketilmesinin zayıflamak için yeterli olabileceğine dair inancın yanlış olduğunu, bu ürünlerin tüketiminin farklı bir nedenden dolayı şişmanlığa neden olabileceğini ortaya koydu.

Haber 30-11-1999 00:00