Telefon Hattı Haberleri

Adına kayıtlı 550 telefon hattı açıldı! Duyanlar inanamadı: ‘8-10 sefer nezarethaneye bile düştü ama…’

Çoğu zaman haberlere konu olan telefon dolandırıcılarının bu kez yaptıklarını duyanlar inanamadı. Sahtekarlar bu kez İstanbul'da bir kişinin üzerine tam 550 hat açtırıp sayısız dolandırıcılık yaptı. Talihsiz adam başına gelenleri anlatırken 8-10 sefer nezarethaneye düştüğünü, 20-25 sefer karakolda ifade vermek zorunda kaldığını söyledi. Öte yandan 300 bin liradan fazla da fatura borcu ile karşı karşıya kaldı.

Haber 20-02-2024 08:08

Başkasına hat aldı, başına dert oldu! 'Milyonluk vurgun yapmış olsa gam yemeyeceğim'

Konya’da araç yedek parça satışı yapan Mustafa Meral’in, vefat eden arkadaşının oğluna aldığı telefon hattı başına dert oldu. Kendi üzerine alınan hat üzerinden dolandırıcılık yapılan ve bu nedenle peş peşe ifadeye çağrılmaya başlanan Mustafa Meral hakkında 6 farklı dava açıldı. İlk mahkemede ceza aldığını söyleyen Mustafa Meral, "Meblağlar o kadar düşük ki. Kimisinde bin 500 lira, kimisinde 3 bin lira, kimisinde 5 bin lira. Vurgun yapacaksa milyonluk vurgun yapmış olsa gam yemeyeceğim" dedi.

Haber 23-01-2024 15:25

Telefon hattı başına dert açtı! Operatör şirketi arayınca icralık olduğunu öğrendi

Kayseri’de yaşayan Fatma Nur Bolat, operatör şirketinden babasına gelen telefon sonrası hayatının şokunu yaşadı. Bolat, eski eşi tarafından üzerine alınan hat ile 6 farklı cihaz alınması sonucu icralık oldu. Boşandıktan sonra da eşinin yaptığı borcu ödeyen Bolat, mağduriyetinin giderilmesini istedi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, başkası adına hat almanın bile suç olduğunu söylerken, Avukat Ali Kızılay ise eşlerin bu tür durumlarda manevi tazminat hakkı olduğunu belirtti.

Haber 23-10-2022 12:30

Telefon aramalarını gizli ve özel numara çağrılarına açma yöntemi: Gizli, özel, bilinmeyen numaraların aramasına izin verme nasıl yapılır?

Hat sahipleri, kullandıkları numaralarını bazı işlemler sayesinde gizleyebilir ve aranan kişi tarafından görülmeyebilir. Özel veya gizlenmiş numaraları kabul etmek istemeyen telefon kullanıcıları ise bu numaraların aramalarını engelleme imkanına sahiptir. Aynı zamanda telefon aramalarını gizli veya özel numaralara kapayan kullanıcıların bu işlemi değiştirmesi ve geri alması da mümkündür. Telefon aramalarını gizli ve özel numara çağrılarına açma nasıl yapılır?

Haber 09-10-2022 12:23

Yüksek görüntü ve ses kalitesi için VoLTE servisi nasıl kullanılır? VoLTE araması nedir, nasıl yapılır?

Telefon görüşmelerinin günden güne sıklaştığı ve artık iş görüşmelerinin bile sanal ortama taşındığı şu günlerde, kesintisiz iletişim önemli bir hal almaya başlamıştır. Telefon görüşmelerindeki sesin net duyulması ve görüntülü konuşmalardaki video kalitesinin yüksek olması önemli bir hal almıştır. Günümüzde artık bu tür teknik aksaklıklar teknolojinin de gelişmesiyle telefonlara eklenen yeni özelliklerle birlikte ortadan kaldırılmaya başlanmıştır. Bu özelliklerden biri de VoLTE aramasıdır.

Haber 09-10-2022 10:42

Telefon hattı almak istedi, hayatının şokunu yaşadı! Üzerine kayıtlı tam 14 bin adet hat açılmış

Kayseri’de telefon hattı almak isteyen Bahri Çağlar isimli vatandaş, hayatının şokunu yaşadı. GSM operatörüne başvuru yapan Çağlar, üzerine kayıtlı tam 14 bin adet telefon hattı olduğunu ve ve bundan dolayı kara listeye alındığını öğrendi. Kendisinin kara listede bulunması sebebiyle üzerine hat alamayan Çağlar, soluğu savcılıkta aldı. Konuyla ilgili bilgisinin olmadığını belirten Çağlar, şu anda kızının adına aldığı hattı kullandığını ifade etti. İşte şaşkına çeviren olayın detayları...

Haber 30-09-2022 14:40

10 yıl önce kapattırdığı telefon hattı bilgisi dışında yeniden açıldı, hayatı kabusa döndü! 'Yabancı numara aradığında korkarak açıyorum'

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Oğuzhan Koçak, 10 yıl önce açtırıp 6 ay kullandıktan sonra kapattırdığı bir GSM operatörüne ait telefon hattının, kendisinin bilgisi dışında tekrar açıldığını iddia etti. Dolandırıcıların hedefi olmaktan korktuğunu belirten Koçak, "Geceleri uykum kaçıyor, Yabancı bir numara aradığında korkarak açıyorum" dedi. İşte olayın detayları...

Haber 21-08-2022 16:16

Bir zam da ona! Mobil tarifelerde fiyat yüzde 52,5 arttı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) mobil şebekelerden yapılan yurt içi aralamalarına zam geldiğini duyurdu. Karar sonrası azami ücretler 87,53 liradan 1,23 liraya yükselirken, gelen zam oranı ise yüzde 50’yi aştı. İşte yeni gelen zamlar sonrası mobil elektronik haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi…

Finans 09-04-2022 09:16

Blackberry kullananlara kötü haber geldi! 4 Ocak son gün

Bir zamanların en güçlü telefon üreticilerinden biri olan BlackBerry, aldığı önemli bir kararı duyurdu. Buna göre, BlackBerry kullanıcıları için 4 Ocak'ta bir dönem sona erecek.

Haber 31-12-2021 15:24

Yolculuklarda hep sizinle: %20 indirimli teknolojik araç aksesuar çeşitleri

Güvenli sürüş için telefonları araç içinde kullanmamak gerekiyor. Ancak sürüş esnasında telefona erişim de önem arz ediyor. Bu nedenle araç içi aksesuarlara ihtiyaç duyuyoruz. Hem sürüşü güvenli hale getirecek hem de telefonun navigasyon, araç içi yol kamerası ve media player gibi özelliklerini kullanmamızı sağlayacak olan en iyi telefon tutucuları sizler için araştırdık.

Haber 16-11-2021 12:11

Korku filmi sevenler ekran başına! Siyah Telefon (The Black Phone) filminden ilk fragman paylaşıldı

Korku filmi sevenleri heyecanlandıracak bir haber geldi. Marvel’in Dr. Strange filminin yönetmeninin imzasını taşıyan ‘Siyah Telefon (The Black Phone)’ filminin fragmanı yayınlandı. Fragmanı bile tedirgin etmeye yetti.

Trend 15-10-2021 15:34

Türkiye'de telefon numarası taşıma sayısı 157 milyonu geçti

Türkiye'de cep telefonu operatörleri arasında bugüne kadar 155 milyon 127 bin 476 numara taşınırken, sabit telefonlarda bu sayı 2 milyon 300 bin 277 olarak kayıtlara geçti.

Finans 03-10-2021 13:06

Türk Telekom'da internet ve telefon kesintisi! Birçok ilde yaşanacak

Türk Telekom, 14 Ağustos'ta planlı internet ve telefon kesintisi yapılacak il ve ilçeleri duyurdu. Türk Telekom'daki kesinti Ağrı, Ankara, Bayburt, Denizli, Diyarbakır, İstanbul ve Konya'yı kapsıyor.

Haber 13-08-2021 15:21

Türkiye’de Yepyeni Bir Arama Deneyimi: Petal Search

Akıllı telefon pazarının önemli oyuncularından birine dönüşen Huawei, şimdi de Petal Search arama motoru ile adından söz ettiriyor.

Haber 08-07-2021 19:16

Kim rehbere nasıl kaydetmiş, rehbere nasıl kaydedildim? GetContact nedir, GetContact nasıl kullanılır?

Beni kim rehbere nasıl kaydetmiş sorusu özellikle telefon kullanıcıları tarafından en çok araştırılan sorulardan biri. Rehbere nasıl kaydedildiğinizi öğrenebileceğiz bir uygulama olan GetContact Messenger uygulaması sosyal medyada gündem haline geldi. Önceki dönemlerde viral olan GetContact uygulamasının yeniden gündeme taşınmasıyla kullanıcılar GetContact nasıl kullanılır sorusunu merak ediyor. Peki rehbere nasıl kaydedildim? GetContact nedir, GetContact nasıl kullanılır? İşte yanıtı...

Haber 16-06-2021 11:47